Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Αυτήν ακριβώς τη λογική έχω! Σκέφτομαι MB32, F2x32, MB36, F2x36, MG2, sipe και ΤΕΚΝΑ. Ποιες καλύπτουν μεγαλύτερο φάσμα γομωσεων?
Για 50gr που μας λες οτι ριχνεις, παρε Tecna...
Απο τις υπολοιπες ΜΒ 36 ή ΜG2...η 2η ειναι πιο ελαστικη σε γομωσεις...
ΜΒ32 & ή Sipe, ειναι καλες επιλογες...οπως κ η G3000 ειναι μπαρουταρα εννοειται!!

Μην ξεκινήσεις ιδιογομωση με πολλά γραμμάρια, είναι πολύ πιο εύκολο να ξεφύγουν οι πιέσεις, άσε που δεν χρειάζονται στα περισσότερα κυνήγια. Για αρχή καλύτερα με μία πυρίτιδα μεγάλου όγκου μονοβασικη ή αν θέλεις δύο τότε να διαφέρουν πολύ στην εμφάνιση για να μην τις μπερδεύεις. Πρώτα μελέτησε αρκετά και βρες τα θέλω σου και ύστερα συμβουλέψου κάποιους εδώ μέσα που είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν.

Πηρα προχθες στην εταιρεια που εισαγει Τεκνα, sipe, s4 και μου ειπανε δεν εχουμε κανενα νεο....λεω καποια εκτιμηση....δυστυχως κυριε δεν γνωριζουμε μου ειπανε....
Δεν πειράζει, κακό του κεφαλιού τους αν δεν της ξαναφέρουν, θα την βρούμε την άκρη και με αυτες που βρίσκουμε, εγώ πάντως φορτοθηκα γκρανουλαρ για να την γεμίζω, από 28 και μέχρι τα 34. Μια χαρά κάνει τη δουλειά της, και στα απογευματινά στα υδρόβια πέρσι και φέτος που έριξα μερικά, πήγε πολύ καλά.

Με αφορμή τα παραπάνω,να πω το εξης. Όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ, τουλάχιστον.Η ιδιογομωση είναι ...αριθμοί.Απ'τη στιγμή που τους γνωρίζεις και τους εφαρμόζεις,είναι όλα καλά και ασφαλή...Ελεύθερος χωρος από σκάγια,τελικό ύψος κλεισίματος,αρχικό ύψος κάλυκα,προοδευτικότητα πυρίτιδας,φορτίο σκαγιων.Ολα συνοδεύονται από αριθμούς.Σεβασμο θέλει....

Με αφορμή τα παραπάνω,να πω το εξης. Όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ, τουλάχιστον.Η ιδιογομωση είναι ...αριθμοί.Απ'τη στιγμή που τους γνωρίζεις και τους εφαρμόζεις,είναι όλα καλά και ασφαλή...Ελεύθερος χωρος από σκάγια,τελικό ύψος κλεισίματος,αρχικό ύψος κάλυκα,προοδευτικότητα πυρίτιδας,φορτίο σκαγιων.Ολα συνοδεύονται από αριθμούς.Σεβασμο θέλει....
Αριθμοι ειναι ολλα που καποιος πρεπει να στους πει για αρχη !!! Και μετα αναλογα την κριση καθενος εφαρμοζεις τα δικα σου θελω !!! Αλλα δυστιχως υπαρχουν στο χωρο ανθρωποι που απλα θελουν να σου κανουν τη ζωη δυσκολη ! Και πολλες φορες ακομα και κακο χωρις καποιο ιδιεταιρο λογο !! Απλα ειναι το " να ψωφισει η γιδα του γειτονα" τεσπα! Το καλυτερο για να ξεκινησεις για μενα ειναι να εχεις καποιον εμπειρο διπλα σου ακομα και διαδυκτιακα !!

Αριθμοι ειναι ολλα που καποιος πρεπει να στους πει για αρχη !!! Και μετα αναλογα την κριση καθενος εφαρμοζεις τα δικα σου θελω !!! Αλλα δυστιχως υπαρχουν στο χωρο ανθρωποι που απλα θελουν να σου κανουν τη ζωη δυσκολη ! Και πολλες φορες ακομα και κακο χωρις καποιο ιδιεταιρο λογο !! Απλα ειναι το " να ψωφισει η γιδα του γειτονα" τεσπα! Το καλυτερο για να ξεκινησεις για μενα ειναι να εχεις καποιον εμπειρο διπλα σου ακομα και διαδυκτιακα !!
Ασφαλώς και υπάρχει αυτή η κατηγορία που είτε από άγνοια,είτε εσκεμμένα,μεταφέρουν λανθασμένη πληροφορία.Κατασταση,που τη βιώσαμε περισσότερο,οι πρώτοι διαδικτυακοί ιδιογομωτες.Τωρα τα πράγματα θεωρώ,είναι πολύ καλύτερα και υπάρχουν συνάδελφοι που μοιράζονται τη γνώση τους και την εμπειρία τους.Αν και η πληροφορία πλέον είναι διάχυτη,πάντα χρειάζεται καλό φιλτράρισμα .Απ'ολους μας...

