Ειρήσθω εν παρόδω μια που λέμε για ταχογράφο και την χρησιμότητά του καθώς και σταθερές παραμέτρους....
Όταν πρωτοπήρα τον ταχογράφο, είχα κάνει μια δοκιμή για να διαπιστώσω την σταθερότητα των ιδιογομωμένων φυσιγγίων
γέμισα με το χέρι μερικά φυσίγγια ζυγίζοντας έναν- ένα τα υλικά στο εκατοστο του γραμμαρίου και το κλείσιμο στο δέκατο του χιλιοστού
ρίχνω μια τετράδα σε χαρτιά κι ενώ περιμένω ιδια αποτελέσματα βλέπω ταχύτητες απο 380 εως 390 + μ/δευτ. (έυρος ταχ. 12 μ/δ αν θυμάμαι καλά)!!!!
ελέγχω βλητική του τέλους: πανομοιότυπα αποτελέσματα!!!
θεώρησα ότι επρόκειτο για σφάλμα του ταχογράφου γιατί "τρελένονταν" μερικές φορές κι έδινε άλλα αντ' άλλων...
μέχρι που κατάλαβα ότι επροκειτο απλά για διαφορά στην ένταση της έναυσης των καψυλλίων.
συμπέρασμα: Όσο και να διυλίσεις τον κώνωπα για να κρατήσεις σταθερές όλες τις παραμέτρους, πάντα θα υπάρχει ο αστάθμητος παράγοντας που θα σου χαλάει την συνταγή, το έρμο το καψούλι