Ακριβώς έτσι... πολύ μαλακό της benelli και με το παραμικρό πληγωνόταν..Εκεί που πονάει το ινφλεξ είναι ότι κολλάει λίγο σε κάποια ρούχα αλλά οκ όχι τίποτα τρομερό
Ακουγετε συχνα αυτο φιλε Σταματη κ ισως να ισχυει αλλα μεχρι ενα σημειο...και εδω ολα εχουν να κανουν με τους νομους της φυσικης..
δεν γινεται να εχουμε ενα ελαφρυ οπλο κ επειδη το κοντακι μας ειναι οκ να θεωρουμε οτι θα ριξουμε 36-40γρ χωρις να νιωσουμε τιποτα..
το βαρος του οπλου δια το 96 δεν βγηκε τυχαια κ αυτο ισχυει ανεξαρτητως μετρων κοντακιου...
Μην μπερδεύετε βρε παιδιά την φυσική με τις φήμες.Λογικό η αδράνεια έχει μεγαλύτερη ανάκρουση και η Μπράουνινγκ αντίθετα φημίζεται για την χαμηλή ανάκρουση
Δηλαδή ένα δίκανο 3 κιλά και μια καραμπίνα αερίων 3 κιλά και μια αδράνειας 3 κιλά έχουν την ίδια ανάκρουση? Με το ίδιο φυσίγγι πάντα μιλάμε.Μην μπερδεύετε βρε παιδιά την φυσική με τις φήμες.
Όσο πιο βαρύ είναι ένα όπλο τόσο μικρότερη ταχύτητα ανάκρουσης θα έχει. Πχ αν έχω 2 όπλα (ανεξάρτητα μηχανισμού) και το ένα ζυγίζει 2 κιλά και το δεύτερο 4 τότε το ελαφρύτερο θα έχει διπλάσια ταχύτητα ανάκρουσης.
Πάμε τώρα στην ενέργεια ... Το ελαφρύτερο έχει διπλάσια ενέργεια ανάκρουσης.
Και στην δύναμη που δέχεται ο ώμος μας ... Το ελαφρύτερο ασκεί την διπλάσια δύναμη αν η απόσταση "πέδησης" είναι η ίδια.
Μιλάμε πάντα για ξύλινα κοντάκια.
Τα high tech κοντάκια και τα ελαστικά στο πίσω μέρος του κοντακιού απλά παραμορφώνονται και απορροφούν ΕΝΕΡΓΕΙΑ ανάκρουσης με αποτέλεσμα να μειώνεται η δύναμη.
Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΡΟΥΣΗ.
Η απόφαση είναι απλή ... Ελαφρύ όπλο και μεγάλη ανάκρουση ή βαρύ όπλο και μικρή ανάκρουση ;
Γουρουνάδες, λαγάδες, μπεκατσάδες και γενικώς όσοι ρίχνουν λίγα φυσίγγια στο 1.
Τσιχλάδες, καρτερατζήδες πτηνών, σκοπευτες στο 2.
Δηλαδή ένα δίκανο 3 κιλά και μια καραμπίνα αερίων 3 κιλά και μια αδράνειας 3 κιλά έχουν την ίδια ανάκρουση? Με το ίδιο φυσίγγι πάντα μιλάμε.
Δεν νομίζω
Όταν το πιτς είναι κάθετα 90° τότε δεν κλοτσαει πολύωραίο ερώτημα για νέους κυνηγούς που τους αρέσει η φυσική.
