Το Ξύλο βγήκε από τον παράδεισο...

Πολυ ωραιο,μπραβο!!!Το λινελαιο(20 χερια) το περνουσες καθημερινα?(στεγνωνε σε 1 μερα?).xm.
Το συγκεκριμένο λινέλαιο έχει μέσα και στεγνωτικούς παράγοντες οπότε αν δεν κάνεις υπερβολές στην ποσότητα που αφήνεις πάνω στο κοντάκι σε 24 ώρες μπορείς να περάσεις το επόμενο , ίσως και ποιο σύντομα αν αερίζεται καλά ο χώρος που δουλεύεις. Στις οδηγίες αναφέρει για 4-5 χέρια οτι είναι αρκετό , εγώ έκανα κάποια λάθη που τα διόρθωνα και προχωρούσα , γι αυτό έφτασα σε αυτόν τον αριθμό . Μεγάλη προσοχή θέλει στο να αποφεύγεις την σκόνη και τις τρίχες των κατοικίδιων γιατί κολλάνε αμέσως στο νωπό λάδι και χαλάνε την εικόνα.

Το συγκεκριμένο λινέλαιο έχει μέσα και στεγνωτικούς παράγοντες οπότε αν δεν κάνεις υπερβολές στην ποσότητα που αφήνεις πάνω στο κοντάκι σε 24 ώρες μπορείς να περάσεις το επόμενο , ίσως και ποιο σύντομα αν αερίζεται καλά ο χώρος που δουλεύεις. Στις οδηγίες αναφέρει για 4-5 χέρια οτι είναι αρκετό , εγώ έκανα κάποια λάθη που τα διόρθωνα και προχωρούσα , γι αυτό έφτασα σε αυτόν τον αριθμό . Μεγάλη προσοχή θέλει στο να αποφεύγεις την σκόνη και τις τρίχες των κατοικίδιων γιατί κολλάνε αμέσως στο νωπό λάδι και χαλάνε την εικόνα.
.bravo..congrats..congrats.
Πολύ ωραία δουλειά Βαγγέλη, μπράβο σου. Με το CCL τα έφτιαξες απ' ότι διακρίνω στη φωτογραφία, έτσι; Το έχω κι εγώ όλο το κιτ, ωραία υλικά και με πλήρεις οδηγίες χρήσης. Να δω πότε θα βάλω μπρος κι εγώ να φτιάξω τα δικά μου κοντάκια !!!

Πολύ ωραία δουλειά Βαγγέλη, μπράβο σου. Με το CCL τα έφτιαξες απ' ότι διακρίνω στη φωτογραφία, έτσι; Το έχω κι εγώ όλο το κιτ, ωραία υλικά και με πλήρεις οδηγίες χρήσης.
Ναι αυτό είναι το λάδι που χρησιμοποίησα και το σφραγιστικό. Οι οδηγίες είναι πράγματι κατατοπιστικές και αν ακολουθήσεις αυτά που λέει η εταιρία σίγουρα θα χρειαστείς πολύ λιγότερες μέρες απο εμένα. Σημαντικό κατά την γνώμη μου να βρεις όσο ψηλότερο νούμερο στο ντουκόχαρτο (σε μαγαζί με χρώματα αυτοκινήτων έχουν πάνω από 2000)

Λαστιχοφελλός , αντοχή σε τριβή , υγρασία , λάδια, χρησιμοποιείται ως φλάντζα σε αντλίες ακόμη και βιομηχανικά δάπεδα.
Βαγγέλη είσαι πρωτοπόρος!
Ο φελλος μπορεί να βαφει και να σκουρηνει;

Last edited:
Βαγγέλη είσαι πρωτοπόρος!
Ο φελλος μπορεί να βαφει και να σκουρηνει;
Δεν έχω και μεγάλη πείρα απο τέτοια υλικά , τυχαία το βρήκα ,λινέλαιο πάντως πέρνει και δεν αλλοιώνει το κρατημα. Ίσως με ένα τόνο ποιο σκούρο στον φελλό να έδειχνε καλύτερα αλλα δεν ξέρω τι τύπο χρώματος μπορείς να χρησιμοποιήσεις . Πάντως εχει καλή αίσθηση στο χέρι.

