Cal.16

image.jpg
[/url]uploading pictures[/IMG] picture uploader
pic upload
picture share
screen shot on pc
image sharing sites
free image host
picture uploading
image sharing sites
uploading pictures
PIEPER BAYARD 16 cal του '60.....σας αρεσει??
Να το προσέχεις και να το χαίρεσαι Βασίλη!
PIEPER BAYARD...όπλο σύμβολο για τους Έλληνες κυνηγούς του Μεσοπολέμου... βέβαια μόνο οι, κάπως, ευκατάστατοι μπορούσαν να το αποκτήσουν, οι πλειοψηφία των τότε κυνηγών, απλά τα ονειρευόντανε και κυνηγούσαν με μπροστόγιομα...
Το καινούργιο δημιούργημα της Browning το 2016!
Ένα παλιό όνομα σε ένα καινούργιο όπλο.
Πιστεύω θα ''κλέψει'' πολλές καρδιές...(εμένα ήδη μου την έκλεψε...:D .love.)
Άντε να πάρει και το 16αρι τη θέση που του ανήκει ανάμεσα στα άλλα διαμετρήματα...
Οταν παράγγειλα το όπλο που έχω τώρα, με έτρωγε να το παραγγείλω 16άρι, αλλά φοβήθηκα την δυσκολία εύρεσης φυσιγγίων διαμετρήματος 16-ειδικά στην επαρχία- αλλά και το αυξημένο κόστος τους και έτσι το πήρα 12άρι...
Αργότερα έμαθα οτι θα μπορούσα να παραγγείλω το ένα ζευγάρι καννών 12άρι και το δεύτερο 16άρι...
Ούτως η άλλος η βάση έχει μικρότερες διαστάσεις απο 12αρα, άρα θα του ταίριαζαν ''γάντι'' και οι 16άρες καννες...
Τέλος πάντων... το 16αρι είναι στην καρδιά μου...
Και όπως λέει και ο Νίκος...είναι και μια καλή αφορμή να ασχοληθείς με την ιδιογόμωση...

εχω κι εγω ενα πλαγιο διπλο 16αρι με κοκκορια (εξωσφυρο).αγαπημενο διαμετρημα και οπλο.
πολυ ελαφρυ μολις 1150 γρ οι καννες.
βεβαια δανυει την 5 ισως και 6 δεκαετια της ζωης του.
το μονο κακο του ειναι 2 φουλ τσοκ καννες του που στα κοντυνα σε ταλαιπωρει στα μακρυα ομως κοβει....
πολλες φορες το περνω στη μπεκατσα οταν ξερω οτι τα πουλια ειναι λιγα και εχει πολυ περπατημα.
αρνητικο ειναι το ισως πιο δυνατο λακτισμα,το οτι παλια τα τουφεκια δε το περνα στα μετρα τους αλλα προσαρμοζοταν ο κυνηγος στο οπλο οχι οπως σημερα, αλλα το χειροτερο ειναι οτι δν βρισκεις φυσιγγια αλλα ουτε και υλικα για την ιδιογομωση.
ονειρο μου να βρω καραμπινα με τσοκ 66 ποντοι (κ να εχω λεφτα τοτε)
πιστευω οτι μονο γαλλια σωζομαστε οπου κι αυτοι τα αγαπουν αλλα εμεις πιο ιταλοφιλοι παμε στα 20 και 28αρια
15541225_10211842754490515_2812002618956147897_n.jpg

Γνωρίζει κανεις τι αυλους έχουν τα 16 αρια.το δικο μου εxei 70αρες θαλαμες full choke και οι 2 καννες και 16.9 (μαλλον αυλός).αλλα θελω να δω ποσο σφιχτες ειναι οι κανες μου.
παντως σημερα κηδεψα 10 τσιχλοκοτσυφα και ξεπουπουλισα αλλες 3-4.
δεν ειχα ριξει πιο πολλα σμπαρα με 16 ποτέ.και πηγα απλα για πλακα....

Ας πούμε ότι περνω ένα 16αρι δίκανο.... τι βάζω για μπεκάτσα από φυσσιγγι αγοραστο? Διασποράς δεν υπάρχει στην αγορά από ότι έχω καταλάβει .xm.
Αυτό είναι το θέμα με όλα τα μικρότερα του cal 12 διαμέτρηματα, μόνο με ιδιογομωση μπορείς να φτιάξεις κάτι που λείπει από την αγορά η αν θες κάτι που δεν μπορείς να βρεις στα εμπορικά.

δυστυχώς δεν υπάρχουν διασποράς που να μπορείς εύκολα να βρεις.πριν μερικά χρόνια έβρισκες.σήμερα ακατόρθωτο.ακόμα και με απλό συγκεντρωτηρα είναι δύσκολο να βρεις.εγώ προσωπικά κάθε χρόνο αγόραζα κι ένα κουτί για το 16 κι ας μην κυνηγούσα με αυτό.αν το έκαναν κι όλοι αυτό πιστεύω ότι τώρα δεν θα ψαχναμε για φυσιγγια αφού όπου υπάρχει ζήτηση υπάρχει και διάθεση.
τις μέρες με πολύ περπάτημα κι ελάχιστες μπεκάτσες ήταν σωτήριο.απλά σε κοντινή πολύ απόσταση θέλει πολύ καλό σημάδι.βάρεσα και μια βασίλισσα φέτος.
εγώ απλά πιέζω τον μεταπωλητή που προμηθεύομαι να πιέσει τον μικροβιοτεχνη του οποίου τα φυσίγγια αγοράζω να τον πείσει να τα κάνει και διασποράς η εστω μεσοταπο ώστε να είναι πιο ευέλικτο στο κυνήγι.
διαφορετικά μονόδρομος η ιδιογομωση αλλά πιστεύω και καλύτερα τα αποτελέσματα κι εννοείται ότι τα υλικα από εξωτερικό αφού εδω μονο συγκεντρωτηρες βρισκεις.