στα αέρια θα είναι λιγότερο μιας και έχουμε διαφυγή, στα αδρανειας και δίκαννο σχεδόν το ίδιο (το σύστημα είναι κλειστό ίσως καποιο μικρό ποσοστό από κινητική γινει θερμική στο ελατήριο, ψιλά γραμματα)
Για μενα το μυστικό είναι στο πελμα. Οταν αυτό ακουμπά ολόκληρο στον ώμο μας τοτε όλα ειναι καλά, οι δυναμεις μεταφέρονται ομαλα μεσω της μεγιστης επιφανειας (λιγοτερη πιεση), και εαν έχουμε και μια ελαφριά κλιση προς τα μπρος τότε η γωνία βοηθά μέρος των δυνάμεων να μεταφερθούν στο έδαφος, οπότε νιώθουμε λιγοτερη δυναμη να μας "χτυπά" προς τα πίσω
Δηλαδή ένα δίκανο 3 κιλά και μια καραμπίνα αερίων 3 κιλά και μια αδράνειας 3 κιλά έχουν την ίδια ανάκρουση?
Με το ίδιο φυσίγγι πάντα μιλάμε.
Δεν νομίζω
στα αέρια θα είναι λιγότερο μιας και έχουμε διαφυγή, στα αδρανειας και δίκαννο σχεδόν το ίδιο (το σύστημα είναι κλειστό ίσως καποιο μικρό ποσοστό από κινητική γινει θερμική στο ελατήριο, ψιλά γραμματα)
Για μενα το μυστικό είναι στο πελμα. Οταν αυτό ακουμπά ολόκληρο στον ώμο μας τοτε όλα ειναι καλά, οι δυναμεις μεταφέρονται ομαλα μεσω της μεγιστης επιφανειας (λιγοτερη πιεση), και εαν έχουμε και μια ελαφριά κλιση προς τα μπρος τότε η γωνία βοηθά μέρος των δυνάμεων να μεταφερθούν στο έδαφος, οπότε νιώθουμε λιγοτερη δυναμη να μας "χτυπά" προς τα πίσω
Εγώ αυτό που είδα ότι η γκόμενα δεν παίζεται και μια λεπτομέρεια ποσό κλήση λαβή έχουν στο όπλο και πως τοποθετούν το δάκτυλο γεμάτα στη σκανδάλη και όχι λίγο στην άκρηΔείτε και λίγο Danka ...
www.youtube.com/watch?v=dEXiRM-qMr4
4.5 κιλά τα όπλα του skeet των παγκόσμιων πρωταθλητών με 24γρ σκάγια αν δεν κάνω λάθος ... τυχαίο ... δεν νομίζω
ps
1. Σε αυτό το βίντεο λατρεύω την σκηνή στο 0:36 (τα σκάγια να χτυπάνε στις σταγόνες της βροχής)
2. Δείτε στο 1:30 την ανάκρουση της καραμπίνας και αμέσως μετά την βολή με το αλληλεπίθετο (ημέρα με την νύχτα)
3. Θέλω την βοήθεια των ειδικών στην σκηνή 2:25 & 3:09 σε αντιπαράσταση με την 1:44. Ποια η "πιο σωστή" στήριξη του όπλου στο πρόσωπο σε συνθήκες κυνηγιού και όχι σκοπευτηρίου ? Προσωπικά τουφεκάω όπως ο πρώτος, δεν ακουμπάω δηλαδή το ζυγωματικό στο κοντάκι.
Γι'αυτο διάλεξα αυτό το video ...Εγώ αυτό που είδα ότι η γκόμενα δεν παίζεται
Αυτό ...θα ήθελα να το δω σε ζωγραφιά!Ένα κοντάκι πραγματικά στα μέτρα μας, με μια λαβή σωστή, ένα γεναιοδωρο toe out και ένα αρνητικό pitch, δεν θέλει καθόλου πέλμα. Ρίχνεις και με σκέτο ξύλο!
Εγώ αν το βάλω γεμάτα...πάω κάτω αριστερά...τι στο καλό ...άλλη γκόμενα μου έβγαλε εμένα???Εγώ αυτό που είδα ότι η γκόμενα δεν παίζεται και μια λεπτομέρεια ποσό κλήση λαβή έχουν στο όπλο και πως τοποθετούν το δάκτυλο γεμάτα στη σκανδάλη και όχι λίγο στην άκρη