Beretta Team-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
π
Τι θέμα έχουν φίλε οι beretta; Σπάνε τα κλείστρα;
Προσφατα αποκτησα μια b 80 ,την πηγα για τεχνικο ελενχο στην << Σκυλα της λακωνιας>> Ο μαστορας μου ειπε οτι το κλειστρο που φοραει επανω δεν ειναι απο 302 ,αλλα απο 391 το οποιο το εχουν φιταρει κιολας για να ταιριαζει.Σε κουβεντα που καναμε μου ειπε καποια κλειστρα απο beretta 302 303 σπανε , μαλλον απο κακη χρηση

Δεν πιστέυω οτι ειναι απο κακη χρηση, αλλα η αχιλλειος πτερνα αυτων των μοντελων, το δικο μου χωρις να βαλω μεσα δυναμιτες σε κυνηγι μια φορα φρακαρε το κλειστρο στην ανοιχτη θεση.Ειχε σπασει κομματι απ το κλειστρο σχηματισε μια γωνια η οποια μπλοκαρισε το οπλο. Το πηγα στον οπλουργο τροχισε ελαφρως το σημειο και δουλευε.Λιγο πριν πουληθεί, σε κυνηγι τσιχλας μαγκωνε η σκανδαλη σε ορισμενες τουφεκιες σαν να ειχες ασφαλεια. Αυτη τη φορα ειχε σπασει η ουρα του κλειστρου και φρακαρε τον κοκκορα. Παροτι λοιπον σαν οπλο φημιζεται για τη μνημειωδη αξιοπιστια του εμενα δυο φορες με αφησε. Τη δευτερη μου ερχοταν να το σπασω γιατι περνουσαν οι τσιχλες ανα δεκα δευτερολεπτα και πανω που ειχα σκοπευσει τραβαγα σκανδαλη και δεν εριχνε.
Για να μη βγουν λαθος συμπερασματα ομως το οπλο ειχε ριξει πολλα φυσιγγια, αγοραστηκε καινουριο το 1988 απο τον πατερα μου και πουληθηκε το 2013. Δουλευε 20 χρονια χωρις θεμα, τα τελευταια 5 χρονια εβγαλε τις βλαβες.

Last edited:
Να πω και εγω την γνωμη μου σαν πρωην κατοχος μιας AL 391 Tecknys.....ωραιο οπλο λειτουργικοτατο και αξιόπιστο... Χωρις να θελω να μειωσω την μπερετα οταν μπηκε στον στιβο με την sx2 εμεινε πισω.....ειδα διαφορες στα σκοτωματα.....στο σπασιμο στα πιατα....στην διατριση.....και τελος στην κατανομη.....το μονο πραγμα που βγηκε νικητης ηταν η πιο ελαφρια σκανδαλη....

Κάτοχος της 301. 391 Η 391 θεωρώ ειναι η κορυφή αυτη της σειράς και τερας αξιοπιστίας. Μηδεν προβλήματα εως τωρα! Ενα θεμα μονο ειχα φετος με εμπλοκες λογο του οτι ποτε δεν ειχα καθαρίσει την βαλβιδα εκτόνωσης κ ηταν φρακαρισμενη . Οσο για την 301 ειναι καλη αλλά παλιά οτι χοραγε η θαλαμη το βαζαμε. Μην τα ριχνουμε ολα στα οπλα ;)

Παιδια την 303 την πηρα και εγω και ο αδελφος μου τις ειχαμε για πολλα χρονια η δικια μου κυνηγαει ακομα,να πεσανε στο εμποριο και ελατωματικες? δεν ξερω,βεβαια την προσεχα πολυ τα λαδακια της το πιστονι καθαρο, οι οπες παντα ανοικτες,δεν ξερω.xm.παντωςδεν εχει παει ποτε σε μαστορα να ειμουν τυχερος, δεν ξερω.xm.

Αν το προσέχεις κ στα φυσίγγια που βαζεις μεσα θα το έχεις για παντα
Το εχει φιλος μου για παπια και φασες και βαραει 36αρια το λιγοτερο τιποτα ουτε οξειδοση ουτε τιποτα,μου κανει εντυπωση με τα γραφομενα εδω.xm.:)

