Κυνηγετικές Ειδήσεις-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ήθελα να ξερα σε ποια ΓΣ και με ποια απαρτία αποφασίστηκε τέτοια κίνηση και ποιοι κυνηγοί ερωτήθηκαν, γιατί θα ακούσουμε πάλι να μας κουνάνε το δάχτυλο, όταν με την ανευθυνότητα τους θα μας κόψουν διά νόμου το κυνήγι!
Και τότε θέλω πάλι να δω σχόλια για το καλό του κυνηγιού ότι χρειαζόμαστε ενότητα και στήριξη στην ΞΕ και όχι δηκτικά σχόλια για τον κύριο με το ξυπόλητο κεφάλι!!!!
Πάρτε ενότητα και στήριξη τώρα, όσο σας ζητούσαν και καλά συμμετοχή, σας έσκαψαν ένα λάκκο "να" με το συμπάθειο!!!
Τέτοια "μπαλαρα" ούτε η Μπιρμπίλη ούτε ο Τσιρώνης έπαιξαν, ούτε καν ο Αγγελέτος....
Κι όποιος έχει μέσα του ενοχή (που του τη μπόλιασαν τώρα) ότι δε συμμετείχε ενεργά μέχρι τώρα, πάλι καλά που δε συμμετείχε, διότι όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα, τον τρώνε οι κότες!!!!
Μην ξεχάσουμε να ζητήσουμε τα λεφτά μας πίσω....
:mad: :mad: :mad: :mad:

Καλημέρα, μπήκα να διαβάσω καμιά είδηση και είδα αυτό με την αναστολή εργασιας. Δεν πάνε καλά! Αυτό δεν ειναι μοχλός πιεσης. Μπούμερανγκ είναι και θα το δειτε. Όλοι εσείς που τόσες μέρες λέτε ότι οι Οργανώσεις μας πολεμάνε για το καλύτερο του κυνηγιού τι έχετε να πείτε τωρα? Μάλλον για το αντιθετο προσπαθουν με νυχια και με δοντια! Αυτή η απόφαση είναι βόμβα στα θεμέλια του κυνηγετικού οικοδομήματος. Ενα δωρακι στους λαθροθήρες αφου τωρα έχουν το κεφάλι τους ήσυχο. Αναστολή για μια εργασία που είναι προπληρωμένη μπορεί να υπαρξει????

Αγαπητέ Στράτο,

Το επίπεδο του φαρισαϊσμού που έχει πιάσει η κοινωνία μας, είναι ένδειξη κατάρρευσης. Διυλίζουμε τον κώνωπα και καταπίνουμε την κάμηλο – κανονικά! Θα πρέπει με κάποιον τρόπο να απαιτήσουμε απ’ τους "σοφούς" του κράτους να σκέφτονται ανα-λογικά και να προσφέρουν στο λαό τους την ουσία, και όχι να εφαρμόζουν ισοπεδωτικά τους τύπους. Εδώ πατάει και το σχόλιό μου περί στρατιωτών.

Τα μέτρα τα οποία πρέπει να εφαρμόζονται απ’ όλους μας εν μέσω πανδημίας, αφορούν τη διασπορά του ιού, όχι την προστασία της πανίδας ή την αποτροπή μποτιλιαρίσματος στις εθνικές οδούς. Οι κυνηγοί, όταν είναι μόνοι τους στο αυτοκίνητό τους και στη φύση, συμβάλουν στον περιορισμό της πανδημίας, δεν υπονομεύουν τις προσπάθειες, όπως θέλουν οι (αν)αρμόδιοι να υποστηρίζουν. Όταν λοιπόν, τηρείς (και με το παραπάνω) τα προβλεπόμενα μέτρα αποτροπής της διασποράς της πανδημίας και τον κυνηγετικό κανονισμό κατά γράμμα, το μόνο που μπορεί να σου καταλογίσει το όργανο είναι το παράπτωμα της ανυπακοής σε μια ισοπεδωτική οδηγία. Προβλέπεται κατάσχεση αυτοκινήτου και όπλου για τούτο το παράπτωμα;

Επίσης, δεν το δέχεται ο νους μου, υπηρεσίες που όλο το καλοκαίρι αποφεύγουν τεχνηέντως να ανταποκριθούν στις καταγγελίες μου για λαθροθηρία, να έρθουν το Νοέμβρη και να μου πουν, χωρίς κανένα ουσιαστικό επιχείρημα, ότι απαγορεύεται να κυνηγάω.

