Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

• Thread starter Thread starter tsakalos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
.sarcastic.Δεν πειράζει! Όλα εις το πρόγραμμα...
Απρογραμμάτιστα ήταν Νικόλα. Είχα περάσει από το ίδιο σημείο πριν μισή ώρα περίπου, απλώς 5-6 μέτρα ποιό δίπλα. Με αιφνιδίασε απόλυτα, με αποτέλεσμα πιθανότατα να μην επωμίσω σωστά και να αστοχήσω, λογικά στην 1η τουφεκιά, απόσταση περίπου 10 μέτρα και μόλις έστρωσε στα 20 έπρεπε να είχε πέσει. Είχε λάδι το καντήλι της. Θα την θυμάμαι φυσικά ως επική αστοχία για όσο ζω.

Όντας ακόμη στην Αθήνα και μη έχοντας εικόνα των περιοχών μας (Εύβοια και πέριξ) ερωτώ αν υπάρχει περιοχή χωρίς χιονοκάλυψη μπας και επανερχόμενος μεθαύριο ακούσω τη καραμπίνα μου.
Κύριε Γιάννη λίγο δύσκολα.

Για Πελασγία έλεγα και εγώ το Σάββατο. Θεωρώ ότι σίγουρα θα έχει ξεχιονίσει χαμηλά. Αν υπάρχει κάποιος που θέλει να έρθει παρέα και να γνωριστούμε από κοντά θα χαρώ ιδιαιτέρως. Καλή συνέχεια σε όλους.
Η Πελασγία ανήκει στο Δασαρχείο Στυλιδας (αν υπάρχει) ή Λαμίας. Ένα τηλέφωνο αύριο πριν ξεκινήσετε να ξέρετε τι ισχύει στα σίγουρα. Η Στυλίδα εχθές είχε αρκετό χιόνι μέχρι τη θαλασσα, το ίδιο με Πελασγία και Πτελεο.

καλησπέρα,
βαρέθηκα να πάμε χιλιομόδι αργήσαμε να πάμε κιόλας κ πήγαμε 10' λεπτά απ το σπίτι σε κάτι ελιές μετά το Θριάσιο. παραδόξως είχε κάτι πουλάκια, τα πιο πολλά κοτσυφια. πήραμε 7, αλλά έπρεπε να είχαμε πάρει αλλά τόσα. είχε πολύ αέρα κ πήγε το κλαμπανισμα σύννεφο.

Εχω εναν πολυ καλο φιλο στα Νερατζα Κορινθιας...μεταξυ Βραχατι και Κιατου !!!
Χασαπαρο τον φωναζω ....Χασαπης ειναι....Γιαννη τον λενε !!! Τετοιο κρεας και λουκανικα ( δικα του ) δεν εχω βρει
σε ολη την Ελλαδα...!!!
Οταν εφαγα θυμηθηκα ξεχασμενες γευσεις απο τα παιδικα μου χρονια....με λουκανικο απο το χωριο του
πατερα μου !!
Οποιος παει Κορινθο...να περασει να παρει....και οχι μονο θα δικαιωθω και θα θυμηθει....αλλα θα μου
αναβει και κανα κερι οταν πεθανω....!!!
Για τετοια κατασταση μιλαω..... :) :cool:

ΥΓ. Μην ξεχασετε να παρετε προβατινα....και ολοκληρο μαριναρισμενο κοτοπουλο χωρις κοκκαλα !!!
"Η" Νεράτζα είναι κύριε Νίκο! Και ο Γιάννης εγγύηση!
σιγουρα θα περασω.ευχαριστουμε που μοιραζεστε ωραιες πληροφοριες.

