Το Α και το Ω στην ιδιογόμωση

Το πεντασταδιακο όταν χρησιμοποιεί μεγαλύτερο ελεύθερο χώρο. Κάπου χάνεις, κάπου κερδίζεις, εδώ αυξάνει η μέγιστη πίεση, κερδίζεις σε ταχύτητα, σταθερότητα.
Για χοντρά σκάγια κ δύσκολες συνθήκες θεωρώ είναι καλύτερο. Στα ψιλά δεν υπάρχει λόγος.

Για χοντρά σκάγια κ δύσκολες συνθήκες θεωρώ είναι καλύτερο. Στα ψιλά δεν υπάρχει λόγος.
Στέλιο καταλαβαίνω ρεαλιστικά οτι το 5σταδιακο είναι καλύτερο...

Αλλα ας πούμε στο νησί, με τα ζεστά κλίματα που έχουμε με 7αρια 6αρια σκάγια, δε θα κάμεις αξιοπρεπή φυσιγγάκια, αν προσέχεις και πάρεις το "κολάι"?

Στέλιο καταλαβαίνω ρεαλιστικά οτι το 5σταδιακο είναι καλύτερο...

Αλλα ας πούμε στο νησί, με τα ζεστά κλίματα που έχουμε με 7αρια 6αρια σκάγια, δε θα κάμεις αξιοπρεπή φυσιγγάκια, αν προσέχεις και πάρεις το "κολάι"?
Γιαννη κ με μια ρελιαστρα χειρός βγάζεις αγγέλους. Αρκεί να έχεις βρει τι ταιριάζει στο όπλο σου κ να γεμίζεις προσεκτικά χρησιμοποιώντας καλά σκάγια.
Αυτή η S4 που χρησιμοποιούμε ειναι λουκούμι για ρελιαστα.

Και το τρίτο στάδιο που χρησιμοποιεί εδώ Στελιο...λάθος το χρησιμοποιεί....παρατήρησε πόσο κατεβάζει ρελιαζοντας....
Σωστά το παρατήρησες. Πατάει μια ίσα ίσα με το απλό τρίτο κ ρελιαζει ένα κάρο χιλιοστα.
Να σου πω την αλήθεια τι είναι πιο καλό δεν ξέρω, δεν εχω δοκιμάσει έτσι όπως το κάνει.
Με το ρελι κατεβάζω από μισό μέχρι 1 χιλιοστό το πολύ

Σωστά το παρατήρησες. Πατάει μια ίσα ίσα με το απλό τρίτο κ ρελιαζει ένα κάρο χιλιοστα.
Να σου πω την αλήθεια τι είναι πιο καλό δεν ξέρω, δεν εχω δοκιμάσει έτσι όπως το κάνει.
Με το ρελι κατεβάζω από μισό μέχρι 1 χιλιοστό το πολύ
Νομίζω δεν υπάρχει λόγος να ταλαιπωρεί τν κάλυκα κατεβάζοντας πχ από τα 59 στα 57,5 αφού έχει το 3ο...

Νίκο Καλησπέρα!:)

Στην απλή μηχανή του Λαναρά...

View attachment 43101
και στο βιντεάκι που είδα οι κινίσεις είναι....

1. Χάραξη ( κατεβάζοντας το μοχλό με το φυσιγγιο δεξιά )

2. Κλείσιμο και Ρέλιασμα ( κατεβάζοντας το μοχλό με το φυσιγγιο αριστερά , και ταυτόχρονα γυρνώντας την μανιβέλα με το στροφείο διαμορφώνεις και το τελικό ρέλιασμα )

Λέμε λοιπόν 2 στάδια αλλα οι κινήσεις είναι 3 και οι δυο τελευταίες γίνονται μαζί , έτσι δεν είναι?

Y.Γ: η γνώμη σου είναι για την συγκεκριμένη μηχανούλα ένα άλλο στροφείο από αυτο που φοράει θα βοηθήσει κατά το δοκούν(αυτό που επιδιώκουμε δηλαδή π.χ. ξέρω οτι το στροφείο αυτο δίνει φαρδύ ρέλι - ας πούμε οτι εμείς θέλομε πιο στενό...)

Δεν ξερω ποσα χρηματα εχει αυτη η μηχανη....Ουτε την εχω δει απο κοντα ποτε.!!!
Εαν ηταν να διαλεξω μια μηχανη 2 σταδιων....Θα προτιμουσα την MEK εστω και παλιο μοντελο πχ ΜΕΚ600
η μια Lee. Kαπτεν !!!

Το πεντασταδιακο όταν χρησιμοποιεί μεγαλύτερο ελεύθερο χώρο. Κάπου χάνεις, κάπου κερδίζεις, εδώ αυξάνει η μέγιστη πίεση, κερδίζεις σε ταχύτητα, σταθερότητα.

