Benelli Team

Καλημέρα σε όλους .

Υπάρχει κάποια after market δοκιμασμένη πρόταση για τσοκ μιας και δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ μου .
Στόχος μου είναι να βελτιώσω λίγο την κατανομή και τη διάτρηση, αν γίνεται σε απόσταση 30 μέτρων .
Το όπλο μου είναι η Benelli ( o πρώτος Μαύρος Αετός ) .
Ο αυλός του όπλου είναι 18,3 και φοράει από μαμά εσωτερικά τσοκ τύπου Mobilchoke 5 εκατοστών .
Μέχρι τώρα το μαμά νούμερο 3*** τσοκ με καλύπτει στα περισσότερα κυνήγια σε αυτή την απόσταση .
Και είναι 17,80χιλ ή 0,700in .
εγω οταν θελω να αυξομειωσω τη διατρηση σκεφτομαι φυσιγγι , οχι τσοκ.
αλλα και για την κατανομη το ιδιο.
Αλλα οταν αυτα αφορουν τα μόνο 30μ ....δεν σκεφτομαι τιποτα
Δοκιμασε 5 τυπους φυσιγγιων και θα δεσεις καποιο με το μαμα τσοκ.
Και νεο τσοκ να παρεις , παλι την ιδια δουλεια πρεπει να κανεις.

εγω οταν θελω να αυξομειωσω τη διατρηση σκεφτομαι φυσιγγι , οχι τσοκ.
αλλα και για την κατανομη το ιδιο.
Αλλα οταν αυτα αφορουν τα μόνο 30μ ....δεν σκεφτομαι τιποτα
Δοκιμασε 5 τυπους φυσιγγιων και θα δεσεις καποιο με το μαμα τσοκ.
Και νεο τσοκ να παρεις , παλι την ιδια δουλεια πρεπει να κανεις.
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση .
Έχεις να προτείνεις κάποιο συγκεκριμένο φυσίγγι για 30 με 45 μέτρα .
Χρησιμοποιούσα για πάνω από 20 χρόνια τα μαύρα τα Πυρκαλ σε 32γρ. και 34 γρ. και με κάλυπταν τέλεια απο 10 μεχρι και 45 μέτρα .
Από 4 νούμερο μέχρι και 9 νούμερο χειμώνα καλοκαίρι .Από μπεκάτσα ορτύκι μέχρι πέρδικα τρυγόνι φάσα .
Ήταν πολύ γρήγορα με καλή διάτρηση και το βασικότερο δεν είχαν καμιά διακύμανση οι παρτίδες όπως τα σημερινά φυσίγγια .
Μετά το κλείσιμο της Πυρκαλ δεν έχω βρει κάτι το ιδιαίτερο για 30 με 45 μέτρα .
θα μου πεις τώρα τι κουβέντα ανοίγεις !
Γι' αυτό και ψάχνω και ρωτώ για τσοκ .

Καλημέρα σε όλους .

Υπάρχει κάποια after market δοκιμασμένη πρόταση για τσοκ μιας και δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ μου .
Στόχος μου είναι να βελτιώσω λίγο την κατανομή και τη διάτρηση, αν γίνεται σε απόσταση 30 μέτρων .
Ο αυλός του όπλου είναι 18,3 και φοράει από μαμά εσωτερικά τσοκ τύπου Mobilchoke 5 εκατοστών .
Μέχρι τώρα το μαμά νούμερο 3*** τσοκ με καλύπτει στα περισσότερα κυνήγια σε αυτή την απόσταση .
Gemini ported

