Cal.16

καλυσπερα! έριξα μια ματια στο θεμα και το βρηκα πολυ ενδιαφερον. μονο που δεν με κάλυψε .. θελω να μου πειτε εσεις που ξερετε καλυτερα.. ψαχνω 16αρι νο8 ροττβαηλ!

FILE0094.jpg
FILE0095.jpg

Δεν κατάλαβα καλά την ερώτηση του Μιχάλη, αν είναι αυτό που λες Τάσο έχεις δίκιο μεν, αλλά είναι και λογικό να μην βρίσκει , αφού τώρα πλέον το φυσίγγι αυτό λέγεται R-16.
Εδώ που τα λέμε, γνήσιο Rottweil δεν ήταν ποτέ... εγώ τουλάχιστον όσα χρόνια το θυμάμαι (25-30) είχε πυρίτιδα PSB 1. Τα πρώτα χρόνια σε κάλυκα RWS/GECO (Rottweil) με καψύλι sinoxid (υποτίθεται) και έπειτα σε κάλυκα CHEDDITE με Cx1000. Πιστεύω ότι το καψύλι ήταν και στα πιο παλιά το ίδιο, δεν ξέρω πως και τι ήταν το sinoxid ... αλλά εγώ το βλέπω Cx1000 ... μπορεί να κάνω και λάθος...

τα ψάχνω γιαντα οντως, είναι δυσεύρετα .
είναι λιγα τα καταστηματα που χουν. αυτα ηταν απο το περιστέρι. δε ξερω περισσότερες λεπτομέρειες. τα χε βρει ο πατερας.
απλα σκέφτηκα , μηπως ξερετε καποιο καταστημα στο οποιο θα τα βρω σιγουρα. και να ειναι σχετικα κοντα μου. [θυμίζω , νικαια είμαι.]
παντως,ναι δεν είναι γνήσια. καποιο παντρεμα παιζει.

τα ψάχνω γιαντα οντως, είναι δυσεύρετα .
είναι λιγα τα καταστηματα που χουν. αυτα ηταν απο το περιστέρι. δε ξερω περισσότερες λεπτομέρειες. τα χε βρει ο πατερας.
απλα σκέφτηκα , μηπως ξερετε καποιο καταστημα στο οποιο θα τα βρω σιγουρα. και να ειναι σχετικα κοντα μου. [θυμίζω , νικαια είμαι.]
παντως,ναι δεν είναι γνήσια. καποιο παντρεμα παιζει.
Μιχάλη, δεν ξέρω από μαγαζιά στην Αθήνα, και ειδικά στην περιοχή σου. Αλλά ζητήστε το R-16 της εταιρείας ΔΟΡΚΑΣ, είναι το ίδιο ακριβώς φυσίγγι. Πάντα η ΔΟΡΚΑΣ το γέμιζε, απλά τελευταία του άλλαξε όνομα, όπως και το αντίστοιχο 12αρι Rottweil που το μετονόμασε σε R-12. Δεν ξέρω τι έπαιξε, υποθέτω ότι μάλλον οι Γερμανοί της ζήτησαν χοντρό χρήμα για να συνεχίσει να χρησιμοποιεί το όνομα Rottweil και δεν τη συνέφερε.
Πάντως είναι πολύ καλό φυσίγγι, λίγο δυνατό για τα γούστα μου, αλλά καλό και σταθερό εδώ και πολλά χρόνια που το ρίχνω.
Να κι ένα μαγαζί που λέει ότι το έχει σε απόθεμα:
https://www.pelops.gr/fysiggia-dorkas-r-16-28gr.html

Μιχάλη, δεν ξέρω από μαγαζιά στην Αθήνα, και ειδικά στην περιοχή σου. Αλλά ζητήστε το R-16 της εταιρείας ΔΟΡΚΑΣ, είναι το ίδιο ακριβώς φυσίγγι. Πάντα η ΔΟΡΚΑΣ το γέμιζε, απλά τελευταία του άλλαξε όνομα, όπως και το αντίστοιχο 12αρι Rottweil που το μετονόμασε σε R-12. Δεν ξέρω τι έπαιξε, υποθέτω ότι μάλλον οι Γερμανοί της ζήτησαν χοντρό χρήμα για να συνεχίσει να χρησιμοποιεί το όνομα Rottweil και δεν τη συνέφερε.
Πάντως είναι πολύ καλό φυσίγγι, λίγο δυνατό για τα γούστα μου, αλλά καλό και σταθερό εδώ και πολλά χρόνια που το ρίχνω.
Να κι ένα μαγαζί που λέει ότι το έχει σε απόθεμα:
https://www.pelops.gr/fysiggia-dorkas-r-16-28gr.html

όντως ήταν πιο δυνατο απ όσα αντιστοιχα ειχα δοκιμασει την εποχη εκεινη.grand prix , lambro.πάντως τα τουφεκισα φετος καθως τα χα ξεχασμενα τα τελευταια 12++++ χρονια σε ενα ντουλαπι και η τουφεκια τους ηταν βαλσαμο.....
μετα επειδη ειναι δυσευρετα οντως επαιξα με τα grand prix ζωχιου που ηταν με Α1.πολυ καλη και γρηγορη τουφεκια.δεν γλιτωνε τιποτα.

