Επιλογή κατάλληλου choke (τσοκ)

Έγινε πέρσι αυτό Παύλο με το Ufo, ξέχασες τι τράβηξα μετά από τον Τόλη...χαχαχα....:-)
... ρε αφου εριχνες με Βολφραμιου αστα αυτα :-) :-) .... τωρα που θα κανει και τα συγκρητικα ο Παυλος σε nolimit Βολες θα εχουμε υλικο.
..παντως Γιωργο τις βολες στα 60μετρα σε κοτοπουλα δεν τις εχεις κανει ακομη!!!

Ακούω διάφορα κ εχω χασει κ τα αυγά κ τα πασχαλια.
Δηλαδή με λίγα λόγια τα εργοστασιακά τσοκ που δίνουν τα όπλα δεν αξίζουν και αν κάποιος αναζητεί το καλύτερο στις τουφεκιες του καλό είναι να αγορασει εξωεργοστασιακα είτε λέγονται briley είτε anaconda είτε seminole ειτε οτιδήποτε άλλο??Αξίζει εν πάση περίπτωση να δίνουμε 60αρια 70αρια 80αρια για ένα κομματάκι σωλήνα?Δεν ειρωνευομαι σε καμία περίπτωση,απλά κανω κάποιες άπλες κ εύλογες πιστευω ερωτήσεις.

Αυτο που αναρωτιεμαι ειναι παντως, ειναι το ποιος θα αγοραζει τα τωρινα U, εφοσον θα εχει τα νεα που θα κανουν για ολα.
Διαβάζοντας προσεκτικά το κείμενο που παρέθεσε ο Παύλος διέκρινα στον συγγραφέα και εξυπνότατο Muller μια δημιουργική ασάφεια για το αν τα καινούρια κάνουν για όλα. Το πάει πιο πολύ προς την καταλληλότητα για ατσάλινα, παρά ότι κάνουν για όλα ;)
Δηλαδή με λίγα λόγια τα εργοστασιακά τσοκ που δίνουν τα όπλα δεν αξίζουν και αν κάποιος αναζητεί το καλύτερο στις τουφεκιες του καλό είναι να αγορασει εξωεργοστασιακα είτε λέγονται briley είτε anaconda είτε seminole ειτε οτιδήποτε άλλο??Αξίζει εν πάση περίπτωση να δίνουμε 60αρια 70αρια 80αρια για ένα κομματάκι σωλήνα?Δεν ειρωνευομαι σε καμία περίπτωση,απλά κανω κάποιες άπλες κ εύλογες πιστευω ερωτήσεις.
Σε κάποια όπλα βελτιώνουν πολύ τα aftermarket. Η αλήθεια είναι ότι για τσίχλα, τρυγόνι, μπεκάτσα, ούτε εγώ τα θεωρώ απαραίτητα. Με την τρέλα μας παίζουν Τάσο. :)

Ρε, ελεγα πως δεν αγοραζω αλλο τσοκ, αφου με το συνδυασμο LM, **** και ** εριχνα στο σκοπευτηριο και στο κυνηγι. Και τωρα κανω σαν το παιδι που περιμενει τον Αγιο Βασιλη. Τι να λεμε, κακο πραγμα η κα..ψα .sarcastic.

Απο την αλλη, μην αμελειτε το ψυχολογικο αβανταζ που δινουν αυτες οι βελτιωσεις. Στην ουσια μπορει να ειναι ελαχιστη η βελτιωση, αλλα ψυχολογικα μπορει να ειναι τα παντα για ενα κυνηγο/σκοπευτη.

Το ίδιο πιστευω κ εγω Γιώργο..Με την τρέλα μας παίζουν όντως.
Ας πούμε έμενα η μοσσμπεργκ μου έχει δώσει τρία τσοκ,φουλ ντεμι κ βελτ.κυλινδρο,ίσως κάποτε να θέλω πχ να πάρω τον κύλινδρο κ το βελτ.ντεμι για να ολοκληρώσω (ας πούμε)την συλλογη..Αυτο το δέχομαι.
Αλλά ρε παιδιά να εχω ένα τσοκ πχ ντεμι κ να ψάχνω και ένα εξωεργοστασιο τσοκ κ ντεμι..Ε αυτο το βρίσκω παράξενο.
Κ κάτι τελευταίο αν ένας καλός κυνηγός κατεβάζει τσίχλες φασσες παπια κλπ απο τα 50μ άντε να πω 60μ με τα μαμισια τσοκ του όπλου του..Τότε τι άλλο θα μπορούσε να αναζητήσει από ένα after market τσοκ??τουφεκιες στα 80μ??(!!)

Δεν ειναι μονο η αποσταση Τολη. Ειναι η συχνοτητα, ή βελτιωση της κατανομης, το ποσο αποτελεσματικο ειναι (τραυματισμος/αμεση καταβολη) σε μια Α αποσταση.

