Φυσίγγια για την Φάσσα

πριν καποια χρωνια, που εριξα καποια φυσιγγια, ειχα δει πως αφηναν πολυ βρωμια μεσα στην κανη. αυτοτο παρατηρησε κανεις? η ετυχε τοτε μονο να συμβει αυτο?

Οσο για το biturbo που αναφέρθυκε πιο πάνω τα πρωυοδοκίμασα πριν 3 η 4 χρόνια.Είχα μείνει πολύ ικανοποιημένος θυμάμαι με τα 7αρια και μάλιστα σε οριακές αποστάσεις. Παρόλα αυτά δεν έγινα φανατικός αγοραστής .

Τα bitourbo τα θεωρώ από τα ''σκληρότερα'', και γρηγορότερα βέβαια, 36άρια. Ακόμα και σε σχέση με το ρελιαστό SUPER LAMBRO και το Α1 36 η διαφορά είναι αισθητή. Παλαιότερα (πριν Ναυπλιώτη εποχή) βέβαια, ηταν ακομα πιο σκληρό ''φουρνέλο'' καθώς και πολλά άλλα οπως το καφέ και το μπλέ στα Νο από 6 και κάτω.
Αναλογία του καφέ No 6, για να καταλάβετε, S4 1.65X33 με πατημένο συγκεντρωτήρα και κλείσιμο με κεντρική σύντηξη.
Τα τελευταία χρόνια βέβαια έχουν ''μαλακώσει'' αρκετά, άλλα και πάλι τα βρίσκω σχετικά ''σκληρα'' για την κατηγορία τους.
Επειδή γενικά δεν μ΄αρέσουν τα ''σκληρά'' φυσίγγια αυτός είναι ο λόγος που δεν τα προτιμώ, αλλά ξέρω κυνηγούς που ''ορκίζονται'' σ΄αυτά.

ναι φυσικα. σε περιοχες σε οξια και σε βοσκη τασο, το οκταρι κενται πραγματικα. δεν το αλλαζω με τιποτα. ενα 8ρι και 2 εξαρια.

διονυση η αληθεια ειναι πως δεν το εχω δοκιμασει εγω καθολου. μονο γνωμες εχω ακουσει. και επιδη δεν θα ξαναπαρω πελαγκρι, ψαχνομαι. ισως μεχρι να αρχησει η φασσα να παρω να δοκιμασω σε χαρτονι απο 5-6 φυσιγγια 6ρια και 8ρια, και αν δεν μαρεσει, να καταληξω στο βιτουρμπο.
το μονο που με χαλαει ειναι πως δεν εχει 34 γρ, και δεν ξερω τι επιλογη να κανω στα 34γρ.
Για 34άρη, στη φάσα, θα σου πρότεινα το F2 της B&P άλλα αφού δεν ξαναπαίρνεις φυσίγγια Β&Ρ, κοίτα και τα RC 2 σχετικά μαλακό και συγκεντρωτικό. Επίσης τα LAMBRO VENDETTA με πυρίτιδα C7 και για θερμοκρασίες κοντά στους 0 βαθμούς και κάτω το LAMBRO Μπλε.
Το BERETTA 34, βλέποντας τα υλικα του, το βρίσκω λίγο υπερτιμημένο.
Φέτος θέλω να δοκιμάσω και το GORILLA 34.

Τα bitourbo τα θεωρώ από τα ''σκληρότερα'', και γρηγορότερα βέβαια, 36άρια. Ακόμα και σε σχέση με το ρελιαστό SUPER LAMBRO και το Α1 36 η διαφορά είναι αισθητή. Παλαιότερα (πριν Ναυπλιώτη εποχή) βέβαια, ηταν ακομα πιο σκληρό ''φουρνέλο'' καθώς και πολλά άλλα οπως το καφέ και το μπλέ στα Νο από 6 και κάτω.
Αναλογία του καφέ No 6, για να καταλάβετε, S4 1.65X33 με πατημένο συγκεντρωτήρα και κλείσιμο με κεντρική σύντηξη.
Τα τελευταία χρόνια βέβαια έχουν ''μαλακώσει'' αρκετά, άλλα και πάλι τα βρίσκω σχετικά ''σκληρα'' για την κατηγορία τους.
Επειδή γενικά δεν μ΄αρέσουν τα ''σκληρά'' φυσίγγια αυτός είναι ο λόγος που δεν τα προτιμώ, αλλά ξέρω κυνηγούς που ''ορκίζονται'' σ΄αυτά.

