Φερ' το στα μέτρα σου...

Καλημέρα, μάλλον στο κέντρο της κάννης πρέπει να το βάλεις το καλαμάκι.
https://kynoclub.gr/2019/12/22/το-κόλπο-με-το-καλαμάκι-για-να-μετρήσει/

Το έβαλα το φρεντο καλαμο στην μεση κλείνω τα μάτια επωμίζω βλέπω ακίδα..
Όταν όμως βάζω ένα σημάδι απέναντι κλείνω μάτι και επωμιζω βλέπω ακίδα αλλά είμαι εκτός στόχου 🤔😅

Άμα βγεί το μαξιλάρι τελείως και να βάλεις τσόντα γίνεται?
Γίνεται Κώστα αλλά το μαξιλαράκι είναι χαρακτηριστικό της ανατολίτικης σχολής , Ρωσία ( ΤοΖ 34. Baikal) , Ανατολική Γερμανία ( Μέρκελ και συνεργαζόμενες θυγατρικές ) και θα ήθελα να το κρατήσω για να διατηρήσω τον χαρακτήρα του όπλου. Επίσης αν φύγει το μαξιλαράκι - το οποίο σημειωτέον είναι εκεί ακριβώς που το όπλο ακουμπάει στο ζυγωματικό - δεν ξέρω που θα πάει το κάστ που τώρα μου είναι ακριβώς εκεί που πρέπει.

Μήτσο,είναι κοντάκι με ιδιαιτερότητα.
Ότι και να κάνεις,θα του αλλιωσεις τις αναλογίες, την μορφή.
Για μένα,ξεκινά κατασκευή.
Σε λίγο κατεβαίνει ο υιός στο Αττικό για ειδικότητα. Ετοιμάσου να με φας στην μάπα .big smile. .

Να πω κι εγω μια ιστορία με κοντακι!

Την Δευτέρα επισκέφθηκα ένα οπλοπωλειο χωρις κανεναν ιδιαίτερο λόγο. Ετσι να κοιτάξω οπλα φυσιγγια κτλ και να πω και καμια κουβέντα με τον ιδιοκτήτη ο οποίος είναι μέγας γνωστης και οπλουργος.
Είχε χρόνο καθότι ηταν πρωι και μου έδειχνε διαφορα οπλα σχεδόν 100 χρονων ή και περισσότερο, με τις τεχνολογίες της τοτε εποχής και μου έλεγε την ιστορία τους. Στο μεταξύ επωμιζα διαφορα οπλα. Καποια στιγμη πέφτει το ματι μου πανω σε ένα silver pigeon 1 κυνηγετικό που το είχε για συντήρηση.
Χωρίς κανενα απολύτως λογο, μια και εχω επωμισει ολα τα pose Beretta, του λέω:

- Για φερε κι αυτο

Παρατηρώ ότι εχει ένα πελμα παράξενο.

- Το πελμα?

Του λέω

- Του εχω φτιαξει πελμα

Μου λέει

Με το που το έπιασα ακομα και με το ένα χέρι το αισθάνθηκα παραξενα στο ζύγισμα.
Οχι ασχημα. Απλά είχε παράξενη αίσθηση που μάλλον δεν είχα ξανανιώσει.

Επωμίζω ηρεμα και σχετικά αδιάφορα.

Και σοκάρομαι.

Το όπλο ηταν λες και το είχαν φτιάξει από την αρχή για εμενα.

Δεν είναι ότι μου ερχόταν.
Και τα δικα μου οπλα μου έρχονται.
Έδενε επανω μου.
Στεκόμουν όρθιος και χωρις την παραμικρή κινηση κατα την επωμιση σημαδευε ακριβώς εκεί που κοιτούσα.
Ψηλά χαμηλα ευθεία, πάντα εκεί που κοιτούσα.
Πέραν της σκόπευσης, ερχόταν και κινούνταν αρμονικά.

Μετα ο άνθρωπος έμπλεξε...
Περα του ότι του τα εκανα τσουρέκια και τον εβαζα να μου το δινει συνεχεια να το επωμίζω γιατι δεν μπορούσα να το πιστέψω και έλεγα - θα μου φάνηκε - τον έβαλα να παρει το μετρα από το κοντακι για να τα σημειώσω.