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση .
Έχεις να προτείνεις κάποιο συγκεκριμένο φυσίγγι για 30 με 45 μέτρα .
Χρησιμοποιούσα για πάνω από 20 χρόνια τα μαύρα τα Πυρκαλ σε 32γρ. και 34 γρ. και με κάλυπταν τέλεια απο 10 μεχρι και 45 μέτρα .
Από 4 νούμερο μέχρι και 9 νούμερο χειμώνα καλοκαίρι .Από μπεκάτσα ορτύκι μέχρι πέρδικα τρυγόνι φάσα .
Ήταν πολύ γρήγορα με καλή διάτρηση και το βασικότερο δεν είχαν καμιά διακύμανση οι παρτίδες όπως τα σημερινά φυσίγγια .
Μετά το κλείσιμο της Πυρκαλ δεν έχω βρει κάτι το ιδιαίτερο για 30 με 45 μέτρα .
θα μου πεις τώρα τι κουβέντα ανοίγεις !
Γι' αυτό και ψάχνω και ρωτώ για τσοκ .

- από 33 μ και πάνω το τσοκ για μένα είναι το 1* , απλό με 70% συγκέντρωση
- μετά τα 27 μ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ παίρνεις από σκληρά σκάγια ή νίκελ
- μετά τα 40 μ ΔΙΑΤΡΗΣΗ παίρνεις από σκληρά σκάγια ή νίκελ
- η κατανομή είναι δύσκολο πράγμα , αν εστιάζεις σε συγκέντρωση και διάτρηση (θα στα πουν οι ιδιογομωτες )
Φυσίγγια δεν μπορώ να προτείνω. Εγώ βρήκα πολλά από αυτά που θες στα Α1 32 ν9 & A1 34 ν8 lambo
αλλά εγώ είμαι εγώ , εσυ είσαι εσυ.αλλιως κυνηγάμε , αλλιώς τουφεκαμε
προσοχή , δεν λέω αυτά είναι καλά φυσίγγια (πχ το nsi classica 32 είναι καλύτερο ) , λέω μόνο ότι μαζί αυτά τα δυο προσεγγίζουν αυτό που ζήτησες . Εγώ στα νιάτα μου από τα πυρκαλ , μόνο το βυσσινί το Αρτεμις μου άρεσε, έχω ρίξει τόνους . τώρα θέλω πιο ήπια φυσίγγια

Τα έχω δοκιμάσει με ported μόνο και αλλάζει όλη η κατανομή....
Αλλάζει όλη η κατανομή προς το καλύτερο ?
Και αν μειώνεται καθόλου η ανάκρουση όπως λένε με το ported .
Γίνε αν θέλεις λίγο ποιο σαφής .
Ευχαριστώ .

Last edited:
- από 33 μ και πάνω το τσοκ για μένα είναι το 1* , απλό με 70% συγκέντρωση
- μετά τα 27 μ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ παίρνεις από σκληρά σκάγια ή νίκελ
- μετά τα 40 μ ΔΙΑΤΡΗΣΗ παίρνεις από σκληρά σκάγια ή νίκελ
- η κατανομή είναι δύσκολο πράγμα , αν εστιάζεις σε συγκέντρωση και διάτρηση (θα στα πουν οι ιδιογομωτες )
Φυσίγγια δεν μπορώ να προτείνω. Εγώ βρήκα πολλά από αυτά που θες στα Α1 32 ν9 & A1 34 ν8 lambo
αλλά εγώ είμαι εγώ , εσυ είσαι εσυ.αλλιως κυνηγάμε , αλλιώς τουφεκαμε
προσοχή , δεν λέω αυτά είναι καλά φυσίγγια (πχ το nsi classica 32 είναι καλύτερο ) , λέω μόνο ότι μαζί αυτά τα δυο προσεγγίζουν αυτό που ζήτησες . Εγώ στα νιάτα μου από τα πυρκαλ , μόνο το βυσσινί το Αρτεμις μου άρεσε, έχω ρίξει τόνους . τώρα θέλω πιο ήπια φυσίγγια
θα συμφωνήσω μαζί σου, και εγώ ήπια φυσίγγια χρησιμοποιώ στην πλειονότητα 32 μαχ 34 .
Το Αρτεμις για κάποιο λόγο ενώ ήταν καλό δεν άρεσε καθόλου στην κάνη μου !