Προσωπικά, τηρώ πολύ περισσότερο τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας περπατώντας μόνος στα βουνά κι όχι μένοντας στο σπίτι, αφού, από την Παρασκευή 6/11, φιλοξενώ (αναγκαστικά) ζευγάρι από την Αθήνα που αυτοκαλέστηκε τελευταία στιγμή για να περάσει στην εξοχή την καραντίνα (όπως και πολλοί άλλοι). Για πες μου λοιπόν, εδώ τώρα ποιος ευθύνεται και ποιος πρέπει να φάει το πρόστιμο; Εγώ που βγαίνω κάθε μέρα στο βουνό (και όχι μόνο για κυνήγι), δίχως παρέα, σκύλο και αμάξι, ή οι αρχές που δεν απαγόρευσαν την έξοδο από τη μόνιμη κατοικία αμέσως μόλις πάρθηκε η απόφαση για το lock down;

Η δικαιοσύνη δεν προκύπτει από την ισότητα, αλλά από την ισορροπία.
Οι αδικίες που έχουν προκύψει από την ισοπεδωτική εξίσωση των ανίσων, θα ανατραπούν με πρωτοφανή κτηνώδη τρόπο όταν έρθει η ώρα να γίνουμε πολεμιστές.

Καλή συνέχεια!
(έχω και μουσαφιραίους!...)
Καλημέρα Γιάννη. Συμφωνώ με όλα όσα λες παραπάνω. Κι εγώ αφού μένω εκτός πόλης και έχω τη φύση κοντά μου παίρνω κάθε απόγευμα το σκυλάκι μου και πάμε μια βόλτα (χωρίς όπλο). Αλλά πες ότι παίρνω όπλο και αυτοκίνητο για να πάω για κυνήγι και στη επιστροφή με σταματάνε οι ειδικοί φρουροί...θα μου ψάξουν το αυτοκίνητο θα βρουν όπλο,θήραμα κτλ. τι θα γίνει;
Θα με πάνε μέσα κατευθείαν .Σίγουρα θα τα κατασχέσουν εφόσον το κυνήγι "απαγορεύεται" για αυτό το διαστημα (άρα ειμαι παράνομος κυνηγός)και μετά τρέχα να πληρώνεις δικηγόρους για να αποδείξεις τι;;;
Είμαστε λοιπόν στα χέρια του κάθε ελεγκτικού οργάνου που θα μας σταματήσει..κι ας είμαστε νομιμοι!!!
Η ολη φάση που περνάμε τώρα δεν έχει καμία λογική και τα κενά που υπάρχουν ειναι τεραστια όπως και οι αδικίες...
Υπομονή λοιπόν και υγεία να έχουμε και όλα καλά θα πάνε...

Αδιανόητο. Πόσο @@ είναι τελικά αυτός ο άνθρωπος που λέτε ότι θέλει το καλό μας; Πολύ θα ήθελα τώρα να ακούσω όλους αυτούς που υποστηρίζουν τις αποφάσεις της ΞΕ. Δηλαδή η δουλειά των θηροφυλάκων ρε @@ είναι να κάνουν ελέγχους στους νόμιμους κυνηγούς; Ίσα ίσα, τώρα χρειάζεται περισσότερο η θηροφυλακή που λόγω ιδιαίτερων συνθηκών η λαθροθηρία ανθίζει. Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται...Δηλαδή το καλοκαίρι που το κυνήγι απαγορεύεται τους θηροφύλακες τους βγάζεις σε αναστολή βρε @#;
Πέρα από αυτο...δεν κατάλαβα, δεν έχουμε όλοι προπληρώσει τους μισθούς των θηροφυλάκων; Τι θα τα κάνουν τώρα τα λεφτά που θα περισσέψουν οι ομοσπονδίες; Και τελικά, δεν είναι παράνομο να βγάζεις σε αναστολή καποιον τους μισθούς του οποίου έχεις απαιτήσει και προπληρωθεί από τα μέλη σου; Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι;

