Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

• Thread starter Thread starter tsakalos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Τα οπλα δεν είναι κουδουνιστρες για να παίζουμε χωρίς λόγο. Είναι φτιαγμένα για συγκεκριμένη χρήση. 🤔
Δηλαδή αν ανοιγοκλεινεις χιλιάδες φορές ένα δίκαννο όπλο χωρίς λόγο, τα κλειδιά του δεν θα αποκτήσουν ανοχές πιο γρήγορα; Ή αν ρίχνεις τις σκανδάλες σε άδειες θαλαμες... 😢
Κάποτε (1970) υπήρχε και το τακα-τακα, να βαράτε στα περπατητα να σηκώνονται οι τσίχλες αλλά τώρα είναι δυσεύρετο! 😆
Πάρτε έστω ένα μπεγλερι πιο φτηνά θα σας έρθει! 😃
Που το θυμήθηκες ρε φίλε το τάκα-τάκα. Θυμάμαι πήγαινα γυμνάσιο τότε και όταν έβγαινα βόλτα δεν υπήρχε άνθρωπος χωρίς αυτό

Τα οπλα δεν είναι κουδουνιστρες για να παίζουμε χωρίς λόγο. Είναι φτιαγμένα για συγκεκριμένη χρήση. 🤔
Δηλαδή αν ανοιγοκλεινεις χιλιάδες φορές ένα δίκαννο όπλο χωρίς λόγο, τα κλειδιά του δεν θα αποκτήσουν ανοχές πιο γρήγορα; Ή αν ρίχνεις τις σκανδάλες σε άδειες θαλαμες... 😢
Κάποτε (1970) υπήρχε και το τακα-τακα, να βαράτε στα περπατητα να σηκώνονται οι τσίχλες αλλά τώρα είναι δυσεύρετο! 😆
Τα μπεγλέρια είναι για τους καρτεράκηδες, δε μας κάνουν! .my man.

Έχει μεγάλη διαφορά λες η κίνηση του κλείστρου, όταν το πας μέχρι τη μέση κ τ αφήνεις να κλείσει με όταν ρίχνεις;
Νομίζω ότι στη χειρότερη θα είναι σα να είχα ρίξει άλλα τόσα φυσίγγια.

Έχει μεγάλη διαφορά λες η κίνηση του κλείστρου, όταν το πας μέχρι τη μέση κ τ αφήνεις να κλείσει με όταν ρίχνεις;
Νομίζω ότι στη χειρότερη θα είναι σα να είχα ρίξει άλλα τόσα φυσίγγια.
Ειλικρινά δεν είμαι μηχανικός να μελετήσω και να βγάλω συμπέρασμα για τις δυνάμεις που ασκούνται σε κάθε περίπτωση. Αλλά κάθε εργαλείο που έχω το χρησιμοποιώ για την δουλειά που είναι φτιαγμένο να κάνει και μέσα στις προδιαγραφές του και γιαυτό ποτέ κάποιο δεν χάλασε στα χέρια μου. Πχ εξαιρετικές πενσες είναι οι γερμανικές knipex, με προδιαγραφές να κόβουν σκληρό ατσαλοσυρμα 2χιλ.Αν λοιπόν αρχίζω να κόβω ότι βίδα η ατσαλοπροκα βρω μπροστά μου ή την χρησιμοποιώ για σφυρί γιατί βαριέμαι να πάω δύο μέτρα παραπέρα να πιάσω το σφυρί, θα φταίει η πένσα που σύντομα θα είναι για πέταμα;

Το θέμα είναι ότι μου πήρε 3 εξόδους για να το βρω με τις κλίσεις, και ευτυχώς που έχω την shotkam. Εντελώς άλλη οπτική από το χαμηλό. Όταν επωμίζω πλέον είμαι κάτω από το στόχο οπότε εκεί που νόμιζα ότι έπρεπε να κατεβάσω φλάντζα ανέβασα τελικά...και βλέπω ρίγα πλέον με πιο όρθιο το κεφάλι εννοείτα
3 εξοδους εισαι καλα....ενα χρονο εφαγα με την benelli,τσωρτσιλ,προσθεσε πελμα,βαλε ραχη,φτιαξε φλαντζες και ξανα τσωρτσιλ.
Τοτε φυσικα δεν ειχα την shotcam.