Το ένα όπλο που έχω, έχει κοντακι Tsk και θα τα περάσω σε αυτό. Το πιθανότερο ομως όπως μου είπε, ειναι να μην εχει την ίδια αίσθηση.

Ηταν ο ορισμός του αγγλικου ρητου που είχε γράψει και κάποιο μέλος εδω:

Αν βρεις οπλο στα μέτρα σου παρτο.
Αν δεν το πουλάνε κλεψτο.

Νομίζω έχει απαντηθεί θετικά, αλλά αν δεν βαριέστε απαντάτε:
Τα μέτρα κοντακίου από καραμπίνα μεταφέρονται σε δίκανο ή δεν παίζει να σου έρχεται το δίκανο όπως η καραμπίνα?
Καλημέρα κιόλας!
Καλημέρα, επειδή με το συγκεκριμένο θέμα έχω ασχοληθεί αρκετά θα σου πω ότι για ένα μεγάλο βαθμό θα πλησιάσεις αλλά επειδή πρόκειται για τελείως διαφορετικά όπλα με διαφορετικό κέντρο βάρους και αίσθηση θα χρειαστείς κάποιες αλλαγές ιδιαίτερα στο σημείο που ακουμπά το πρόσωπο, ίσως η καλυτερη επιλογή στο δικανο θα ήταν και ένα ρυθμιζομενο

Τα μέτρα κοντακίου από καραμπίνα μεταφέρονται σε δίκανο ή δεν παίζει να σου έρχεται το δίκανο όπως η καραμπίνα?
Καλημέρα κιόλας!
Ναι πρέπει να έχουν παρόμοια μέτρα ,το να εναλλάσσονται συνέχεια οπλα δεν είναι καλό αν ψάχνεις το απόλυτο.Αλλα αφού γουστάρουμε να έχουμε διαφορετικούς τύπους όπλων και να τα χρησιμοποιούμε εναλλάξ δεν είναι πρόβλημα μικροί συμβιβασμοί στα μέτρα και στην απόδοση.

Καλημέρα, επειδή με το συγκεκριμένο θέμα έχω ασχοληθεί αρκετά θα σου πω ότι για ένα μεγάλο βαθμό θα πλησιάσεις αλλά επειδή πρόκειται για τελείως διαφορετικά όπλα με διαφορετικό κέντρο βάρους και αίσθηση θα χρειαστείς κάποιες αλλαγές ιδιαίτερα στο σημείο που ακουμπά το πρόσωπο, ίσως η καλυτερη επιλογή στο δικανο θα ήταν και ένα ρυθμιζομενο
Όντως μεγάλη χρησιμότητα το ρυθμιζόμενο αλλά μόλις κάνεις τη ρύθμιση το αλενακι κλείδωμα στο συρτάρι.

Καλημέρα κιόλας!
Στο 100% αντιγραφή δεν παίζει ούτε από δίκανο σε δίκανο..

Καλημέρα κιόλας!
Και βεβαια μεταφερωνται με την προυποθεση να κανουμε σταθερη επωμιση και με τα δυο οπλα.......εκεινο που δεν μεταφερεται αλλα συνηθιζεται ειναι η αλαγη της μονης σκανδαλης σε διπλοσκανδαλο δικαννο..

Γιατι το λες αυτο????
Για τα βασικά μέτρα ενός απλού κυνηγετικού ίσως γίνεται μεταφορά εως ένα καλό ποσοστό.
Για τα απόλυτα ενός σκοπευτικού,στο 100% (όπως έγραψα ποιό πάνω)δεν έχει γίνει εως τώρα.
Το γνωρίζω πολύ καλά αυτό!
Εαν τα χέρια κ τα μάτια του μάστορα αισθάνονται σαν cnc 5 κεφαλών..ίσως μπορεί να γίνει κάτι.

Ένας αθλητής που κάνει πρωταθλητισμό την περίοδο των αγώνων έχει πάνω από ένα όπλο;
Σε skeet trap νομιζω εχουν ένα.
Και το λεω επειδή θυμαμαι αθλητη που του είχε χαλάσει ο μηχανισμός σκανδαλης και του δάνεισε αλλος αθλητής τον δικό του

Back