Φυσίγγια για τσίχλες - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Lambro-Series-2-Beretta-692-4-25m.jpg

Lambro-Series-2-Beretta-692-3-35m.jpg

και οι δυο τουφεκιές έχουν αρκετά μέτρα να δώσουν ακόμα,περπατητό καρτέρι παίξε με 4* και αν δεις ότι στο καρτέρι σε δυσκολεύει το 4* βάλε 3*,,επίσης αν παρατηρήσεις όσο σφίγγεις τόσο χαλάει η ομοιόμορφη τουφεκιά,,,συγκεντρωτικό φυσίγγι και πολύ μαλακό
εμένα να σου πω την αλήθεια μου ρε Παύλο κάτι στην αίσθηση σε αυτό το φυσιγγι με χάλασε μου αρέσουν φυσίγγια με πιο ακαριαία αίσθηση τουφεκιας πιο κοφτά ,δεν ξέρω πως αλλιώς να το εκφράσω ,μου τεριαξε πιο πολύ η αίσθηση των φυσιγγίων της nsi η του καραμανιδη

Συμφωνώ απο τα πιο σκληρά που έχω ρίξει..
Παιδιά ξέχασα να αναφέρω ότι αναφερομουν στα 24 άρια τους ,εφέτος το γύρισα στο skeet ,πάντως κάτι 28αρια sporting που είχα από παλιά του καραμανιδη ενώ σκοπευτήριο που βέβαια ρίχνω πιο πολύ άνοιξη καλοκαίρι και εγώ τα είχα βρει σκληρά και το είχα αναφέρει και εδώ ότι δεν μου άρεσαν σε αντίθεση με τα 24αρια του τα οποία ήταν πολύ καλά ,τώρα που τα έριξα πρωινό στα μπασιματα είχαν πραγματικά πολύ διαφορετική συμπεριφορά ,η ζέστη τα ζωηρευει παρά πολύ ,τώρα που τα έριξα μιας και μου είχαν μείνει ήταν πολύ καλά ,το καλοκαίρι και στον πίνακα τα 28 άρια του δεν μου άρεσαν σκορπούσαν ενώ τα 24αρια του είχαν εξαιρετική εικόνα .

Θεωρητικα παντως η 206 ειναι πυριτιδα για οταν σηκωθει ο ηλιος! Κανονικα το πρωι με την υγρασια η το απογευμα πρεπει (θεωρητικα ξαναλεω), να τα κλανουν...κανω λαθος?
Θεωρητικα παντως η 206 ειναι πυριτιδα για οταν σηκωθει ο ηλιος! Κανονικα το πρωι με την υγρασια η το απογευμα πρεπει (θεωρητικα ξαναλεω), να τα κλανουν...κανω λαθος?
Φίλε επί πολλά χρόνια κυνηγούσα μόνο με το formula 206 της nsi το προηγούμενο αυτό με αποσπώμενο πάτο επίσης 33 γραμμάρια και δεν κολωσε πουθενά σε οποιοδήποτε καιρό.........σημείωσε ότι κυνηγάω στα Γιάννινα με κρύο υγρασία και σε μεγάλα υψόμετρα!!!! Επίσης το gorilla 34gr γεμισμένο πάλι με 206 formula είναι πολύ πετυμενο εδώ αποδίδει και στο βάλτο και στο βουνό και σε κρύο και υγρασία!!!!!

Φίλε επί πολλά χρόνια κυνηγούσα μόνο με το formula 206 της nsi το προηγούμενο αυτό με αποσπώμενο πάτο επίσης 33 γραμμάρια και δεν κολωσε πουθενά σε οποιοδήποτε καιρό.........σημείωσε ότι κυνηγάω στα Γιάννινα με κρύο υγρασία και σε μεγάλα υψόμετρα!!!! Επίσης το gorilla 34gr γεμισμένο πάλι με 206 formula είναι πολύ πετυμενο εδώ αποδίδει και στο βάλτο και στο βουνό και σε κρύο και υγρασία!!!!!
Aν και δεν αφορά τοσο το κυνήγι της τσιχλας ,αλλά μια που αναφέρθηκες Βαγγέλη στο formula και στο Gorilla, εχω στο μυαλο μου να κανω μια συγκριση των δυο ,να δω τι θα δείξει η αποτύπωση στο χαρτι.
Το Gorilla το εχω ριξει με εκπληκτικη αποτυπωση. Το formula το εριξα τωρα που ειχα ανεβει στο χωριο αλλά δεν ειχα μαζι Gorilla. Ντουφέκισα μονο 3 φάσσες ,αλλά μου εδειξε καλά σημάδια.

