Θες να πεις Σπύρο πως ένα φυσίγγι με αρχικό ύψος 68,5 και κλειστό 57,5 μετά την τουφεκιά θα είναι πάλι 68,5?Το αρχικο υψος του καλυκα το ξερουμε γιατι καλυμπραρουμε τον ιδιο!!!!!!Και το στροφειο, λιγο πολυ αφου μετρας πριν το ριξεις, βαθος ρελου,παχος στεφανης,μπορουμε να το ξανακανουμε εαν εχουμε τα καταλληλα στροφεια!!!!!
Εαν ειχαμε διαφοροποιηση στο υψος του καλυκα λογω μεταβολης του πλαστικου,την ιδια μεταβολη θα εκανε το πλαστικο και ως προς το παχος,οποτε θα ηταν αχρηστο για αναγομωση!!!!!Εσυ τι νομιζεις οτι παθαινει το πλαστικο????μαζευει!!!!!!λεγοντας παχος εννοω τη διαμετρο του καλυκα να μην μπερδευομαστε!!!Θες να πεις Σπύρο πως ένα φυσίγγι με αρχικό ύψος 68,5 και κλειστό 57,5 μετά την τουφεκιά θα είναι πάλι 68,5?
Μαζέυει κάποια 10τα του χιλ στο σημείο του ρελιάσματος!!Εγώ που τους μετράω μετά την τουφεκιά,ανάλογα το βάθος η πάχος ρελιού είναι από 68,5 αρχικό σε 68,2-4Εαν ειχαμε διαφοροποιηση στο υψος του καλυκα λογω μεταβολης του πλαστικου,την ιδια μεταβολη θα εκανε το πλαστικο και ως προς το παχος,οποτε θα ηταν αχρηστο για αναγομωση!!!!!Εσυ τι νομιζεις οτι παθαινει το πλαστικο????μαζευει!!!!!!λεγοντας παχος εννοω τη διαμετρο του καλυκα να μην μπερδευομαστε!!!
Σε ξεγελα το μαζεμα των πτυχων,με τη διαμετρο τι γινετε???Σε ορισμενα λαθος ρελιασμενα φυσιγγια,μπορει κατα το ξερελιασμα να ξεχειλωση ο καλυκας,αλλα εκει ολα ειναι λαθος!!!!Εγω μιλαω για ενα σωστο φουσεκι που το μετρας μετα το πρωτο ριξιμο και οχι μετα απο αναγομωση!!!Μαζέυει κάποια 10τα του χιλ στο σημείο του ρελιάσματος!!Εγώ που τους μετράω μετά την τουφεκιά,ανάλογα το βάθος η πάχος ρελιού είναι από 68,5 αρχικό 68,2-4
Δεν μιλώ για αναγομωμένους ,παρθένους!!Θα το ψάξω εκτενέστερα το θέμα !!Σε ξεγελα το μαζεμα των πτυχων,με τη διαμετρο τι γινετε???Σε ορισμενα λαθος ρελιασμενα φυσιγγια,μπορει κατα το ξερελιασμα να ξεχειλωση ο καλυκας,αλλα εκει ολα ειναι λαθος!!!!Εγω μιλαω για ενα σωστο φουσεκι που το μετρας μετα το πρωτο ριξιμο και οχι μετα απο αναγομωση!!!
Με οποιο τροπο και να κλεισεις ,για να γινει σωστα η καυση της πυριτιδας πρεπει να ασκηθει στη μαζα της,καποια στατικη πιεση!!!αυτο γινετε μεσω του βυσματος που ερχετε σε επαφη μαζι της!!αρα πρεπει να ασκησουμε πιεση στο βυσμα για να πιεση την μπαρουτη!!!ειτε σε overpawder ειτε σε μαλλινη ταπα αναλογως τι χρησιμοποιουμε στο σεταπ μας!!φαντασου να κλεισεις με ταπα και να μην ασκησεις πιεση!!!το φουσεκι θα κανει σπλαου και οχι μπαμ!!!!η πιεση της μπαρουτης ειναι απαραιτητη!!!Να κανω μια ερωτηση;;;
Αν κλεισουμε πολυσταδιακα και δε συμπιεστει το βυσμα ....τι κερδιζουμε;;;
συγκεντρωση, καλυτερη κατανομη, ταχυτητες;;; προσπαθω να καταλαβω τη λογικη του πολυσταδιακου γι αυτο ρωταω..