Ας πούμε έμενα η μοσσμπεργκ μου έχει δώσει τρία τσοκ,φουλ ντεμι κ βελτ.κυλινδρο,ίσως κάποτε να θέλω πχ να πάρω τον κύλινδρο κ το βελτ.ντεμι για να ολοκληρώσω (ας πούμε)την συλλογη..Αυτο το δέχομαι.
Αλλά ρε παιδιά να εχω ένα τσοκ πχ ντεμι κ να ψάχνω και ένα εξωεργοστασιο τσοκ κ ντεμι..Ε αυτο το βρίσκω παράξενο.
Κ κάτι τελευταίο αν ένας καλός κυνηγός κατεβάζει τσίχλες φασσες παπια κλπ απο τα 50μ άντε να πω 60μ με τα μαμισια τσοκ του όπλου του..Τότε τι άλλο θα μπορούσε να αναζητήσει από ένα after market τσοκ??τουφεκιες στα 80μ??(!!)
όσο ασχολούμαστε ψαχνόμαστε ξεμυαλιζόμαστε
μετά από 14-15 χρόνια γύρισα στα εξωτερικά τσόκ και:
όταν έχει πουλιά βαράω
αλλά σε κανένα δεν απαγορεύεται να ψάχνει να δοκιμάζει να άλλάζει.....να παίζει γενικά
όλα αυτά marketing διαφήμιση κ.λ.π. κ.λ.π. ήρθαν σιγά σιγά με την μείωση των θηραμάτων και απότομα με τον ρουφιάνο που λέγεται google ;):)

Τασο πολυ δικιο εχεις. Πριν 20 χρονια κυνηγουσα με μαμισια και δεν με ενοχλουσε καθολου. Τα aftermarket προσθεσαν αυτο το ψαξιμο για καλυτερη κατανομη, μακρυτερη, κοντυτερη τουφεκια και μας εβαλαν στο λουκι. Εχεις δικιο ειναι πολλα τα λεφτα που ζητανε για ενα τσοκ αλλα για να σου πω και τη μεγαλη αληθεια στα 30+ χρονια που κυνηγαω η οποια βελτιωση στη ποιοτητα της τουφεκιας ηλθε απο αυτα τα μικρα σωληνακια και οχι απο τις οπλοβιομηχανιες που μας πουλησαν σαν δηθεν καινοτομιες πραγματα που ηταν γνωστα στη βλητικη εδω και 100 χρονια.

στα 30+ χρονια που κυνηγαω η οποια βελτιωση στη ποιοτητα της τουφεκιας ηλθε απο αυτα τα μικρα σωληνακια
Αυτο την διαφορα Παύλο την είδες κ πάνω στο θηραμα(που ειναι κ το ν1 ζητούμενο) ?Δηλαδη ειχες πχ λιγότερους τραυματισμούς κ ας πουμε καλύτερες καταβολές?

πάμε λοιπόν:
1)ας αναφερθούν δοκιμές που έχουν γίνει ανάμεσα σε κάννες σταθερού τσοκ και κάννες με μαμίσια τσοκ & aftermarket ίδιας σύσφιξης
2)γιατί οι λάτρεις και εραστές του κλασσικού πλαγιόκαννου προτιμούν τα σταθερά τσοκ και όχι τα τσοκάτα;;;;;

Last edited:
Ρε, ελεγα πως δεν αγοραζω αλλο τσοκ, αφου με το συνδυασμο LM, **** και ** εριχνα στο σκοπευτηριο και στο κυνηγι. Και τωρα κανω σαν το παιδι που περιμενει τον Αγιο Βασιλη. Τι να λεμε, κακο πραγμα η κα..ψα .sarcastic.

Απο την αλλη, μην αμελειτε το ψυχολογικο αβανταζ που δινουν αυτες οι βελτιωσεις. Στην ουσια μπορει να ειναι ελαχιστη η βελτιωση, αλλα ψυχολογικα μπορει να ειναι τα παντα για ενα κυνηγο/σκοπευτη.
Σαν παιδάκια παραμονή Πρωτοχρονιάς που περιμένουν να ανοίξουν το δώρο τους.
Τασο όπως λένε και οι συνάδελφοι, σε πολλά οπλα θα δεις διάφορες τώρα αν μπορείς να βρεις από κάποιο φίλο σου ένα demi εξωεργοστασιακο και να κάνεις δοκιμές μόνο έτσι θα έβλεπες διαφορες. Συνφωνω για το μάρκετινγκ, και ότι κάτι πρέπει να βρουν να πουλάνε, όμως βλέπω και της εταιρίες στα καλά μοντέλα τους προσφέρουν after market chokes, blaser,perazzi, benelli.

Τα σταθερά τσοκ σε οποιοδήποτε τύπο οπλου απο ότι ακουω δινουν λένε καλύτερες κατανομές απο τα ενναλασομενα..Ετσι λένε τουλαχιστον

Αυτο την διαφορα Παύλο την είδες κ πάνω στο θηραμα(που ειναι κ το ν1 ζητούμενο) ?Δηλαδη ειχες πχ λιγότερους τραυματισμούς κ ας πουμε καλύτερες καταβολές?
Eιχα καλύτερη ποιότητα τουφεκιές, λιγότερους τραυματισμούς, καλύτερες καταβολές και λιγότερες μεταβολές στις καιρικές συνθηκες απο πριν. Επι πλέον επιλογές για ειδικές χρήσεις πχ diffusion για τις μαύρες.

Back