Όταν λες σοβιετικο, τι να κοιτάξω ποιες οι διαφορές Τάσο;Ξέχασα..Μύρο αν βρεις σε καλή κατάσταση μεταχειρισμένο μπαικαλ σοβιετικό και σε καλη τιμή τότε χτυπα το και δεν θα χασεις..
Εκτός και αν ψάχνεις για καινούργιο..
Όταν λες σοβιετικο, τι να κοιτάξω ποιες οι διαφορές Τάσο;Ξέχασα..Μύρο αν βρεις σε καλή κατάσταση μεταχειρισμένο μπαικαλ σοβιετικό και σε καλη τιμή τότε χτυπα το και δεν θα χασεις..
Εκτός και αν ψάχνεις για καινούργιο..
Τα μπαικαλ μέχρι το 1990 περίπου ήταν made in ussr (πρωην σοβιετικη ενωση)μετα ολα οπως ηταν φυσικο εγιναν made in russia..Όταν λες σοβιετικο, τι να κοιτάξω ποιες οι διαφορές Τάσο;
Πέτρο κάποτε είχα πάει κυνήγι με έναν εδώ οπλοπωλη και μόλις είδε το δίκαννο με ρώτησε αν το πουλάω,Του είπα ένα όχι σαν τις 28ης Οκτωβρίου..Το BAIKAL μου το IJ27 που ειναι made in ussr αγορα το 1985 παντως σε δυο οπλουργους που ειχα παει μου ελεγαν αλλη αξια αυτό και άλλη αυτα που ειναι τωρα, μου εδιναν μαλιστα και οι δυο 500,00 για να το κρατησουν για ανταλλαγη. Δεν συζητω βεβαια για το IJ26 το πλαγιοκανο που εχω απο το πατερα μου, αγορα κατευθειαν απο την πρωην σοβιρτικη ενωση πριν το 1970, καμμια σχεση με τα εδω
Όσο συλλεκτικη είναι η Α302 άλλο τόσο συλλεκτικά είναι και τα απλά παλιά ρώσικα δικαννα.Πέτρο κάποτε είχα πάει κυνήγι με έναν εδώ οπλοπωλη και μόλις είδε το δίκαννο με ρώτησε αν το πουλάω,Του είπα ένα όχι σαν τις 28ης Οκτωβρίου..
Δεν ξέρω γιατί αλλα ψάχνουν πολλοί καταστηματάρχες τα σοβιετικα..
Ας πούμε ότι ειναι κατά κάποιο τρόπο "συλλεκτικά" στις μέρες μας..
Αν εννοείτε ότι ειναι καλύτερα απο την άποψη ότι η Ρώσοι έβαλαν τσοκ(επιτέλους) και έκαναν τον άυλο των 18,2 18,4 θα συμφωνήσω.Για εμένα τα καινούργια είναι καλύτερα, ειδικά με τα τσοκ.
Απλα καταπληκτικο οπλο και οντως δυσευρετο. Παντως εγω περιμενω την απαντηση για το brawning που ελεγα το b425Όσο συλλεκτικη είναι η Α302 άλλο τόσο συλλεκτικά είναι και τα απλά παλιά ρώσικα δικαννα.
Καλό κολπο για να κονομανε οι πονηροι.
Για εμένα τα καινούργια είναι καλύτερα, ειδικά με τα τσοκ. Τους φτιάχνεις αν θες ένα σωστό κοντακι, αλλάζεις λίγο και την πάπια και είσαι άρχοντας.
Εξαίρεση αποτελούν κάποια λιγοστά κομμάτια που δεν υπάρχουν εδώ.
Όσον αφορά το ένα και μοναδικό δικαννο της Breda το Andromeda, πιστεύω ότι όσοι το πήραν ήταν πολύ τυχεροί και γιαυτό δεν βλέπεις να τα πουλάνε. Φτιαγμένο από την Beretta με καννες της Breda.
το δικό μου πάντως που περιέγραψα παραπάνω έχει 18,3Τα σοβιετικά είχαν 18,2 άυλο ενώ τα σημερινά έχουν 18,4..
..
Ακριβώς για τους λόγους που γράφεις Τασο.(+λίγο μακρυτερους κωνους).Αν εννοείτε ότι ειναι καλύτερα απο την άποψη ότι η Ρώσοι έβαλαν τσοκ(επιτέλους) και έκαναν τον άυλο των 18,2 18,4 θα συμφωνήσω.
Αν εννοείς ότι ειναι καλύτερα απο άποψη αντοχής τότε θα πω ότι η αντοχές και στα δυο ειναι ίδιες.
Και φυσικά τα σοβιετικά ειναι περισσότερα χρόνια δοκιμασμένα.
Μακάρι να σου κάτσει, δεν θα μετανιώσεις.Απλα καταπληκτικο οπλο και οντως δυσευρετο. Παντως εγω περιμενω την απαντηση για το brawning που ελεγα το b425
Συμφωνω και πολύ μαλιστα!!Αν το προσέχεις σε προσεχει.
Αυτό δεν το ήξερα να λέω την αλήθεια.το δικό μου πάντως που περιέγραψα παραπάνω έχει 18,3
Ειναι κάποιοι έμποροι που αλίμονο και παει άνθρωπος που δεν γνωρίζει απο οπλα φυσίγγια κλπ..Του πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες..Εσείς το καταλάβατε αμέσως όμως δυστυχώς Όλο και κάποιο κορόιδο θα βρεθεί..Γνωστός μου οπλοεκμεταλλευτης μου ζήτησε περισυ 1000ευρώ για ένα σ/ποζε made in Russia, χωρίς να έχει κάτι άλλο ιδιαίτερο. Όταν την ιδια στιγμή πουλιοντουσαν σε αυτή την τιμή σύγχρονα 686 με τσοκακια.! Τι άλλο θα δούμε σε αυτό τον τόπο!
Εισαι σιγουρος Ευριπιδη?με βλέπω να διωχνω την 1187
Όλες οι κατασκευές του ανθρώπου μπορεί να βγάλουν μια τυχαία βλάβη.Συμφωνω και πολύ μαλιστα!!
Όμως δεν ειναι κανόνας..Οπλα που περιπιοντουσαν απο τους κατόχους έβγαλαν βλάβες..
Και κάποια αλλα με σκουριες κ κακομεταχείριση άντεξαν και αντέχουν.
Εννοείται ότι δεν λέω να μην τα προσέχουμε
Ένας φίλος ρώτησε την περασμένη εβδομάδα 390€το απλό και 420 με αυτόματους εξολκεις αν δεν κάνω λάθος.το Magnum η με τσοκ ,δεν ξέρω. Θα πάω και εγώ για έρευνα την άλλη εβδομάδαΚαλησπέρα κύριοι.μύρο αυτό που λες 450 γιουρια που λέει κι ο Τάσος.αυτό με τα τσοκ 500.πάντως αν δεν διωξω μια καραμπίνα δεν μπορω να το πάρω.κι επειδή η 302 και η 1100 του πατερα δεν δίνονται σε καμμία τιμή με βλέπω να διωχνω την 1187