Εικόνα σκοπευτικής γραμμής και η σχέση της με το που ρίχνει το όπλο στην πραγματικότητα

Αν κυνηγάμε με ένα όπλο που ρίχνει όπου ρίχνει και το έχουμε ρυθμίσει η έχουμε ρυθμιστεί έτσι που να κάνουμε δουλειά μας,έχει καλώς.
Αν έχουμε παραπάνω όπλα με διάφορες στο σημείο που στέλνουν την τουφεκιά σε σχέση με το ΤΙ ΒΛΈΠΟΥΜΕ,αρχίζουν οι αναγουλες.
Περνώντας από το ένα στο άλλο πρέπει κατά περίπτωση να έχουμε το νου μας και να ρίχνουμε με ανάλογη,κατά περίπτωση,εικόνα.
Άρα να το σκεφτόμαστε.
Άρα,χαιρετίσματα στον αυθορμητισμό.
Άρα,χάσιμο ενός βασικού παράγοντα που χρειάζεται για την επιτυχημένη βολή.
Κι όταν περάσουμε στο διαφορετικό,ξανά από την αρχή...

Καλό είναι να ακούμε την άποψη κάποιων που έχουν τριβή με πολλά και διάφορα τουφέκια , έχοντας εικόνα τι ισχύει .
Όταν πήρα την bellmonte 2 , είδα ότι το τουφέκι έριχνε χαμηλά . Έφτιαξα κοντάκι custom και πάλι χαμηλά έριχνε. Το όπλο έτσι ήταν στημένο . Να ρίχνει κάτω . Το πρόβλημα διορθώθηκε όταν το υπέρ ανέβασα και έβλεπα ΟΛΗ τη Ρήγα σούζα. Η εικόνα όμως με ξένιζε και εκτός αυτών έτρωγα τόσο χτύπημα που είχα ανοιχτή πληγή στο μάγουλο.
Ακριβώς αντίθετη περίπτωση ήταν η m2. Εκεί το τουφέκι έριχνε ψηλά. Στα 50 Μ όλη η τουφεκιά έφευγε πάνω από τον στόχο ενώ έβλεπα μόνο ακίδα . Άρα για να έρθει η τουφεκιά κέντρο έπρεπε να χάσω οπτική από την ακίδα , ΟΛΗ τη Ρήγα, χάνοντας την κάννη και βλέποντας μόνο την βάση . Τραγικό .
Και στις δύο περιπτώσεις ,τα πούλησα .

Δεν είναι όλα τα όπλα στημένα να ρίχνουν ευθεία. Και αυτό είναι ίσως ο βασικότερος παράγοντας που πρέπει να λαμβάνουμε υπ όψιν όταν αγοράζουμε τουφέκι.
Αν είναι το πρώτο μας , πηγαίνουμε στην safe επιλογή και παίρνουμε κάποιο που με flat εικόνα , βαράει κέντρο.

και εκτός αυτών έτρωγα τόσο χτύπημα που είχα ανοιχτή πληγή στο μάγουλο.
Αυτό συνέβη επειδή όποιος το ανέβασε από τις εφαρμογές δεν σκέφτηκε να επαναφέρει το pitch. Λάθος που το έδωσες για αυτό το λόγο, διορθωνόταν πανεύκολα.

Καλό είναι να ακούμε την άποψη κάποιων που έχουν τριβή με πολλά και διάφορα τουφέκια , έχοντας εικόνα τι ισχύει .
Όταν πήρα την bellmonte 2 , είδα ότι το τουφέκι έριχνε χαμηλά . Έφτιαξα κοντάκι custom και πάλι χαμηλά έριχνε. Το όπλο έτσι ήταν στημένο . Να ρίχνει κάτω . Το πρόβλημα διορθώθηκε όταν το υπέρ ανέβασα και έβλεπα ΟΛΗ τη Ρήγα σούζα. Η εικόνα όμως με ξένιζε και εκτός αυτών έτρωγα τόσο χτύπημα που είχα ανοιχτή πληγή στο μάγουλο.
Ακριβώς αντίθετη περίπτωση ήταν η m2. Εκεί το τουφέκι έριχνε ψηλά. Στα 50 Μ όλη η τουφεκιά έφευγε πάνω από τον στόχο ενώ έβλεπα μόνο ακίδα . Άρα για να έρθει η τουφεκιά κέντρο έπρεπε να χάσω οπτική από την ακίδα , ΟΛΗ τη Ρήγα, χάνοντας την κάννη και βλέποντας μόνο την βάση . Τραγικό .
Και στις δύο περιπτώσεις ,τα πούλησα .