• Like
Reactions: jnp
Χθες το απόγευμα το πήρα τελικά απόφαση να ξεκινήσω την διαδικασία φινιρίσματος του custom made κοντακιού. Τρίφτηκε επιμελώς από 180 ως 340 ντουκόχαρτο και ποτίστηκε σε αραιωμένο λινέλαιο. Είναι εντυπωσιακό πόσο λάδι θέλει να τραβήξει ένα καινούριο ξύλο, σήμερα το πρωί που το έλεγξα είχε στεγνώσει τελείως προς μεγάλη μου έκπληξη. Απόψε είχα σκοπό να προχωρήσω σε υγρό γυαλοχαρτάρισμα με σκοπό την φραγή του ξύλου αλλά μάλλον θα του προσφέρω ένα ακόμα μπανάκι με πολύ λάδι, αφού δείχνει να θέλει κι'άλλο. Όσο μεγαλύτερος εμποτισμός επιτευχθεί τόσο καλύτερο για το ξύλο.

Γιώργο τι λινέλαιο χρησιμοποιείς, έχω πάει σε ένα κάρο μαγαζιά με είδη ζωγραφικής (έχει πολλά στα ΤΕΙ) και δεν βρήκα πουθενά. το ωμό με στεγνωτικό είναι το ίδιο η μπα;
Αν δεν βρω σύντομα θα καταλήξω σε tru oil.

Μετά από σκληρή χρήση στο νησί έφερα πίσω την Α303 για περιποιηση. Αφού καθαριστηκε εσωτερικα ήρθε η σειρά για τα ξυλα που είχαν και κάποια κτυπηματακια από δύο τούμπες στα βουνά. Γυαλοχαρταρισα με 100,180,280 και ατσαλομαλλο. Δεν χρειάστηκε λεπτότερο νούμερο.Ετσι ήρθε πρόσωπο με το κοντακι και το καινούργιο πελμα που έβαλα.

subir fotos online

subir gif
Τα υλικά που είχα στη διάθεσή μου ήταν :

subefotos
Πέρασα τρία χέρια σκέτο Truoil με ενδιάμεσο γυαλοχαρταρισμα με ν400 ή ψιλο ατσαλομαλλο με παράλληλη χρήση γομολαστιχας στις κουρμπες και τακους μαλακους ή σκληρούς για τις ίσιες επιφανειες, δίνοντας χρόνο μιας μέρας ανάμεσα :

subir foto

Η επιφάνεια που δημιουργήθηκε είναι σκληρή και πρέπει να αντέχει σε κακουχίες, θα δείξει μέχρι του χρόνου. Δεν περνάω άλλο χέρι ούτε πχ λινελαιο.
Διάρκεια εργασίας τέσσερις μέρες.Δυσκολοτερη εργασία το αρχικό γυαλοχαρταρισμα.

Last edited:
Ενα ακόμα αντίστοιχο λινέλαιο που εχω χρησιμοποιήσει εγώ με καλό αποτέλεσμα ειναι το παρακάτω .
http://www.aristidou.gr/Eidi-Zografikis/Voithimata-Zografikis/Ladioy/Talens-boiled-linseed-oil.html

AltairLusso, τον χρωματισμό του λινελαιου με ρίζα αλκανετ ή Αλκανα πως τον κάνεις? το έχεις περιγράψει κάπου ?
Το χρησιμοποιω εδώ και 10 χρονια με άριστα αποτελέσματα.
Το αγόρασα θυμάμαι από το Πλαίσιο στα ειδη ζωγραφικής.

Back