ακριβως ετσι ειμαι. και δεν μπορω να καταλαβω γιατι να μην ειμαι ως το τελος, τι θα αλλαξει. Ενας απο τους λογους που ο ανθρωπος δεν εκμεταλλευεται , ολη την εγγενη ευφυια του , ειναι το μπλοκαρισμα αυτης απο τα συναισθηματα. Πχ οι γυναικες που μας φαινονται λιγοτερο εξυπνες , δεν ειναι , ειναι απλα πιο συναισθηματικες,
Ζω λοιπον σαν να μην με αφορα πραγματικα ο κοσμος , και τον παρατηρω απο αποσταση , αυτο απο ενος ετους που με θυμαμαι. Ακουγεται εγωιστικο αλλα ετσι βλεπω πολυ καθαρα τα πραγματα , αλλα το πληρωνω με εσωτερικη υπαρξιακη μοναξια.
Ειναι η σταση των συγγραφεων γενικα, που καθονται και παρατηρουν τον κοσμο , και αυτο τους γεμιζει (και κατακλυζει) ολοκληρη τη ζωη τους.
Ειναι ο Κυνισμος μια απο τις φιλοσοφικες τασεις της Αρχαιας Ελλαδας , απλα σημερα πηρε κακη εννοια η λεξη. Υπηρξαν σπουδαιοι κυνικοι φιλοσοφοι , με προεξεχοντα τον γνωστο Διογενη.
Εγω ειμαι του πιο συγχρονου Υπαρξιστικου κινηματος σε Φιλοσοφια (Σαρτρ, Καμυ, Κιγκεγκορ) και Ψυχολογια (Ρολο Μευ , Ιρβιν Υαλομ )
Ειμαι απολυτα Αθεος, Φιλελευθερος της Αστικης Κοινοβουλευτικης Δημοκρατιας και υπερ της Παγκοσμιοποιησης (
ολα αυτα μαζι με κανουν αυτο που μισουν οι Δεξιοι, οι Αριστεροι και οι Βαρουφο-Βελοπουλοι, και μας λενε Ακροκεντρωους )
Ξαναρχομαι σε εκεινο το (. . . το τελος ) που εγραψες. Εχω βρεθει σε δυσκολιες και δεν ζητησα ψευτικες παρηγοριες απο πουθενα . Εχω προετοιμαστει μεσα μου ακομα και να περασω την υπολοιπη ζωη μου σε αναπηρικο καροτσι πχ.
Ο υπαρξισμος ειναι ετσι κι αλλιως μια προετοιμασια διαρκης για το τελος (καλα , αυτο ειναι και ολες οι θρησκειες )
Στεκομαι παντα με απολυτο σεβασμο στις παρηγοριες των αλλων .
ΥΓ "ου πολλου δεω , χαριν εχειν" προς εσενα , που λεει ο Λυσιας , που μου εδωσες αφορμη " προτερον γαρ ουκ εχων προφασιν , εφ ης του βιου λογον διειν "