Βελτιώσεις - παρεμβάσεις σε κυνηγετικά όπλα

φίλε Πανο , δες εδω το άρθρο ενός ειδικού.
εχει ενδιαφέρον
http://www.cyprushuntingmagazine.com/forum/viewtopic.php?f=12&t=2354
Προσπαθώ να βρω ένα video του από τα δεκάδες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο που να τον δείχνει να τουφεκαει με όπλο που φέρει οπές εκτόνωσης αερίων και δεν βρίσκω, αν βρει κάποιος ας βάλει.

δηλαδη αυτο που θελω να μαθω ειναι ποση διααφορα εχει στην αναπηδηση της κανης? περιοριζεται το φαινομενο της εκρηξης στομιου? στον κρυο καιρο αλλαζει η βλητικη αποδοση με το porting? και οτι αλλη πληροφορια μπορουμε να εκμαιευσουμε. τελικα σ ενα οπλο αδρανειας αξιζει?

Προσπαθώ να βρω ένα video του από τα δεκάδες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο που να τον δείχνει να τουφεκαει με όπλο που φέρει οπές εκτόνωσης αερίων και δεν βρίσκω, αν βρει κάποιος ας βάλει.

έλα ντε Γιώργο !! όντως δεν εχω δει και εγω πουθενά να κρατά τέτοιο όπλο .

Πάντως χωρίς να έχω καμία εμπειρία και σε καθαρά θεωρητικό επίπεδο η λογική λέει οτι δουλεύει θετικά .
Λαμβάνοντα υπόψη και οτι όσοι έχουν χρησιμοποιήσει τσοκ "φρένου" που συνήθως έχουν οπές, έχων δει σημαντική βελτίωση σε κατανομές ,άτρακτο κτλ .. τοτε ειναι ακόμα ποιο πιθανό οι οπές εκτόνωσης να κάνουν παρόμοια πράγματα με αυτά τα τσόκ αν όχι περισσότερα.
Αν με ρωτούσες αν θα έκανα οπές στο όπλο μου η απάντηση για την ώρα ειναι όχι .. χωρίς να ξέρω γιατι.

Τι στιγμη που η κατανομη βελτιωθηκε και μαζεψε,η βελτιωση ηρθε και εσωσε τη καννη που πριν ηταν αθλια,ηταν μια κινησει απελπισιας που επιασε,απο εκει και περα αυτο το Μπαικαλ μονοκαννο,αναπηδηση στομιου δεν ειχε,απλα προτεινες τη καννη και επεφταν.Και σαν φουλ το εκανε αλλα εγω δεν μπορουσα να το δουλεψω με σταθεροτητα,γιαυτο και κοπηκε λιγο απο το τσοκ,αλλα το μαμησα,με το πορτινγκ αλλαξε εντελως.
Δυνάμωσε ο ήχος της τουφεκιας σε ενοχλητικό βαθμό?

Δυνάμωσε ο ήχος της τουφεκιας σε ενοχλητικό βαθμό?
Τάσο από την μικρή εμπειρία που έχω τόσο με Ported κάνες όσο και με τσοκάκια αυτός που ρίχνει δεν καταλαβαίνει τίποτα όσο ο διπλανος ,στο λειοκανο δεν είναι τόσο εντονος ο ήχος που να γίνεται ενοχλητικος το αντίθετο θα έλεγα εμένα μου φάνηκε πιο (γλυκός) στο ραβδωτο πάλι ακούς ένα σαν σφύριγμα να το πω που προηγείται του ήχου της τουφεκιάς και όσο πιο μεγάλο διαμέτρημα τόσο πιο εντονος ο ήχος.

Θελω ντουφεκιες στο σουρουπο.....να δουμε τι κανει το πορτινγ..στην καννη αλλα και στα τσοκ.sarcastic.

