Ενας φιλαρακι πηρε τωρα τελευταια την crio comfort πιο πολυ για μπεκατσα.. ωραιο τουφεκι στην επωμιση, ελαφρυ.. αυτο που με ξενισε ηταν στην εικονα του.. δεν ειχε το φινιρισμα που μας εχει συνηθισει η Benelli.. Στο κλειστρο χαρακτηριστικα πχ.. οσο και για τα πλαστικα του μπορει να ειχαν ωραια υφη αλλα δεν μου γεμισαν το ματι.. ηταν σαν ''ξεθωριασμενα" ενα πραγμα.. προς Θεου δεν θελω να κατηγορησω απλα εκφραζω την σκεψη μου απο την αισθηση που μου αφησε σαν πρωτη εικονα.. το εχει καποιος φιλος να μας πει την αποψη του;
Φίλε συνωνόματε, έχω αυτό το όπλο αρκετά χρόνια και το έχω δοκιμάσει πραγματικά με χιλιάδες φυσσίγια όλων των ειδών. Θα σου πω λοιπόν την γνώμη μου, όσον αντικειμενική μπορεί να είναι.
Για καραμπίνα έχει τρομερό κράτημα και ζύγισμα όπως οι περισσότερες benelli. Δεν θυμάμαι εμπλοκή ή οποιοδήποτε άλλο λειτουργικό πρόβλημα με οποιοδήποτε τύπο φυσιγγίων. Οι εφαρμογές του όπλου (πλαστικό με μέταλλο κλπ) ειναι εξαιρετικές. Βέβαια η βάση από ergal έχει όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των ergal. Ελαφρία μεν αλλά μπορεί να φαγωθεί έυκολα στα σημεία που υπάρχουν τριβές κτλ. Όσον αφορά την ποιότητα των πλαστικών του μετά από 5 χρόνια και πολλές πτώσεις σου λέω ότι έχουν μόνο μερικές επιφανειακές γρατζουνιές. Μπορούν να αντέξουν σχεδόν τα πάντα. Έχω πιάσει αρκετά όπλα των άλλων μεγάλων εταιρειών με πλαστικά μέρη και δεν έχω δει να έχουν κάτι περισσότερο, το αντίθετο μάλλον. Φυσικά μπορεί να σου έκανε αρνητική εντύπωση το γεγονός ότι δεν έχει την επικάλυψη που έχουν τα όπλα με παραλλαγή ή carbon look ακόμα και της ίδιας εταιρείας. Οπότε αυτό το ...ανοιχτό μάυρο μπορεί να μη σου γέμισε το μάτι.
Αρκετά με τα θετικά, στα αρνητικά τώρα. Τα πλαστικά που αναφέρθηκα όσο και αν αντέχουν στην σκληρή χρήση είναι αποδεδειγμένο ότι αργά η γρήγορα θα χασουν το επιφανειακό ματ φινίρισμα που έχουν με αποτέλεσμα να κολλάνε και να πιάνουν βρωμιά. Θα πρέπει κάποιος να αφιερώσει λίγο χρόνο να τα καθαρίσει μια και καλή. Το οπτικό αποτέλεσμα μπορεί να σου αρέσει ή όχι. Εμένα δε με χάλασε.
Η προσωπική μου άποψη είναι ότι επιλέγει φυσίγγια παραπάνω από άλλες μάρκες όπλων χωρίς να μπορώ να σου αιτιολογήσω το γιατί (έλυσα αυτό το πρόβλημα με after market chokes). Αυτό που μπορώ να σου πω με περισσότερη σιγουριά είναι ότι οι κρυογενής κάνες δεν έχω παρατηρήσει να προσφέρουν κάτι περισσότερο στο πραγματικό κυνήγι σε σχέση με τις άλλες κάννες της Benelli. Συνεπώς δεν θα έβρισκα πραγματικό λόγο να πείσω κάποιον να παρει την crio έκδοση δίνοντας παραπάνω χρήματα έναντι της απλής comfort. Επίσης σε σχέση με άλλα όπλα που έχω η κάνη της criocomfort μου έβγαλε ευκολότερα σκουριά.
Αν με ρωτούσες τώρα αν θα την ξανααγόραζα θα σου έλεγα μάλλον ναι αλλά λίγο διστακτικά. Όταν συνηθίσεις το κράτημα της, άλλες καραμπίνες θα σου φαίνονται σαν χοντροκομμένες γκόμενες. Αν όμως έχεις συνηθίσει και να βάζεις ότι φυσσίγγι θέλεις (ειδικά με ζέστες) πιθανών να μη μείνεις ικανοποιημένος.
Συμβουλή μου θα ήταν όποιος θέλει ένα γερό, αξιόπιστο όπλο και είναι διαθετειμένος να δώσει μερικά χρήματα για τσοκάκια εμπορίου και να κάνει δοκιμές με φυσίγγια να την πάρει.Αν κάποιος θέλει να ρωτήσει κάτι πιο συγκεκριμένο, ευχαρίστως να απαντήσω.
Όλα τα παραπάνω είναι υποκειμενικές απόψεις, απλώς κατέθεσα όσο πιο καθαρά μπορούσα την δική μου εμπειρία. Για να προλάβω και κάποιους καλοθελητές δεν είπα τα benelli δεν σκοτώνουν .buy.
Επίσης μόλις βρω λίγο χρόνο θα ανεβάσω και φώτο απο την cerakote-υδρογραφία που έκανα στο όπλο αυτο.
ΥΓ. Θα ήθελα να συμμετέχω περισσότερο στις συζητήσεις αλλά δυστυχώς οι πολλές υποχρεώσεις δεν μου αφήνουν αρκετή ώρα στο PC, επιφυλάσσομαι.