Last edited:
Για βολές άνω των 40 μέτρων ,δύο τινά πρέπει να συμβούν (το ένα ή το άλλο)εφόσον τις υποστηρίζεις και δεν είσαι ιδιογομωτής ,και μην ξεχάσω η σταθερότητα των φυσιγγίων στην Ευρώπη έχει πάει κατά διαόλου.
Εννοείται ότι το ντουφέκι έχει τσοκάρισμα το λιγότερο 7/10 επί του πραγματικού σου αυλού.
1) Βρίσκεις ένα καλό φυσιγγι και το ρίχνεις σε 1 έως 2 νούμερα ποιο χοντρό από ότι συνηθίζεις.
2) Πηγαίνεις την beneli για επιμήκυνση κώνου συναρμογής,και της προσθέτεις επάνω ένα gemini porter έσω έξω που τα λατρεύουν οι μπενέλι.
Τα τσοκ φρένου δεν τα γνωρίζω για να εκφέρω άποψη έχω δει τουφεκιές τους που όντως είναι σφιχτές αλλά ανομοιομορφες έτσι θα βοηθήσουν στις οριακές αλλά ίσως σου κάνουν τη ζωή δύσκολη στις κοντινότερες(καθώς δεν τραβάνε και όλων των ειδών τα φυσίγγια ), ούτε παραγγελία απόσταση έχουμε στο κυνήγι ,γι'αυτό και δεν εκφέρω και άποψη .Πρέπει να σκεφτείς ότι μπορεί να μην τα βρεις με κάποιο φρένου και να χρειαστείς να πάρεις άλλη σύσφιξη (πολλά έξοδα ,χωρίς εγγύηση ) μεγαλύτερη εγγύηση ο κώνος με το gemini.Προσωπικη άποψη καθαρά και υποκειμενική.

Καλημέρα σε όλους .

Τι δεν μπορείς να καταβάλεις στα 30μ και θέλεις βελτίωση;
Θα ξεφραγκιαστείς και δεν θα κάνεις τίποτα.
Τα 30μ είναι μια απόσταση χωρίς απαιτήσεις.

Πέρδικα Τρυγόνι Φάσα .
Για τα 45μ μιλάω και εγώ, τι θα αλλάξει ?
Τι θα αλλάξει από τα 30 στα 45; Πολλά. Απ'ότι κατάλαβα έχεις μία κάννη που δεν σου κάνει τα κέφια. Το μόνο τσοκ που μπορεί σχεδόν να ξεπεράσει -να μετριάσει μάλλον- αυτό το πρόβλημα είναι το Kicks. Πιθανότατα θα σε ζορισει σκοπευτικά αλλά θα σου δώσει αυτό το κάτι που σου λείπει.

Καλημέρα σε όλους .

Μιας και το είχε ο φίλος μου το είχε αγοράσει το 1996 η 1995 δεν θυμάμαι ακριβός ήταν πολύ καλό και αξιόπιστο όπλο απροβλημάτιστο. Εκείνος του είχε πάρει ένα Bailey LF και έκανε όλα τα κυνήγια με αυτό είχε και αυτός 18,3 αυλό οπότε το 1,5 άστρο που είναι το LF γίνεται 2 άστρα

Τι θα αλλάξει από τα 30 στα 45; Πολλά. Απ'ότι κατάλαβα έχεις μία κάννη που δεν σου κάνει τα κέφια. Το μόνο τσοκ που μπορεί σχεδόν να ξεπεράσει -να μετριάσει μάλλον- αυτό το πρόβλημα είναι το Kicks. Πιθανότατα θα σε ζορισει σκοπευτικά αλλά θα σου δώσει αυτό το κάτι που σου λείπει.
Δεν κατάλαβες καλά η κάννη μου κάνει τα κέφια μια χαρά την έχω 31 χρόνια .
Με τα σημερινά φυσίγγια είναι το πρόβλημα ! ! !
Θα αναγκαστώ να γυρίσω στην ιδιογόμωση ! ! !

Back