Benelli Team

Το είχε παρουσιάσει κάποτε ο Γιάννης Λοβέρδος σε κάποιο dvd, αν δεν κάνω λάθος είχες και εσύ ένα Salvinelli?
Είχα φτιάξει κι εγώ ένα, ναι. Τελείως custom όλο το όπλο και τρομερές κάννες (tuned by Alessandro Bentivoglio). Δυστυχώς όμως είχε υπερβολικά έντονη ανάκρουση και όταν απέκτησα άλλο όπλο τότε από χορηγία, το Salvinelli "έβγαλε εισιτήριο".

Attachments

• FB_IMG_1729059974775.jpg
    FB_IMG_1729059974775.jpg
    59 KB · Προβολές: 60
Να κανω μια διευκρίνιση!
Αλλο πιστοποιημένος οπλουργός από την κατασκευάστρια εταιρία και άλλο παρακολούθησε σεμινάρια στην κατασκευάστρια εταιρία.
Δεν είναι ακριβώς σεμινάρια. Ο αντιπρόσωπος στέλνει έναν οπλουργό στην κατασκευάστρια εταιρεία, όπου φοιτεί για λίγες μέρες και εκπαιδεύεται στα διάφορα μοντέλα της. Ύστερα παίρνει την πιστοποίηση ως επίσημος οπλοδιορθωτής της μάρκας.

Δεν είναι ακριβώς σεμινάρια. Ο αντιπρόσωπος στέλνει έναν οπλουργό στην κατασκευάστρια εταιρεία, όπου φοιτεί για λίγες μέρες και εκπαιδεύεται στα διάφορα μοντέλα της. Ύστερα παίρνει την πιστοποίηση ως επίσημος οπλοδιορθωτής της μάρκας.
Όσα έχω δει πάντως για τις μεγάλες Ιταλικές, γράφουν βεβαίωση παρακολούθησης! ( attestato di frequenza ).

Έβγαζε και ένα σούπερ ποζέ kalliston , το θυμάσαι; Φτιαγμένο από την Armi Salvinelli.
Όχι φίλε καθόλου παρόλο που παρακολουθούσα πολύ στενά τα όπλα τα τελευταία λίγα χρόνια έχω παρατήσει λίγο την τρέλα όπλα και αυτοκίνητα τα παρακολουθούσα τρελά ,τώρα θέλω να φτιάξω το σκύλο μου και να αποκτήσω στενότερες σχέσεις με την guerini kaliston που έχω ,όλα τα υπόλοιπα ακόμη και την κααρπωση την έχω κάνει πέρα ,μέχρι να φέρω τα πραγματα εκεί που θέλω .

Όσα έχω δει πάντως για τις μεγάλες Ιταλικές, γράφουν βεβαίωση παρακολούθησης! ( attestato di frequenza ).
Έχω μια στοίβα τέτοια.
Το σώμα να είναι εκεί, το μυαλό αλλού, το παίρνεις το χαρτί.
Μερικοί τα τοιχοκολλούν και τα μοστράρουν κιόλας λες και φοίτησαν 5ετία σε Πολυτεχνείο.

Έχω μια στοίβα τέτοια.
Το σώμα να είναι εκεί, το μυαλό αλλού, το παίρνεις το χαρτί.
Μερικοί τα τοιχοκολλούν και τα μοστράρουν κιόλας λες και φοίτησαν 5ετία σε Πολυτεχνείο.
Οποιαδήποτε προσπάθεια για κατάρτιση είναι αξιέπαινη όμως.

Γιωργο Ψυλλακη
Αυτός είναι οπλουργός είσαι σίγουρος ;
Δεν τον έχω ακούσει ποτέ.
Σε τι ειδικεύεται ;

και τα τελευταια χρονια που ειμαι super happy με τα Brain , ειδικα το BELL για περπατητα κ μαυρες ΔΕΝ εχω σχολια, το ΜR αρκετα καλο (3*-3,5*) και το ΤΜ σαν ανοιχτο 2*-2,5*
Δεν μου αρέσουν τα brain, είχα μερικά και τα πούλησα.

Η επιμήκυνση του κώνου απ΄ ότι έχω καταλάβει "σφίγγει" τη συγκέντρωση των σκαγιών και το κάνουμε για να έχουμε καλή συγκέντρωση σε σχετικά μεγάλες αποστάσεις. Σε κανονικές και μικρές αποστάσεις δε θα έχουμε θέμα; Θα ανοίγει η τουφεκιά; Θα "υπακούουν" τα σκάγια στα τσόκ; Πχ. στα 25μ. που είναι μια απόσταση που τουφεκάμε περισσότερο, δε θα πηγαίνει "μπάλα" η τουφεκιά; Αναφέρομαι σε μολύβδινα σκάγια.
Έχω διαβάσει ότι μερικά παιδιά που έχουν μακρύνει τον κώνο στα όπλα τους παίρνουν πουλιά με τσόκ με αρνητική σύσφιξη σε σχετικά μεγάλες αποστάσεις, όπως 40μ όπου κανονικά εκεί θέλει 2 άστρα. Είμαι σχετικά άπειρος και έχω μπερδευτεί λίγο.