Δεν είναι όλα τα όπλα στημένα να ρίχνουν ευθεία. Και αυτό είναι ίσως ο βασικότερος παράγοντας που πρέπει να λαμβάνουμε υπ όψιν όταν αγοράζουμε τουφέκι.
Αν είναι το πρώτο μας , πηγαίνουμε στην safe επιλογή και παίρνουμε κάποιο που με flat εικόνα , βαράει κέντρο.
Αυτό συμβαίνει όταν αγοράζεις όπλο χωρίς δυνατότητα δοκιμής δυστυχώς άρα δε ξέρει κανείς που ρίχνει εκ των προτέρων γιατί και ίδιο της ίδιας εταιρίας υπάρχει πιθανότητα να μη ρίχνει ακριβώς το ίδιο αφού η κατασκευές είναι βιομηχανοποιημένες και οι διαδικασίες συναρμολόγησης είναι τυπικές και χωρίς ιδιαίτερο έλενχο σε όλα τα του όπλου .Έχετε ακούσει παραδείγματα στράβων κανών,τσοκ, κώνων συναρμογής χάλια.Ειναι πολύ σημαντικό κομμάτι το πού ρίχνει το όπλο αλλά δυστυχώς στα αυτογεμη ερχετε σε δεύτερη ίσως και τρίτη μοίρα.Λυση υπάρχει εάν βρεις την διαφορά ύψους που χρειάζεσαι εμπρός με πίσω αν χαμηλό τουφεκαει ερχετε από το κοντάκι αν ψηλοντουφεκαει θέλει επέμβαση στη ρίγα στην πλειοψηφία των περιπτώσεων .Έχω προβεί σε τέτοιες επεμβάσεις προσθέτοντας ρίγα από κόντρα πλακέ θαλάσσης ισόφαρδη με την εργοστασιακή και με ανάλογη υψομετρική διαφορά όσο χρειάζεται ένα βάψιμο με μαύρο σπρειτ και κόλλημα με μια απλή κόλα επάνω στη μεταλλική ρίγα που όταν τι βγάλεις καθαρίζει και δε φένεται τίποτε,σκόπευτρο από πινέζες χρωματιστές στρογγυλές ότι χρώμα θέλεις κόβεις σε μήκος τι βελόνα τους όσο θες και με λίγο κολίτσα καρφώνεται και στη ρίγα έστω και ελάχιστο και δε πάει πουθενά .

Αυτό συνέβη επειδή όποιος το ανέβασε από τις εφαρμογές δεν σκέφτηκε να επαναφέρει το pitch. Λάθος που το έδωσες για αυτό το λόγο, διορθωνόταν πανεύκολα.
Είναι μεγάλη ιστορία coach ...
Η σκοπευτική εικόνα πάντως δεν μου αρεζε

Θα ηταν χρησιμο ενα θεμα με :
οπλα και μοντελα που χαμηλοτουφεκουν...για λαγαδες και αυτα που ψηλοτουφεκουν ..για μπεκατσαδες...
για να ξερουμε τι γινεται και να πρατουμε αναλογα....
Το όπλο ΠΡΕΠΕΙ να ρίχνει εκεί που κοιτάζουμε.
Όπλα για λαγαδες,μπεκατσαδες,καρτεριτζηδες κλπ είναι για να έχουμε να λέμε.
Η μόνη περίπτωση που στήνεται το όπλο να κάνει κι αυτό δουλειά, εκτός από τον σκοπευτή,είναι αν "κυνηγάμε"όπως οι λόρδοι εισερχόμενα ψηλωμενα πουλιά.
Η royal είναι η μόνη βολή που επιβάλλεται να χάσουμε τον στόχο η θήραμα ,έστω και στιγμιαία,από τα μάτια μας.
Εκεί έχει χρησιμότητα ένα όπλο που ρίχνει ψηλά.
Στα υπόλοιπα,κανένας δεν μας υπογράφει ότι ο λαγός θα είναι εισερχόμενος η ότι η μπεκατσα η η πέρδικα θα καρφώσει στον ουρανο.
Μπορεί να έχει το καθένα την πορεία του...
Οπότε κάνουμε ΕΜΕΙΣ την δουλειά που χρειάζεται να κάνουμε και δεν περιμένουμε από το όπλο να την κάνει.
Αυτό πρέπει να κάνει την δικιά του.
Ακόμη μια περίπτωση που μπορεί να βολεύει είναι το συν λίγο cust επειδή λόγω κούρασης η άγχους θηράματος μπορεί να έχουμε μικρότερη επαφή του ζυγωματικου στο χτένι,από αυτή που έχουμε συνήθως.