Η βασικη βελτιωση της 303, ήταν το κλειστρο.
Σε σχέση με την 302...
Της 303 οι γωνίες,τα κοψιματα εσωτερικά του κλείστρου,έγιναν με "ραδια".
Ημικυκλικα και όχι γωνίες.
Είναι σχήμα που δίνει μεγαλύτερη αντοχή...
Υπήρξε πρόβλημα με τα κλειστρα και πιο πολύ συνέβαινε σε μια περιοχή, από συγκεκριμένο βιοτεχνη φυσιγγιων...
Τα όπλα ήταν πολλά, οπότε ανεβαίνει και ο μέσος όρος δείγματος συμβάντων.
Πούλησε παααρα πολλά όπλα η σειρά 300 και δικαιολογημενα!
Είναι καλά όπλα, παρά πολύ καλά!
Έχουν κι αυτά τις αντοχές τους....
Αν τα δουλεύουμε συνεχώς στο κάργα,σε ό,τι αφορά τις πιέσεις, τι να κάνουν τα έρμα???
Ξέρω περιπτώσεις κατανάλωσης 4-6 κουτιων φυσιγγιων 34-36 γραμμαριων,ημερησιως,στην τσιχλα!!!
Φαντάστηκε ΤΙ θα έριχναν στο λαγό η τα υδροβια!
Και μην ξεχνάμε το βασικό...
Μπορούμε να έχουμε άποψη και να κρίνουμε τα ΔΙΚΆ μας όπλα και αυτά ανθρώπων που έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση τους!!
Δυστυχώς η ευτυχως, ειναι προϊόντα μαζικής παραγωγης και κρίνονται από τον μέσο όρο τους...
Τι κομμάτι θα μας τύχει...
Τα πιο πολλά απαρτια,δίνονται φασόν από τις οπλοβιομηχανιες ,σε μικροκατασκευαστες.
Ένα εξαρτηματακι,ελλατηριακι κλπ,που θα μας ταλαιπωρήσει, μας κάνει αρνητικούς απέναντι σε ένα ,κατα τ'αλλα ,πολυ καλο όπλο!
Είμαστε δίκαιοι στην κρίση μας??
Οι καφενειακες κουβέντες είναι πολλές!
Άλλοτε έχουν υπόσταση, αλλοτε (συνήθως) οχι!

Να πω και εγω την γνωμη μου σαν πρωην κατοχος μιας AL 391 Tecknys.....ωραιο οπλο λειτουργικοτατο και αξιόπιστο... Χωρις να θελω να μειωσω την μπερετα οταν μπηκε στον στιβο με την sx2 εμεινε πισω.....ειδα διαφορες στα σκοτωματα.....στο σπασιμο στα πιατα....στην διατριση.....και τελος στην κατανομη.....το μονο πραγμα που βγηκε νικητης ηταν η πιο ελαφρια σκανδαλη....
Αν εννοεις την Οπτιμα πλας καννη τη μονο διαφορα που μπορεις να βρης ειναι σε μια σκορποσκαγια η κατανομες να ειναι λιγο καλυτερες σε τρυπες λογο οτι η ΣΧ2 ειναι αχρωμειωτη...στο μεσο ορο,αλλα καμμια καννη πανω απ ολα δεν διαχειριζεται της υψηλες πιεσεις,οποτε σωζει οτι εχει απομεινει.Σε διατρηση παντα για την Οπτιμα πλας δεν εχουν διαφορες,και στα ψιλα σκαγια ανωτερη,παντα για εργοστασιακες καννες λεμε.Στο χειρισμο,ο οποιος ειναι ΚΑΙ προσωπικη υποθεση, για μενα η 391 ανετα καλυτερη.

Η βασικη βελτιωση της 303, ήταν το κλειστρο.
Σε σχέση με την 302...
Της 303 οι γωνίες,τα κοψιματα εσωτερικά του κλείστρου,έγιναν με "ραδια".
Ημικυκλικα και όχι γωνίες.
Είναι σχήμα που δίνει μεγαλύτερη αντοχή...
Υπήρξε πρόβλημα με τα κλειστρα και πιο πολύ συνέβαινε σε μια περιοχή, από συγκεκριμένο βιοτεχνη φυσιγγιων...
Τα όπλα ήταν πολλά, οπότε ανεβαίνει και ο μέσος όρος δείγματος συμβάντων.
Πούλησε παααρα πολλά όπλα η σειρά 300 και δικαιολογημενα!
Είναι καλά όπλα, παρά πολύ καλά!
Έχουν κι αυτά τις αντοχές τους....
Αν τα δουλεύουμε συνεχώς στο κάργα,σε ό,τι αφορά τις πιέσεις, τι να κάνουν τα έρμα???
Ξέρω περιπτώσεις κατανάλωσης 4-6 κουτιων φυσιγγιων 34-36 γραμμαριων,ημερησιως,στην τσιχλα!!!
Φαντάστηκε ΤΙ θα έριχναν στο λαγό η τα υδροβια!
Και μην ξεχνάμε το βασικό...
Μπορούμε να έχουμε άποψη και να κρίνουμε τα ΔΙΚΆ μας όπλα και αυτά ανθρώπων που έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση τους!!
Δυστυχώς η ευτυχως, ειναι προϊόντα μαζικής παραγωγης και κρίνονται από τον μέσο όρο τους...
Τι κομμάτι θα μας τύχει...
Τα πιο πολλά απαρτια,δίνονται φασόν από τις οπλοβιομηχανιες ,σε μικροκατασκευαστες.
Ένα εξαρτηματακι,ελλατηριακι κλπ,που θα μας ταλαιπωρήσει, μας κάνει αρνητικούς απέναντι σε ένα ,κατα τ'αλλα ,πολυ καλο όπλο!
Είμαστε δίκαιοι στην κρίση μας??
Οι καφενειακες κουβέντες είναι πολλές!
Άλλοτε έχουν υπόσταση, αλλοτε (συνήθως) οχι!
Η ποιο ολοκληρωμένη απάντηση. Τα ειπες όλα .congrats.