δηλαδη αυτο που θελω να μαθω ειναι ποση διααφορα εχει στην αναπηδηση της κανης? περιοριζεται το φαινομενο της εκρηξης στομιου? στον κρυο καιρο αλλαζει η βλητικη αποδοση με το porting? και οτι αλλη πληροφορια μπορουμε να εκμαιευσουμε. τελικα σ ενα οπλο αδρανειας αξιζει?
Η πρωτη επεμβαση εγινε στη μαμα καννη της 302.Η κανη ειχε κοπει στα 60 cm και εγινε σπειρωμα για κουικ τσοκ της brenda.Πριν ηταν 71cm,full.
Βλητικα,ειδα βελτιωση της ταξης του 3-4% ως προς τη συγκεντρωση και πολυ ομαλοτερη κατανομη,συγκρινοντας ομως με ΙΜ κουικ φορεμενο,σε σχεση με το μαμα F.Εκρηξη στομιου δεν αντιληφθηκα!Στο κρυο δεν ειδα πτωση αποδοσης.Ισα ισα!Στην αναπηδηση στομιου,συμπεριφορα αεροβολου!Οχι οτι πριν ειχε τιποτα εντονο.
Επειδη αλλαξαν κι αλλα πραγματα στη συγκεκριμενη καννη,δε μπορω να ειμαι κατηγορηματικος,οτι το καλυτερο που ειδα οφειλοταν στο τρυπημα!
Εχω κανει ομως την ιδια επεμβαση και σε 2 αδρανειας,μια Centro και μια es 100.Και στα δυο ισχυουν τα παραπανω.Εδω βεβαια στο θεμα αναπηδησης η βελτιωση ειναι δραματικη!Μερα με νυχτα!Ημερεψαν τα τουφεκια!Δεν "χανεται" η καννη μετα την πρωτη η την δευτερη τουφεκια!
Θα το εκανα μονο και μονο για να κερδισω αυτο!
Σε μια Fabarm,που εχω,το τρυπημα ειναι μαμα.Δεν αντεχει σε συγκριση με το after market,κατασκευαστικα!
Το δευτερο σε προδιαθετει και μονο που το βλεπεις!Σε καθε τρυπα διακρινεται οτι το τρυπανι μπαινει 2 φορες και σε αλλες μοιρες,ανα φορα.
Ιδια εμπειρια,με τη δικη μου, εχουν και τρεις φιλοι που εκαναν την ιδια επεμβαση υστερα απο παροτρινση μου.
Θεωρω οτι ειναι η πιο ευκολη και ισως αποδειχτει και η μοναδικη,επεμβαση που θα χρειαστει να κανεις σ'ενα τουφεκι.
Αρνητικο δεν εχω δει τιποτα!Ουτε στον ηχο αντιλαμβανομαι κατι παραταιρο η ενοχλητικο!
Υποψη,ακουω "σαν λυκος"!
Δεν "τα παιρνω",απο κανεναν οπλουργο!Γραφω προσωπικη εμπειρια!

Last edited:
Δημήτρη από αυτά που είδες τι συμπεράσματα βγάζεις?
Μπορει ο δημητρης να μην απαντηση.....οποτε θα σου που εγω.εχω κανει 13 τρυπες απο καθε πλευρα αν θυμαμαι καλα 35 μοιρες κλιση,για να προλαβω καποιους θα πω μονο ενα πραγμα ,δεν εχω μετρηση ποσο τις εκατο μου εδωσε και αν μου εβαλε 5-10 σκαγια παραπανω στα 50μετρα αλλα θα σου πω πως ειμαι παρα μα παρα πολυ απαιτητικος στα σκοτωματα που κανει το οπλο μου....μετα το πορτινγ ειδα αλλα σκοτωματα...και τωρα ετοιμαζωμαι να κανω σουρωτηρι αλλα δυο οπλα μου και οτι εσω-εξω τσοκ εχω

Καλο μεσημερι! Πριν μερικες μερες αγορασα μια κανη 76cm για την benelli centro.η κανη είχε porting και συνοδευοταν απο 3 crio plus τσοκ..χθες την εριξα πρωτη φορα καθως δεν μπορουσα να παω σκοπευτηριο.σαν πρωτη εντυπωση ενθουσιαστικα απο την συμπεριφορα του οπλου.να πω εδω οτι η κανη ηταν πανω σε benelli executive.τιμη: 350 ευρω.η κανη ηταν σε υπεραριστη κατασταση.παρατηρω μια αλλαγη απο το μαμησιο porting που εχει η franchi 612 sporting 76cm που εχω.οι τρυπες στην franchi ειναι ισιες ενω στην benelli υπο γωνια..ξερει κανεις τι ειναι καλυτερο ; Και γιατι στην benelli εχουν γωνια..πως σας φαινεται η δουλεια που εχει γινει;
και μια φωτο απο το porting της benelli..
Yz8EYei.jpg

