Λοιπόν εχω μια απορία για τους ποιο άρρωστους
και την παραθέτω γιατί σίγουρα θα δοθεί τροφή για συζήτηση. Η φαγούρα μου είναι σχετικά με τη φιλοσοφία stud ring στα τσοκ της Patternmaster. Κάποιοι τύποι, δείτε black code και classic, χρησιμοποιουν αυτή την πατέντα για να μειώσουν την ουρά της στήλης των σκαγιων... Η φιλοσοφία και ο τρόπος που γίνεται αυτό είναι κατανοητός μετά από ένα βιντεακι που είδα το οποίο εξηγεί αναλυτικά πως ακριβώς εφαρμόζεται η πατέντα πάνω στη δράση της τουφεκιας μειώνοντας την κολόνα των σκαγιων....
Αυτό που δε κατάλαβαινω όμως, και εδώ έρχεται να μπει και η απορία μου, είναι πως αποδίδεται και η ανάλογη στενωση, εφόσον δεν υπάρχει σύσφιξη... Και εξηγούμαι...
Αναφέρεται επεξηγηματικα πως ακριβώς διαμορφωνεται το "μοτίβο" της σύσφιξης και λέει το εξής. Για κάθε διαφορετική στενωση που επιθυμείτε, υπάρχει και η ανάλογη απόσταση του δαχτυλιδιού από το στόμιο της κάννης... Όσο ποιο πίσω βρίσκεται το δαχτυλίδι και συνεπώς όσο ποιο πίσω "κολαει" το βύσμα και αποκόλλατε από τα σκάγια, τόσο μεγαλύτερη στενωση δημιουργείτε και η τουφέκια συμπεριφερεται σαν φουλ... Όσο ποιο μπροστά είναι το δαχτυλίδι, μέχρι το σημείο που τα χείλη από το ποτηράκι του βύσματος να έρθει σχεδόν πρόσωπο με τα χείλη της κάννης, η τουφέκια συμπεριφερεται σαν κύλινδρος.
Και ρωτάω εγώ το εξής τώρα. Από τη στιγμή που το δαχτυλίδι στακαρει το βύσμα, τα σκάγια, είτε 2 είτε 5 είτε 10 πόντους ταξιδέψουν "γυμνά" μέσα στην κάννη, εφόσον δεν υπάρχει σύσφιξη και η απόληξη της κάννης εξακολουθεί να έχει την διάμετρο του αυλου, γιατί δημιουργείτε στενωση ?????? Δλδ αυτή η 2-5-10 πόντοι από τα χείλη του βύσματος μέχρι την έξοδο της κάννης πως συσφίγγουν την τουφεκια εφόσον ξαναλέω δεν υπάρχει σύσφιξη... ???
Αντε να δούμε θα βγάλουμε άκρη ??