…εγώ θα σου πρότεινα Γιάννη να σταματήσεις τις ερωτήσεις, και να μας πεις την άποψή σου. Προς τους κυρίους διαχειριστές: η παρούσα ανάρτηση δεν αποτελεί ειρωνεία χλευασμό, ή υποτιμητικό σχόλιο για τον Γιάννη, (μουρελοφάγο), τον οποίο γνωρίζω και με γνωρίζει βεβαίως, άρα δεν υπάρχει λόγος να διαγραφεί.Γιατη η νομπελ πιο μαλακι ειναι και πιο παχη???
Γεια σου Στράτο!!Το πολυσταδιακό κλείσιμο χρησιμοποιείται ουσιαστικά, ούτως ώστε να μην πιέζεται το βύσμα , συνεπώς χαμηλότερες πιέσεις,καλύτερη κατανομή!!Επίσης καλαισθησία στο φυσίγγι [χωρίς βαθούλωμα ή τρύπα στη μέση] κάτι που συμβαίνει όταν χρησιμοποιούμε χαμηλότερο βύσμα ώστε να μη δημιουργηθούν πιέσεις!!Εύχομαι να σε κατατόπισα!!Να κανω μια ερωτηση;;;
Αν κλεισουμε πολυσταδιακα και δε συμπιεστει το βυσμα ....τι κερδιζουμε;;;
συγκεντρωση, καλυτερη κατανομη, ταχυτητες;;; προσπαθω να καταλαβω τη λογικη του πολυσταδιακου γι αυτο ρωταω..
Σωστο αυτο που μου λες και το ξερω..Με οποιο τροπο και να κλεισεις ,για να γινει σωστα η καυση της πυριτιδας πρεπει να ασκηθει στη μαζα της,καποια στατικη πιεση!!!αυτο γινετε μεσω του βυσματος που ερχετε σε επαφη μαζι της!!αρα πρεπει να ασκησουμε πιεση στο βυσμα για να πιεση την μπαρουτη!!!ειτε σε overpawder ειτε σε μαλλινη ταπα αναλογως τι χρησιμοποιουμε στο σεταπ μας!!φαντασου να κλεισεις με ταπα και να μην ασκησεις πιεση!!!το φουσεκι θα κανει σπλαου και οχι μπαμ!!!!η πιεση της μπαρουτης ειναι απαραιτητη!!!
Ο Γιάννης λειτουργεί σαν σύγχρονος Σωκράτης {μαιευτική}!!Με την ερώτηση ,ενώ γνωρίζει τις απαντήσεις,αφουγκράζεται τις σκέψεις και γνώσεις της παρέας!!!…εγώ θα σου πρότεινα Γιάννη να σταματήσεις τις ερωτήσεις, και να μας πεις την άποψή σου. Προς τους κυρίους διαχειριστές: η παρούσα ανάρτηση δεν αποτελεί ειρωνεία χλευασμό, ή υποτιμητικό σχόλιο για τον Γιάννη, (μουρελοφάγο), τον οποίο γνωρίζω και με γνωρίζει βεβαίως, άρα δεν υπάρχει λόγος να διαγραφεί.
λάθος ο Γιάννης λειτουργεί ως θύμα ή για να το πω πιο κομψά, φροντίσαμε να τον εκμεταλλευτούμε, και ύστερα μακριά του γιατί λερώνει. Τεσπα, θυμάμαι ότι μέχρι και κατάσκοπο στείλαμε για τα στάδια.......Ο Γιάννης λειτουργεί σαν σύγχρονος Σωκράτης {μαιευτική}!!Με την ερώτηση ,ενώ γνωρίζει τις απαντήσεις,αφουγκράζεται τις σκέψεις και γνώσεις της παρέας!!!