Η επιμήκυνση του κώνου απ΄ ότι έχω καταλάβει "σφίγγει" τη συγκέντρωση των σκαγιών και το κάνουμε για να έχουμε καλή συγκέντρωση σε σχετικά μεγάλες αποστάσεις. Σε κανονικές και μικρές αποστάσεις δε θα έχουμε θέμα; Θα ανοίγει η τουφεκιά; Θα "υπακούουν" τα σκάγια στα τσόκ; Πχ. στα 25μ. που είναι μια απόσταση που τουφεκάμε περισσότερο, δε θα πηγαίνει "μπάλα" η τουφεκιά; Αναφέρομαι σε μολύβδινα σκάγια.
Έχω διαβάσει ότι μερικά παιδιά που έχουν μακρύνει τον κώνο στα όπλα τους παίρνουν πουλιά με τσόκ με αρνητική σύσφιξη σε σχετικά μεγάλες αποστάσεις, όπως 40μ όπου κανονικά εκεί θέλει 2 άστρα. Είμαι σχετικά άπειρος και έχω μπερδευτεί λίγο.
Τον κώνο τον επιμηκυνεις για να σφίξει η τουφεκιά.
Αυτό επιτυγχάνεται (σφίξιμο) λόγω λιγότερων παραμορφώσεων που υφίστανται τα σκαγια(μολύβδινα).
Να ανοίξεις μια τουφεκιά είναι ευκολότερο από το να την σφίξεις, ειδικότερα αν θέλεις να την σφίξεις πολύ.
Το πείραγμα του κώνου δίνει,συνήθως, ένα με ενάμιση βαθμό σύσφιξης πιο κλειστή τουφεκιά.
Αν κυνηγάς μπεκάτσα η λογική λέει ότι ΔΕΝ κάνεις κώνο.
Το να χρησιμοποιήσεις τον κύλινδρο αντί για το 4* δεν είναι τόσο τρομερό.
Αν θέλεις ακόμη πιο ανοιχτή κατανομή χρησιμοποιείς ραβδωτό τσοκακι.

Εμένα παντός όταν τον ρώτησα δεν μου είπε κάτι τέτοιο μου είπε ότι βελτιώνει την περιφέρεια .

Ο κώνος μαζευει λιγο την τουφεκιά και βελτιώνει ελαφρώς την κατανομή της καθώς μειώνει ελαφρώς και την ανάκρουση ,το θέμα που θέλει πολύ προσοχή είναι ότι δεν μπορείς να κάνεις έναν κώνο όσο γουστάρεις γιατί και να έχεις παχιά τοιχώματα είτε επειδή ρίχνεις λίγα γρ ,να μην έχεις πρόβλημα ασφάλειας μπορεί να ελαττώσει σημαντικα τις πιέσεις και να χάσεις ταχύτητα δηλ θέλει τόσο όσο και για κάθε αυλό δεν σημαίνει ότι χρειάζεται τις ίδιες μοίρες κώνο .Δηλ δεν είναι πανάκειο κανένα κοπτικό ούτε δεδομένο ότι σε όλες τις κάνες θα φέρει το ίδιο αποτέλεσμα.Παμε κάπου που έχουμε τουλάχιστον παράδειγμα ότι ανάλογο όπλο με το δικό μας βελτιώθηκε .

Οποιαδήποτε προσπάθεια για κατάρτιση είναι αξιέπαινη όμως.
Αν πραγματικά καταρτίζεται κάποιος ναι.
Αν είναι στόκος, στόκος με "βεβαίωση παρακολούθησης" θα παραμείνει.
Επειδή έχει καεί η γούνα μου από οπλουργούς εταιριών θα έλεγα ότι το μοναδικό που μαθαίνουν τέλεια είναι πως να βγάζουν ένα προβληματικό όπλο μη προβληματικό και να ψάχνουν δικαιολογίες για να μην κάνουν την δουλειά πατώντας σε ψιλά γράμματα της εγγύησης.
Πονεμένη ιστορία.

Αν πραγματικά καταρτίζεται κάποιος ναι.
Αν είναι στόκος, στόκος με "βεβαίωση παρακολούθησης" θα παραμείνει.
Επειδή έχει καεί η γούνα μου από οπλουργούς εταιριών θα έλεγα ότι το μοναδικό που μαθαίνουν τέλεια είναι πως να βγάζουν ένα προβληματικό όπλο μη προβληματικό και να ψάχνουν δικαιολογίες για να μην κάνουν την δουλειά πατώντας σε ψιλά γράμματα της εγγύησης.
Πονεμένη ιστορία.
Πες τα Φίλε!!!! Έχεις απόλυτο δίκιο!!!!!!!!!! Όσο για τις αντιπροσωπείες άλλη πονεμένη ιστορία! Καμία σχέση με άλλες χώρες που αν ένα όπλο είναι προβληματικό στο αλλάζουν κατευθείαν!

Back