Για 34άρη, στη φάσα, θα σου πρότεινα το F2 της B&P άλλα αφού δεν ξαναπαίρνεις φυσίγγια Β&Ρ, κοίτα και τα RC 2 σχετικά μαλακό και συγκεντρωτικό. Επίσης τα LAMBRO VENDETTA με πυρίτιδα C7 και για θερμοκρασίες κοντά στους 0 βαθμούς και κάτω το LAMBRO Μπλε.
Το BERETTA 34, βλέποντας τα υλικα του, το βρίσκω λίγο υπερτιμημένο.
Φέτος θέλω να δοκιμάσω και το GORILLA 34.

Εχω ακούσει πολυ καλά λόγια και βλέπω ότι στην Ηπειρο τα χρησιμοποιούν πολύ.
Τα GORILLA 34 με τι γεμίζονται ξέρεις ;για να μην ψάχνω τετοια ώρα ...

Εχω ακούσει πολυ καλά λόγια και βλέπω ότι στην Ηπειρο τα χρησιμοποιούν πολύ.
Τα GORILLA 34 με τι γεμίζονται ξέρεις ;για να μην ψάχνω τετοια ώρα ...
Δεν τα έχω πάρει ακόμα για να ανοίξω κανένα και να δώ από 1ο χέρι. Σε μιά δοκιμή που έκανε ο Αρις στο περιοδικό, αν κρίνω από τη φωτογραφία, σε πυρίτιδα 206 της ΝOBEL SPORT μου έκανε (κάπου έχει αναφερθεί και από το milvus και δω μέσα νομίζω) με συγκεντρωτήρα Ζ2Μ της B&P, σίγουρα όμως ο Αρις θα ξέρει καλύτερα.

Και εγώ στον Γιάννη που ψάχνει για 34γρ θα του πρότεινα να δοκιμάσει το rc2 είναι το αγαπημένο μου..το έχω γράψει παρά πολλές φορές..Και συγκεντρωτικό όπως λέει και ο Σπύρος..Δεν ξέρω πως συμπεριφερετε στο πολύ κρύο-χιονι που ίσως αντιμετωπίσει ο Γιάννης..Πάντως από φθινόπωρο μέχρι Δεκέμβρη που το ρίχνω κεντάει..Αλλά εδώ έχουμε πιο ήπιους καιρούς..ΥΓ Κάτι μου λέει πως αν δεν το χαλάσουν κάποια στιγμή τότε θα κατασταλαξω σε αυτό..

Το Beretta στα 34 γρ πρεπει να ηταν το χειροτερο 34αρη που περασε απο τα χερια μου... Δεν το συμποθαησα καθολου κ ας του εδωσα 3 ευκαιριες σε διαφορετικα κυνηγια κ θερμοκρασιες... Μπορει βεβαια κ απλα να μην μου ταιριαζε...
Το Gorilla 34 ειναι με 206 αν θυμαμαι καλα κ ηταν ωραιο φυσιγγι απο τα χαρακτηριστικα του...
Το RC το 34αρη ειναι επισης ωραιο αλλα ειναι να πατε σε Rc κ βρειτε δοκιμαστε καλυτερα το 35αρη, serrie oro... Το εχω ριξει κ σε φασσες κ σε παπια κ ηταν πολυ αποτελεσματικο...

Αρι το rc 35gr το μαύρο θα το δοκιμάσω μιας κ το βρίσκω εδώ.Μπορω να πω όμως το 34αρι ήταν η εκπληξη για μένα..Τόσο στην καραμπίνα όσο κ στο πλάγιο..και τα πουλιά ξερά..αυτό προφανώς οφειλόταν λόγω του ότι ηταν συγκεντρωτικο..Θυμαμε χαρακτηριστικά πριν 5-6 χρόνια ήμουν για πέρδικες με το πλάγιο(χαμηλά)..Ξαφνικά από μακριά πεταγετε ένα πουλί σαν πάπια..Του ρίχνω με 6αρι με την δεξιά κάννη και κεραυνοβοληθηκε σίγουρα ηταν πάνω από 35μ.όταν πήγα κοντά είδα ότι ηταν μπαλιζα!!!!!!!!Θυμαμε όλοι η φίλοι μου δεν πίστευαν ότι σε τέτοια περιοχή μπορεί να φανεί αυτό το πουλί..Εδώ να τονίσω ότι η λιμνοθάλασσα του Αργοστολιου εχει τέτοια πουλιά..όμως εκεί που χτυπήθηκε ηταν 30χλμ μακριά..και δεν είχε νερά τριγύρω!!!!!--

