Cal.20

Μικρότερα διαμετρήματα = ιδιογόμωση.
Δε γίνεται αλλιώς. Πρέπει να παίρνεις το όφελος των λιγότερων γραμμαρίων και πυρίτιδας, αλλιώς σε κλέβουν.
Οσοι ομως δεν εχουμε ιδεα απο ιδιογομωση οπως εγω , αναγκαστικα μας πιανουν τον κωλο και λεμε και ευχαριστω,δυστυχως.

Οσοι ομως δεν εχουμε ιδεα απο ιδιογομωση οπως εγω , αναγκαστικα μας πιανουν τον κωλο και λεμε και ευχαριστω,δυστυχως.
Κανένας δε γεννήθηκε γνώστης. Όλους κάποιος κυνηγός μας δίδαξε την τέχνη της ιδιογόμωσης. Άμα θελήσεις πολλοί εδώ στο φόρουμ θα σε βοηθήσουν για να ξεκινήσεις.

Σχετικά με το κοστος των φυσιγγίων των cal 20.
Άμα έχεις το οπλο και ρίχνεις, λεω εγώ, 40 κουτιά τον χρόνο σε μικρότερα θηράματα με πολλές ευκαιρίες για βολές (Ορτυκια μεγιστο 10 φυσίγγια την έξοδο και τσίχλες άντε 40 -μακάρι να έριχνα τόσα!!!)
Δηλαδή 1000 φυσίγγια που πιστευω μονο αν μένεις επαρχία ή είσαι εισοδηματίας στην Αθήνα μπορεί να ρίχνεις.
Εγώ έχω καμμιά 10ρια κουτία 3-4 χρόνια και δεν τα καταφερνω να τα τελειώσω.

Πόσο είναι μεγαλύτερο το κόστος για 40 κουτιά? 60-80 ευρώ το χρόνο?, και έχεις την απόλαυση του πιό αθλητικού κυνηγιού!
Τώρα, αν θες πιό οικονομικό κυνήγι και σε οπλο (ειδικά αν είναι να αγοράσεις) και σε φυσίγγι πάς σε 12άρι.
Και σε οτι αφορά κόστος φυσιγγίων σε 20άρι, στον Ρουμελιώτη που ρώτησα πέρυσι και οι τιμές ήταν καλές και σε ότι γραμμάρια και μέγεθος ήθελα αυτά μπορούσε να μου τα ετοιμάσει.

Καλορίζικο Νικόλα .
Οι τιμές των φυσιγγίων αντισταθμίζονται από την κυνηγετική φτώχεια , λίγες είναι οι περιοχές που θα ξοδέψεις φυσιγγια . Η Αγία τσίχλα δυο χρόνια που είμαι εδώ η απουσία της είναι χαρακτηριστική .

Σχετικά με το κοστος των φυσιγγίων των cal 20.
Άμα έχεις το οπλο και ρίχνεις, λεω εγώ, 40 κουτιά τον χρόνο σε μικρότερα θηράματα με πολλές ευκαιρίες για βολές (Ορτυκια μεγιστο 10 φυσίγγια την έξοδο και τσίχλες άντε 40 -μακάρι να έριχνα τόσα!!!)
Δηλαδή 1000 φυσίγγια που πιστευω μονο αν μένεις επαρχία ή είσαι εισοδηματίας στην Αθήνα μπορεί να ρίχνεις.
Εγώ έχω καμμιά 10ρια κουτία 3-4 χρόνια και δεν τα καταφερνω να τα τελειώσω.

Πόσο είναι μεγαλύτερο το κόστος για 40 κουτιά? 60-80 ευρώ το χρόνο?, και έχεις την απόλαυση του πιό αθλητικού κυνηγιού!
Τώρα, αν θες πιό οικονομικό κυνήγι και σε οπλο (ειδικά αν είναι να αγοράσεις) και σε φυσίγγι πάς σε 12άρι.
Και σε οτι αφορά κόστος φυσιγγίων σε 20άρι, στον Ρουμελιώτη που ρώτησα πέρυσι και οι τιμές ήταν καλές και σε ότι γραμμάρια και μέγεθος ήθελα αυτά μπορούσε να μου τα ετοιμάσει.
Έμεινες ευχαριστημένος με τα φυσίγγια του Ρουμελιώτη?

Έμεινες ευχαριστημένος με τα φυσίγγια του Ρουμελιώτη?
Το συζήταγε περυσι και δυστυχώς με την ...αναπουλιά και τα κουτιά που είχα άριχτα στο σπιτι δεν προχώρησα.
Είχα κάνει συζήτηση καλή μαζί του για το τι θηραμα και καιρό τα θελω και θα τα έκανε οπως συμφωνούσαμε (σκάγια από 9 μέχρι 10,5 για ορτυκι Αυγ-Σεπτ. και τσίχλες σε περπατητό μετά τον Δεκεμβρη.
Εχω ρίξει όμως τα 12αρια του και ήταν οπως τα περίμενα - από περιγραφές άλλων φιλων εδώ.

Μολις ειδα κατι σχετικό με 20αρι. Καραμπίνα με μύλο περιστρόφου με 5 φυσίγγια, και σκοπευτικά. Παραγωγη από τους ...σύμμαχους μεμέτες και 20 χρόνια εμπειρία.
Κόστος 260$ και τα πουλάνε Καναδά - Αυστραλία για 600+.
Εμείς μείναμε στον ...άσσο και αυτός από ξένη τράπουλα.

Πολύ καλές μάλιστα! :)
Χαίρομαι (οδοντο)γιατρέ μου που συμφωνείς οτι είναι καλές για τα ...δόντια μας.
Για το δικά τους ίσως είμαστε λίγο σιτεμένοι αλλά που ξέρεις?
Βίτσια είναι αυτά. Μπορεί να πέσουμε σε καμμιά ...λυσσασμένη. Στο πηγάδι ....κατουρήσαμε εμείς??

Ένας φίλος έχει μια Remington 1100 cal 20 και την δίνει. Μου είπε ότι είναι άριστη, θα πάω να την δω. Αν ενδιαφέρεται κάποιος να μου πει.
Χρήσιμο θα ήταν να το ζυγίσεις το όπλο και να δεις ακριβώς πόσο ζυγίζει. Το μεγάλο πλεονέκτημα του 20αριού είναι το μικρό του βάρος και το μεγάλο μειονέκτημα της 1100 είναι το μεγάλο βάρος της. Οπότε δες τί σχέση έχουν αυτά τα δύο στο συγκεκριμένο όπλο γιατί για κάποιον που ενδιαφέρεται μπορεί να είναι σημαντικό.

Back