Δεν θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου αλλά με την τουφεκιά του φουλ που είδα στις δοκιμές που έκανες, απογοητεύτηκα. Εγώ φουλ, πόσο μάλιστα extra δεν θα έβαζα ποτέ σε Baikal. Τώρα από εκεί και πέρα ότι σου πουν οι δοκιμές. Είσαι ευχαριστημένος με την βλητική ικανότητα του όπλου σου, σε σχέση με αυτά που βλέπεις από άλλους, φίλους κτλ. Σκοτώνει μακριά τις φάσσες και τα παπιά;
Η αλήθεια είναι πως έχω απογοητευτεί πολύ. Δεν με ενοχλέι τίποτα στο δίκαννο γιατί ξέρω πόσο το πήρα. Αυτό με τις μακρυνές βολές όμως με κάνει να νιώθω σαν τον φτωχό συγγενή. Θα το σκεφτώ πολύ αν θα δωσω γυρψω στα 140 ευρώ για τσοκάκια η αν θα το πουλήσω για πάρω κάτι καλύτερο. Μια berreta es 100 ας πουμε..Τα Carlson είναι ποιοτικά τσοκ και στα νούμερα σκαγιων που αναφέρεις, το 2* πιστεύω θα αποδώσει πολύ καλά. Αυτό είχα δει σε ίδιο όπλο φίλου με εσω έξω τσοκ
Δλδ στο κυνηγι σε μακρινές βολες δεν "κόβει"το όπλο? Ασχέτως απο το αποτέλεσμα που σου δίνει ο πίνακας..Αυτό με τις μακρυνές βολές όμως με κάνει να νιώθω σαν τον φτωχό συγγενή.
κάνε ενα κοπο να μετρήσεις την διάμετρο τον τσοκ που διαθέτεις .. μπορεί να έχουν σιγματική απόκλιση απο το αναγραφόμενο . στην 155 του αδελφού μου το 3* & το 1* ήταν σωστό , το 4* ήταν ακριβός κύλινδρος.Η αλήθεια είναι πως έχω απογοητευτεί πολύ. Δεν με ενοχλέι τίποτα στο δίκαννο γιατί ξέρω πόσο το πήρα. Αυτό με τις μακρυνές βολές όμως με κάνει να νιώθω σαν τον φτωχό συγγενή. Θα το σκεφτώ πολύ αν θα δωσω γυρψω στα 140 ευρώ για τσοκάκια η αν θα το πουλήσω για πάρω κάτι καλύτερο. Μια berreta es 100 ας πουμε..
Το sporting ήταν το φυσίγγι που εκείνες τις μέρες ενώ όλα τα άλλα μου δίναν ζωντανά πουλιά , αυτό έδινε καθαρά σκοτώματα. Στα χοντρά νούμερα όντως οι κατανομές είναι χειρότερες. Τώρα στις μακρυνές βολές κρατούσα τα θηράματα πιο εύκολα με ψιλά νούμερα παρά με χοντρά.. αλλα πολύ συχνά ήταν ζωντανά. Τα χαρακτηρηστικά του όπλου απο όσο το έχω μου δείχνουν ότι είναι για maximum 35 μέτρα με τα τσοκάκια που έχει... Εριχνα σε ψηλομένα υδρόβια, έδειχναν σαν κάτι να τα ενοχλόυσε και έφευγαν... έριχνα στα κοντινά σέκος.Δλδ στο κυνηγι σε μακρινές βολες δεν "κόβει"το όπλο? Ασχέτως απο το αποτέλεσμα που σου δίνει ο πίνακας..
Τα lambro Sporting 28gr που έχεις μείνει ευχαριστημένος δεν κόβουν μακρυα?Η αυτο συμβαίνει σε σκάγια πιο χοντρά?
Το είχα κάνει παλαιότερα με ηλεκτρονικό παχύμετρο.. Δεν υπήρχε διαφορά. ¨οταν όμως το φούλ μου δίνει 60% ούτε καν στα 35 αλλα στα 30 - 32 μέτρα τότε κάτι δεν πάει καλά.(το 60% με συγκεντρωτικά κιόλας)κάνε ενα κοπο να μετρήσεις την διάμετρο τον τσοκ που διαθέτεις .. μπορεί να έχουν σιγματική απόκλιση απο το αναγραφόμενο . στην 155 του αδελφού μου το 3* & το 1* ήταν σωστό , το 4* ήταν ακριβός κύλινδρος.