Το όπλο ΠΡΕΠΕΙ να ρίχνει εκεί που κοιτάζουμε.
Όπλα για λαγαδες,μπεκατσαδες,καρτεριτζηδες κλπ είναι για να έχουμε να λέμε.
Η μόνη περίπτωση που στήνεται το όπλο να κάνει κι αυτό δουλειά, εκτός από τον σκοπευτή,είναι αν "κυνηγάμε"όπως οι λόρδοι εισερχόμενα ψηλωμενα πουλιά.
Η royal είναι η μόνη βολή που επιβάλλεται να χάσουμε τον στόχο η θήραμα ,έστω και στιγμιαία,από τα μάτια μας.
Εκεί έχει χρησιμότητα ένα όπλο που ρίχνει ψηλά.
Στα υπόλοιπα,κανένας δεν μας υπογράφει ότι ο λαγός θα είναι εισερχόμενος η ότι η μπεκατσα η η πέρδικα θα καρφώσει στον ουρανο.
Μπορεί να έχει το καθένα την πορεία του...
Οπότε κάνουμε ΕΜΕΙΣ την δουλειά που χρειάζεται να κάνουμε και δεν περιμένουμε από το όπλο να την κάνει.
Αυτό πρέπει να κάνει την δικιά του.
Ακόμη μια περίπτωση που μπορεί να βολεύει είναι το συν λίγο cust επειδή λόγω κούρασης η άγχους θηράματος μπορεί να έχουμε μικρότερη επαφή του ζυγωματικου στο χτένι,από αυτή που έχουμε συνήθως.
.shake hands..shake hands.

Οποίος έχει ρίξει με όπλο αριγο,η με μισές ρίγες έχω ρίξει και με τα δύο ίσως όταν χαμηλοτουφεκαει και πρέπει να δεις ρίγα με μια μικρή προσθήκη των 3/4 εκ στο πίσω μέρος όσο ύψος χρειάζετε το μετατρέπεις σε στυλ κανης σλαγκ η κανη με μισες περίπου ρίγες κάτι που έκανε ο Παπατσαρουχας στα μπαικαλ και έτσι οι χάνεις σαν εικόνα την δική σου ρίγα και ευθυγραμμίζεται με το πίσω κομματακι και το εμπρός σκοπευτικό ,για όποιον τον χαλάει να βλέπει ρίγα για να ρίχνει ίσια το όπλο .Και εμένα με χαλάει που χρειάζεται λίγο να βλέπω αλλά προσπαθώ να το συνηθίσω χωρίς να προβώ σε κάτι άλλο αφού το όπλο κάθετε ούτως η άλλως καλά με χαλάει και με βγάζει εκτός παρατηρώ σε βολές που παρακολουθώ το θήραμα επειδή δεν έχω συνηθίσει την εικόνα αλλά το δουλεύω να μη με παρασύρει η εικόνα του να βλέπω λίγη ριγα και να μένω κούμπωμενος χωρίς διόρθωση γιατί εντόπισα ότι έχω τάση να σηκώσω λίγο κεφάλι και μου πάει επάνω η ντουφεκιά ,φοβούμενος ότι αν φέρω στην ευθεία θα πάει κάτω ,όλα συνήθειο είναι ντουφέκιες και θηράματα χρειάζονται.Και όλα διορθώνονται με υπομονή και επιμονή .

Γιατί αυτό που ψηλοτουφεκαει ενώ βλέπεις μόνο στόχαστρο και καθόλου ρίγα, για να ρίξει ίσια θα πρέπει να μην βλέπεις καθόλου στόχαστρο.

Σε αυτό που χαμηλοτουφεκαει απλά σηκώνεις το κοντάκι.

Δεν είναι κατανοητό;
Κύριε Λεωνίδα εγώ που βλέπω ρίγα και στόχαστρο μεσαίο και μπροστινό τι τουφεκαω ίσια η ψιλοτουφεκαει με την καραμπίνα??Ενώ με το πλάγιο βλέπω μόνο στόχαστρο εκεί τι είμαι??

Κύριε Λεωνίδα εγώ που βλέπω ρίγα και στόχαστρο μεσαίο και μπροστινό τι τουφεκαω ίσια η ψιλοτουφεκαει με την καραμπίνα??Ενώ με το πλάγιο βλέπω μόνο στόχαστρο εκεί τι είμαι??
Μόνο με δοκιμές θα διαπιστώσεις πού ρίχνουν.