Βόλτα σήμερα από τις 9.15 έως 12 30. Προς Σπάτα μεριά. Τσίχλες λίγες και σε πολύ συγκεκριμένα σημεία. Πήρα 8, οι 6 στο χέρι και 2 ξεπουπουλιάσματα.
Το ατόπημα της ημέρας, μιά μακρομύτα που την σήκωσα δίπλα μου σε μία αγριλιά και ενώ οι πρώτες 2 τουφεκιές ήταν παρακαλώ σκοτώστε με, την έχασα πανηγυρικά. Το τι βρίσιμο μου έριξα δεν λέγετε....
Για Πελασγία έλεγα και εγώ το Σάββατο. Θεωρώ ότι σίγουρα θα έχει ξεχιονίσει χαμηλά. Αν υπάρχει κάποιος που θέλει να έρθει παρέα και να γνωριστούμε από κοντά θα χαρώ ιδιαιτέρως. Καλή συνέχεια σε όλους.
Το ίδιο έπαθα την Κυριακή το πρωί. Σηκωθηκε αρχοντικα στο πεντακαθαρο. Δυο τουφεκιες έφαγε που δεν ξέρω και εγώ που τις εριξα. Μου έδειχνε τα κακαλα της μπαίνοντας στο δάσος και εγώ είχα μείνει 3 λεπτά κοκκαλο στο δαρτο χιονόνερο.....

Το ίδιο έπαθα την Κυριακή το πρωί. Σηκωθηκε αρχοντικα στο πεντακαθαρο. Δυο τουφεκιες έφαγε που δεν ξέρω και εγώ που τις εριξα. Μου έδειχνε τα κακαλα της μπαίνοντας στο δάσος και εγώ είχα μείνει 3 λεπτά κοκκαλο στο δαρτο χιονόνερο.....
Τα είχε μεγάλα?

Τα είχε μεγάλα?
Τεραστια!!! Η ρουφιανα!!! Δεν με πάει αυτή η σκατοσυκια ρε φίλε!!! 2 έχω πεταλωσει εκεί φέτος και άλλη μια το 19. Αυτη το 19 της έριξα 3. Της τα κλανω. Παω στα πεύκα εκεί που μπήκε και στα 20 μέτρα μέσα τη ξανασηκωνω!!! 2 μπηχτές και της τα ξανά κλανω..... Γιατι να πιάνουν εκεί άραγε?

Τεραστια!!! Η ρουφιανα!!! Δεν με πάει αυτή η σκατοσυκια ρε φίλε!!! 2 έχω πεταλωσει εκεί φέτος και άλλη μια το 19. Αυτη το 19 της έριξα 3. Της τα κλανω. Παω στα πεύκα εκεί που μπήκε και στα 20 μέτρα μέσα τη ξαναστέλνω!!! 2 μπηχτές και της τα ξανά κλανω..... Γιατι να πιάνουν εκεί άραγε?
Υγρασία, κάλυψη, τροφή.

καλησπέρα,
βαρέθηκα να πάμε χιλιομόδι αργήσαμε να πάμε κιόλας κ πήγαμε 10' λεπτά απ το σπίτι σε κάτι ελιές μετά το Θριάσιο. παραδόξως είχε κάτι πουλάκια, τα πιο πολλά κοτσυφια. πήραμε 7, αλλά έπρεπε να είχαμε πάρει αλλά τόσα. είχε πολύ αέρα κ πήγε το κλαμπανισμα σύννεφο.
Ευτυχώς που δεν ήρθατε. Θα κλαίγατε με μαυρο δάκρυ. .hair. Ευτυχώς που εγώ είμαι κοντά και έτσι δεν με πείραξε πολύ. Κυριολεκτικά πέρασαν 8 πουλιά αλλά ήθελαν αντιαεροπορικό.

Μοναδικη φορά που θυμάμαι να έχει βγει υπουργική απόφαση για απαγόρευση πανελλαδικά ανεξαρτήτως χιονοκαλυψης είναι το 17 από τον Φαμελο λόγω ψύχους και καλά.
Νόμιζε ο άνθρωπος ότι θα ψοφήσουμε από το κρύο 🤣

Status
Not open for further replies.
Back