καλό είναι να δοκιμάζουμε ασχέτως αν έχουμε βρει τις προτιμήσεις μας,μπορεί μια δοκιμή να είναι αρκετά καλύτερη από τις επιλογές που έχουμε κάνει,ειδικά τώρα τελευταία που "σκαλίζουν" παραπάνω τα φυσίγγια

από φυσίγγια εμποριου σε σχετικα οικονομικη κατηγορια το NS speed σε 34 γρ ν 6 για μενα είναι κορυφαιο , η φασσα δεν θελει πολλ αγραμμαρια , θελει ταχυτητα και συγκεντρωση και φυσικα πανω από όλα προσκοπευσηηηηηη

από φυσίγγια εμποριου σε σχετικα οικονομικη κατηγορια το NS speed σε 34 γρ ν 6 για μενα είναι κορυφαιο , η φασσα δεν θελει πολλ αγραμμαρια , θελει ταχυτητα και συγκεντρωση και φυσικα πανω από όλα προσκοπευσηηηηηη
μαζι με το δισκακι στα αγωνίσματα πηλινου στοχου η φασσα θελουν την μεγαλυτερη προσκοπευση από όλα τα αλλα θηράματα , ενδεικτικα σε τραβερσα στα 18 μετρα θελει περιπου 1,20 μετρα μπροστα ενώ στα πολύ λιγα 35 μετρα θελει περιπου 3,5 μετρα προσκοπευση

μαζι με το δισκακι στα αγωνίσματα πηλινου στοχου η φασσα θελουν την μεγαλυτερη προσκοπευση από όλα τα αλλα θηράματα , ενδεικτικα σε τραβερσα στα 18 μετρα θελει περιπου 1,20 μετρα μπροστα ενώ στα πολύ λιγα 35 μετρα θελει περιπου 3,5 μετρα προσκοπευση
Δημήτρη είσαι σωστότατος..Παρόλα αυτά ειδικά η μονες φασσες μας δίνουν την ψευδαισθηση ότι πετανε σιγά..ίσως γιατί η φασσα ειναι μεγάλο πουλί..Και χωρις προσκοπευση σωστή δεν πέφτει..και αφού δεν πέφτει λέγεται σιδερένιο πουλί..

Η φασσε δεν ειναι τοσο σκληρη στα σκαγια οσο εικαζεται... Ο λογος που αφηνει πολλα πουπουλα κ νομιζουμε οτι ενω την "καπνισαμε" αυτη συνεχιζει ειναι γιατι μας ξεγελα η μεγαλη ουρα της κ οι τουφεκιες μενουν οριακα πισω... 6αρακια κ αρκετη προσκοπευση θελουν...

6αρακια
Αρι εχει ριξει ποτε 5αρια?Η θεωρεις βάση εμπειρίας κ δοκιμων το 6αρι σαν ιδανικό για αυτό το θήραμα..ΥΓ κάπου είχε γράψει σε παλιό τεύχος του κυνηγός κ φύση ο Αιγινητης για το πόσες σελίδες περίπου τηλ.καταλ.πρεπει να διατρηση ένα φυσίγγι με 6αρια για να ειναι ιδανικό για φασσα ως προς την διατρηση..Δεν θυμαμε όμως..Θα ψάξω να το βρω..

K με 5αρια εχω κυνηγησει Τασο, ειδικα στα ανοιχτα μερη κ με σφιχτα τσοκ ειναι πολυ αποτελεμσατικο, αλλα το 6αρι ειναι πασπαρτου κ δουλευει καλα ακομα κ με 4 αστρα...

πάρα πολλές επιτυχίες έχω κάνει με Νο7 με το οποίο εξακολουθώ να κυνηγάω φάσσα και ποτέ δεν πήγα κάτω από Νο6 ακόμα και σε παγωνιές

η φάσσα θέλει σκάγια παιδιά κακά τα ψέματα και όχι ακραίες καταστάσεις ( Νο3 Νο4 ) που έχω διαβάσει από αρκετούς κατά καιρούς

μιας και αναφέρθηκε ο Αιγινήτης ένα ωραίο άρθρο από αυτόν για το ΠΟΣΟ ΧΡΗΣΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΨΙΛΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΣΚΑΓΙΩΝ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ;

Back