Το Ξύλο βγήκε από τον παράδεισο...

Απλά εντυπωσιακό αποτέλεσμα .congrats.
Πες μας αν θες λίγα λόγια παραπάνω για την διαδικασία. Η ιδέα για την alcana δεν είναι δική μου, υπάρχει χρόνια.
Έβαψες το tru oil ή το ανακάτεψες με λινέλαιο;
Πως έδωσες αυτή την "λαδερή" όψη στα ξύλα σε αντίθεση με το plastic look που κάνει το tru oil?

Γεια στα χερια σου. Οξια το ξυλο; η καρυδια;;
καρυδιά ειναι το ξύλο
Απλά εντυπωσιακό αποτέλεσμα .congrats.
Πες μας αν θες λίγα λόγια παραπάνω για την διαδικασία. Η ιδέα για την alcana δεν είναι δική μου, υπάρχει χρόνια.
Έβαψες το tru oil ή το ανακάτεψες με λινέλαιο;
Πως έδωσες αυτή την "λαδερή" όψη στα ξύλα σε αντίθεση με το plastic look που κάνει το tru oil?
το κοντάκι ειχει απο τον κατασκευαστή μια επεξεργασία .. απλή . μάλλον το πρώτο στάδιο του εμποτισμού.. μετά το ξανα έτριψα αεχώ όταν το πήρα , σιδέρωμα κτλ.. το truoil το έβαλα 1 πρός 3 με λινέλαιο γαι να κάνω την λάσπη και να ξεραθεί γρηγορότερα 1-2 μέρες σερί αυτό και μετα πάλι τρίψιμο .. η συνέχεια μόνο λινέλαιο με 5-7% περίπου truoil για 5-6 μέρες και και όταν βρήκα την αλκάνα .. μόνο λινέλαιο .
κάτι που εφάρμοσα πρώτη φορά και δουλεύει είναι ... . μισή ώρα μετά το καθημερινό λαδι και επειδή πάντα παρασύρομαι με τις σταγόνες ... σκούπισμα με ενα βαμβακερό πανί ... και αύριο πάλι πανι (δεν έβαλα σύρμα) και λαδι λάδι ..

Οπότε το μόνο που έκανες με το tru oil είναι να το χρησιμοποιήσεις απλά σαν στεγνωτικό. Πολύ ωραίος ;)
Το πανί δεν σου άφηνε χνούδια;
Στο τέλος το έτριψες καθόλου με αλοιφαδόρο;

Οπότε το μόνο που έκανες με το tru oil είναι να το χρησιμοποιήσεις απλά σαν στεγνωτικό. Πολύ ωραίος ;)
Το πανί δεν σου άφηνε χνούδια;
Στο τέλος το έτριψες καθόλου με αλοιφαδόρο;
ναι ακριβώς Γιώργο το truoil μονο σαν στεγνωτικό ... γενικά δεν μου αρέσει η υφή του οπότε γαι να μήν παει χαμένο .
δεν άφηνε χνούδι όχι . ήταν ενα ποιοτικό βαμβακερό απο κορμάκια μωρού που μου χάρισαν.
*το πρόβλημα με το χνούδι Γιώργο πιστεύω οτι είναι έντονο όταν το λάδι δεν έχει στεγνώσει στα περάσματα
ατο τελος του έβαλα κεραλοιφή που κανει η μάνα μου με λίγο ελαιόλαδο και φυσικό κερί . μετα τρίψιμο με βαμβακερό πανί πάλι να γυαλίσει (αν είχα μάλλινο θα ήταν ακόμα καλύτερα

ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια :).
μου δίνετε τα θάρρος να βαλω κ άλλες 3ης φωτό
νομίζω πως το βρίσκω σιγα σιγα το θέμα με τα ξύλα . Αυτό που βοήθησε πάρα πολύ ήταν οτι δέν ειχε ψάθες ..... και δεν νομίζω να κάνει γιατι βολεύει στο δυσκάνδαλο να μήν έχει

ετσι ήταν το ξύλο όταν μου ήρθε

μετα την πρώτη επεξεργασία που περιέγραψα και τα πρώτα λαδοπερασματα

και εδώ οι πρώτες μερεσ με το λινέλαιο μπορντό απο την αλκάνα !!!