Το θέμα είναι ότι μου πήρε 3 εξόδους για να το βρω με τις κλίσεις, και ευτυχώς που έχω την shotkam. Εντελώς άλλη οπτική από το χαμηλό. Όταν επωμίζω πλέον είμαι κάτω από το στόχο οπότε εκεί που νόμιζα ότι έπρεπε να κατεβάσω φλάντζα ανέβασα τελικά...και βλέπω ρίγα πλέον με πιο όρθιο το κεφάλι εννοείται
Πολύ σωστά κατέληξες εκεί. Στην υπερυψωμένη ρίγα ψηλώνουμε το κοντάκι ώστε να βλέπουμε κάμποση. Τις διαφορετικές εικόνες τις συνηθίζεις πάρα πολύ γρήγορα.
Κ εγώ παιδευομαι αρκετά με τη μαξους 2... Η τουφεκιά μου φεύγει οριακά από κάτω... Έχω σπάσει το κεφάλι μου, πέφτουν τα πουλιά αλλά τα παπιά ας πούμε πέφτουν ζωντανά κάποιες φορές με τα τελευταία περιφέρειακα σκάγια... Κ μιλάω για τουφεκιές στα σούρουπα που τις είχα για πλάκα... Τα βαράω τα πουλιά αλλά όχι όπως θέλω...
Δύο πράγματα έχω σκεφτεί... Το ένα είναι επειδή έχω δει από την κάμερα ότι μπαίνω στην πορεία του στόχου όχι παράλληλα αλλά από κάτω προς τα πάνω, ίσως επειδή είναι πιο γρήγορη η σκανδάλη της να πατιεται ένα κλικ πιο γρήγορα από ότι πρέπει βάση της εικόνας που έχω συνηθίσει με τη μ2...
Το δεύτερο είναι περίπου αυτό που λέτε... να θέλει κ άλλο ανέβασμα το κοντάκι για να βλέπω ρίγα περισσότερη... Από κλίσεις εχθές έβαλα την τέρμα ψιλή να δώ τι γίνεται μήπως κ έρθω εκεί που θέλω... Θα δούμε...

.yel..yel..yel.Κ εγώ παιδευομαι αρκετά με τη μαξους 2... Η τουφεκιά μου φεύγει οριακά από κάτω... Έχω σπάσει το κεφάλι μου, πέφτουν τα πουλιά αλλά τα παπιά ας πούμε πέφτουν ζωντανά κάποιες φορές με τα τελευταία περιφέρειακα σκάγια... Κ μιλάω για τουφεκιές στα σούρουπα που τις είχα για πλάκα... Τα βαράω τα πουλιά αλλά όχι όπως θέλω...
Δύο πράγματα έχω σκεφτεί... Το ένα είναι επειδή έχω δει από την κάμερα ότι μπαίνω στην πορεία του στόχου όχι παράλληλα αλλά από κάτω προς τα πάνω, ίσως επειδή είναι πιο γρήγορη η σκανδάλη της να πατιεται ένα κλικ πιο γρήγορα από ότι πρέπει βάση της εικόνας που έχω συνηθίσει με τη μ2...
Το δεύτερο είναι περίπου αυτό που λέτε... να θέλει κ άλλο ανέβασμα το κοντάκι για να βλέπω ρίγα περισσότερη... Από κλίσεις εχθές έβαλα την τέρμα ψιλή να δώ τι γίνεται μήπως κ έρθω εκεί που θέλω... Θα δούμε...
Άλλη φορά ν ακούς το παλιό και να μη παίρνεις σφεντόνες.ειχες τη μου αλλά ήθελες κι αλλη :cool:

