Φυσίγγια για την Φάσσα

Με βγαλανε την ψυχη φετος!
Το λεω και απο το ζορι θελω να αναβω 2 - 2 τα μαρλμπορο.
Δημητρη βρηκα μερικα πουλια αλλα περναν μαζεμενα οποτε οι ευκαιρίες ειναι λιγες αν και τα πουλια αρκετά. Το μέρος σφιχτο..
Άκουσα για παρεες που σε ολοημερο βαρεσαν 30 και 40 πουλια σε αλλο μερος ομως. Και να τς ρωτησεις απαντηση δε θα παρεις..
Εχεις ριξει τα κοντορ;
Οχι Αποστόλη δεν τα εχω ρίξει ποτέ.Το μόνο φυσίγγι 36γρ που ερχνα παλιά με το σουπερ ποζέ στη φάσσα και το εχω πει κι άλες φορές.ήταν το γερμανικό ROTTWEIL WAIDMANNSHEIL.Τότε τα επαιρνα σε καλή τιμή και εριχνα και πολλά.
παντως προσωπικα απο φυσιγγια του δορκα αν ξαναβαλω στ οπλο μου θα ειναι μονο το 3α
Τα velox ;;;;;αλλη παλιά αγάπη.

Τα κοντορ δεν τα εχω ριξει ποτε αλλα θυμαμαι οτι θεορουνταν αρκετα σκληρα.Τα biturbo εκανα το λαθος πριν 2 χρονια και τα πηρα για παπι και μου εσπασαν το ηδη ραγισμενο πελμα της franchi.Πας υποτιθεται προετοιμασμενος για τα χειροτερα αλλα στο 90% ενα ισοροπημενο 34 θα σε βγαλει ασπροπροσωπο.Τις περισοτερες φασσες τις εχω παρει με ενα πλαγιο ** κ *** και 34-35 γρ Φετος με παροτρυνση του forum δουλεψα τα f2 ν 6 και εμεινα πολυ ευχαριστημενος μεχρι τα 40+ που ειναι και το οριο μου

Απο δοκιμη γνωστου περιοδικού.
Rio pigeon..
Πιεση 680 bar
Ταχυτητα v1 425 m/sec,v2 332,5 m sec.
Πυριτιδα αναφερει την psb(περιμενα να δω csb 2..)
Αυτο που δεν γνωριζα είναι οτι η ζητηση που υπάρχει σε παγκοσμιο επιπεδο ειναι πολυ μεγαλη σε σημειο που καποιες φορες οι παραγγελιες υπερκαλυπτουν την δυνατοτητα παραγωγης(!!!)
ΥΓ Αυτο που μου έκανε εντύπωση ειναι η ταχυτητες για 36γρ φυσιγγι και μαλιστα με χαμηλες πιεσεις..

Απο δοκιμη γνωστου περιοδικού.
Rio pigeon..
Πιεση 680 bar
Ταχυτητα v1 425 m/sec,v2 332,5 m sec.
Αυτο που δεν γνωριζα είναι οτι η ζητηση που υπάρχει σε παγκοσμιο επιπεδο ειναι πολυ μεγαλη σε σημειο που καποιες φορες οι παραγγελιες υπερκαλυπτουν την δυνατοτητα παραγωγης(!!!)
ΥΓ Αυτο που μου έκανε εντύπωση ειναι η ταχυτητες για 36γρ φυσιγγι και μαλιστα με χαμηλες πιεσεις..

Τασο φυσιγγι περιστεροβολιας που πεφτουν πολυ χοντρα στοιχηματα, ειδικα λατινικη αμερικη. Και εσυ πρεπει να πυροβολεις σαν τον Lucky Luke και το φυσιγγι σου πρεπει να ειναι αστραπη και συγκεντρωτικο. Αν το περιστερι κρατησει ελαχιστα τη τουφεκια και πεσει εκτος κυκλου δεν μετραει σαν επιτυχια.

κατα την προσωπικη μου αποψη πολυ καλυτερο ειναι το percorso και απο αποψη συγκεντρωσης και απο αποψη ταχυτητας. καλα για το rem δεν το συζηταω. πιεσεις? ταχυτητες? συγκεντρωση? το κορυφαιο ολων

Kαι ομως Ευρυπιδη. Κανενας δεν χρησιμοποιει αυτα στην περιστεροβολια, παροτι κανουν παπαδες στο κυνηγι. Οικονομικο προβλημα δεν υπαρχει σε αυτο το αθλημα και το Rio Pichon εχει τη μεριδα του λεοντος. Τους ακριβεις λογους γιατι ειναι ετσι δυστυχως δεν τους γνωριζω

Δεν εχω κανει τεστ διατρησης..αυτο που εχω δει ειναι οτι εχει πολυ σκληρα σκαγια το pigeon,τα πατησα με μια πενσα σε σχεση με αλλα σκαγια στο ιδιο νουμερο..
Σε αλλο φορουμ καποτε ειχε γραψει γνωστος δασκαλος σκοποβολης οτι σε τεστ που ειχε κάνει pigeon ν6 περασαν σε διατρηση σε τηλεφωνικους καταλογους το rc4 35γρ ν4 και το rem nitro phaesant ν5 (!!)..Αν το εγραφε καποιος αλλος θα δυσκολευομουν να το πιστεψω για την δευτερη περιπτωση..

στα δικα μου οπλα τοσο στην 11-87 οσο και στη 391 αλλα και στο ταπεινο baikal μεχρι τα 40-45 μετρα δοκιμων στον πινακα τις καλυτερες κατανομες τις εχω παρει κατα σειρα 1ο rem 2ο percorso 3ο το αλλο 36αρι της nsi που ειναι σε κοκκινο καλυκα και κιτρινο κουτι νομιζω οτι λεγεται seciale colombo δεν θυμαμαι τωρα ακριβως και τελευταιο και καταιδρωμενο το rio.μιλαω παντα για τα δικα μου οπλα. περιστεροβολια δεν κανω στο κυνηγι ομως οπως λεει και ο παυλος τα 2 πρωτα ειναι αλλο πραγμα

Last edited:
Σε μερικά χρόνια όλοι θα γεμιζουμε μόνο με ισπανικές πυρίτιδες....
Μεγάλες συγκεντρώσεις, μεγάλες ταχύτητες, λίγα μπάρ!!!!
Ο ΓΙΑΝΝΗΣ.Κ (φωτοβολιδας) έχει γράψει πολλά, ιδικά για την Psb2.....

Back