Με την ευκαιρία αυτού του video να πω μερικά πράγματάκια. Πρώτον ξέρετε όλοι την άποψή μου για το τι μπορεί να σημαίνει ή δοκιμή σε πίνακα, 2 διαστάσεις και ελάχιστα αντιπροσωπευτικά συμπεράσματα ως προς την πραγματική απόδοση. Σε πείραμα που έγινε πριν από χρόνια, μετά την τοποθέτηση ενδιάμεσου πίνακα που έκρυβε την μισή ακριβώς επιφάνεια ενός άλλου πίνακα στο βάθος, η τουφεκιά στον απομακτυσμένο πίνακα δεν εόχε σχήμα μισιφέγγαρου (ημικυκλικό) όπως μπορεί να περίμενε κάποιος αλλά κανονικότατο κυκλικό απλά με λιγότερα σκάγια! Με λίγα λόγια, η πορεία του κάθε ξεχωριστού σκαγιού δεν είναι ευθύγραμμη αλλά ελικοειδής, σαν "τυρμπουσόν"! Μόνο η βιντεοσκόπηση με ειδικές κάμερες ή (επειδή αυτές κοστίζουν, πιστέψτε με ακόμα και να τις νοικιάσεις) η παρατήσρηση σε ελεγχόμενες συνθήκες (ίδιοι στόχοι, ίδια πορεία, ίδια φυσίγγια, τουφεκιές στο ίδιο σημείο κλπ) και εξαγωγή μέσων όρων μετά από μεγάλο αριθμό βολών. Όλα τα άλλα είναι για να κουβεντιάζουμε σε επίπεδο καφενείου. Πίνακες έχω και εγώ στο site μου αλλά και πάλι δεν σημαίνουν πολλά.
Τώρα σχετικά με το τι είδα στο video αυτό: έναν γάλλο ερασιτέχνη δοκιμαστή που έριξε από μία βολή με κάθε τσοκ σε χαρτιά 20 χ 40 το πολύ (ο τενεκές που τουφέκαγαν οι παλιοί! πολύ σωστή η παρατήρηση που φίλου PPV) και που η τουφεκιά με το BRAIN του έχει φύγει φανερά πάνω δεξιά! Παρ'όλα αυτά αυτός το θεωρεί αυτό δοκιμή! Δεν αντέχει στην παραμικρή κριτική, έχω δει πολύ πιό σοβαρές προσπάθειες δικών μας.
Και μιά και μιλάμε για τεστ, να σας πληροφορήσω πως στην Γαλλία, μετά από τεστ που έγιναν με τσοκ όλων σχδόν των κατασκευαστών, τα BRAIN βγήκαν τα καλύτερακαι έτσι ο πολλές φορές Πρωταθλητής Κόσμου FITASC Spotring και εφέτος Πενευρωπαϊκός, ο Christophe Auvret (σκοπευτής της GUERINI) αλλά και ο Πανευρωπαϊκός πέρυσι στο Compak Sporting, Matthieu Delmas (σκοποευτής της KRIEGHOFF), αποφάσισαν και χρησιμοποιούν πλέον BRAIN Chokes, χωρίς να τους πληρώνω ή τίποτε άλλο, επειδή θέλουν οι ίδιοι να έχουν τον πιό αποτελεσματικό εξοπλισμό!
Όσο για τα σχόλια των φίλων πιό πάνω...μα ναι, αυτό ήθελα να πετύχω, κέντρο με μόνο τα απαραίτητα σκάγια και έτσι ενισχυμένη περιφέρεια που να επιτρέπει μεγαλύτερο σφάλμα σκόπευσης! Αυτό που λένε όλοι για τα BRAIN: φιλικά τσοκ. Τα πυκνά κέντρα βάζουν απλά υπερβολικά πολλά σκάγια, εξ'ού και τα "καπνίσματα". όμως αυτό σημαίνει και κάποιες (αρκετές) άλλες χαμένες τουφεκιές που δεν ήμαστα;ν κατάκεντρα... Το να βάλουμε ένα σκασμό σκάγια παραπάνω από τα 3 απαραίτητα στο πουλί δεν λέει και τίποτα. Τρις ή τετράκις εις θάνατον είναι ποινές δικαστηρίου για κακούργους, εμάς μας φτάνει να σκοτώσουμε το θήραμά μας...μία φορά. Έχω ένα δωμάτιο γεμάτο κύπελλα από σκοπευτικούς αγώνες και Πρωταθλήματα αλλά και πάλι, έχουν υπάρξει περιπτώσεις που εάν είχα BRIAN τσοκ θα είχα πάρει κάποια πιάτα και κάποια πουλιά που ακόμα με "πειράζει" η ανάμνησή τους.
Φιλικά
Χρήστος Σωτηρόπουλος