Aυτο που εχω ακουσει εγω από κατοχους Baikal πλαγιοκανα είναι ότι την καλητερη αποδοση την εχουν με 32gr σκαγια και μαλλινη ταπαΑυτο και αν ειναι μυστήριο.Πως γίνεται να ειναι όλα οκ και να μην αποδίδει σε μακρινές βολες.
Όλοι η μπαικαλαδες αν έχουν κάτι να λένε ειναι για την αντοχή του κ για τις μακρινές βολες του όπλου τους..
Δεν αμφισβητώ οτι λες Τολη αλλα τα εχω χαμένα στην κυριολεξία.asking.
Τι διάμετρο πρέπει να έχει το κάθε ένα για να είναι κανονικο;Η εξαρτάται από τον αυλό του όπλου; ;;κάνε ενα κοπο να μετρήσεις την διάμετρο τον τσοκ που διαθέτεις .. μπορεί να έχουν σιγματική απόκλιση απο το αναγραφόμενο . στην 155 του αδελφού μου το 3* & το 1* ήταν σωστό , το 4* ήταν ακριβός κύλινδρος.
Για έναν αυλό π.χ 18.4mm το full choke θα πρεπει να εχει εσωτερική δίαμετρο 17.4 mm. Αντίστοιχα το demi 17.9 mm . Και παει λέγοντας. ¨Ολα κρίνονται σε χιλιοστά επι της διαμέτρου του αυλού.Τι διάμετρο πρέπει να έχει το κάθε ένα για να είναι κανονικο;Η εξαρτάται από τον αυλό του όπλου; ;;
Αν έχεις κανη με διευρυμένο αυλο; π.χ εμένα είναι 18.8 tribore και τα 2** έχουν εσωτερική διάμετρο 16 mm ειναι σωστό;Για έναν αυλό π.χ 18.4mm το full choke θα πρεπει να εχει εσωτερική δίαμετρο 17.4 mm. Αντίστοιχα το demi 17.9 mm . Και παει λέγοντας. ¨Ολα κρίνονται σε χιλιοστά επι της διαμέτρου του αυλού.
Δεν ξέρω αν θα πω βλακεία... Πάντως...Αν έχεις κανη με διευρυμένο αυλο; π.χ εμένα είναι 18.8 tribore και τα 2** έχουν εσωτερική διάμετρο 16 mm ειναι σωστό;
Έχετε δίκιο δεν μετράει σωστά το μέτρο θα το μετρήσω με παχυμετρο και θα σας πω ακριβώς τώρα το ξανακοίταξα. Αν ξέρει κάποιος ας μας πει τι παίζεται με την tribore κάννη, πόσα mm πρέπει να είναι τα τσοκ για να είναι σωστα;Δεν ξέρω αν θα πω βλακεία... Πάντως...
Καταρχάς ένα τσοκ 16mm σε κάννη με αυλό 18.8 είναι XXXXXXF..... Μήπως έχετε κάνει λάθος...;;
Από την άλλη όπως θυμάμαι από φωτό σε περιοδικό για τις κάννες tribore, μπορούμε να πούμε ότι έχουν Ψ αυλό; γτ ουσιαστικά δεν έχουν κάποιο σταθερό παράλληλο τμήμα οι κάννες, απλώς όλο και μικραίνει σταδιακά η εσωτερική διάμετρος...
Σε κάθε περίπτωση το 16mm μου φαίνεται υπερβολικό εμένα...
Νομιζω οτι καταληγουν σε 18,4 χιλ και απο αυτο αφαιροντας 0,8 χιλ για τα 2* μαλλον καταληγεις σε στενωμα τσοκ 17,6 χιλ.Έχετε δίκιο δεν μετράει σωστά το μέτρο θα το μετρήσω με παχυμετρο και θα σας πω ακριβώς τώρα το ξανακοίταξα. Αν ξέρει κάποιος ας μας πει τι παίζεται με την tribore κάννη, πόσα mm πρέπει να είναι τα τσοκ για να είναι σωστα;
ο αδελφος μου πήρε το mod και δουλεύει πιο ανοιχτά απο το μαμα αλλα με σφιχτό κέντρο