Φυσίγγια για την Φάσσα

Δοκίμασε το Rio pichon την 10αδα.αυτο σίγουρα είναι ισπανικο
Το δοκιμασα κι εγω σε νο6 και οντως δεν λεει πολλα, τα πιο παλια απ'οτι λενε ηταν καλυτερα, εγω πλεον στη φασα F2 long range νο6 και νο5 και nobel sport τα 5/3 η 6/4, περυσι εριχνα τα 5/3 αλλα θα δοκιμασω και τα 6/4

Pichon είχα ρίξει ένα κουτάκι πρόπερσι στα μπασιματα.Αν και πήρα ότι πουλί τουφεκισα ,όπου κάποια ήταν σε εξωπραγματικά μακρινές αποστάσεις,κάποια πουλιά έπεφταν ζωντανά.
Θα το δοκιμάσω πάλι φέτος ,γιατι με ένα κουτί δεν βγαίνουν ασφαλή συμπεράσματα.

Πολύ καλό φυσιγγι είναι του Ζώτου το 36αρι του..όπως και το 38αρι του το διασποράς.. Δεν το βγάζω απο πρώτο.. Πήρα και φάσσα στα 40 μέτρα ξερή με το διασποράς..
Του ζωτου το διασποράς το 38αρι πράγματι εξαιρετικό σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Pichon είχα ρίξει ένα κουτάκι πρόπερσι στα μπασιματα.Αν και πήρα ότι πουλί τουφεκισα ,όπου κάποια ήταν σε εξωπραγματικά μακρινές αποστάσεις,κάποια πουλιά έπεφταν ζωντανά.
Θα το δοκιμάσω πάλι φέτος ,γιατι με ένα κουτί δεν βγαίνουν ασφαλή συμπεράσματα.
Το δοκιμσα φετος στα τρυγονια σε μακρινες αποστασεις και δεν μου αρεσε ουτε στον πινακα, ασε που κλωτσαγε αρκετα σε σχεση με αλλα 36αρια και 38αρια

Το δοκιμσα φετος στα τρυγονια σε μακρινες αποστασεις και δεν μου αρεσε ουτε στον πινακα, ασε που κλωτσαγε αρκετα σε σχεση με αλλα 36αρια και 38αρια
Εγώ το είχα ρίξει τον Οκτώβρη.
Αρκετά μαλακό μου είχε φανεί ,αλλα η θερμοκρασία τότε ήταν γύρω στους 10 με 15 βαθμούς.
Στο πίνακα δεν το είχα ρίξει.

Last edited:
Είχε ακουστεί ότι κάποτε άλλαξαν την πυρίτιδα και τα χάλασαν. Τώρα επέστρεψαν στην παλιά πυρίτιδα ή ήταν μύθος;
Τα percorso δεν έχουν αλλάξει ΠΟΤΕ πυριτιδα.παντα γεμίζονται σταθερά με tecna.τώρα αν μια παρτίδα της συγκεκριμένης πυρίτιδας είχε θέμα αυτο είναι άλλο και δεν μπορω να το αποκλεισω αλλα ουτε και να το γνωριζω.κανουν κι αυτοι μαγικά αλλα μερικά φυσίγγια δεν τα πειραζουν

Και με την ευκαιρια οσοι βρείτε τα παλιά pigeon σε κάνα ράφι(στο κουτί με το περιστέρι κ ο καλυκας uee espana)δοκιμάστε τα..
Αν έχει ποσότητα στείλτε μου ΠΜ..
Υπήρχαν κυνηγοί που "εσκουζαν"γιατί δεν βγενουν σε σκάγια πιο χοντρά από ν6..

το percorso πολυ καλο αλλα ειναι λιγο σφιχτο θελει μια σχετικη αποσταση για να δουλεψει καλα για τα μπασιματα ειναι πολη καλο του ζοτου το 36 πολη καλο και αυτο οπως και το oscar το 36 αρι

Εννοεις απο αποψη γραμμαριων ότι ειναι ανεπαρκές;
Όχι, τα γραμμάρια είναι ιδανικά. Έχω ρίξει το MB 32gr και είχα καλά αποτελέσματα.
Το συγκεκριμένο δεν το έχω δοκιμάσει αλλά έχω ρίξει κάτι 32γρ imperial σε τσίχλες και με άφησαν αδιάφορο, γιατί και ζωντανά πουλιά πήρα, αλλά και κάποια πήγαν περίπατο...

