Εγώ πάλι θα έλεγα να ψαχτούμε λίγο:
Για δες την πάνω τουφεκιά πόσο οβάλ μακρόστενη στον κάθετο άξονα είναι, σε σχέση με την κάτω που είναι κανονική κυκλική. Αμφιβάλω δε κατά πόσο είναι ίδιας σύσφιγξης (ούτε καν αναφέρεται κάτι τέτοιο αλλά δες πυκνότητα η πάνω σε σχέση με την κάτω).
Το να παραθέτεις φωτό δεν σημαίνει τίποτα αν δεν ξέρεις να τις "διαβάσεις", έστω επιφανειακά.
Δοκιμή της πλάκας στη κυριολεξία.
Τελείως πρόχειρη και απλουστευτική προσέγγιση που προκύπτει από κάτι που έκανε κάποιος κάποτε με μία παλιά καραμπίνα. Το "σφυρί - χωνί" δεν....
Άλλες χιλιάδες δοκιμές επί δεκαετίες και από πολυάριθμους, πολύ έμπειρους και έγκριτους βλητικούς, με τον κλασσικό επιστημονικό πειραματικό τρόπο (αλλαγή μίας παραμέτρου τη φορά για παρατήρηση του τι / πως / πόσο επηρεάζει αυτή η παράμετρος) έχουν αποδείξει πέρα από κάθε αμφιβολία πως οι διαφορές εσωτερικού προφίλ στα τσοκ (ίδιας διαμέτρου εξόδου) επηρεάζουν σε τεράστιο βαθμό την απόδοση.
Συμπαθώ πραγματικά τον Νικήτα (και ίσως είμαι και από τους πρώτους που του έβαλαν διαφήμιση όταν έβγαλε το Κυνήγι και Σκοποβολή εκεί στα τέλη των ΄80).
Τώρα δεν βάζω πουθενά, εδώ ήρθα ως sponsor, κάτι που μερικοί το ξεχνάνε και έχω κατηγορηθεί κιόλας γι΄ αυτό.
Χρίστος Σωτηρόπουλος
BRAIN Chokes
ΥΓ Περιέργως, στο περί ου ο λόγος άρθρο περιέχεται κάτι πολύ σωστό που αξίζει να τονίσω :
"Αν το παράλληλο τμήμα του τσοκ είναι μακρύ τότε παύει να δρα σαν τσοκ και δρα σαν μια πρόσθετη κάννη χωρίς τσοκ" Το έχω αναφέρει κάποτε εδώ μέσα με το όνομα που του έδωσα "μνήμη της γόμωσης". Το έχω βρει μετά από πολλές δοκιμές και χρησιμοποιήσει μερικώς στη σχεδίαση των BRAIN.