Ο αυλός μιας κάννης

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Θα παρακαλούσα πολύ τα προσωπικά μας θέματα να λύνονται με π.μ!ας μην βγαίνουμε .off topic. και ας προσφέρουμε όλοι ανάλογα με τις γνώσεις και τις εμπειρίες μας όσο περισσότερο μπορουμε,.Σίγουρα καλό θα ήταν να λείπουν οι χαρακτηρισμοί από όλες τις πλευρές,δεν έχουμε τίποτα απολύτως να χωρίσουμε φίλοι!

Στης πρακτικες επιστημες-στη φυσικη-στη χημεια.....σε ολα υπαρχη CRITICAL POINT
Ναι αλλά δεν μιλάμε για μικροχειρουργική, τι critical point είναι αυτό από το 18,3mm στο 18,4 mm, όταν έχεις ένα όπλο με αυλό πάνω από 19 και λες ότι υπερέχει των υπολοίπων; Μόνο critical point δεν είναι ;)

Γιαννη υπαρχει τροπος να το δούμε αυτο στον πίνακα?πως μπορουμε να καταλαβουμε οτι οντως η τουφεκια μας ειχε τα λιγοτερα η τα περισσοτερα παραμορφωμενα σκαγια?

Σε χαρτονι 2.5 χ 2.5 μ στα 50-60 μετρα.....οποιο σκαγιο ξεφευγει απο τον κυκλο των σκαγιων ( δεν μας ενδιαφερει τη διαμετρο εχει) ειναι παραμορφωμενο η μπηκε στο φυσιγγι ηδη παραμορφομενο..........

Σε χαρτονι 2.5 χ 2.5 μ στα 50-60 μετρα.....οποιο σκαγιο ξεφευγει απο τον κυκλο των σκαγιων ( δεν μας ενδιαφερει τη διαμετρο εχει) ειναι παραμορφωμενο η μπηκε στο φυσιγγι ηδη παραμορφομενο..........
Πολυ ενδιαφερον δεν το γνωριζα.well done.
Αλλα φανταζομαι οτι δεν εχει σημασια για καποιον που τουφεκαει κατω απο αυτα τα μετρα..

Γιαννη υπαρχει τροπος να το δούμε αυτο στον πίνακα?πως μπορουμε να καταλαβουμε οτι οντως η τουφεκια μας ειχε τα λιγοτερα η τα περισσοτερα παραμορφωμενα σκαγια?
Μια τουφεκιά με λιγότερο παραμορφωμένα σκάγια, θα μας δώσει μια στρωτή κατανομή στον πίνακα σε σχέση με μια που έχει παραμορφωμένα .
Γενικότερα μιλώντας για παραμόρφωση...
Υπάρχει στραβοχυμενο σκαγι,κατασκευαστικά και παραμορφωμένο λόγω τριβών η υπέρμετρης αρχικής, λόγω θλίψης....
Αν ρίχνεις σε χοντρό χαρτόνι, το αντιλαμβάνεσαι και από τη μορφή των οπών στο χαρτί...

Ναι αλλά δεν μιλάμε για μικροχειρουργική, τι critical point είναι αυτό από το 18,3mm στο 18,4 mm, όταν έχεις ένα όπλο με αυλό πάνω από 19 και λες ότι υπερέχει των υπολοίπων; Μόνο critical point δεν είναι ;)
ΔΙΟΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΑΤΡΑΚΤΟ,σημειο κρισεις ειναι οποιδηποτε σημειο ανοχης,οταν δεν πιασεις αυτο το σημειο η το ξεπερασεις ερχεται η δυσλειτουργια,οπως συμβαινει και στη λειτουργια ενος μηχανιματος.....παιζεις με της μοιρες το ελαχιστο!Ο αυλος ο 19.0....δεν εχει προβληματα ατρακτου.

Πολυ ενδιαφερον δεν το γνωριζα.well done.
Αλλα φανταζομαι οτι δεν εχει σημασια για καποιον που τουφεκαει κατω απο αυτα τα μετρα..

Τασο αυτο ειναι σχετικο......στο 20 μ με στενο τσοκαρισμα μπορει να μην παιξει ρολο
Αλλα στην τελικη ποσοι απο εμας ντουφεκαμε στα 30 - 40 μ με ανοιχτα τσοκαρισματα.......

