Cal.20

Με όσα όπλα και να έχω ρίξει μέχρι και 28γρ. δεν υπάρχει λάκτισμα, εκτός και αν μιλάμε για επικύνδινο φυσίγγιο. Επίσης δεν έχω άποψη για γομώσεις πάνω των 28γρ. Από όσες δοκιμές έχω κάνει, αυτήν που θεωρώ ιδανική είναι των 26γρ. και αν είναι με μάλλινη ή μεσόταπα, ακόμα καλύτερα.
Σε ευχαριστώ πολύ.

Εγώ πιστεύω πέρα από το ιδανικό βάρος που πρέπει να έχει ένα 20αρι πιστεύω ότι πρέπει να κοιτάμε κ να φέρουμε κ το ιδανικό ζύγισμα ανάμεσα στα χεριά μας,γιατί μπορεί να είναι 2,5 κιλά πχ κ να μην μας φαίνεται άλλα σκεφτείτε πως είναι ένα 2,5 ζυγισμένο ;)
...είναι βασική προϋπόθεση να είναι ζυγισμένο αλλά τι εννοούμε μ' αυτό?...:)...

το "ζυγισμένο" ντουφέκι... :) ...

...να τι λέει ο Γιάννης Μυριτζής!...κατ' εμέ γνωστής...

https://www.oplognosia.com/opla/opla239.php

Υ.Γ...και μια λεπτομέρεια που «έμμεσα» αναφέρεται στο άρθρο, η αν θέλετε, ο προσεκτικός αναγνώστης μπορεί να την «εκμαιεύσει», τρόπον τινά:

Οι σαφείς οπισθοβαρείς τάσεις , σε ενα ντουφέκι για περπατητό κυνήγι, είναι βασικό και απαραίτητο χαρακτηριστικό!...το ντουφέκι του «φτερού» που έρχεται στον ώμο μόνο του, ενώ ζυγίζει π.χ. το καλοζυγισμένο 20αρακι 2,500 γρ., σου δίνει την αίσθηση ότι είναι και πολύ ελαφρύτερο για αυτόν ακριβώς τον λόγο!...

Για τον αυτό λόγο τα ντουφέκια για περπατητό έχουν κοντύτερες κάννες από τα καθαρόαιμα καρτεροντούφεκα που έχουν μακρύτερες και κατά κανόνα σαφείς εμπροσθοβαρείς τάσεις

Last edited:
Silver pigeon
Το 725 ξέφευγε πολύ σε τιμή
Το Ultraleggero νομίζω ότι δεν υπαρχει σε εικοσαρι
Νικόλα υπάρχει το ultraleggero σε 20αρι το έχω δει και σε βίντεο στο youtube μάλιστα ο τύπος κανονίζει και κάτι φασσες με αυτό!! Απλά δεν ξέρω πως να το ανεβάσω εδώ το βίντεο! Αλλά σε τιμή πιστεύω ότι θα φτάνει το τριχιλιαρο!!

Το 525 γιατί όχι; Νομίζω ότι αυτό είναι το μοντέλο της Browning που αντιστοιχίζεται με το silver pigeon Ι και δεν έχει ξεφύγει ακόμα σε τιμή.
Οπλαρα είναι αλλά σαν προφίλ το 725 μου αρέσει για 20

Back