Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

• Thread starter Thread starter tsakalos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Χτες και σήμερα στο απογεματινό με μπόλικη παγωνιά, έριξα κάμποσα Lambro skeet-oφούσεκα (24γρ., Νο9μισό) από τη σειρά 3, με τα σκληρά σκαγάκια με 3% αντιμόνιο... Ε λοιπόν, μια χαρά επαρκέστατα μού φανήκανε κι αυτά (ωσάν τα Japan skeet της NobelSport) και πολύ μαλακά κι ευχάριστα στον ώμο, με καλές καταβολές, είτε κοντά είτε μακριά, είτε σε μπηχτές, είτε σε καλοζυγιασμένες ντουφεκιές...!!

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σνομπάρετε κατ' εξακολούθηση τον Ναυπλιώτη και τα φυσίγγια του τα Lambro... Μια χαρά φυσίγγια είναι, σε τεράστια γκάμα, με διεθνή κυκλοφορία κι αναγνωρισιμότητα...!! Και με πιστοποίηση Τράπεζας Δοκιμής (CIP)...!! Νοικοκυρεμένα πράματα και πολιτισμένα...!!

Εγώ πάντως, άμα στραβοντουφεκάω στον ''γάμο του καραγκιόζη'' δεν μου φταίνε καθόλου τα φυσίγγια μου, όποια κι αν είν' αυτά...!!! Η κούτρα μου φταίει και η κακή μου επώμιση (λόγω βιασύνης ή οτιδήποτε άλλο...)!!
Το ίδιο θα πρέπει να μάθετε, πλέον, να το ενστερνίζεστε κι εσείς...!! Έτσι συνηδειτοποιούμε τα λάθη μας και μαθαίνουμε να μην τα επαναλαμβάνουμε...!! Μόνο έτσι βελτιωνόμαστε...!!
Ειδάλλως, ψάξτε να βρείτε το "μαγικό/θαυματουργό" φυσίγγι ή το "μαγικό/θαυματουργό" όπλο ή το "μαγικό/θαυματουργό" τσοκ, που να σας δίνουν από μόνα τους όλο επιτυχίες... Κι άμα ποτέ τα βρείτε όλ' αυτά...!!! Χαιρετάτε μου τον πλάτανο, μ' όλα τα κουμπουρέλια...!!!
Λοιπον Νικόλα εύχομαι να μη σου τύχει αλλά για να μάθεις θέλω να σου τύχει!!! Τρυπες στο στήθος 2-3 και να τρέχουν!!! όχι 1-2 αλλά όλες! Με τρια σκαγια στο στηθος το θεωρεις στραβοτουφεκια??? Να σε δω μετά πόσες θα βρεις με τον φακό κεφαλής. Να μην είσαι απόλυτος φίλε μου.

Άλλη μια εξόρμηση για τις μεγάλες με τον βοριά να ξυρίζει, μας έδωσε 9 πουλιά με πολύ υπομονή και ωραίες καρτερίσιες τουφεκιές!
View attachment 66263

Το τσίπουρο στο τέλος ήταν το ωραιότερο φινάλε της ημέρας!
τα φυσιγγια τρατα ειναι καλα?

Η τύχη βοηθά τους τολμηρούς. !!! Καλημέρα.
Αααααχχχχχχ η τύχη ηρθε αλλά την κλωτσησαμε! Με άφησε 35-40 λεπτά.Περασαν μαύρες αρκετές και χουφτωσα 5. Επιασε χιονόνερο και την κάνω για αμάξι. Περναω από την συκιά με τα ξεράδια που πριν αρκετό καιρό είχα πεταλωσει μπεκατσα. Ακουω το φρρρρρ γυρνάω και της κολλαω δύο και της κλανω μια μάντρα! 0/2 εκει φετος☹️. Εφυγα σαν βρεγμένη γάτα κυριολεκτικά. Βγηκα από το αμάξι 6:55 με 5 βαθμούς και μπήκα στις 7:50 με 2 βαθμούς. Τωρα ρίχνει χιονόνερο με το τουλούμι!!!