Last edited:
Αδυνατο να πιστεψω οτι το porting δεν κανει την τουφεκια πιο αργη και με μικροτερη διατρητικοτητα ...
και επειδη ακριβως κανει το παραπανω αφου εκτονονται τα αερια απο το φυσιγκια απο τις τρυπες δεν εχει ανακρουση και τα σκαγια εχουν καλητερη κατανομη αφου στην εξοδο τους δεν εχουν την ιδια πιεση απο τα αερια, αρα δεν εχουμε τοσες πολλες συκγρουσεις στα σκαγια κατα την εξοδο απο την κανη
αν δε κανεις λαθος και την κλιση στις τρυπες κλαφτα χαραλαμπε κερδιζεις μονο σε κατανομη και χανεις σε ολα τα αλλα , δυναμη, ταχυτητα, διατρητικοτητα.

μπορει να κανω και λαθος αλλα με την λογικη αυτα βλεπω και απο εμπειριες απο φιλους μου

Καλο μεσημερι! Πριν μερικες μερες αγορασα μια κανη 76cm για την benelli centro.η κανη συνοδευοταν απο 3 crio plus τσοκ και με porting στην κανη.χθες την εριξα πρωτη φορα καθως δεν μπορουσα να παω σκοπευτηριο.σαν πρωτη εντυπωση ενθουσιαστικα απο την συμπεριφορα του οπλου.να πω εδω οτι η κανη ηταν πανω σε benelli executive.τιμη: 350 ευρω.η κανη ηταν σε υπεραριστη κατασταση.παρατηρω μια αλλαγη απο το μαμησιο porting που εχει η franchi 612 sporting 76cm που εχω.οι τρυπες στην franchi ειναι ισιες ενω στην benelli υπο γωνια..ξερει κανεις τι ειναι καλυτερο ; Και γιατι στην benelli εχουν γωνια..πως σας φαινεται η δουλεια που εχει γινει;
Yz8EYei.jpg

Γιαννη πολυ καλη φαινεται η δουλεια, αλλωστε και το αποτελεσμα σε δικαιωσε. Το πορτινγκ της καννης σου μοιαζει πολυ στο πορτινγκ των kicks.

Καλο μεσημερι! Πριν μερικες μερες αγορασα μια κανη 76cm για την benelli centro.η κανη συνοδευοταν απο 3 crio plus τσοκ και με porting στην κανη.χθες την εριξα πρωτη φορα καθως δεν μπορουσα να παω σκοπευτηριο.σαν πρωτη εντυπωση ενθουσιαστικα απο την συμπεριφορα του οπλου.να πω εδω οτι η κανη ηταν πανω σε benelli executive.τιμη: 350 ευρω.η κανη ηταν σε υπεραριστη κατασταση.παρατηρω μια αλλαγη απο το μαμησιο porting που εχει η franchi 612 sporting 76cm που εχω.οι τρυπες στην franchi ειναι ισιες ενω στην benelli υπο γωνια..ξερει κανεις τι ειναι καλυτερο ; Και γιατι στην benelli εχουν γωνια..πως σας φαινεται η δουλεια που εχει γινει;
Yz8EYei.jpg
Παπατσαρουχας , το κορυφαιο πορτινγκ

Αδυνατο να πιστεψω οτι το porting δεν κανει την τουφεκια πιο αργη και με μικροτερη διατρητικοτητα ...
να το πιστεψεις φιλε , και να το παραπιστεψεις , μην βγαζετε συμπερασματα αν δεν εχετε κανει δοκιμες , καμα επιδραση σε αρχικες και διατρηση , κορυφαια βελτιωση σε οποιοδήποτε λειοκαννο οπλο

Back