Σήμερα μόνος και αποφασιζω να πιασω απο νωρις στο ίδιο μέρος που είδαμε τα πουλιά χθες το πρωί να τρωνε. Λίγα μεν ,αλλά αυτα υπαρχουν.
Γύρω στις 8:10 εμφανίζεται ένα ζευγάρι πάρα πολύ ψιλοκομμένο και μετά από δύο λεπτά μία μόνη ακόμη σε μεγαλύτερο ύψος. Σε ελάχιστο χρονο περνανε αλλα 3 πουλια αρκετα ψηλα αλλα στα ορια της ντουφεκιας.
Αποφασίζω και ριχνω και με την 3 με ενα 4αρι παιρνω το ενα. Αμέσως ακολουθουν μονα πουλιά ,σε τέτοιο χρόνο που δεν προλαβαίνω να βάζω παρά μόνο ενα φυσιγγι και να ρίχνω. Αυτο γινεται για τις επομενες 5 τουφεκιές ,αφου εξακολουθουσαν και περνουσαν μονα στον ιδιο χρόνο. Καταφερνω και παιρνω αλλα τρια πουλιά.Βρίσκω τα 2 σύντομα και και απο κει και μετα αρχίζει το μαρτύριο. Απο τις 8,30 ψαχνω μεχρι τις 10 και δεν μπορω να βρω ουτε το σημειο που εσκασαν. Πισω μου ειχα ψηλά πευκα και μετα ακολουθουσε ρεματια με μεγαλη κλιση με σημεια που ειχε αρκετο πουρνάρι. Ειμαι σίγουρος πως κάπου σκάλωσαν η έπεσαν σε τετοιο σημείο που λόγω του πυκνού δεν μπορούσα να δω.
Κάθομαι παίρνω μια ανάσα και ξανα ψαξιμο ,αλλά μάταια. Η ωρα πέρασε απο 11 και τα παρατάω . Εκνευρισμένος σηκώνομαι να φύγω και να μην καθήσω ολοημερο.
Φεύγοντας για το αμαξι ντουφεκάω δυο κοτσύφια και πριν τα μαζέψω βλέπω 3 καριολίτσες να πετάνε ψηλά σε μια αντιπυρική ζωνη. Εκει είχαν μαζευτει και χθες το μεσημερι.
Παραταω τα κοτσυφια και ξανα πισω . Ανεβαίνοντας ξαναπερνάνε οι δυο αλλά τις ειχα μακρυά. Κάθομαι αρκετη ωρα αλλα τιποτα. Ο καιρος εκλεινε και εριχνε κατι σαν χιονόνερο μα δυνατό βοριά. Τα παρατάω και παω ξανά για να ψάξω τις δυο. Αγου έφαγα τα μούτρα μου και παλι ,τσαντισμένος τα μάζεψα και γύρισα σπιτι. Στη διαδρομή οι δεντροτσιχλες ηταν κοπάδια και τα κοτσύφια πολλά. Τα έγραψα κι αυτα στα "λιοκια μου " και συνέχισα ψέλνοντας μέχρι που έφτασα.