Γνώμες Φυσιγγίων

Άσχετο με τη συζήτηση αλλά, βλέποντας τα νούμερα σκαγιών στο παραπάνω φυσίγγι, το θυμήθηκα:
Ακόμα δεν έχω καταλάβει για ποιο λόγο οι αμερικάνοι (κατασκευαστές φυσιγγίων) έχουν καταργήσει το Νο. 7 διαμέτρου 0,10"(ίντσες) = 2,54mm, που είναι πρακτικά το ίδιο με το ιταλικό Νο 7 (2,5 mm) !!!
Το ήξερα αυτό από πολύ παλιά, γύρω στα 30 χρόνια πίσω, που άρχισα να διαβάζω αμερικανικά περιοδικά (είχαν ήδη παύσει να το χρησιμοποιούν), αλλά δεν θυμάμαι να διάβασα ποτέ μια εξήγηση, μια αιτιολογία, για την κατάργηση της χρήσης του συγκεκριμένου νούμερου. Είναι απορίας άξιον, αφού το Νο 7 είναι (θεωρώ) ένα πολύ καλό νούμερο, γιατί συνδυάζει αφενός επαρκή κινητική ενέργεια, και αφετέρου ικανό αριθμό σκαγιών, για ικανοποιητική πυκνότητα κατανομής, στις συνήθεις κυνηγετικές αποστάσεις (τουλάχιστον μέχρι 40 μέτρα) για μεσαίου μεγέθους θηράματα.
Ίσως να θεώρησαν ότι την ίδια δουλειά κάνει και το Νο 7,5 (0,095" ιντσες = 2,41 mm) που χρησιμοποιείται και στο τραπ ... αλλά δεν το θεωρώ αυτό σοβαρό λόγο να καταργήσεις ένα νούμερο σκαγιών ...
Ως μέσο νούμερο,αγαπημένο των παλιών μαζί με το ν.6

Ναι, αλλά δοκίμασε και το fast, μπορεί να είναι 30αρι αλλά... 🚀🚀🚀
Το j&b fast 30gr, ειδα το εχει στημενο φετος με
V-zero 23....σιγουρα θα εχει παλι ελαφρια τουφεκια οπως πριν, αλλα λογο βυσματωσης, σιγουρα κενταει καλυτερα.

Ακόμα δεν έχω καταλάβει για ποιο λόγο οι αμερικάνοι (κατασκευαστές φυσιγγίων) έχουν καταργήσει το Νο. 7 διαμέτρου 0,10"(ίντσες) = 2,54mm, που είναι πρακτικά το ίδιο με το ιταλικό Νο 7 (2,5 mm) !!!
Εμένα πάλι Στέλιο μου φαίνεται φυσιολογικό. Είναι το νούμερο σκαγιών που δεν έχω αγοράσει ποτέ και δεν επιλέγω ποτέ. Από το 8άρι που είναι τα περισσότερα φυσίγγια που φτιάχνω, το επόμενο πιο κάτω που χρησιμοποιώ είναι το 6. Το 7 ποτέ δεν το επιλέγω εδώ και τόσα χρόνια.
Και αυτό γιατί για τσίχλες μου φαίνεται πιο χοντρό από ότι θα ήθελα, και για τρυγόνι/φάσσα/περιστέρι πιο μικρό από ότι θα ήθελα.

Το j&b fast 30gr, ειδα το εχει στημενο φετος με
V-zero 23....σιγουρα θα εχει παλι ελαφρια τουφεκια οπως πριν, αλλα λογο βυσματωσης, σιγουρα κενταει καλυτερα.
Ακριβώς όπως το είπες... Ελαφριά τουφεκιά...
Το κοράκι, που με πολύ αγάπη δέχτηκε τα 9αρια σκάγια, έπεσε πατσαβούρα από καμιά 25αρια μέτρα...
Οντως μου έκανε και εμένα εντύπωση..
Λίγο τις τιμές βρε Τσιπουρααααα...

Σε αυτο ειναι πολύ κάθετος...εχεις δικιο..τουλαχιστο παρηγορεισαι με την αποδοση των φυσιγγιων του κ λες: Δε πανε στραφη τα λεφτα μου.
Και η πλάκα είναι ότι τον έχω πελάτη στην δουλειά...
Θα του κόψω τις εκπτώσεις...