Άσχετα με την μόρφωση ή την εμπειρία, νομίζω ΟΛΟΙ και όχι μόνο οι ιδιογομωτές πρέπει να διαβάσουμε και να γνωρίζουμε τα βασικά της βλητικής. Δυστυχώς οι πληροφορίες στο διαδίκτυο αλλά και στα συγγράμματα συχνά είναι ανεξέλεγκτες και παραπληροφορουν, γιαυτό και η αποδοχή μιας άποψης δεν πρέπει να γίνεται άκριτα ( άνθρωποι όπως εμείς είναι όλοι οι ειδικοί και δεν έχουν το αλάνθαστο), αλλά να ελέγχεται όσο είναι δυνατόν με την λογική . Θεωρώ πως τα φόρουμ όπως αυτό, είναι πια ασφαλή από τις κλασικές πηγές πληροφορησης όπως τα περιοδικά ή τα διαδικτυακά σαιτ γιατί το πλήθος των συμμετεχόντων εγγυάται σε μεγάλο βαθμό την <διορθωση> ή τον περιορισμό των αβασιμων αντιληψεων και των παρεκτροπων.

Η πολωνική σοκολ ήταν πράγματι από 24 μέχρι 36γρ. Όλες οι πολύ καλές πυριτιδες έχουν μεγάλο εύρος σκαγιων και ελαστικότητα, αυτό το θεωρώ βασικό κριτήριο ποιότητας, παλιά υπήρχαν πολλές τώρα βλέπουμε πχ 32αρα που στα 30γρ δεν καίγεται και στα 34γρ τρελαίνεται.

Η πολωνική σοκολ ήταν πράγματι από 24 μέχρι 36γρ. Όλες οι πολύ καλές πυριτιδες έχουν μεγάλο εύρος σκαγιων και ελαστικότητα, αυτό το θεωρώ βασικό κριτήριο ποιότητας, παλιά υπήρχαν πολλές τώρα βλέπουμε πχ 32αρα που στα 30γρ δεν καίγεται και στα 34γρ τρελαίνεται.
GM3 24 - 35 άνετα .

Ναι ωραίες πυριτιδες αυτές αλλά που τις βρίσκουμε; Ας φέρουν προς το παρών τις nsi να έχουμε και καμία διβασικη και ποικιλία και μια χαρά θα είμαστε.
Το εχω ξανα πει υπαρχουν και αλλου πορτοκαλιες!!! Αλλα οι δικοι μας του χωρου ειναι γ,τ,π

Μια για όλες ΑΠΟ 24γρ εως 64γρ "ΣΟΚΟΛ"
😂😂😂😂😂😂😂🤣🤣🤣🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂
Αυτά είναι!! Δεκαετία του '90, πιτσιρικάς ήμουν, στα τσιχλοτοπια που πήγαινα με τον πατέρα μου, έβρισκα συνέχεια τα ΣΟΚΟΛ του Ρουμελιώτη! Μάλιστα, πέρυσι σε ένα καρτέρι, βρήκα 2-3 τέτοια ριγμενα. Φαίνεται σε κάποιον είχαν μείνει. Κάλυκας fiocci πράσινος, μέταλλο 8χιλ και έγραφε σαν σε κορδέλα SUR.

Αυτά είναι!! Δεκαετία του '90, πιτσιρικάς ήμουν, στα τσιχλοτοπια που πήγαινα με τον πατέρα μου, έβρισκα συνέχεια τα ΣΟΚΟΛ του Ρουμελιώτη! Μάλιστα, πέρυσι σε ένα καρτέρι, βρήκα 2-3 τέτοια ριγμενα. Φαίνεται σε κάποιον είχαν μείνει. Κάλυκας fiocci πράσινος, μέταλλο 8χιλ και έγραφε σαν σε κορδέλα SUR.
16777833849653300853394178851983.jpg

Την δεκαετία του 90ς έπαιζα με αεροβόλο με μπιλιτσες και κυνηγούσα τις γάτες και τις κότες τις γιαγιάς 😅😅😅 με τα το 2000 άρχισα να θυμάμαι τον παππού με την καραμπίνα 😁

Status
Not open for further replies.
Back