Να βαλουμε κ τα μικροτερα διαμετρηματα στην συζητηση.
Μπορει να είναι ανομοιο μπορει κ οχι.
Υποτιθεται οτι τα μικρα διαμετρηματα εχουν αυξημενες πιεσεις,θεματα με την στηλη των σκαγιων κλπ..
Μαλιστα καπιοι λενε(και "ειδικοι"του χωρου) οτι ειναι προτιμοτερο να παμε για ελαφρες γομωσεις στο καλ12 και οχι στο καλ.20..
Ως εδω ωραια..Τι ειναι ομως αυτο που κανει οσοι εχουν δοκιμάσει πχ το 20αρι να μην θελουν να το αλλαξουν?και μαλιστα μιλανε με τα πιο κολακευτικα σχόλια κ για μακρινες βολες?
Εμεις με cal 12 που υποτίθεται οτι εχει περισσότερα πλεονεκτηματα απο τα μικρα διαμετρηματα ακομα το ψαχνουμε..
Πιστευω λοιπον οτι τα πλεονεκτηματα η τα μειονεκτηματα στην βλητικη, δεν ειναι τοσο μεγαλα οσο λεγονται..
Καμια ταχυτητα,κανένας αυλος,καμια διατρηση,καμια κατανομη δεν θα με σωσει αν τωρα τον Σεπτεμβρη μεινω δυο μετρα πισω απο το τρυγονι..
Αντιθετα ένα σκοπευτηριο θα με βοηθουσε περισσότερο απο ολα..

διαβαζω απο την αρχη του ποστ τις απαντησεις ολων σας.....χαμος...βαβουρα....φασαρια...τσακωμος σε λογικα πλαισια στην ουσια για το τιποτα....πιατευω οπως και εγω ετσι και ολοι σας εχετε καταληξει στα οπλα που κυνηγατε ο καθενας για τους δικους του λογους....απο αυλους 18.2 μεχρι αυλους 18.8......βλεποντας διαφορα πραγματα στο κυνηγι περυσι απο την γρια αμερικανα που εχω και αφου εφαγε το πρωτο λιφτινγκ με κωνο μπηκα στο τρυπακι να σκοτωσω το ιταλακι μου για αλλη μια αμερικανα με αυλο 18.8.....ευτυχως το ξανασκεφτηκα και αποφασισα να το στειλω και αυτο για λιφτινγκ και να το κρατησω εχοντας δυο διαφορετικα οπλα καλυπτοντας διαφορετικες αναγκες....στην πορεια βλεπουμε για τριτο οπλο......εκει που θελω να καταληξω ειναι οτι ολα τα οπλα καλα ειναι και κανουν την δουλεια της και απο την στιγμη που μας ταιριαζουν τυφλα να εχει ο αυλος και ο κωνος......

Τη διαμετρος της φουστας Γιωργο την διαμορφωνει ο αυλος.....ειναι τοση η πιεση απο πησω που μεχρι να βγει την πανε μαμιωντας απο πησω τα αερια.....εμενα θα με απασχολουσε το κοματη απο την εξοδο του θαλαμου μεχρι την εισοδο του αυλου.....
Για εμενα εκη παιζετε το μεγαλο παιχνιδι των διαφηγων...των σησσωματωσεων.......και των παραμορφωσεων.........
Συμφωνώ Μιχάλη, αλλά στη συντριπτική πλειοψηφία των πλαστικών βυσμάτων που κυκλοφορούν (όσα έχω υπόψιν μου τουλάχιστον...) η φούστα έχει αρκετό ύψος (βάθος), ώστε όταν ανοίξει από την πίεση των αερίων να "πιάσει" όλη τη διάμετρο της θαλάμης. Αυτό που λες, θεωρώ - υποθέτω - ότι μπορεί να συμβεί σε ελάχιστες περιπτώσεις βυσμάτων με πάρα πολύ κοντή φούστα, όπως π.χ. κάποιες μισόταπες για βόλια: Bior-pallettoni ... ή τον Piston-skeet 23 (αντιθέτως ο p-s 25 έχει αρκετά ψηλή φούστα). Κι όμως, τον piston-skeet 23 τον έχω δουλέψει αρκετά και δεν μου έχει δείξει ποτέ να δημιουργεί πρόβλημα ...
Υ.Γ. Οι φωτό που ανέφερα στο προηγούμενο μνμ ...
DSC00803.jpg

DSC00805.jpg

Το σωστό θα ήταν ότι η οπτιμα υπερισχύει βλητικά της Mobile και όχι ο 18,6 υπερισχύει βλητικά του 18,4..[/QUOTE]Το σωστο ειναι οτι η διατρηση του 18.6 δεν μπορει να την εχει ο 18,4,ολα τα αλλα τα μπορει.....με μακρυ κωννο

Δεν έρχεται λίγο σε αντίθεση αυτό με τα πεπραγμένα σου; ;)
Δύο όπλα, δύο λίφτινγκ;
Ολοι το καλυτερο θελουμε Γιωργο,οποιος γουσταρει τη βλητικη και ολοι οσοι γραφουν εδω χαμω εχουν το μικροβιο,και αμα δουνε και στην πραξει δοκιμες πισωγυρισμα δεν εχει.sarcastic.

Δεν έρχεται λίγο σε αντίθεση αυτό με τα πεπραγμένα σου; ;)
Δύο όπλα, δύο λίφτινγκ;
γιωργο ισως το εθεσα λαθος και το καταλαβες λαθος απο μερους μου....ηθελα να πω οτι τι 18.8 με κωνο τι 18.4 με κωνο αφου το γουσταρω δεν θα μπω στην διαδικασια να μαυρισω το συκωτι μου για το ποιο απο τα δυο ειναι καλυτερο.....

Back