Το πρόβλημα είναι οτι δεν μπορείς να ξέρεις αν ειναι ισπανικα η ελληνικά ( πυργιώτικα).
Εγώ ακόμη δεν έχω καταλάβει αν αυτά που έριξα ήταν γνήσια ή τα έφτιαξε κάποιος στη Ζιμπαμπουε ...

Πάντως επιμένω, αν κάποιος ξέρει να μας πει, αν υπάρχει τρόπος να ξεχωρίζουμε το Ισπανικό imperial από το....άλλο, θα ήθελα να τον μάθω. Τόσες εξαιρετικές Ισπανικές πυριτιδες χρησιμοποιούμε, γιατί να μην είναι και τα φυσίγγια τους καλά. Δεν έχω δοκιμάσει Ισπανικό φυσιγγι.
Μήπως, λέω μήπως, τα ισπανικά IMPERIAL έχουν πάψει να παράγονται ;;; Δεν είναι περίεργο που δεν βρίσκεις στο ιντερνετ καμία αναφορά για αυτά; Δεν είναι παράξενο που, ενώ στο γκρουπ της ΜΑΧΑΜ έχουν ενταχθεί όλες οι ισπανικές εταιρείες κατασκευής φυσιγγίων, και όχι μόνο, στο site της δεν αναφέρεται καθόλου η συγκεκριμένη μάρκα; Αν και το site της MAXAM δεν είναι και τόσο ενημερωτικό και διαφωτιστικό, εν τούτοις αναφέρει ξεκάθαρα ως θυγατρικές τις:
RIO, MAXAM, Vinci/Venatum, BlueSteel, SAGA, GB, MELIOR και τη γνωστή αγγλική ELEY HAWK.
http://www.maxam.net/en/outdoors/what_we_do/cartridges
Πουθενά IMPERIAL !!! Όπως επίσης το ίδιο παράξενο συμβαίνει και με τα ισπανικά DIANA που κυκλοφορούσαν παλαιότερα, θα τα θυμούνται πολλοί. Καμία αναφορά ούτε γι' αυτά.

Ενώ πριν μερικά χρόνια στο site της MAXAM αναφέρονταν και τα Imperial και τα Diana, το θυμάμαι καλά. Και τώρα γκουγκλάροντας λίγο βρήκα σε μια παλιά έκδοση του site (του 2010):
...
Products

The brand that is sold the most is the RIO cartridge. Other brands are also manufactured and distributed such as: Eley, Saga, GB, Imperial, Melior, Venatum, Vinci, Diana, Kemen and the new MAXAM brand ...
.xm. .xm. .xm.

Εφόσον είναι "Ισπανικά" δεν θα έπρεπε να υπάρχει κάποιος επίσημος εισαγωγέας;;;;; Τα καταστήματα που πουλάνε imperial από ποιον τα προμηθεύονται;;; Κανείς δεν απαντάει σε αυτά τα ερωτήματα...

Υ.Γ. πάντως αν όντως δεν υπάρχει η imperial ο τύπακος που έχει καταφέρει να κοροϊδέψει μια ολόκληρη χώρα πρέπει να έχει γερές άκρες για να το καταφέρει... ή απλά είμαστε ένα μπ@@δελο...

Είχε ακουστεί ότι κάποτε άλλαξαν την πυρίτιδα και τα χάλασαν. Τώρα επέστρεψαν στην παλιά πυρίτιδα ή ήταν μύθος;

Τα percorso δεν έχουν αλλάξει ΠΟΤΕ πυριτιδα.παντα γεμίζονται σταθερά με tecna.τώρα αν μια παρτίδα της συγκεκριμένης πυρίτιδας είχε θέμα αυτο είναι άλλο και δεν μπορω να το αποκλεισω αλλα ουτε και να το γνωριζω.κανουν κι αυτοι μαγικά αλλα μερικά φυσίγγια δεν τα πειραζουν
Δεν ειχε αλλαχτεί τίποτα απο την nsi.Αλλαξε η Tecna και εκει η τη χρονιά υπήρξε ένα θεματάκι μεχρι ολοι να προσαρμόσουν τα φυσίγγια τους στα νεα δεδομένα της πυρίτιδας.

Back