Επιλογή κατάλληλου choke (τσοκ)

Ναι τα παιδιά που το έχουν μετρήσει αναφέρουν 11/10.
Σε ευχαριστω!! Το εχεις ριξει και με ψιλα σκαγια; 7-8; Η και 9; Και αν ναι ηταν καλο στα ψιλα; Σε ρωταω στα ψιλα γιατι θα ειχε ενδιαφερον εδω στα μπασιματα τσιχλας ,που ξερω ενα μερος που περνανε πολυ ψηλα..στα χονδρα σκαγια δεν σε ρωταω γιατι εχεις γραψει πολλες φορες ποσο καλο ειναι..

Σε ευχαριστω!! Το εχεις ριξει και με ψιλα σκαγια; 7-8; Η και 9; Και αν ναι ηταν καλο στα ψιλα; Σε ρωταω στα ψιλα γιατι θα ειχε ενδιαφερον εδω στα μπασιματα τσιχλας ,που ξερω ενα μερος που περνανε πολυ ψηλα..στα χονδρα σκαγια δεν σε ρωταω γιατι εχεις γραψει πολλες φορες ποσο καλο ειναι..
Γιαννη στα ψιλα σκαγια εγω προσωπικα δεν ειδα να δινει κατι παραπανω απο ενα καλο τσοκ 2 αστρων... Προφανως η υπερβολικη του συσφιξη "ταλαιπωρει" περισσοτερο απο το αναγκαιο τα σκαγια κ εχουμε εμφανεις απωλειες σε μαγαλες αποστασεις απο την ελλειψη της σφαιρικοτητας τους... Εγω δεν θα το προτεινα σε καποιον για ψιλα σκαγια, ουτε κ ο ιδιος ο κατασκευαστης δεν το κανει... Αν ηθελα να μεινω στην εταιρια θα προτιμουσα το Passing...

Συστηματικά όχι αλλά όσοι το έχουν κάνει λένε ότι δεν είδαν κάτι διαφορετικό από ένα καλό ΙΜ, εγώ κρατάω μια μικρή επιφύλαξη σε αυτό γιατί κάτι τυχαίες τουφεκιές που έχω κάνει με ψιλά είδα καπνίσματα κοντά στα 40 μέτρα. Πάντως πρέπει να κάνω μια σύγκριση με το μαμα 2 και 1 άστρο στα ψιλά και θα γίνει σύντομα ;)

Σας ευχαριστω και τους δυο!! Ησασταν κατατοπιστικοτατοι!! Ισως με του αντιμονιου τα lampro 5 28gr,σε 7,5 και 8 να δουλευει πολυ καλα λογω σκληροτητας σκαγιων..παντως οπλοπωλης εδω μου ειπε οτι το lampro 5 28gr το δουλεψαν πολλοι στα περασματα τα απογευματινα τσιχλας και εμειναν πολυ ευχαριστημενοι με κλειστα σχετικα τσοκ..

Last edited:
Να ρωτήσω για το KICKS Buck Kicker ενώ λένε ότι είναι tsok με φρένο και ότι φρενάρει τον συγκεντρωτήρα ..τι γίνετε με τα δράμια που δεν έχουνε συγκεντρωτήρα όπως ..Remington Buckshot - Winchester-και πολλά αλλα που δεν έχουνε συγκεντρωτήρα πως δουλεύει εκεί το φρένο.Και φυσικά αν κάποιος έχει αυτό το tsok για δράμια ας μας πι την γνώμη του αν είναι όντως έτσι αν υπάρχει τόσο καλή συγκέτρωση στα δράμια

Να ρωτήσω για το KICKS Buck Kicker ενώ λένε ότι είναι tsok με φρένο και ότι φρενάρει τον συγκεντρωτήρα ..τι γίνετε με τα δράμια που δεν έχουνε συγκεντρωτήρα όπως ..Remington Buckshot - Winchester-και πολλά αλλα που δεν έχουνε συγκεντρωτήρα πως δουλεύει εκεί το φρένο.Και φυσικά αν κάποιος έχει αυτό το tsok για δράμια ας μας πι την γνώμη του αν είναι όντως έτσι αν υπάρχει τόσο καλή συγκέτρωση στα δράμια
Απότη βλέπω δεν γνωρίζετε για το θέμα με το tsok φρένου ..μιας και δεν πάω σε σκοπευτήρια για τον λόγο ότι είναι αρκετά χιλιόμετρα μακριά μου ..και δεν έχω τις γνώσης που έχετε μερική όταν θα το αγοράσω θα σας πω πως δουλεύει το συγκεκριμένο tsok χωρίς συγκεντρωτήρα στα δράμια τουλάχιστον όταν σας ρωτήσει κάποιος άλλος να ξέρετε.

