Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

• Thread starter Thread starter tsakalos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Απογευματινο ήταν φίλε. Εγω λέω μήπως το ψιλοτερο σκαγι δεν παρεσερνε πούπουλα μαζί και τρυπαγε βαθύτερα. μπορεί να είναι και μλκια αυτό που λέω...
Δεν το φαντάζομαι. Πιθανότερο βλέπω λόγω του πλήθους των σκαγιών να είχαν περισσότερα τραύματα.
Πάντως και εγώ δυσκολεύομαι στα κοτσύφια. Στη καταβολή, όχι στη στόχευση.

Με την λήξη της σεζόν βρήκα λίγο χρόνο και ξεκίνησα το μοντάζ.
Έχω βέβαια πολύ δουλειά ακόμη καθότι κυνήγησα αρκετά φέτος τα τσιχλοκοτσυφα λόγω ελλείψεως φασσας.
Στο 0:43 έπιασες κάποιον μετεωρίτη ή κάτι που πέφτει στην ατμόσφαιρα!

Με την λήξη της σεζόν βρήκα λίγο χρόνο και ξεκίνησα το μοντάζ.
Έχω βέβαια πολύ δουλειά ακόμη καθότι κυνήγησα αρκετά φέτος τα τσιχλοκοτσυφα λόγω ελλείψεως φασσας.
Με νουμ 8 έριχνες

Προτείνω μόνο 9 αρι και όχι 28 αν και σου έφυγαν πουλιά που ενώ στη πρώτη έμεινες πίσω συνέχισες με την ίδια προσκόπευση και λέω όχι 28 γιατί απαιτούν μεγαλύτερη ακρίβεια σκόπευσης και συνχωρούν δυσκολότερα.

Στην αρχή τα πουλιά είχαν την τάση να περνάνε αρκετά ψηλά.
Και όταν λέω ψηλά εννοω 35+ μέτρα.
Εκεί το 8.5 έκανε την διαφορά έναντι του 9.
Όντως σε αρκετά πουλιά έμενα πίσω.Δεν νομίζω ότι φταίει τον Νο σκαγιων...ίσως ένα η' μισο νούμερο πιο ανοιχτό τσοκ να βοηθούσε.
Συνηθως είχα τα 2*.

Μέχρι τα 40/45 το 9 με καλό καιρό δεν έχει κανένα θέμα σε τέτοια θηράματα ίσα ίσα περισσότερα σκακια και ευκολότερη διείσδυση λόγο μεγέθους και τσοκ 3* εάν το φυσίγγι σου βγάζει αξιοπρεπείς κατανομή.Αποψη σου γράφω λόγο εμπειρίας όχι παρατήρηση.

Το πρόβλημα με τον κότσυφα γενικά είναι ότι επειδή έχει σκούρο χρώμα κάνει μεγάλη αντίθεση, πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με την τσίχλα ειδικά τη μέρα... Φτερούγες κ ουρά είναι πιο πλατιά κ μακριά κ κρύβουν την ταχύτητα τού που φαίνεται χαμηλότερη από την πραγματική... Αυτός είναι κ ο λόγος που πολλές τουφεκιές φεύγουν οριακά πίσω, πετάνε πούπουλα κ πέφτουν τραυματισμένα...

Κ εγώ στα πρώτα κοτσύφια πάντα έχω θέμα μέχρι να το κλειδώσω στο μυαλό μου... Ειδικά αν είναι περασματιαρικα 35-40 μέτρα κ δεν βγαίνουν σαν σφήνες στα 15 μέτρα... Μετά κάνουν τα ωραιότερα κάπνισματα...

Μέχρι τα 40/45 το 9 με καλό καιρό δεν έχει κανένα θέμα σε τέτοια θηράματα ίσα ίσα περισσότερα σκακια και ευκολότερη διείσδυση λόγο μεγέθους και τσοκ 3* εάν το φυσίγγι σου βγάζει αξιοπρεπείς κατανομή.Αποψη σου γράφω λόγο εμπειρίας όχι παρατήρηση.
Ιδιογομωσης ειναι τα φυσιγγια....ειναι στημενα δηλαδη πανω στα οπλα μου.
Δεν αρκει βεβαια σε αυτα τα μετρα μονο το φυσιγγι.;););)

Κ εγώ στα πρώτα κοτσύφια πάντα έχω θέμα μέχρι να το κλειδώσω στο μυαλό μου... Ειδικά αν είναι περασματιαρικα 35-40 μέτρα κ δεν βγαίνουν σαν σφήνες στα 15 μέτρα... Μετά κάνουν τα ωραιότερα κάπνισματα...
εχει και λιγο διαφορετικο πεταγμα ο κοτσυφας ,με ενα κοπανιμα στα φτερα παιρνει παραπανω μετρα με κλειστα τα φτερα.

Ετσι ακριβως ειναι.

Status
Not open for further replies.
Back