παιδια, τζαμπα το κουραζουμε....αφου φανηκε οτι μετα απο τοσες πιεσεις και απο βουλευτες, και απο κυνηγετικες οργανωσεις, δεν δειχνουν να κατανοουν την πραγματικοτητα, δεν θα γινει τιποτα....ας ελπισουμε, να κυνηγησουμε κανα μηνα Δεκεμβριο με Ιανουαριο βαριά-βαριά για φετος...

κείμενο: Ακτήμων Κυνηγός Μόνο ως …αυτοκτονική μπορεί να χαρακτηριστεί η απόφαση της Δ ΚΟΣΕ και προφανώς όλων των Κυνηγετικών Ομοσπονδιών (συναποτελούν την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος) να θέσουν σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας των Ομοσπονδιακών θηροφυλάκων. Μια σπασμωδική και επικίνδυνη ενέργεια που πάρθηκε ως εκβιαστική απάντηση στην απόφαση της κυβέρνησης να μην εξαιρέσει την κυνηγετική δραστηριότητα
Πως μέσω της αναστολής από την στιγμή που το κυνήγι απαγορεύεται υπάρχει εκβιασμός ?

Πως μέσω της αναστολής από την στιγμή που το κυνήγι απαγορεύεται υπάρχει εκβιασμός ?
Ότι και καλά θα αναγκαστεί τώρα το κράτος να πληρώνει 800 ευρώ τον κάθε θηροφύλακα τον μήνα.... Θα ιδρώσει το αυτί τους δηλαδή που θα δώσουν μερικές χιλιάδες ευρώ, τόσο μυαλό έχει η ΚΣΕ...

Θα ελεγα να μην ειμαστε τοσο αυθορμητοι και παρορμητικοι στις αντιδρασεις μας .
Εξω απ το χορό, λεγονται πολλα τραγουδια.
Σιγουρα δεν περνονται αποφασεις αβιαστα. Η κριτικη και οι οποιες αθυροστομιες ειναι πολυ ευκολο να λεγονται οταν δεν γνωριζουμε τα πραγματα ακριβως.
Θα ελεγα οτι πρωτο απ ολα να διατηρηθει η ομονοια απ ολους μας. Οι εποχη που ζουμε ειναι δραματικη για ολους μας και οι εξελιξεις διαγραφονται πολυ δυσκολες για ολους και για ολα.

Τέτοιες αποφάσεις μόνο ομόνοια δεν δημιουργούν αγαπητέ tzak. Δηλαδή τι πάνε να πετύχουν με αυτή την ενεργεια; Δεν μπορώ να την κατανοήσω. Το μόνο που ξέρω είναι ότι εγώ και όλοι εσείς θα χαζεύουμε τα όπλα λαδωμενα στους οπλοβαστους ενώ οι κρεατοσυλεκτες άνετοι πια θα αράζουν στα καρτερια της μπεκατσας και θα γυρνάνε όλη νυχτα με τα φώτα τα βουνά και τους κάμπους. Όπως πολύ εύστοχα γράφει κάποιος πιο πάνω τους 6 μήνες που απαγορεύεται το κυνήγι η θηροφυλακη έμπαινε σε αναστολη; Άστοχη η απόφαση Σταθόπουλου και πολύ φοβάμαι ότι θα λουστουμε όλοι μας τις συνέπειες δυστυχώς.