Απότη βλέπω δεν γνωρίζετε για το θέμα με το tsok φρένου ..μιας και δεν πάω σε σκοπευτήρια για τον λόγο ότι είναι αρκετά χιλιόμετρα μακριά μου ..και δεν έχω τις γνώσης που έχετε μερική όταν θα το αγοράσω θα σας πω πως δουλεύει το συγκεκριμένο tsok χωρίς συγκεντρωτήρα στα δράμια τουλάχιστον όταν σας ρωτήσει κάποιος άλλος να ξέρετε.
Φίλε μου και σε σκοπευτηρια να πήγαινες δεν ξέρω αν θα μπορούσες να ρίξεις δραμια χωρίς να χαλάσεις τον πίνακα, εκτός και αν κουβαλαγες τα δικά σου σύνεργα. Η αλήθεια ωστόσο είναι πως δεν κυνηγάνε πολλοί γουρούνι από όσους συμμετέχουν εδώ, αλλά και να κυνηγάνε κάποιοι είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεις κάποιον που να έχει το συγκεκριμενο τσόκ.
Σκέφτηκα να σου πω την γνώμη μου αλλά θα ήταν μόνο σε θεωρητικό επίπεδο, γι αυτό και δεν την έγραψα. Πιστεύω πως αν δεν έχει κάτι για να φρενάρει ενα τσόκ φρενου, απλά δεν θα φρενάρει τίποτα. Θα εκμεταλευθεις ωστόσο την σύσφιξη όπως και με κάθε άλλο τσόκ.

Φίλε μου και σε σκοπευτηρια να πήγαινες δεν ξέρω αν θα μπορούσες να ρίξεις δραμια χωρίς να χαλάσεις τον πίνακα, εκτός και αν κουβαλαγες τα δικά σου σύνεργα. Η αλήθεια ωστόσο είναι πως δεν κυνηγάνε πολλοί γουρούνι από όσους συμμετέχουν εδώ, αλλά και να κυνηγάνε κάποιοι είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεις κάποιον που να έχει το συγκεκριμενο τσόκ.
Σκέφτηκα να σου πω την γνώμη μου αλλά θα ήταν μόνο σε θεωρητικό επίπεδο, γι αυτό και δεν την έγραψα. Πιστεύω πως αν δεν έχει κάτι για να φρενάρει ενα τσόκ φρενου, απλά δεν θα φρενάρει τίποτα. Θα εκμεταλευθεις ωστόσο την σύσφιξη όπως και με κάθε άλλο τσόκ.

Για να μην γίνουμε κουραστική θα ήθελα να πω πως αν κάνουμε μια αναζήτηση στο google για tsok η για φυσίγγια θα μας βγάλει την σελίδα www.hunterslife.gr με φωτό και πολλές απάντησης.Παιδιά υπάρχει κόσμος αρκετός που σας παρακολουθεί κόσμος που διαβάζει τι γράφετε τι δοκιμες κάνετε υπαρχουνε άτομα εδώ μέσα που πραγματικά το πιστεύω και είμαι 100% σίγουρος ότι έχει μεγάλη γνώση στο αντικείμενο από φυσίγγια και ότι άλλο είναι πάνω στα όπλα..Κάποια άτομα έχουνε την δύναμη την οικονομική να αγοράζουνε και να δοκιμάζουνε και φυσικά την γνώση ότι αυτό το φυσίγγιο για αυτόν τον αυλό και για αυτό το όπλο είναι πολύ καλο η κάθε βοήθεια που προσφέρεται να ξέρετε ότι είναι πολύτιμη..να σας δώσω ένα παράδειγμα εδώ έμαθα για τα tsok mulle για το anakonda για το kicks έχω αγοράσει ένα muller το passing ναι είμαι αρκετά ευχαριστημενος θα ήθελα και ένα UFO αλλα 150 euro +ταχυδρομικά + αντικαταβολή θα πάμε στα 175 euro ξεφεύγουμε πια ..και για να κλείσω μπορεί κάποιες ερώτησης να είναι βαρετές μπορεί η βλακείες για εσάς αλλα όπως είπα υπάρχει κόσμος που σας διαβάζει άρα είναι πολύτιμη η βοήθεια αν φυσικά και εσείς το θέλετε και για αυτο φτιαχτηκε η ιστοσελίδα αυτή και είναι ανοικτή χωρίς να κάνει ο καθένας εγγραφη να μπορεί να διαβάζει και να βγάζει μια γνώμη να πάρνη μια ιδέα στο είδος που φυσικά τον ενδιαφέρει..

Σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια, θα συμφωνήσω σε όλα μαζί σου εκτός από ενα, δεν υπάρχουν βλακώδης ερωτήσεις. Όλες οι ερωτήσεις είναι σεβαστές αλλά εγώ προσωπικά προτιμώ απαντήσεις από ανθρώπους που έχουν ιδία πείρα. Γι' αυτό πιστεύω ότι δεν σου απάντησε κάποιος. Όσο για τον κόσμο που διαβάζει όντως είναι πολύς, σαν διαχειριστής μπορώ να σε ενημερώσω ότι έχουμε πάνω από 1000 μοναδικές επισκέψεις ημερησίως :)

Παύλο έχεις δίκιο και ειδικά στα γαλοπουλοτσοκ και γενικά long-range γίνεται χαμός από γνωστές και λιγότερο γνωστές εταιρείες.

Εκπληκτικες πραγματικα οι τουφεκιες σε αυτες τις αποστασεις, εχουν τουλαχιστον 15 με 20 μετρα δραστικο βεληνεκες ακομη, βλεπεις πολλες φορες ακομη και το συγκεντρωτηρα να πετυχαινει το πουλι σε αυτες τις αποστασεις. Η συσφιξη στο τσοκ ειναι της ταξης του 0.ο7 ιντσας και δεν ξερω τι επιπλεον παιζει με την πατεντα αυτου του τσοκ, οι οπες του μου φαινονται πολυ παραξενες. Αυτο που μας αποκρυπτουν απο τις τουφεκιες ειναι το φυσιγγι που χρησιμοποιουν και ειναι το Federal Heavy weight με σκαγια πυκνοτητας 15 γρ/κεκ, το πιο αποδοτικο εμπορικο φυσιγγι στο κοσμο αυτη τη στιγμη καθως επισης τα σκοπευτικα ακριβειας για τετοιες βολες. Υπο ΚΣ θα ηταν εξαιρετικα δυσκολο να πετυχεις στοχο οσο ειναι το κεφαλι του αγριογαλλου, περιπου στο μεγεθος μπαλας τενις στα 65 μετρα χωρις σκοπευτικα βοηθηματα. Παρολα αυτα μπραβο στον τυπο που εφηυρε το τσοκακι, πετωντας το μπαλακι στον ανταγωνισμο να τον ξεπερασουν.

Κάποια άτομα έχουνε την δύναμη την οικονομική να αγοράζουνε και να δοκιμάζουνε και φυσικά την γνώση ότι αυτό το φυσίγγιο για αυτόν τον αυλό και για αυτό το όπλο είναι πολύ καλο η κάθε βοήθεια που προσφέρεται να ξέρετε ότι είναι πολύτιμη