Για μένα είναι απαγορευτικό γιατί έτσι και αλλιώς έχουν συνήθως σταθερά τσοκαρισματα και δυνατά κέντρα τα 16αρια.
Νομίζω κάποια στιγμή έβγαινε ns superfelt με μαλλινη αλλά και πάλι δεν κάνει για κλειστά σημεία .

Ενώ το 20 αρακι έχει ποικιλία απλά πληρώνεις κάτι παραπάνω

Last edited:
Έριξα κάτι μακρινές με το 16άρι με 68 εκτστ. κάννες που δέ θα το πίστευα ουτε γώ... με 26,27 γρμ. και 8άρι σκάϊ στις τσίχλες, λέω ότι δεν πολυχρειάζετε το διασποράς λόγο πιο καλής ευελιξίας σε σχέση με το 12άρι κοντά.
εγώ λογω προβληματος με την καραμπινα σχεδον ολη τη σεζον το παλευα με ενα ποζε που με κουραζε στο περπατητο.πήρα για πλακα το παλιο μου 16 αρι που ειχα να το πιασω 15 χρονια.και κυνηγησα στην αρχη με φυσιγγια που ειχαν αλλα τοσα χρονια να με περιμενουν.
τρομερες τουφεκιες
δεν το πιστευα και δεν το θυμομουν ετσι
την αλλη μερα ποζε για να δω τι μου γινεται
συγκριση καμμια υερτερουσε.
καταφερα και καρπωθηκα τα περισσοτερα πουλια που ειχα τοσα χρονια με αυτο.
την αλλη μερα αναλογα αποτελεσματα
και την τριτη το ιδιο.
αν ηταν να παρω στο χερι 5 τσιχλες με το 12 με το 16 επερνα 9-10.
δεν το πιστευα και δεν το πιστευω ακομη.οι μονες τουφεκιες που θελουν προσοχη ειναι οι κοντινες (μπεκατσα)

γι αυτο ενω το θεωρουσα παιδικο το λατρεψα αλλα επειδη ειναι κοκοροτουφεκο θελω να το ξεκουρασω.
ηδη προσανατολιζομαι στην αγορα στροφειων 16 για να ειμαι ετοιμος την ερχομενη σεζον.

Για τσίχλες ειδηκά είναι ότι πρέπει, και όχι μόνο,έριξα με οκτάρι φάσσα στα 20,25 μέτρα σέκος,το μόνο κακό εϊναι οι κάλυκες ακριβοί και δέν υπάρχει ποικιλία απο βύσματα,αλλα καλήτερα, γιατί οι πολλές επιλογές φερνουν σύγχηση,2,3 σετάπ φτάνουν...

υπάρχει παντα η λύση της ρεμινγκτον 1100 classic field που βγαινει σε 2 καννες 66 και 71 και με 3 εσωτερικα τσοκ.
τη χαλβαδιαζω καθε μερα απλά μου λείπου εκείνα τα 800 ευρω ρε γαμω το διαφορετικα..........
Μετά απο τ/φ στον Διαμαντοπουλο Remington που έκανα, μου είπε οτι αυτό το μοντέλο [1100 classic field 16 ] δεν παράγεται πλέον και δεν υπάρχει , το τελευταίο πωλήθηκε πριν δύο χρόνια, τον ρώτησα μήπως το ξαναβγάλει στο μέλλον λόγω της Α5 16αρας, μου είπε ότι δεν γνωρίζει τίποτα.

Ο κουμπάρος μου σαν ανυσηχω πνεύμα που είναι αποφάσισε την αγορά πλαγιοκανου σε διαμετρημα 16. Η χρήση του θα είναι για κυνήγια μπεκατσας. Από φυσίγγια έχουμε σκεφτεί κάποιες πατέντες για διασποράς.
Πήγαμε σήμερα και είδαμε ένα 16αρι feg Monte Carlo , ουγγαρέζικο πλάγιο αλλά η κατάσταση του ήταν απογοητευτικη από τις κάνες, τα κλειδιά του και την γενική του εικόνα. Αύριο μας είπαν για ένα robust 222 και θα πάμε να το δούμε και αυτό. Επίσης είδαμε τις προάλλες και ένα αμερικάνικο (Δε θυμάμαι τη μάρκα) αλλά ήταν πολλή βαρη.

Έχει εδώ ένας γνωστός μου ένα made in eibar που γράφουν αδουλεφτο τελείως κανες καθρεφτες ζυγισμα έπος ..700 ευρώ ζήτησε αλλά το κοντακι για να μου έρθει ήθελε τσόντα 10 πόντους και βάλε + το πρόβλημα με τα φυσιγγια διασπορας οπότε το άφησα

Back