Φίλε evripidis302,
Σχετικά με τις παρατηρήσεις σου για το ΤΜ στον πίνακα και στο κυνήγι, θα ήθελα να αναφέρω πως, όπως έχω πει και σε προηγούμενα σχόλιά μου, ο πίνακας είναι ο πιό αξιόπιστος τρόπος να αξιολογήσουμε την τουφεκιά μας, αρκεί να κάνουμε τις δοκιμές μας σωστά δηλ υπό τις ίδιες συνθήκες με αυτές που θα χρησιμοποιήσουμε τον κάθε τύπο φυσιγγιού. Η καλύτερη κάννη ή το καλύτερο τσοκ να χρησιμοποιηθούν, μπορεί να δώσουν τελείως αλλοπρόσαλα αποτελέσματα, από άριστα έως χάλια, αυτά όμως θα ισχύουν και στο κυνήγι με τις ίδιες καιρικές συνθήκες (θερμοκρασία, υγρασία, βαρομετρική πίεση, υψόμετρο κλπ). Να πω εδώ πως στις δοκιμές στον πίνακα, σπάνια κάποιος να ζεστάνει πρώτα την κάννη του για ρεαλιστικά αποτελέσματα σε κυνήγια σε πολυάριθμα θηράματα (τσίχλα φέτος κλπ), σε κυνήγια με πολύ λίγες τουφεκιές (μπεκάτσα , πέρδικα) τα φυσίγγια πρέπει να δοκιμάζονται με κρύα κάννη αλλά εκεί και οι γομώσεις είναι αρκετά εξειδικευμένες σε σχέση με πχ τα τσιχλοφύσιγγα. Τώρα, για την δύναμη που σε εξέπληξε, αυτό που παρατήρησες, αν και τα πουλιά δεν ήσαν σμπαράλια από ότι κατάλαβα, έχει να κάνει με το ότι οι τουφεκιές με τσοκ BRAIN χαρακτηρίζονται από το ότι τα σκάγια της (εμπλουτισμένης) περιφέρειας έχουν ακριβώς την ίδια φονική ενέργεια με αυτά του κέντρου, κάτι που τα συμβατικά τσοκ δεν μπορούν να καταφέρουν. Τα BRAIN όντως δίνουν μεγαλύτερη ταχύτητα στην γόμωση (λόγω διπλού φαινομένου venturi) αλλά αυτή η διαφορά είναι της τάξης του 2 - 2,5 %, δηλ μη πρακτικά σημαντική η και αισθητή για τον κυνηγό καθώς, στο ίδιο κουτί φυσιγγιών την ίδια ώρα δοκιμασμένα όλα, το πιό αργό από το πιό γρήγορα θα έχει σίγουρα διαφορά τουλάχιστον 4 -6 % και αυτό σε πολύ ποιοτικούς κατασκευαστές, σε ...άσε μην πω ονόματα, έχω δει μέχρι και 13%! Στον τομέα των τσοκ, με τα BRAIN έχουμε φτάσει σε κορυφαία τεχνολογικά επίπεδα (sorry που μιλάω έτσι για τα τσοκ μου!), στον τομέα των φυσιγγιών έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας... Επί τη ευκαιρία, θα ήθελα να υχαριστήσω και σένα για τα καλά λόγια.