Που το βρηκες μωρεεεε????ffff.RESPECT.
Δυστυχώς ή ευτυχώς - δεν είναι δικό μου !!! Είναι του γείτονα μου στο χωριό, έχει πάψει να κυνηγά πολλά χρόνια, το είχε παραμελημένο γεμάτο αράχνες και σκόνες, και είχε πιάσει σκουριά σε διάφορα σημεία. Μου το έφερε προχθές να το καθαρίσω λιγάκι και με την ευκαιρία έβγαλα μερικές φωτο. Το κακό είναι ότι οι κάννες εσωτερικά έχουν σημαντικές διαβρώσεις από τη σκουριά, δυστυχώς το αποτέλεσμα της αμέλειας καθαρισμού στις αχρωμίωτες κάννες, σε συνδυασμό και με τα καψούλια βροντώδους υδραργύρου των παλαιότερων εποχών.
Είχα ξαναγράψει στο φόρουμ σχετικά με αυτό το όπλο. Είναι ισπανικό. Παλαιότερα είχα γράψει και στον Κυπρίδημο, μάλιστα επειδή τότε δεν είχα τρόπο να βγάλω φωτογραφίες τις σφραγίδες, έφτιαξα και του έστειλα τα παρακάτω σχεδιαγράμματα !!!
ISPAN-_BASH-1.jpg
ISPAN-_KANNES-1.jpg

Μου απάντησε στο ΕΘΝΟΣ-ΚΥΝΗΓΙ. Εν τω μεταξύ είχα ψάξει και στο ιντερνετ και είχα βρει κάποια πράγματα ... τα ίδια μου είπε κι αυτός ... ότι το όνομα του κατασκευαστή είναι LUCIO LOYOLA (τα γράμματα CK μέσα σε οβάλ) ... και τα υπόλοιπα που "λένε" οι σφραγίδες ... ;)

Πανο τι κυνηγια κάνεις?Φαντάζομαι σε μακρινες βολες δεν πιανεται..

Τάσο αυτό είναι του πατέρα μου,να φανταστείς είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από μένα:):):):) & από ιστορίες που μου έχει πεί έχει <φάει> πολλά θηράματα!! Εγώ το έχω χρησιμοποιήσει μόνο σε τσίχλες,έχει 1* & 3* σταθερό τροκάρισμα με 72 πόντους & <κόβει> τρελά.Αλλά από άποψη φυσιγγίων δεν συμφαίρει & το έχω παροπλίσει προς το παρών,αφού το σενιάρισα αρκετά.Είναι το μοναδικό από τα όπλα μου που δεν πρόκριται να το δώσω ποτέ!

Δυστυχώς ή ευτυχώς - δεν είναι δικό μου !!! Είναι του γείτονα μου στο χωριό, έχει πάψει να κυνηγά πολλά χρόνια, το είχε παραμελημένο γεμάτο αράχνες και σκόνες, και είχε πιάσει σκουριά σε διάφορα σημεία. Μου το έφερε προχθές να το καθαρίσω λιγάκι και με την ευκαιρία έβγαλα μερικές φωτο
Ένα refinishing στα ξύλα θέλει, κρίμα τέτοια όπλα να φαίνονται έτσι. Μάλιστα σε αυτό θα ταίριαζε ένα φινίρισμα καθαρά λινελαιου, απολύτως τίποτε άλλο, λινελαιου και κερί.

Δεν κατάλαβα καλά την ερώτηση του Μιχάλη, αν είναι αυτό που λες Τάσο έχεις δίκιο μεν, αλλά είναι και λογικό να μην βρίσκει , αφού τώρα πλέον το φυσίγγι αυτό λέγεται R-16.
Εδώ που τα λέμε, γνήσιο Rottweil δεν ήταν ποτέ... εγώ τουλάχιστον όσα χρόνια το θυμάμαι (25-30) είχε πυρίτιδα PSB 1. Τα πρώτα χρόνια σε κάλυκα RWS/GECO (Rottweil) με καψύλι sinoxid (υποτίθεται) και έπειτα σε κάλυκα CHEDDITE με Cx1000. Πιστεύω ότι το καψύλι ήταν και στα πιο παλιά το ίδιο, δεν ξέρω πως και τι ήταν το sinoxid ... αλλά εγώ το βλέπω Cx1000 ... μπορεί να κάνω και λάθος...

Στελιο νομιζω οσο ηταν γεμισμενο σε καλυκα RWS ειχε και μπαρουτι Rottweil και καψουλι Sinoxid, που ηταν πατεντα της RWS xωρις υδραργυρο. Η εταιρεια που τα εφτειαχνε στην Ελλαδα ειχε και την αντιπροσωπεια της RWS. Η ολη φαση πρεπει να κρατησε περιπου 5 χρονια. Μετα αλλαξαν ολα, Rottweil ηταν μονο το ονομα πανω στον καλυκα και κατα πασα πιθανοτητα την ειπε η εταιρεια στον αντιπροσωπο και αναγκαστηκε να αλλαξει ονομασια.

Ένα refinishing στα ξύλα θέλει, κρίμα τέτοια όπλα να φαίνονται έτσι. Μάλιστα σε αυτό θα ταίριαζε ένα φινίρισμα καθαρά λινελαιου, απολύτως τίποτε άλλο, λινελαιου και κερί.
Συμφωνώ απόλυτα Γιώργο. Αυτό ακριβώς σκεφτόμουν κι εγώ ότι θα έκανα αν ήταν δικό μου ... ;)
Μάλιστα αν δεν είχε διαβρώσεις εσωτερικά στις κάννες, θα προσπαθούσα να τον ψήσω να μου το πουλήσει, ακόμη και πληρώνοντας τα διπλά από όσο αξίζει, και θα το έκανα κουκλί !!! Και μόνο που είναι 16αρι, και με πραγματικές αναλογίες 16αριού, είναι μεγάλος πειρασμός για μένα... Αλλά δυστυχώς η κατάσταση των αυλών του με αποτρέπει ...

Back