καλυσπερα! έριξα μια ματια στο θεμα και το βρηκα πολυ ενδιαφερον. μονο που δεν με κάλυψε .. θελω να μου πειτε εσεις που ξερετε καλυτερα.. ψαχνω 16αρι νο8 ροττβαηλ!
Μου κανει εντυπωση γιατιψαχνω 16αρι νο8 ροττβαηλ!
Μιχάλη, δεν ξέρω από μαγαζιά στην Αθήνα, και ειδικά στην περιοχή σου. Αλλά ζητήστε το R-16 της εταιρείας ΔΟΡΚΑΣ, είναι το ίδιο ακριβώς φυσίγγι. Πάντα η ΔΟΡΚΑΣ το γέμιζε, απλά τελευταία του άλλαξε όνομα, όπως και το αντίστοιχο 12αρι Rottweil που το μετονόμασε σε R-12. Δεν ξέρω τι έπαιξε, υποθέτω ότι μάλλον οι Γερμανοί της ζήτησαν χοντρό χρήμα για να συνεχίσει να χρησιμοποιεί το όνομα Rottweil και δεν τη συνέφερε.τα ψάχνω γιαντα οντως, είναι δυσεύρετα .
είναι λιγα τα καταστηματα που χουν. αυτα ηταν απο το περιστέρι. δε ξερω περισσότερες λεπτομέρειες. τα χε βρει ο πατερας.
απλα σκέφτηκα , μηπως ξερετε καποιο καταστημα στο οποιο θα τα βρω σιγουρα. και να ειναι σχετικα κοντα μου. [θυμίζω , νικαια είμαι.]
παντως,ναι δεν είναι γνήσια. καποιο παντρεμα παιζει.
Μιχάλη, δεν ξέρω από μαγαζιά στην Αθήνα, και ειδικά στην περιοχή σου. Αλλά ζητήστε το R-16 της εταιρείας ΔΟΡΚΑΣ, είναι το ίδιο ακριβώς φυσίγγι. Πάντα η ΔΟΡΚΑΣ το γέμιζε, απλά τελευταία του άλλαξε όνομα, όπως και το αντίστοιχο 12αρι Rottweil που το μετονόμασε σε R-12. Δεν ξέρω τι έπαιξε, υποθέτω ότι μάλλον οι Γερμανοί της ζήτησαν χοντρό χρήμα για να συνεχίσει να χρησιμοποιεί το όνομα Rottweil και δεν τη συνέφερε.
Πάντως είναι πολύ καλό φυσίγγι, λίγο δυνατό για τα γούστα μου, αλλά καλό και σταθερό εδώ και πολλά χρόνια που το ρίχνω.
Να κι ένα μαγαζί που λέει ότι το έχει σε απόθεμα:
https://www.pelops.gr/fysiggia-dorkas-r-16-28gr.html
Που το βρηκες μωρεεεε????
Δυστυχώς ή ευτυχώς - δεν είναι δικό μου !!! Είναι του γείτονα μου στο χωριό, έχει πάψει να κυνηγά πολλά χρόνια, το είχε παραμελημένο γεμάτο αράχνες και σκόνες, και είχε πιάσει σκουριά σε διάφορα σημεία. Μου το έφερε προχθές να το καθαρίσω λιγάκι και με την ευκαιρία έβγαλα μερικές φωτο. Το κακό είναι ότι οι κάννες εσωτερικά έχουν σημαντικές διαβρώσεις από τη σκουριά, δυστυχώς το αποτέλεσμα της αμέλειας καθαρισμού στις αχρωμίωτες κάννες, σε συνδυασμό και με τα καψούλια βροντώδους υδραργύρου των παλαιότερων εποχών.Που το βρηκες μωρεεεε????
Πανο τι κυνηγια κάνεις?Φαντάζομαι σε μακρινες βολες δεν πιανεται..Να σας δείξω & γω το δικό μου 16άρι,το οποίο δεν πρόκειται ποτέ να φύγει από τα χέρια μου!!Baikal!
Πανο τι κυνηγια κάνεις?Φαντάζομαι σε μακρινες βολες δεν πιανεται..
Ένα refinishing στα ξύλα θέλει, κρίμα τέτοια όπλα να φαίνονται έτσι. Μάλιστα σε αυτό θα ταίριαζε ένα φινίρισμα καθαρά λινελαιου, απολύτως τίποτε άλλο, λινελαιου και κερί.Δυστυχώς ή ευτυχώς - δεν είναι δικό μου !!! Είναι του γείτονα μου στο χωριό, έχει πάψει να κυνηγά πολλά χρόνια, το είχε παραμελημένο γεμάτο αράχνες και σκόνες, και είχε πιάσει σκουριά σε διάφορα σημεία. Μου το έφερε προχθές να το καθαρίσω λιγάκι και με την ευκαιρία έβγαλα μερικές φωτο
Δεν κατάλαβα καλά την ερώτηση του Μιχάλη, αν είναι αυτό που λες Τάσο έχεις δίκιο μεν, αλλά είναι και λογικό να μην βρίσκει , αφού τώρα πλέον το φυσίγγι αυτό λέγεται R-16.
Εδώ που τα λέμε, γνήσιο Rottweil δεν ήταν ποτέ... εγώ τουλάχιστον όσα χρόνια το θυμάμαι (25-30) είχε πυρίτιδα PSB 1. Τα πρώτα χρόνια σε κάλυκα RWS/GECO (Rottweil) με καψύλι sinoxid (υποτίθεται) και έπειτα σε κάλυκα CHEDDITE με Cx1000. Πιστεύω ότι το καψύλι ήταν και στα πιο παλιά το ίδιο, δεν ξέρω πως και τι ήταν το sinoxid ... αλλά εγώ το βλέπω Cx1000 ... μπορεί να κάνω και λάθος...
Συμφωνώ απόλυτα Γιώργο. Αυτό ακριβώς σκεφτόμουν κι εγώ ότι θα έκανα αν ήταν δικό μου ...Ένα refinishing στα ξύλα θέλει, κρίμα τέτοια όπλα να φαίνονται έτσι. Μάλιστα σε αυτό θα ταίριαζε ένα φινίρισμα καθαρά λινελαιου, απολύτως τίποτε άλλο, λινελαιου και κερί.
Τότε είναι που δεν θα το δίνει ούτε με σφαίρες....Στελιο κανε του ενα διακανονισμο. Πες του οτι αμα στο σενιαρω εσωτερικα και εξωτερικα μου το πουλας;