Το ίδιο πιστευω και εγώ Ευριπιδη..Ήταν κάπως παλαιομοδιτικο για το περιεχομενο που είχε μέσα..Καιρός ήταν..
Θα μας πει με σιγουριά ο Κωνσταντίνος..Κάτι θα έχει ακούσει..Αν όντως αυτό είναι το παλιό εξπρεςς, έχει αλλάξει η ταχύτητα από 1330 στα 1400 foots per second.
Το βλέπω να παιρνω ένα κουτάκι από τα παλιά να έχω ήσυχο το κεφάλι μου...
Μια απ τα ίδια θα κάνω κι εγώ μόλις πληρωθωΑν όντως αυτό είναι το παλιό εξπρεςς, έχει αλλάξει η ταχύτητα από 1330 στα 1400 foots per second.
Το βλέπω να παιρνω ένα κουτάκι από τα παλιά να έχω ήσυχο το κεφάλι μου...
Και έμενα με γοητεύουν αλλά είναι για την Ελληνικα φυσιγγια κ όχι για τα Αμερικάνικα..Τάσο εμένα αυτά τα παλιακα χαρτινα κουτάκια με γοητευτευουν .. Είμαι ρομαντικο αγόρι.. Χα χαχα
http://old.kynigesia.gr/article.asp?AID=1207Είναι ανάμεσα στο 1 και 0 ή μετά το 0;
Εδώ θα βρεις τα πάντα για τα μεγέθη των σκαγιων :Μου έχουν μείνει 4 Remigton Express σε νούμερο ΒΒ.
Τα είχε πάρει ο πατέρας μου πριν 7-8 χρόνια που είχαν πέσει χήνες στον κάμπο.
Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω το νούμερο BB το Αμερικάνικο τι μέγεθος είναι.
Είναι ανάμεσα στο 1 και 0 ή μετά το 0;
Σας ευχαριστώ παλικάρια.Είναι μετά το μηδέν. Τα λεγόμενα buckshot.
Εδώ θα βρεις τα πάντα για τα μεγέθη των σκαγιων :
http://hunter.gr/index.php?a=2&b=2&c=shot
Εμενα μου τα είχε δώσει ένας φιλος (7 1/2 άρια)γιατί όσο κ αν ακούγετε παράξενο δεν του άρεσαν στο τρυγόνια..Δεν το ρώτησα τι τσοκ είχε άλλα αργότερα υπέθεσα ότι είχε κάποιο σφιχτό και τα πουλιά περνούσαν κοντά..Γιατί όπως όλα τα ρεμ είναι συγκεντρωτικό φυσίγγι..Είχα πάρει για το φιλο στο νησί δύο κουτιά παλιά 32αρια ν8 για τα τρυγόνια. Με αυτά ξετιναξε τις περδικες, συζητάμε για ακαριαια σκοτωματα.
Τάσο σε όσα μαγαζιά έχω πάει το παλιό κουτί βλέπω, τα καινουργια τα δά από καιρό στη σελίδα τους αλλά όχι στα ράφια ακόμα μάλλον ξεστοκαρουν και μετά το κουτί έχει αλλάξει πάλι στο παρελθόν αλλά όχι το περιεχόμενο.Θα μας πει με σιγουριά ο Κωνσταντίνος..Κάτι θα έχει ακούσει..
Άλλαξαν την ταχυτητα και απο long range ..το εκαναν extra long range..
Γύρω στα 420 m/s αρχική (προσωπικά προτιμούσα την παλιά 395m/s)...
Από όσο ξέρω όσο πιο μεγάλη είναι η αρχική ταχύτητα τόσο πιο ανοιχτή κατανομή έχουμε. Άρα το φυσιγγι χάνει τον συγκεντρωτικο του χαρακτήρα; αν κάνω λάθος διορθώστε με.Γύρω στα 420 m/s αρχική (προσωπικά προτιμούσα την παλιά 395m/s)...
Εχεις δίκιο!Από όσο ξέρω όσο πιο μεγάλη είναι η αρχική ταχύτητα τόσο πιο ανοιχτή κατανομή έχουμε. Άρα το φυσιγγι χάνει τον συγκεντρωτικο του χαρακτήρα; αν κάνω λάθος διορθώστε με.
Δηλαδή ρε παιδιά ποσο να αλλάξει ή συγκεντρωση?αν αλλάξει λίγο καλώς.αν αλλάξει πολύ θα υπάρξει θεμα
Δε νομίζω να είναι λιγότερο συγκεντρωτικό από το προηγούμενο, αν λάβουμε υπόψη οτι η εταιρία (και οι Αμερικάνικες εταιρίες δεν γράφουν κάτι μόνο για διαφήμιση) αναφέρει ''tightest patterning'' για πιο συγκεντρωτικό το κόβω.Ναι αλλα εδώ δεν εχουμε να κανουμε με έναν "απλό" συγκεντρωτηρα...
Αλλα με έναν συγκεντρωτηρα που φημίζεται για τις σφιχτές του συγκεντρώσεις..
Ειχα διαβασει καπου οτι καποιοι "πονηροι"κατασκευαστές το εφαρμόζουν στα διασποράς δίνοντας τους πιέσεις για να σκορπάει η τουφεκιά..Εχεις δίκιο!
Είναι μια από τις αρχές της βλητικής, υψηλές αρχικές-περισσότερη ανακρουση και πιο ανοιχτη ντουφεκια εαν και εφόσον βέβαια κρατηθουν οι υπολοιπες παραμέτροι ίδιες και αλλάξει μόνο η αρχική ταχυτητα