Εμένα πάλι Στέλιο μου φαίνεται φυσιολογικό. Είναι το νούμερο σκαγιών που δεν έχω αγοράσει ποτέ και δεν επιλέγω ποτέ. Από το 8άρι που είναι τα περισσότερα φυσίγγια που φτιάχνω, το επόμενο πιο κάτω που χρησιμοποιώ είναι το 6. Το 7 ποτέ δεν το επιλέγω εδώ και τόσα χρόνια.
Και αυτό γιατί για τσίχλες μου φαίνεται πιο χοντρό από ότι θα ήθελα, και για τρυγόνι/φάσσα/περιστέρι πιο μικρό από ότι θα ήθελα.
Κι όμως για κανονικές αποστάσεις και στη φασα ακόμη είναι πολύ καλό.......
Κενταει!!!!!!!
Για τρυγόνι το θεωρώ πολύ χοντρό!
Για αγριοπερίστερα ιδανικό.........

Δε διαφωνώ Βαγγέλη. Το νούμερο του σκαγιού έχει να κάνει περισσότερο με την απόσταση που περιμένεις να το συναντήσεις πιστεύω. Με μικρότερο σκάι αισθάνομαι ότι αποκλείω τον εαυτό μου από λίγο μακρύτερες τουφεκιές.

Κενταει!!!!!!!
Το 7 είναι το αποκλειστικό νούμερο που δουλεύει ο αδελφός μου στη φάσσα, ακόμα και σε οριακές αποστάσεις ,έχω δει ξερά πουλιά. Δεν υστερεί ποτέ έναντι της παρέας ,που είμαστε όλοι με 6αρια(διάφορων εκδόσεων)
Στημένος πάντα και αδιαπραγμάτευτα, στο ίδιο σεταπ, black duck και percorso.

Το 7 είναι το αποκλειστικό νούμερο που δουλεύει ο αδελφός μου στη φάσσα, ακόμα και σε οριακές αποστάσεις ,έχω δει ξερά πουλιά. Δεν υστερεί ποτέ έναντι της παρέας ,που είμαστε όλοι με 6αρια(διάφορων εκδόσεων)
Ναι...
Πες μας κι ότι κυνηγάει με Μπενελα να μας στείλεις αψαλτους!😵‍💫😁

ειναι αναλογα που της κυνηγας και παιζει ρολο και ο καιρος ,τα μπασιματα τα βγαζω γιατι τα πιο πολλα καρτερια και τα πολυ καλα η φασσες πανε σβαρνα.

ειναι αναλογα που της κυνηγας και παιζει ρολο και ο καιρος ,τα μπασιματα τα βγαζω γιατι τα πιο πολλα καρτερια και τα πολυ καλα η φασσες πανε σβαρνα.
80% κάμπο-ρέματα , αλλά περαστικές τις περισσότερες φορές, δύσκολες τουφεκιές. Σπάνια βρίσκουμε βοσκή

Ποιο περκορσο?το παλιό καλό με τη tecna η το καινούργιο με αο?

φτουραει δεν φτουραει δεν εχεις αλλη επιλογη!
Στο τροοδος (1900 μετρα υψομετρο)
με χιονια και μειον βαθμους(μεχρι —5 οχι να νομιζετε οτι εχουμε εδω -20)
Τα ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΑ 24αρια εδιναν ρεστα στις τρυγονοτσιχλες(τριζαρες)

Με δικανα με συμβατικους αυλους και κανονικες προς κοντινες αποστασεις( στα χιονια και σε ομιχλωδες μουντο καιρο κοντινες ειναι σχεδον παντα που περνανε)

Προφανως οι κοντινες αποστασεις το σχετικα χοντρο σκαγι(7.5) και οι αυξημενες ταχυτητες (συνεπως και λιγο αυκημενες πιεσεις) τα εκαναν ιδανικα

Και με σκαγια μεχρι 9.5 εχω μεινει πολυ ικανοποιημενος και εχω κρατησει και συχνα φασσες με τα 24αρια αλλα τονιζω το υψομετρο τον καιρο και τις κοντινες-μεσαιες αποστασεις!!!!

Για να μην εχουμε λαθος εικονα(μιλαω αποκλειστικα για δικαννα)

Σε αυλους πανω απο 18.6 δεν εχω προσωπικη εμπειρια για να μοιραστω

Back