Λευτερη θα μου επιτρεψεις να διαφωνισω μαζι σου....
Η γνωμη μου ειναι οτι το 5σταδιακο εχει λιγοτερα bar....Ασχετα εαν ξερελιαζει 13-14 χιλιοστα...πρεπει
να σου πω ΕΑΝ δεν το γνωριζεις....Οτι στο πεντασταδιακο κλεισιμο...σε ΟΛΑ τα σεταπ βαζουμε 0,05
πυριτιδα λιγοτερη απο την δοση των 2 σταδιων...
ΠΧ- ΜΒ32 -2σταδια 1,70Χ32 -Ν9
5σταδια 1,65χ32 -Ν9.
Επισεις στο 5σταδιακο το πλαστικο των 13-14 χιλιοστων εχει αλλη επεξεργασια....δλδ ''τσαλακωνεται''
περισσοτερες φορες απο απο αυτο των 2σταδιων....με οτι αυτο συνεπαγεται...
Απο που θα βγουν τα περισσοτερα bar ???
To ρελι βγαλτο απ'εξω.....το ρελι το κανονιζει ο ιδιογομωτης αναλογα το τι θελει να παρει απο το φυσιγγιο !!!

Κατάλαβα.
Δεν γνωρίζω ποιό είναι το όφελος των 14καχ έναντι των 11 καχ???

Το οφελος και η διαφορα απο 2σταδια σε 5σταδια ειναι ...1ον. Στα 2 σταδια την πιεση που χρειζεται
η πυριτιδα για να κανει σωστη καυση την παιρνει απο το πατημα του βυσματος...
Στα 5σταδια την παιρνει απο την αντισταση που εχουν τα 13-14 χιλοστα ξερελιασματος του πλαστικου !!!
Εντελως διαφορετικη τεχνικη....και αποδοση φυσιγγιων Αρη !!!

Νίκο αυτό που λες για μεγαλύτερη αντίσταση ξέρελιασματος εννοούσα, συν το ότι λογικά με ίδιο μήκος αρχικού κάλυκα, πιο μικρό τελικό. Δε έχω δει μετρήσεις με ίδια συνταγή, υπόθεση κάνω. Αν όπως λες μειώνεις πυρίτιδα το θέμα αλλάζει.

Στελαρα ΜΗΝ Υποτιμας την ''αγια'' τσιχλα.....Παντου ειναι καλυτερο το 5σταδιακο....ειτε μας αρεσει ειτε οχι!!!
Απο φυσιγγια εμποριου ξερεις....και ξερεις πολυ καλα!!!
Δωσε μου μια μαρκα φυσιγγιων που μπορει να συναγωνιστει πεντασταδιακο με αλευρι...σε οτι Νο θελεις !!!
Και το εμπορικο με μπαφερ !!!

Να κάνω μια ερώτηση...
Έχουμε μια πυρίτιδα στο 1,80*34 και την αλλάζουμε στο 1,75*34...όλα τα υπόλοιπα ίδια...ποιο σεταπ θα "σπρώξει" ευκολότερα τα 34 γραμμάρια;
Υπάρχει ίσως ένα "ισοζύγιο" αφού μικραίνει ο χώρος για το συνολικό στήσιμο (καυση-πιεσεις)!!! :rolleyes:

Να κάνω μια ερώτηση...
Έχουμε μια πυρίτιδα στο 1,80*34 και την αλλάζουμε στο 1,75*34...όλα τα υπόλοιπα ίδια...ποιο σεταπ θα "σπρώξει" ευκολότερα τα 34 γραμμάρια;

Ετσι οπως το θετεις....σαφως το 1,80χ34 ευκολοτερα....Αλλα μηπως εννοουσες κατι αλλο ??

Νίκο Καλησπέρα!:)

Στην απλή μηχανή του Λαναρά...

View attachment 43101
και στο βιντεάκι που είδα οι κινίσεις είναι....

1. Χάραξη ( κατεβάζοντας το μοχλό με το φυσιγγιο δεξιά )

2. Κλείσιμο και Ρέλιασμα ( κατεβάζοντας το μοχλό με το φυσιγγιο αριστερά , και ταυτόχρονα γυρνώντας την μανιβέλα με το στροφείο διαμορφώνεις και το τελικό ρέλιασμα )

Λέμε λοιπόν 2 στάδια αλλα οι κινήσεις είναι 3 και οι δυο τελευταίες γίνονται μαζί , έτσι δεν είναι?

Y.Γ: η γνώμη σου είναι για την συγκεκριμένη μηχανούλα ένα άλλο στροφείο από αυτο που φοράει θα βοηθήσει κατά το δοκούν(αυτό που επιδιώκουμε δηλαδή π.χ. ξέρω οτι το στροφείο αυτο δίνει φαρδύ ρέλι - ας πούμε οτι εμείς θέλομε πιο στενό...)
Καπετάνιε μου,,,, εδώ είναι η μηχανουλα με άλλο στροφειο και ένα φυσιγγακι πως κλείνει.....

Νίκο αυτό που λες για μεγαλύτερη αντίσταση ξέρελιασματος εννοούσα, συν το ότι λογικά με ίδιο μήκος αρχικού κάλυκα, πιο μικρό τελικό. Δε έχω δει μετρήσεις με ίδια συνταγή, υπόθεση κάνω. Αν όπως λες μειώνεις πυρίτιδα το θέμα αλλάζει.

Λευτερη ειναι Κανονας....να μειωνουμε πυριτιδα στο 5σταδιακο.....Ασχετα με το τι κανουν οι ιδιογομωτες
φιλε μου!!!

Back