Μόνο με δοκιμές θα διαπιστώσεις πού ρίχνουν.
Και με τα δύο οπλα τα πάω καλά..Το μόνο πρόβλημα που έχω επειδή κυνηγάω πέρδικα με την καραμπίνα δύσκολα θα πάρω τις πέρδικες στην κατηφόρα ενώ με το πλάγιο θα πάρω δεν ξέρω αν φταίνε τα όπλα πανω μου η εγώ πάνω στην ένταση

Και με τα δύο οπλα τα πάω καλά..Το μόνο πρόβλημα που έχω επειδή κυνηγάω πέρδικα με την καραμπίνα δύσκολα θα πάρω τις πέρδικες στην κατηφόρα ενώ με το πλάγιο θα πάρω δεν ξέρω αν φταίνε τα όπλα πανω μου η εγώ πάνω στην ένταση
Σε συνδυασμό με τις εικόνες που περιέγραψες, μάλλον η καραμπίνα ρίχνει λίγο ψηλά.

Βρε μπελάδες της έχω διαβάσει όλες της σελίδες 3 φορες, και με έχετε μπερδέψεις. Θα μιλήσω για εμένα κυνηγάω με 1 όπλο 24 χρόνια, όταν το έφερα να βλέπω αυτό που θέλω, δηλαδή να βλέπω ρίγα από τη βάση μέχρι το στόχαστρο, και το μεσαίο μικρό στόχαστρο, με το στόχαστρο μπροστά να σχηματίσει 8 αρι. Όσες φορές και να επωμισο βλέπω πάντα την ίδια εικόνα, ρίχνω στον πίνακα και ρίχνει κέντρο, όλα αυτά για να δεις πως ρίχνει, και που ρίχνει. Όταν πάω για κυνήγι στο πέρασμα το πρωί για υδρόβια που δεν έχει χαράξει καλά, ( γιατί εκείνη την ώρα περνάν ) βλέπω στόχο, μάτια καρφωμένα στο στόχο προσκοπευση πατάω, ρίγα και στόχαστρο δεν βλέπω, μια μαύρη σκιά βλέπω, και να θέλω δεν γίνεται, γιατί είναι πισα. Στο απογευματινό τα ίδια και χειρότερα, βλέπεις το παπί, σου πιάνει τον ίσκιο, σκουπίζεις πατάς, ρίγα στόχαστρο πάλι δεν βλέπεις. Εσείς πώς προλαβαίνετε και βλέπεται και ρίγα και στόχαστρο ;; Βέβαια δεν πάω για άλλα κυνιγια, εκτός από υδρόβια, και λίγες τσίχλες. Κανονίστε να προσπαθώ να δω ρίγα και στόχαστρο, και να μου κλείνουν το μάτι, και να γελάνε τα πράσινα. .think.

Βρε μπελάδες της έχω διαβάσει όλες της σελίδες 3 φορες, και με έχετε μπερδέψεις. Θα μιλήσω για εμένα κυνηγάω με 1 όπλο 24 χρόνια, όταν το έφερα να βλέπω αυτό που θέλω, δηλαδή να βλέπω ρίγα από τη βάση μέχρι το στόχαστρο, και το μεσαίο μικρό στόχαστρο, με το στόχαστρο μπροστά να σχηματίσει 8 αρι. Όσες φορές και να επωμισο βλέπω πάντα την ίδια εικόνα, ρίχνω στον πίνακα και ρίχνει κέντρο, όλα αυτά για να δεις πως ρίχνει, και που ρίχνει. Όταν πάω για κυνήγι στο πέρασμα το πρωί για υδρόβια που δεν έχει χαράξει καλά, ( γιατί εκείνη την ώρα περνάν ) βλέπω στόχο, μάτια καρφωμένα στο στόχο προσκοπευση πατάω, ρίγα και στόχαστρο δεν βλέπω, μια μαύρη σκιά βλέπω, και να θέλω δεν γίνεται, γιατί είναι πισα. Στο απογευματινό τα ίδια και χειρότερα, βλέπεις το παπί, σου πιάνει τον ίσκιο, σκουπίζεις πατάς, ρίγα στόχαστρο πάλι δεν βλέπεις. Εσείς πώς προλαβαίνετε και βλέπεται και ρίγα και στόχαστρο ;; Βέβαια δεν πάω για άλλα κυνιγια, εκτός από υδρόβια, και λίγες τσίχλες. Κανονίστε να προσπαθώ να δω ρίγα και στόχαστρο, και να μου κλείνουν το μάτι, και να γελάνε τα πράσινα. .think.
Δεν είπε κανείς να κοιτάς τη ρίγα και το στόχαστρο φίλε μου... Μια χαρά τα κάνεις όπως τα κάνεις.

Back