όταν ο φίλος θα μου στείλει καλές φωτό με κοντάκι και πάπια φορεμένα στο baikal θα τις βαλω να το δούμε πωσ ειναι .

Last edited:
Χρήστο ευχαριστώ που με θυμήθηκες με την Βεργίνα! Στη υγειά σου! .well done.
Ως προς την εργασία σου απλά συγχαρητήρια! .shake. Γεια στα χέρια σου!.congrats.

Υ.Γ. Ωραία πάπια! .sarcastic.

Επειδή κάπου το έχασα, αυτά τα ξύλα είναι από baikal, ποιος τα έφτιαξε; .xm.

Επειδή κάπου το έχασα, αυτά τα ξύλα είναι από baikal, ποιος τα έφτιαξε; .xm.
ναι Γιώργο είναι για baikal mp27 .
τα έφερε ο φίλος που του πούλησα το baikal μου (ειδες ... ατο θα πει after sales service .. χαχαχα) απο ταξίδι στην Ρωσία . αν δεν κανω λάθος ο βιοτέχνες ειναι σε πόλη κοντά στην λίμνη baikal

Last edited:
Χρήστο ευχαριστώ που με θυμήθηκες με την Βεργίνα! Στη υγειά σου! .well done.
Ως προς την εργασία σου απλά συγχαρητήρια! .shake. Γεια στα χέρια σου!.congrats.
Υ.Γ. Ωραία πάπια! .sarcastic.
χαχαχα... κατάλαβες οτι τωρα του περισσεύει η πάπια που λέγαμε ..

Ρε παιδια μια βοηθεια. Περασα την οξια με βερνικι καρυδιας και μετα δυο λεπτα χερια τικ οιλ.χυαλιχαρτισα με 1000αρι και μετα 2000 εφυγε το παραπανισο τικ που κολαγε και μετα περασα ενα χερι μπαλιστολ ειναι σαν το ccl και αυτο δεν το πινει καλα και κολλαει λιγο στην αφη. Τι κανω;;

Ρε παιδια μια βοηθεια. Περασα την οξια με βερνικι καρυδιας και μετα δυο λεπτα χερια τικ οιλ.χυαλιχαρτισα με 1000αρι και μετα 2000 εφυγε το παραπανισο τικ που κολαγε και μετα περασα ενα χερι μπαλιστολ ειναι σαν το ccl και αυτο δεν το πινει καλα και κολλαει λιγο στην αφη. Τι κανω;;
Νικο όταν λές βερνίκι εννοείς υδρόχρωμα ή όντως βερνίκι , γιατι αν ειναι βερνίκι εχει κάνει φιλμ και δεν ρουφάει.
Δεν το ξέρω το Ballistoil αλλα απο την περιγραφή σου για την συμπεριφορά μου μοιάζει περισσότερο για truoil παρά για ccl που είναι σχεδόν λινέλαιο.
μήπως έβαλες πολύ και δεν εχει προλάβει να στεγνώσει το προηγούμενο στρώμα ? δεν ξέρω

Μ
Νικο όταν λές βερνίκι εννοείς υδρόχρωμα ή όντως βερνίκι , γιατι αν ειναι βερνίκι εχει κάνει φιλμ και δεν ρουφάει.
Δεν το ξέρω το Ballistoil αλλα απο την περιγραφή σου για την συμπεριφορά μου μοιάζει περισσότερο για truoil παρά για ccl που είναι σχεδόν λινέλαιο.
μήπως έβαλες πολύ και δεν εχει προλάβει να στεγνώσει το προηγούμενο στρώμα ? δεν ξέρω
Οχι νεροχρωμα. Μου το εβαψε φιλος με διαλυτικο πευκου. Οχι δεν εβαλα πολυ. Το μπαιστολ ειναι σαν το ccl γιατι εχω φρεσαρει και αλλα κοντακια και εχει μεσα και συλικονη που κανει ωραιο φινιρισμα. Ισωςωα εχει σφραγισει κα να μην πηνει.

Μου ειπε συντιριτικο ξυλου το οερασε και θελει πολυ χρονο το λαδι να τραβηξει και 15 μερες;;;;; τα χαπια μου.

Back