Beretta Team Αρχείο

• Thread starter Thread starter tsakalos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Καλησπέρα στην ομάδα!
Μετά από λίγα χρόνια κηνυγιού κοτσυφιού και πέρδικας με το αξιόπιστο πλαγιόκαννο Beretta 410 (72 εκ. */***), ξεκίνησα διαδικασία για την εύρεση μιας πρώτης καραμπίνας που θα με καλύπτει στα καρτέρια μου στα φτερωτά και -γιατί όχι- και στον αγριόχοιρο. Δοκίμασα μια μεταχειρισμένη Beretta A302 (66εκ., *** σταθερό, χωρίς ρίγα) -σε λογική τιμή για τη κατάσταση της- αλλά στις τουφεκές πέραν από 25 μέτρα δεν με ενθουσίασε.
Δεδομένου οτι υπάρχουν σε κυκλοφορία αρκετές "legacy" Α-301/302/303 ποιό μοντέλο by default θα ταιριάξει στα κηνύγια μου;
"Αγκάθια" στην αναζήτηση μου, το γεγονός των ακριβών ανταλλακτικών αυτών των μοντέλων όπως τα mobile choke που είναι δυσεύρετα και η συμπάθεια μου σε όπλα magnum (η 303 νομίζω είναι magnum από το εργοστάσιο αλλά από την άλλη βλέπω σε μεταχειρισμένες την επιγραφή 2 3/4, που σημαίνει οτι δεν παίρνει 76αρι φυσίγγι, άρα μόνο 70αρια magnum/semi).
Σκέφτομαι κάτι σε 66-68 εκ., κατά προτίμηση magnum και με εναλλασσόμενα τσοκ ή τουλάχιστον σταθερό * ή **.
Κι εμένα γνώμη μου είναι να πάρεις ένα όπλο να μπορεί να ρίξει για ατσάλινα σκάγια, αφού θα είναι η μοναδική καραμπίνα που θα έχεις. Αν είχες κι άλλη τότε τα μπερεττα που λες θα ήταν ok. Αλλά να είναι το μοναδικό και να μη ρίχνει ατσάλινα..... δε ξέρω.

όπως τα mobile choke που είναι δυσεύρετα
Τα mobile choke δεν ειναι δυσευρετα,το αντιθετο ισχυει μαλιστα ειναι τα πιο κοινα τσοκ στην αγορα,μαλλον εννοεις τα τσοκ της 302 που ειναι χωρις σπειρωμα και συγκρατουνται στην καννη με μια βιδωτη μουφα...

Καλησπέρα στην ομάδα!
Μετά από λίγα χρόνια κηνυγιού κοτσυφιού και πέρδικας με το αξιόπιστο πλαγιόκαννο Beretta 410 (72 εκ. */***), ξεκίνησα διαδικασία για την εύρεση μιας πρώτης καραμπίνας που θα με καλύπτει στα καρτέρια μου στα φτερωτά και -γιατί όχι- και στον αγριόχοιρο. Δοκίμασα μια μεταχειρισμένη Beretta A302 (66εκ., *** σταθερό, χωρίς ρίγα) -σε λογική τιμή για τη κατάσταση της- αλλά στις τουφεκές πέραν από 25 μέτρα δεν με ενθουσίασε.
Δεδομένου οτι υπάρχουν σε κυκλοφορία αρκετές "legacy" Α-301/302/303 ποιό μοντέλο by default θα ταιριάξει στα κηνύγια μου;
"Αγκάθια" στην αναζήτηση μου, το γεγονός των ακριβών ανταλλακτικών αυτών των μοντέλων όπως τα mobile choke που είναι δυσεύρετα και η συμπάθεια μου σε όπλα magnum (η 303 νομίζω είναι magnum από το εργοστάσιο αλλά από την άλλη βλέπω σε μεταχειρισμένες την επιγραφή 2 3/4, που σημαίνει οτι δεν παίρνει 76αρι φυσίγγι, άρα μόνο 70αρια magnum/semi).
Σκέφτομαι κάτι σε 66-68 εκ., κατά προτίμηση magnum και με εναλλασσόμενα τσοκ ή τουλάχιστον σταθερό * ή **.
Eαv κυνηγας και αγριοχοιρο καλυτερα να αγορασεις μια beretta απο το μοντελο 390 και πανω ,θα εβαζα και την 304 μεσα αλλα δεν ριχνει 3ιντσα φυσιγγια

Τα mobile choke δεν ειναι δυσευρετα,το αντιθετο ισχυει μαλιστα ειναι τα πιο κοινα τσοκ στην αγορα,μαλλον εννοεις τα τσοκ της 302 που ειναι χωρις σπειρωμα και συγκρατουνται στην καννη με μια βιδωτη μουφα...

Αρχικά σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας!

Ναι σε αυτά αναφερόμουν. Νομίζα ότι ήταν ίδια και στα άλλα μοντέλα της σειράς 301/303/304.
Όσο για τις 390/391 Teknys/Urika ομολογώ πως δεν τις έχω ψάξει καλά, ούτε γνωρίζω τα χαρακτηριστικά τους καθώς δεν έτυχε ποτέ να τις δω από κοντά.
Επίσης τα μοντέλα μηχανισμού αδρανείας της, Beretta ES-100 και η νεότερη Beretta Bellmonte 2 αξίζουν προσοχής ή να μην δώσω σημασία;
Από αυτά που μου γράφετε μάλλον μια Outlander (που από οτι κατάλαβα είναι magnum 3'' από το εργοστάσιο) νέας κυκλοφορίας ή ελαφρώς μεταχειρισμένη θα με καλύψει.
Το ζήτημα μου είναι οτι μένω σε νησί και τα ταξίδια μου είναι περιορισμένα, οπότε περιορισμένες και οι ευκαιρίες για να δω και να ελέγξω νέα όπλα. Ίσως αν απευθυνθώ σε κάποιο οπλοπωλείο με κάποιο καλό οπλουργό που να ελέγχει/έχει μεταχειρισμένα να μπορεί να γίνει η δουλειά.

Καλησπέρα στην ομάδα!
Εμενα το μερακι μου ειναι το κυνηγι, αλλων τα οπλα , αλλων τα σκυλια κλπ
Ετσι κυνηγαω με το ιδιο οπλο 303 απο το 1987. Και παντα και με του πατερα μου ,αλλα απο το 2010 που τον εχασα δικη μου πλεον , με την benelli 123 του 1975.
Αν το μερακι σου ειναι το κυνηγι (βουνο, ρουχα, καιρος, περασματα, στρατηγικες, διαδρομες τριχωτων κλπ ) τοτε σου προτεινω δυο οπλα
Αδρανειας : mondefeltro 920 e
Αεριων Outlanter 1090 e
Αν το μερακι σου ειναι κυριως τα οπλα , η βλητικη, μαζι παντα με κυνηγι κλπ τοτε θα σου πουν αλλοι σχετικοι εδω μεσα .
Το μερακι πληρωνεται. Σε λεφτα , χρονο ,σκεψη, αγχος , αμφιβολιες κλπ , αλλα εχει και απολαυση
Αυτη που εγω παιρνω απο το κυνηγι (ναι μαζι με σκυλια , οπλα, φυσιγγια )

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back