Αααααχχχχχχ η τύχη ηρθε αλλά την κλωτσησαμε! Με άφησε 35-40 λεπτά.Περασαν μαύρες αρκετές και χουφτωσα 5. Επιασε χιονόνερο και την κάνω για αμάξι. Περναω από την συκιά με τα ξεράδια που πριν αρκετό καιρό είχα πεταλωσει μπεκατσα. Ακουω το φρρρρρ γυρνάω και της κολλαω δύο και της κλανω μια μάντρα! 0/2 εκει φετος☹️. Εφυγα σαν βρεγμένη γάτα κυριολεκτικά. Βγηκα από το αμάξι 6:55 με 5 βαθμούς και μπήκα στις 7:50 με 2 βαθμούς. Τωρα ρίχνει χιονόνερο με το τουλούμι!!!
Το κοκκάλωμα απο το κρύο συντείνει στο κλαμπάνι κάποιες φορές ......

Το κοκκάλωμα απο το κρύο συντείνει στο κλαμπάνι κάποιες φορές ......
Μωρε στις τσίχλες μια χαρά τα πήγα το ξημερωμα. 5/8 μονοτουφεκιες και περνούσαν βολιδες. Η μπεκατσα σηκώθηκε πολύ καλά αλλά ευτυχώς για αυτή η κουλαμάρα ήρθε εκείνη την στιγμή. Χαλαλι της, η συγκίνηση και μόνο άξιζε!!!

Καλημέρα στην παρέα. Εχθές Καθενούς-Λούτσα ανάμεσα. Το πρωί τουφέκησα 4 κράτησα 2, βρήκα 1. Ξεκινάω περπατητό. Πρώτη τουφεκιά χτυπάω μιά τσίχλα πίσω από μία αγριλιά, στο πρανές πάνω από το ρέμα. Ανεβαίνω μέσα στα σπάρτα να την ψάξω και ακούω το φτερό μιάς μπεκάτσας. Σηκώθηκε καμμιά 15 μέτρα πιό πάνω πίσω από άλλη αγριλιά. Την είδα για λιγότερο από μισό δευτερόλεπτο δεξιά μου και πρόλαβα μία τουφεκιά. Είδα μόνο τα πούπουλα χωρίς να δω τι έγινε το πουλί. Έχασα πάνω από 2 ώρες ψάχνοντας. Δυστυχώς ούτε καί ένα κόκερ που έφερε ένας συνάδελφος μπόρεσε να την βρει. Κρίμα το πουλί. Πιθανόν άντεξε και λόγω του κατηφορικού εδάφους έπεσε χαμηλότερα στο ρέμα, ή έμεινε πάνω σε ένα τεράστιο πεύκο που ήταν καμμιά 15αριά μέτρα χαμηλότερα από εκεί που την τουφέκησα. Εμένα μου χάλασε η διάθεση χώρια την στενοχώρια. Πήγα μετά άλλη μιά ώρα περπατητό και κράτησα 2 τσίχλες ακόμη, χάνοντας άλλη μία. Καλή Κυριακή σε όλους.

Α έχουμε μεγάλη δόση τρέλας ε λέω μόνος θα είμαι σήμερα
Βλέπω ένα γνωστό αμάξι ώπα λέω δυο παραπέρα βλέπω άλλων είναι και άλλος μου λέει πιο κατω ε πήρα κουράγιο λέω πάμε καλά
Με έπιασε το χιόνι έφυγα
Ατελειωτη τρέλα! Ακουγα τουφεκιες Καθενους και εκεί έριχνε καρέκλες το πρωί!!!

Φίλε Hawkeye καλημέρα ,
Σήμερα ο φίλος μου θα φτιάξει τα μανιτάρια που του έδωσες , δεν πιστεύω να έχει κανένα θέμα ;; :D :D
Πως λέγεται τα συγκεκριμένο είδος ;;
Όχι φυσικά. Είναι agaricus campestris. Αγαρικό το πεδινό. Ευχαριστώ για την βοήθεια εχθές αν και χωρίς αποτέλεσμα. Τουλάχιστον με τα μανιταράκια αισθάνθηκα ότι κάτι καλό έγινε.

Χθεσινή βόλτα στη Θήβα με τον ανιψιό για περπατητό. Το πρωί ξεκινήσαμε με το θερμόμετρο να δείχνει 1 βαθμό και μέχρι τη μία είχε μια ωραία παχιά συννεφιά . Τα πουλιά λιγότερα από την προηγούμενη φορά. Περπατήσαμε περίπου 15km μέχρι τις 14.00 που επιστρέψαμε στο αυτοκίνητο με καμιά 30 πουλιά συνολικά .
Σήμερα χαλάρωση με τσαγάκι Βαρδουσίων και Βολταρέν 🤣

Status
Not open for further replies.
Back