Αν εννοεις την Οπτιμα πλας καννη τη μονο διαφορα που μπορεις να βρης ειναι σε μια σκορποσκαγια η κατανομες να ειναι λιγο καλυτερες σε τρυπες λογο οτι η ΣΧ2 ειναι αχρωμειωτη...στο μεσο ορο,αλλα καμμια καννη πανω απ ολα δεν διαχειριζεται της υψηλες πιεσεις,οποτε σωζει οτι εχει απομεινει.Σε διατρηση παντα για την Οπτιμα πλας δεν εχουν διαφορες,και στα ψιλα σκαγια ανωτερη,παντα για εργοστασιακες καννες λεμε.Στο χειρισμο,ο οποιος ειναι ΚΑΙ προσωπικη υποθεση, για μενα η 391 ανετα καλυτερη.
Ηταν με αυλο 18.4 και τσοκακια mobile σαραντο....μεγαλες διαφορες ειχαν

Δεν αμφισβητω το ξαναλεω την αντοχη των οπλων της σειρας 300. Οπως ειπα για 20 χρονια δουλευε απροβληματιστα και ναι οταν την πρωτη φορα ετυχε να σπασει μια γωνιτσα απο το κλειστρο στο οπλο αλλαχτηκε και το ελατηριο αλλα και καθαριστηκε η αποθηκη εσωτερικα καθοτι ειχε μεσα πολυ μακα. Παρατηρησα ομως μια διαφορα στην ουρα του κλειστρου της σε σχεση με τις τωρινες μου καραμπινες.Στην 303 η ουρα του κλειστρου ειχε μια μακροστενη οπη που απο μεσα περνουσε ο κοκκορας και χτυπουσε τον επικρουστηρα, δεν ηταν συμπαγες το μεταλλο της ουρας δηλαδη, με αποτελεσμα να εχει λιγοτερο μεταλλο στο σημειο αυτο. Δεν λεω οτι μπορει να φταιει αυτο αλλα το παρατηρησα σε σχεση πχ με την μαξους η αν θυμαμαι καλα και την benelli που ειναι μασιφ πισω. Το οπλο καθαριζοταν επιμελως κι απο μενα αλλα και παλιοτερα κι απο τον πατερα μου μετα απο καθε κυνηγι. Παρεμπιπτοντως τα φυσιγγια που εριχνε ηταν τοτε λαμπρο κοκκινο πυρκαλ αρτεμις και μαυρο και στις φασσες τρια αλφα κυριως. Ειχε ριξει φυσικα ομως χιλιαδες φυσιγγια σε τσιχλοκυνηγια. Την θεωρω αξιοπιστη γιατι για να πω πχ οτι η maxus η η xlr ειναι το ιδιο καλες θα πρεπει να βγαλουν 20 χρονια χωρις προβλημα, πραγμα που μεταξυμας δεν το πολυπιστευω!

Ηταν με αυλο 18.4 και τσοκακια mobile σαραντο....μεγαλες διαφορες ειχαν
Αυτο που αλλαζει ειναι πληθωρα των σκαγιων σε γρηγορα,εκει διαφερουν,που σου επιτρεπει να εχεις περισσοτερες ελπιδες στην οριακη τουφεκια,λογο οτι αυτες η καννες ειναι λιγο πιο γρηγορες.Τα υπολοιπα τα διορθωνεις,τωρα διαφορες στη πραξη δεν μπορω,δεν μπορω να πω με βεβαιοτητα οτι το ειδα ποτε.Σιγουρα ειναι καλυτερη η ΣΧ2,και αμα δεις τις μερησεις EΠΗΡΕΑΖΕΣΑΙ,επισσεις.

Έχει φιλαράκος την URICA 1 με 18.3 αυλό.
Από τις πιο εντυπωσιακές τουφεκιές, με ψιλά σκάγια,που έχω δει!!!
Δύναμη κρούσης και σούμα!!
Την δοκίμασα και χαζεψα με τον τρόπο που καίει τα πουλιά!!
Έχει μόνιμα βιδωμενο το IC ,για να βαράει καμία τσίχλα ...
Με τα πιο κλειστά, ΔΕΝ!:)
Εμπειρικά,με το μάτι που λεμε,δείχνει να έχει μπόλικο κώνο και πολύ καλά γυαλισμενο...

Status
Not open for further replies.
Back