Μπορεί και να μην είναι άστοχη η ενέργεια,τώρα κάνει ελέγχους η αστυνομία,και η κυκλοφορία έχει περιοριστεί.Με το σκεπτικό ότι κανένας δεν μπορεί να κυκλοφορήσει ετσι πήραν την απόφαση μάλλον..
Το θέμα είναι σε περίπτωση καταγγελίας ποίος θα τρέξει;;

Τέτοιες αποφάσεις μόνο ομόνοια δεν δημιουργούν αγαπητέ tzak. Δηλαδή τι πάνε να πετύχουν με αυτή την ενεργεια; Δεν μπορώ να την κατανοήσω. Το μόνο που ξέρω είναι ότι εγώ και όλοι εσείς θα χαζεύουμε τα όπλα λαδωμενα στους οπλοβαστους ενώ οι κρεατοσυλεκτες άνετοι πια θα αράζουν στα καρτερια της μπεκατσας και θα γυρνάνε όλη νυχτα με τα φώτα τα βουνά και τους κάμπους. Όπως πολύ εύστοχα γράφει κάποιος πιο πάνω τους 6 μήνες που απαγορεύεται το κυνήγι η θηροφυλακη έμπαινε σε αναστολη; Άστοχη η απόφαση Σταθόπουλου και πολύ φοβάμαι ότι θα λουστουμε όλοι μας τις συνέπειες δυστυχώς.
Αγαπητε Δημητρη, καταλαβαινω την αντιδραση και τα ερωτηματα που προκηπτουν. Νομιζω ομως οτι για καθε ενεργεια, υπαρχει καποιο σκεπτικο. Ας περιμενουμε λοιπον. Παντως, δεν νομιζω οτι υπαρχει εστω και ιχνος ή σκεψη εκβιασμου σε καμια κατευθυνση.

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο στο τι σκεπτικό έχεις εσύ όταν λαμβάνεις μια απόφαση, αλλά και στο πώς θα τη μεταφράσουν οι εχθροί σου.
Τις αγαθότερες των προθέσεων (γελάμε) να έχει αυτή η απόφαση, ποιος υπογράφει ότι οι χαρδαλιαδες της κυβέρνησης δε θα την εκμεταλλευτούν και θα διατρανώσουν στον απλό Πολίτη μέσω των μίντια, που ελέγχουν καθ'ολοκληρία, ότι είμαστε κατσαπλιαδες????
Μιλάμε για πολιτική σκέψη προνηπιου εκεί στην ΞΕ

Αγαπητε Δημητρη, καταλαβαινω την αντιδραση και τα ερωτηματα που προκηπτουν. Νομιζω ομως οτι για καθε ενεργεια, υπαρχει καποιο σκεπτικο. Ας περιμενουμε λοιπον. Παντως, δεν νομιζω οτι υπαρχει εστω και ιχνος ή σκεψη εκβιασμου σε καμια κατευθυνση.
Μαζί με την ανακοίνωση δεν μας λέγαν και το σκεπτικό Ιακωβε να το ξέρουμε και εμείς που έχουμε πληρώσει για να έχουμε θηροφυλακη και θηροφυλακη δεν θα έχουμε;
Αν και φοβάμαι ότι αυτός που το σκέφτηκε είναι ο ίδιος που σκέφτηκε να μάς παίρνει τα όπλα η αστυνομία εάν δεν βγάλουμε μια χρονιά άδεια

Δεν γνωριζω γιατι η ΚΣΕ προεβει σε αυτη την ενεργεια. Μηπως η συνομοσμονδια λογο της μειωσης των αδειων ειναι στα προθυρα χρεοκοπιας? Γιατι οταν φτιαχτηκε η ομοσπονδιακη θηροφυλακη ηταν αλλα τα δεδομενα... Αν δει καποιος καποιον να λαθροθηρευει, το ποιο ασφαλες ειναι να ενημερωσει την αστυνομια αυτη τη στιγμη, που διαθετει και τα μεσα και την τεχνογνωσια να συλλαβει με αφαλεια, ενοπλους ανεγκεφαλους. Συναδελφοι, απο τα χρηματα που δινουμε καθε χρονο, αν το κρατος δεν εβαζε χερι και αφηνε να τα διαθεσουμε για το καλο της φυσης και του θηραματος θα ηταν αλλιως τα πραγματα σημερα.

Status
Not open for further replies.
Back