Άλλη φορά ν ακούς το παλιό και να παίρνεις σφεντόνες.ειχες τη μου αλλά ήθελες κι αλλη
Δεν έχεις ακούσει που λένε ότι στα γεράματα βγαίνουν τα γούστα??? :p
Μεγαλώνουμε φίλε, δίνουμε ευκαιρίες στο θήραμα... :cool:
Έχω να πιάσω τη μ2 στα χέρια μου από αρχές Οκτώβρη, έτσι κ την επωμισω κ κάνω ένα κυνήγι φοβάμαι ότι δεν θα υπάρχει επιστροφή... .yelling.

Κ εγώ παιδευομαι αρκετά με τη μαξους 2... Η τουφεκιά μου φεύγει οριακά από κάτω... Έχω σπάσει το κεφάλι μου, πέφτουν τα πουλιά αλλά τα παπιά ας πούμε πέφτουν ζωντανά κάποιες φορές με τα τελευταία περιφέρειακα σκάγια... Κ μιλάω για τουφεκιές στα σούρουπα που τις είχα για πλάκα... Τα βαράω τα πουλιά αλλά όχι όπως θέλω...
Εμένα με βοήθησε το γεγονός ότι είχα τη shotkam βιδωμένη πάνω όταν άλλαξα τη ράχη κοντακίου και τη ρίγα και μπόρεσα πιο εύκολα να βγάλω συμπέρασμα επειδή την είχα καλιμπράρει με τη χαμηλή ρίγα. Δοκίμασε το laser της κάμερας μήπως σε βοηθήσει

θέλει κ άλλο ανέβασμα το κοντάκι για να βλέπω ρίγα περισσότερη... Από κλίσεις εχθές έβαλα την τέρμα ψιλή να δώ τι γίνεται μήπως κ έρθω εκεί που θέλω... Θα δούμε...
Το πιτς δεν μπορεί να διορθωθεί;

Μπορεί απλά κάνω μια μία τις αλλαγές... Η επόμενη δοκιμή είναι με πιο χαμηλή φλατζα που είχα αρκετά σκασιματα αλλά εξακολουθούσα σε ότι αστοχία είχα να ειμαι χαμηλά κ δυο ρόδελες στην κάτω άκρη του πέλματος

κ δυο ρόδελες στην κάτω άκρη του πέλματος
Γιατί να το κάνει αυτό;
Θα χειροτερέψει την αναπήδηση του στομίου και μπορεί να τρώει και σφαλιάρα απ' τη ράχη μετά...
Το πιτς θα το πείραζα μόνο για τον αντίθετο λόγο, για κατέβασμα
Για μένα με τις φλάντζες παίξε, ή βάλε κοντύτερο πέλμα.

Δεν έχεις ακούσει που λένε ότι στα γεράματα βγαίνουν τα γούστα??? :p
Μεγαλώνουμε φίλε, δίνουμε ευκαιρίες στο θήραμα... :cool:
Έχω να πιάσω τη μ2 στα χέρια μου από αρχές Οκτώβρη, έτσι κ την επωμισω κ κάνω ένα κυνήγι φοβάμαι ότι δεν θα υπάρχει επιστροφή... .yelling.
εχει αλλη την σκοπευτηκη γραμμη της Μ2

Ναι αλλά γιατί το λες εμενα🤣😂

Λες και το έκανα εγώ!!!🤪

Ναι αλλά γιατί το λες εμενα🤣😂

Λες και το έκανα εγώ!!!🤪
Διότι για σένα το έσπασα, να σου ξηλώνονται τα πουλιά προς το μέρος σου, οπότε εσύ θα τα ακούσεις.
Την άλλη φορά θα μπαίνω στο πυκνό με ντενέκα κ μια μικρή βέργα σαν κάποιους λίγο πιο δυτικά από μας. .terror..terror.

Status
Not open for further replies.
Back