Φυσίγγια για τσίχλες - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Αν εκεί που κυνηγάς τσίχλες ,περάσει απο πάνω σου, σε επιτρεπτή απόσταση (οχι πολυ κοντά αλλα ούτε και μακριά) έχεις κάποιες καλύτερες πιθανότητες με το 8αρι και αν σου περάσει τραβερσα πολλή πιο ευάλωτη.
Είναι προσωπική εκτίμηση και θεωρία,που κάποιες φορές μου βγαίνει και άλλοτε καταρρίπτεται,αλλά λόγω κάποιων θετικών αποτελεσμάτων, στο μυαλο μου κερδίζει το 8αρι.
Πάντως αυτό το σενάριο είναι εξίσου δύσκολο με τεσσαρι στο ΚΙΝΟ...θέλει πολλές προϋποθέσεις!

Καλησπερα παιδια...ενας γνωστος μου παπους, μου εδωσε 2 κουτια μαπακης διαφανο 32γρ σε νουμερο 8 και 6..
αυτο που παατηρω(ακομα δεν τα εριξα) οτι η μπαρουτι ειναι λιγο πιο ψηλα απο τον παφυλα...τι λετε? ειναι καλα? η επικινδυνα?.xm.
https://postimg.org/image/6uqnc3azkb/
Ε όχι και επικίνδυνα....xm.. Γιατί να είναι επικυνδινα;

Ε όχι και επικίνδυνα....xm.. Γιατί να είναι επικυνδινα;
το ειπα επειδη η μπαρουτη ειναι αρκετα πανω απο τον παφυλα, και φενετε παραξενα σαν οψη ...δεν αναφερω οτι ειναι 20,+ χρονια απο θηκευμενα σε ντουλαπα..αλλα μου εκανε εντυπωση...ενταξει ολοι εχουμε δει καπια φυλακια μπαρουτι να εχει βγει απο τον παφυλα και να φενετε, αλλα σε αυτα εδω εχει βγει αρκετη μπαρουτη εξω...

το ειπα επειδη η μπαρουτη ειναι αρκετα πανω απο τον παφυλα, και φενετε παραξενα σαν οψη ...δεν αναφερω οτι ειναι 20,+ χρονια απο θηκευμενα σε ντουλαπα..αλλα μου εκανε εντυπωση...ενταξει ολοι εχουμε δει καπια φυλακια μπαρουτι να εχει βγει απο τον παφυλα και να φενετε, αλλα σε αυτα εδω εχει βγει αρκετη μπαρουτη εξω...
Το συγκεκριμένο διάφανο φυσιγγι του μαπακη το έχω κυνηγήσει όταν έβγαινε,θυμάμαι σκέτο πριόνι στις τσίχλες,μάλιστα είχε αφήσει και "όνομα"!!!;)

Καλησπερα παιδια...ενας γνωστος μου παπους, μου εδωσε 2 κουτια μαπακης διαφανο 32γρ σε νουμερο 8 και 6..
αυτο που παατηρω(ακομα δεν τα εριξα) οτι η μπαρουτι ειναι λιγο πιο ψηλα απο τον παφυλα...τι λετε? ειναι καλα? η επικινδυνα?.xm.
Διονυση ανοιξε σε παρακαλω ενα φυσιγγι και μετρησε την πυριτιδα. Αν βλεπω καλα ο καλυκας ειναι Τ3 οποτε για να βγαινει η πυριτιδα πανω απο τον παφυλα θα εχει περιπου 2 γραμμαρια. Ισως και να κανω λαθος αλλα πραγματικα μην ριξει αν δεν ανοιξεις να μετρησεις την πυριτιδα!!!

Πάντως αυτό το σενάριο είναι εξίσου δύσκολο με τεσσαρι στο ΚΙΝΟ...θέλει πολλές προϋποθέσεις!
Χαχαχα
Ειλικρινά δεν υπάρχει χρονιά να μην τουφεκισω φασα στα περάσματα της τσίχλας
Αλλες φορες οριακα και άλλες ιδανικά
Πάντως περισσότερες φορές απ τα ορεινά ραντεβού στις φασες

Χαχαχα
Ειλικρινά δεν υπάρχει χρονιά να μην τουφεκισω φασα στα περάσματα της τσίχλας
Αλλες φορες οριακα και άλλες ιδανικά
Πάντως περισσότερες φορές απ τα ορινα ραντεβού στις φασες
Και εγώ κάθε χρονιά βαράω αλλά δεν είναι τζόκερ?να σε κεντραρουν,να μην ντουφεκισει κανένας στον Θεό να μην στρίψουν τελευταία στιγμή....να μην τις χαλάσει κανένα αμάξι...τζόκερ!

Μεγάλου όγκου πυρίτιδα και κοντή (ρηχή) φούστα συγκεντρωτήρα, έχουν αυτό το αποτέλεσμα, να φαίνεται η πυρίτιδα πάνω από τον πάφυλα. Αυτό από μόνο του δεν είναι ανησυχητικό. ;)
Βλέποντας την φωτογραφία στο κινητό δεν μπορώ να αναγνωρίσω την πυρίτιδα, ενώ ο συγκεντρωτήρας μου φαίνεται για Giovanni ... Αν ξέραμε και τη δοσολογία θα σχηματίζαμε καλύτερη άποψη, αλλά πάντως επικίνδυνο δεν μοιάζει... .xm.

Ριξ το μην σε ανησυχεί.
Μαλλον εβαλε τ2 καλυκα για οικονομια.
Δεν φαινεται να εχει παραπανω πυρίτιδα απο το κανονικο.
Πανω απο 1,8 γρ δεν πιστευω να εχει απλα ειναι καλυκας με χαμηλο παφυλα.

Αν ήταν σωστά αποθηκευμένα θα πάθεις την πλάκα σου, ένα απ τα καλύτερα ελληνικά φυσίγγια.

Στέλιο αν θυμάμαι καλά έβαζε Α1 ο Μαπακης

και την φορτωνε αρκετα, αν θυμαμαι καλα, 1.80/1,85.
Παντως μεγαλος γνωστης της βλητικης ο κυρ Γιαννης, ξερω επωνυμους που
κυνηγανε Δ, που μεχρι πριν λιγο εκαναν ολα τα φυσιγγια τους παραγγελια εκει

Και εγώ κάθε χρονιά βαράω αλλά δεν είναι τζόκερ?να σε κεντραρουν,να μην ντουφεκισει κανένας στον Θεό να μην στρίψουν τελευταία στιγμή....να μην τις χαλάσει κανένα αμάξι...τζόκερ!
Είναι όντος στα τυχερά, αλλά κι εγω τοποθετήθηκε απ την δικιά μου σκοπιά που ειναι χωρίς πολύ κόσμο και με πρώτη γραμμή ;)

Το διαφανο του Μαπακη ειναι 33γρ Α1 και βυσμα Giovanni ,απο τα καλα φυσιγγγια οντως.
Τα παρακατω ειναι αγορασμενα το 2003, εχω μερικα καβατζα κ τα ριχνω αραια και που.. (δεν ειναι μονο ομορφο να μαζευεις "παλια"φυσιγγια αλλα κ να τα χαίρεσε αν σου περισευουν..).
Κοιταξα κ τα υπολοιπα αλλα σε κανενα δεν εξεχει η μπαρουτι πανω απο το μεταλλο,αυτος ομως δεν λεει κατι ως προς την ασφαλεια,κ συμβαινει σε πολλα φυσιγγια του εμποριου..
Και τα χαρακτηριστικα του απο την Κ&Κ Μαρτιου 2004..
http://old.kynigesia.gr/article.asp?AID=1252

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back