Aν και δεν αφορά τοσο το κυνήγι της τσιχλας ,αλλά μια που αναφέρθηκες Βαγγέλη στο formula και στο Gorilla, εχω στο μυαλο μου να κανω μια συγκριση των δυο ,να δω τι θα δείξει η αποτύπωση στο χαρτι.
Το Gorilla το εχω ριξει με εκπληκτικη αποτυπωση. Το formula το εριξα τωρα που ειχα ανεβει στο χωριο αλλά δεν ειχα μαζι Gorilla. Ντουφέκισα μονο 3 φάσσες ,αλλά μου εδειξε καλά σημάδια.
Το formula το καινούργιο δεν το έχω ρίξει ....... Το παλιό με τον αποσπώμενο πάτο ήταν φαρμάκι!!!!!!!

Βλέπω τα lambro series 2 στα 28γρ στην τιμή κάτω τα 5ευρώ και το αντίστοιχο απλό sporting στα 5,7ευρώ και αναρωτιέμαι αν αυτή η διαφορά οφείλεται σε πολιτική της εταιρείας ή σε φυσίγγια με χαρακτηριστικά που δικαιολογούν τα 80 λεπτά διαφοράς.

Ανάλογα το φυσίγγι. Σε γενικές γραμμές όμως, θεωρώ πιο ανεπιρρεαστη την γόμωση των 28 γρ από τις υπόλοιπες των 30 ή 32.
Κυνηγας με δικαννο ή και με καραμπινα ? Και τι πυρίτιδα εχουν τα 28αρια που βαρας συνηθως?

Ανάλογα το φυσίγγι. Σε γενικές γραμμές όμως, θεωρώ πιο ανεπιρρεαστη την γόμωση των 28 γρ από τις υπόλοιπες των 30 ή 32.
Σε σύγκριση τα 28 με τα 32 θα συμφωνίσω.

Πόσο όμως θα επιρεαστεί το φυσίγγι των 30 από το 28...;;;
Πιστεύω μηδαμινή η διαφορά....

Κυνηγας με δικαννο ή και με καραμπινα ? Και τι πυρίτιδα εχουν τα 28αρια που βαρας συνηθως?
Τα συμπεράσματα αυτά αφορούν όλα τα είδη κυνηγητικών εκτός από μονόκανο, σε αυλούς 18,2 18,4 18,6 18,9 και σε όλα τα μήκη καννών. Μπαρούτες 28αρες έχω ρίξει ότι υπάρχει αλλά τα τελευταία χρόνια μόνο csb 5.

Βλέπω τα lambro series 2 στα 28γρ στην τιμή κάτω τα 5ευρώ και το αντίστοιχο απλό sporting στα 5,7ευρώ και αναρωτιέμαι αν αυτή η διαφορά οφείλεται σε πολιτική της εταιρείας ή σε φυσίγγια με χαρακτηριστικά που δικαιολογούν τα 80 λεπτά διαφοράς.
Τα sporting πρεπει να εχουν καλυκα nobel sport 12mm ενω τα αλλα 8mm κ αν θυμαμαι καλα οχι nobel sport, ισως εκει να παιζει η διαφορα της τιμης...

Τα sporting πρεπει να εχουν καλυκα nobel sport 12mm ενω τα αλλα 8mm κ αν θυμαμαι καλα οχι nobel sport, ισως εκει να παιζει η διαφορα της τιμης...
Mε nobel είναι κ τα 2.
Η πρώτη δοκιμαστική παρτίδα που είχε παρουσιάσει ο Παύλος ήταν με maxam και μετά συνέχισε με nobel.

Τα συμπεράσματα αυτά αφορούν όλα τα είδη κυνηγητικών εκτός από μονόκανο, σε αυλούς 18,2 18,4 18,6 18,9 και σε όλα τα μήκη καννών. Μπαρούτες 28αρες έχω ρίξει ότι υπάρχει αλλά τα τελευταία χρόνια μόνο csb 5.
Csb5 εριχνα και εγω σε νουμερο 9 στα 28γραμμ.. απόσταση περιπου 25-30 μετρα τσοκ 3*. Η τσιχλα έδειχνε να ενοχλειτε, εκλεινε πχ το ενα φτερο και κοντοστεκοταν στον αερα, τιναζε φτερα και εφευγε...
Οπως και να χει και εμενα περιεργο μου φανηκε, και για αυτο θα επιμείνω στα 28 και βλεπουμε..

Status
Not open for further replies.
Back