πριν καποια χρωνια, που εριξα καποια φυσιγγια, ειχα δει πως αφηναν πολυ βρωμια μεσα στην κανη. αυτοτο παρατηρησε κανεις? η ετυχε τοτε μονο να συμβει αυτο?
Για 34άρη, στη φάσα, θα σου πρότεινα το F2 της B&P άλλα αφού δεν ξαναπαίρνεις φυσίγγια Β&Ρ, κοίτα και τα RC 2 σχετικά μαλακό και συγκεντρωτικό. Επίσης τα LAMBRO VENDETTA με πυρίτιδα C7 και για θερμοκρασίες κοντά στους 0 βαθμούς και κάτω το LAMBRO Μπλε.ναι φυσικα. σε περιοχες σε οξια και σε βοσκη τασο, το οκταρι κενται πραγματικα. δεν το αλλαζω με τιποτα. ενα 8ρι και 2 εξαρια.
διονυση η αληθεια ειναι πως δεν το εχω δοκιμασει εγω καθολου. μονο γνωμες εχω ακουσει. και επιδη δεν θα ξαναπαρω πελαγκρι, ψαχνομαι. ισως μεχρι να αρχησει η φασσα να παρω να δοκιμασω σε χαρτονι απο 5-6 φυσιγγια 6ρια και 8ρια, και αν δεν μαρεσει, να καταληξω στο βιτουρμπο.
το μονο που με χαλαει ειναι πως δεν εχει 34 γρ, και δεν ξερω τι επιλογη να κανω στα 34γρ.
Τα bitourbo τα θεωρώ από τα ''σκληρότερα'', και γρηγορότερα βέβαια, 36άρια. Ακόμα και σε σχέση με το ρελιαστό SUPER LAMBRO και το Α1 36 η διαφορά είναι αισθητή. Παλαιότερα (πριν Ναυπλιώτη εποχή) βέβαια, ηταν ακομα πιο σκληρό ''φουρνέλο'' καθώς και πολλά άλλα οπως το καφέ και το μπλέ στα Νο από 6 και κάτω.
Αναλογία του καφέ No 6, για να καταλάβετε, S4 1.65X33 με πατημένο συγκεντρωτήρα και κλείσιμο με κεντρική σύντηξη.
Τα τελευταία χρόνια βέβαια έχουν ''μαλακώσει'' αρκετά, άλλα και πάλι τα βρίσκω σχετικά ''σκληρα'' για την κατηγορία τους.
Επειδή γενικά δεν μ΄αρέσουν τα ''σκληρά'' φυσίγγια αυτός είναι ο λόγος που δεν τα προτιμώ, αλλά ξέρω κυνηγούς που ''ορκίζονται'' σ΄αυτά.
Για 34άρη, στη φάσα, θα σου πρότεινα το F2 της B&P άλλα αφού δεν ξαναπαίρνεις φυσίγγια Β&Ρ, κοίτα και τα RC 2 σχετικά μαλακό και συγκεντρωτικό. Επίσης τα LAMBRO VENDETTA με πυρίτιδα C7 και για θερμοκρασίες κοντά στους 0 βαθμούς και κάτω το LAMBRO Μπλε.
Το BERETTA 34, βλέποντας τα υλικα του, το βρίσκω λίγο υπερτιμημένο.
Φέτος θέλω να δοκιμάσω και το GORILLA 34.
Δεν τα έχω πάρει ακόμα για να ανοίξω κανένα και να δώ από 1ο χέρι. Σε μιά δοκιμή που έκανε ο Αρις στο περιοδικό, αν κρίνω από τη φωτογραφία, σε πυρίτιδα 206 της ΝOBEL SPORT μου έκανε (κάπου έχει αναφερθεί και από το milvus και δω μέσα νομίζω) με συγκεντρωτήρα Ζ2Μ της B&P, σίγουρα όμως ο Αρις θα ξέρει καλύτερα.Εχω ακούσει πολυ καλά λόγια και βλέπω ότι στην Ηπειρο τα χρησιμοποιούν πολύ.
Τα GORILLA 34 με τι γεμίζονται ξέρεις ;για να μην ψάχνω τετοια ώρα ...
μαζι με το δισκακι στα αγωνίσματα πηλινου στοχου η φασσα θελουν την μεγαλυτερη προσκοπευση από όλα τα αλλα θηράματα , ενδεικτικα σε τραβερσα στα 18 μετρα θελει περιπου 1,20 μετρα μπροστα ενώ στα πολύ λιγα 35 μετρα θελει περιπου 3,5 μετρα προσκοπευσηαπό φυσίγγια εμποριου σε σχετικα οικονομικη κατηγορια το NS speed σε 34 γρ ν 6 για μενα είναι κορυφαιο , η φασσα δεν θελει πολλ αγραμμαρια , θελει ταχυτητα και συγκεντρωση και φυσικα πανω από όλα προσκοπευσηηηηηη
Δημήτρη είσαι σωστότατος..Παρόλα αυτά ειδικά η μονες φασσες μας δίνουν την ψευδαισθηση ότι πετανε σιγά..ίσως γιατί η φασσα ειναι μεγάλο πουλί..Και χωρις προσκοπευση σωστή δεν πέφτει..και αφού δεν πέφτει λέγεται σιδερένιο πουλί..μαζι με το δισκακι στα αγωνίσματα πηλινου στοχου η φασσα θελουν την μεγαλυτερη προσκοπευση από όλα τα αλλα θηράματα , ενδεικτικα σε τραβερσα στα 18 μετρα θελει περιπου 1,20 μετρα μπροστα ενώ στα πολύ λιγα 35 μετρα θελει περιπου 3,5 μετρα προσκοπευση
Αρι εχει ριξει ποτε 5αρια?Η θεωρεις βάση εμπειρίας κ δοκιμων το 6αρι σαν ιδανικό για αυτό το θήραμα..ΥΓ κάπου είχε γράψει σε παλιό τεύχος του κυνηγός κ φύση ο Αιγινητης για το πόσες σελίδες περίπου τηλ.καταλ.πρεπει να διατρηση ένα φυσίγγι με 6αρια για να ειναι ιδανικό για φασσα ως προς την διατρηση..Δεν θυμαμε όμως..Θα ψάξω να το βρω..6αρακια