Τα ειπες ολα.εγραψες ιστορια με 3 φρασηςλάθος ο Γιάννης λειτουργεί ως θύμα ή για να το πω πιο κομψά, φροντίσαμε να τον εκμεταλλευτούμε, και ύστερα μακριά του γιατί λερώνει. Τεσπα, θυμάμαι ότι μέχρι και κατάσκοπο στείλαμε για τα στάδια.......![]()
Αυτό όμως δν επιρεάζει Σπύρο τη δύναμη κρούσης του φυσιγγίου;;συνεπώς χαμηλότερες πιέσεις,καλύτερη κατανομή!!
Αυτό είναι σχετικό και με την πυρίτιδα Κώστα ,Σκέψου την πρώτη παράμετρο, ένα Ψ σετ απ με 24άρι βύσμα και 2 στάδια κλείσιμο που το πιέζει αρκετά για να κλείσει σωστά χωρίς λακκούβα αλλά σκορπάει λίγο παραπάνω,τί κάνεις στην περίπτωση αυτή ?Ίσως μειώσεις λίγο πυρίτιδα ,σκάγια ή αλλάζεις καψούλι!πάλι θα έχεις διαφορετική δύναμη ,ταχύτητα!!Στη 2η περίπτωση το ίδιο σετ απ με 22άρι βύσμα και 3 στάδια κλείσιμο ,όχι λακκούβα, όχι πιέσεις στο βύσμα, χαμηλότερο ρέλιασμα για καλύτερη καύση της πυρίτιδας, με μεγαλύτερη ελαστικότητα βύσματος και θάλαμο καύσης, ίσως μικρή διαφορά ταχύτητας κρούσης μπορεί και ανοδική!!Αυτό όμως δν επιρεάζει Σπύρο τη δύναμη κρούσης του φυσιγγίου;;![]()
Δεν με κουραζεις καθολου,κουβεντα κανουμε!!!Κλεινοντας με χαραγμα και ρελι πρεπει να χρησιμοποιησης ενα λιγο ψηλοτερο βυσμα που θα σου δωσει ελευθερο χωρο 9 με 10 mm!!!!Eαν κλεισεις πολυσταδιακα,μπορεις να το κανεις με περισσοτερο ελευθερο χωρο,και το αποτελεσμα ειναι σαφως καλυτερο οπτικα.Αυτο ομως δεν σημαινει οτι κλεινωντας με χαραγμα-ρελι δεν θα εχεις ενα σωστο φουσεκι εαν το σεταπ ειναι ενταξει!!!αλλο το πως κλεινεις και αλλο τι πιεση δινεις κλεινωντας.Ειναι δυο διαφορετικα πραγματα!!Σωστο αυτο που μου λες και το ξερω..
Αλλα τι διαφορα εχει το φυσσιγγι που θα κλεισω εγω με τη lee με το φυσσιγι που θα κλειστει πολυσταδιακα. Οταν κλεινω με lee δε θα συμπιεστει, οσο χρειαζετε με το καταλληλο βυσμα, η πυριτιδα ωστε να καει σωστα; (εννοειτε και ρελιασμα μετα)...
Συγνωμη αν κουραζω αλλα προσπαθω να καταλαβω...
Σπυρο αλλο χαμηλοτερες πιεσεις και αλλο καθολου πιεσεις!!!!καθολου πιεσεις ισον κακη καυση της πυριτιδος!!!Γεια σου Στράτο!!Το πολυσταδιακό κλείσιμο χρησιμοποιείται ουσιαστικά, ούτως ώστε να μην πιέζεται το βύσμα , συνεπώς χαμηλότερες πιέσεις,καλύτερη κατανομή!!Επίσης καλαισθησία στο φυσίγγι [χωρίς βαθούλωμα ή τρύπα στη μέση] κάτι που συμβαίνει όταν χρησιμοποιούμε χαμηλότερο βύσμα ώστε να μη δημιουργηθούν πιέσεις!!Εύχομαι να σε κατατόπισα!!
Δηλαδη εμαθα να μαστορευω και γαμω το μαστορα μου!!!!!καπως ετσι το αντιλαμβανομαι η κανω λαθος?????λάθος ο Γιάννης λειτουργεί ως θύμα ή για να το πω πιο κομψά, φροντίσαμε να τον εκμεταλλευτούμε, και ύστερα μακριά του γιατί λερώνει. Τεσπα, θυμάμαι ότι μέχρι και κατάσκοπο στείλαμε για τα στάδια.......![]()