Φιλε μου ασχολουμε με τα τσοκακια και τις πατεντες τους σαν χομπυ γενικα. Κατα την γνωμη μου ενα απολυτο σε αυτο το θεμα δεν υπαρχει. Ουτε και εχει κανενας μας τετοιες γνωσεις ουτως ωστε να σου πει με σιγουρια αυτο ειναι το καλυτερο τσοκ για το οπλο σου. Ολοι μας μοιραζομαστε τις εμπειριες μας αναλογα τα τσοκ που εχουμε δοκιμασει και οσοι περισσοτεροι δυνατον συνεισφερουν στη συζητηση, τοσο καλυτερα ειναι. Η καθε αγορα τσοκ περιλαμβανει παντα καποιο ρισκο, ειδικα αν δεν εχεις δοκιμασει το τσοκ ο ιδιος για να βγαλεις καποια συμπερασματα. Στα τσοκακια που αναφερεις, επειδη ειναι σχετικα καινουργια στην αγορα ο περισσσοτερος κοσμος κανει τωρα τις εμπειριες τους τις οποιες εχουμε εκφρασει εδω μεσα. Πριν προβεις σε οπιαδηποτε αγορα κοιταξε μηπως μπορεις να δοκιμασεις το τσοκακι που ενδοιαφερεσαι μεσω καποιου που το εχει. Και το πιο βασικο, κοιταξε τι εχεις στη κατοχη σου τωρα και τι ψαχνεις να βελτιωσεις στη τουφεκια σου, αναλογα τον τροπο και τον τοπο που κυνηγας.

Εκπληκτικες πραγματικα οι τουφεκιες σε αυτες τις αποστασεις, εχουν τουλαχιστον 15 με 20 μετρα δραστικο βεληνεκες ακομη, βλεπεις πολλες φορες ακομη και το συγκεντρωτηρα να πετυχαινει το πουλι σε αυτες τις αποστασεις. Η συσφιξη στο τσοκ ειναι της ταξης του 0.ο7 ιντσας και δεν ξερω τι επιπλεον παιζει με την πατεντα αυτου του τσοκ, οι οπες του μου φαινονται πολυ παραξενες. Αυτο που μας αποκρυπτουν απο τις τουφεκιες ειναι το φυσιγγι που χρησιμοποιουν και ειναι το Federal Heavy weight με σκαγια πυκνοτητας 15 γρ/κεκ, το πιο αποδοτικο εμπορικο φυσιγγι στο κοσμο αυτη τη στιγμη καθως επισης τα σκοπευτικα ακριβειας για τετοιες βολες. Υπο ΚΣ θα ηταν εξαιρετικα δυσκολο να πετυχεις στοχο οσο ειναι το κεφαλι του αγριογαλλου, περιπου στο μεγεθος μπαλας τενις στα 65 μετρα χωρις σκοπευτικα βοηθηματα. Παρολα αυτα μπραβο στον τυπο που εφηυρε το τσοκακι, πετωντας το μπαλακι στον ανταγωνισμο να τον ξεπερασουν.
Εδω εξηγεί την πατέντα τούς όχι ξεκάθαρα όπως έχεις ξαναπεί Παύλο.

Wildside Armory Choke Tubes
http://www.wildsideoutdoor.com/chokes.html

Αν χρησιμοποιούν τα federal μάλλον δεν δουλεύει σαν τσοκ φρενου αφού η τάπα τους κάνει την ίδια δουλειά.

[url=ht
Πραγματικά πολύ καλό φυσίγγι και όχι μόνο για γαλοπουλες.

Αν χρησιμοποιούν τα federal μάλλον δεν δουλεύει σαν τσοκ φρενου αφού η τάπα τους κάνει την ίδια δουλειά.

Aυτος ειναι ο λεγόμενος συγκ. flight control. που στην ιδιογ. κανει θαυματα.!!! Για extra long range shooting. Το να φτάσεις το θήραμα εκεί πάνω γίνεται. Το αν το πετύχεις ,ειναι άλλου παπα ευαγγελιο. ;)

Kωνσταντινε θα ψαξω να βρω τη πατεντα που εχουν δηλωσει. Ακουγεται πολυ πρωτοτυπο. Πρεπει να εχουν μολις αρχισει, μονο τσοκ γαλοπουλας εχουν τωρα, κατα το καλοκαιρακι πρεπει να πλασσαρουν και τα υπολοιπα.

Το να φτάσεις το θήραμα εκεί πάνω γίνεται. Το αν το πετύχεις ,ειναι άλλου παπα ευαγγελιο
μεγαλη κουβεντα αυτή , και ισως το μεγα μυστικο της σκοποβολής σε κινουμενο στοχο

Back