Fabarm Team

Έχεις καλύτερο όπλο και δεν το ξέρεις επειδή δεν το χρυσοπλήρωσες.
Leo ίσως και να είναι εξίσου καλό το Rizzini αλλά πραγματικά η αίσθηση της σκανδάλης του F3, επειδή μου το έδωσε ένας στη Μαλακάσα και έριξα μια πούλα, είναι αδιανόητη!! Είναι σαν να σου λέει το πιάτο «σπάσε με».

Leo ίσως και να είναι εξίσου καλό το Rizzini αλλά πραγματικά η αίσθηση της σκανδάλης του F3, επειδή μου το έδωσε ένας στη Μαλακάσα και έριξα μια πούλα, είναι αδιανόητη!! Είναι σαν να σου λέει το πιάτο «σπάσε με».
Τι να σου πω ρε φίλε... Όλη μου τη ζωή θεωρώ τα Blaser άχρωμα - άγευστα - άνοστα. Θέλω το όπλο να έχει χαρακτήρα, όχι να θυμίζει κουζίνα AEG. Γούστα είναι αυτά. Αν άρεσαν σε όλους τα ίδια όπλα, θα υπήρχε μία μόνο μάρκα.

Τι να σου πω ρε φίλε... Όλη μου τη ζωή θεωρώ τα Blaser άχρωμα - άγευστα - άνοστα. Θέλω το όπλο να έχει χαρακτήρα, όχι να θυμίζει κουζίνα AEG. Γούστα είναι αυτά. Αν άρεσαν σε όλους τα ίδια όπλα, θα υπήρχε μία μόνο μάρκα.
Επιτέλους άλλος είναι που συμφωνούμε... Σίγουρα δεν έχω την εμπειρία σου, όπως κ πολλών άλλων στα σκοπευτικά όπλα αλλά τα blaser εμένα δεν... Δεν με τράβηξε τίποτα στο ρίξιμο του

Ποια φυσίγγια ήταν συνάδελφε?
Έχω την l4s από το 2019, για ένα χρόνο τη χρησιμοποιούσα στο σκοπευτήριο με φυσίγγια 28 γραμμαρίων και έριχνε απροβληματιστα. Μάλιστα έχω δοκιμάσει και φυσίγγια 24 γραμμαρίων πάλι απροβληματιστα. Κάτι θα συμβαίνει με την παρτίδα των φυσιγγίων που έριξες. Μπορεί όμως να θέλει και κάποια επιπλέον ρύθμιση στο συγχρονισμό από την αντιπροσωπεία, δεν είναι τίποτα όμως αυτό.

Εμένα η L4s στους πρώτους μήνες λειτουργίας δεν έριχνε τα 28gr. Συγκεκριμένα μόλις πατούσα την σκανδάλη και έριχνε το 1ο φυσίγγι δεν είχε την δύναμη το κλείστρο να πάει μέχρι το τέλος της διαδρομής και πετάξει τον άδειο κάλυκα. Με αποτέλεσμα είτε να κολλάει το άδειο φυσίγγι με το κλειστό μισο-ανοιχτο είτε να κλείνει το κλειστό με το άδειο κάλυκα να παραμένει μέσα στην θαλάμη. Μετά από ερώτηση στον λιακο είπε ότι συμβαίνει αυτό και είναι λογικο, αφού το όπλο είναι "αδουλευτο" και ότι με την συνεχή χρήση σιγα-σιγα θα αρχίσει να ρίχνει τα 28gr. Για ευνόητους λόγους αγόρασα ενα πιστόνι της fabarm το οποίο το έχει στα σκοπευτικά της όπλα για ρίχνει μέχρι και τα 24gr (έκανε 50ευρω). Εν τέλη από τον Αύγουστο μέχρι και της αρχές του Σεπτέμβρη έχω το ελαφρή πιστόνι και τον υπόλοιπο καιρό το άλλο. Τέλος πλέον ρίχνει και τα 28gr με το κανονικό πιστόνι και με κρύο καιρό. Προφανώς αυτό που έφταιγε ήταν πως το όπλο ήταν ακόμη "σκληρό" και σχεδόν αχρησιμοποίητο.
Σημείωση: δεν είναι καλό να ρίχνεις πάνω από 32gr με το ελαφρή πιστόνι.

Last edited:
Όλα τα όπλα χρειάζονται φυσίγγια για στρώσιμο και όλα τα όπλα στρώνουν και ομαλοποιείται η λειτουργία καθώς και η απόδοση της κάνης τους ,με πόσα φυσίγγια δε ξέρω αλλά υποθέτω βάση της εμπειρίας που έχω ότι σίγουρα θα χρειάζονται πάνω από 1000 και εννοείται όχι σε 3 μέρες.

παιδιά καλησπέρα.εχει κάποιος την fabarm l4s sporting να πει εντυπώσεις?σκέφτομαι να την αγοράσω
Θα ότι έλεγα ότι είναι ένα όπλο που δεν το λες και τέρας αξιοπιστίας αλλά και έχει και χαμηλή μεταπώληση μετά αν δεν σε ικανοποιήσει και θες να το αλλάξεις. Θα προτιμούσα να πάρω την Α400 lite σε αυτά τα χρήματα.

Εμένα η L4s στους πρώτους μήνες λειτουργίας δεν έριχνε τα 28gr. Συγκεκριμένα μόλις πατούσα την σκανδάλη και έριχνε το 1ο φυσίγγι δεν είχε την δύναμη το κλείστρο να πάει μέχρι το τέλος της διαδρομής και πετάξει τον άδειο κάλυκα. Με αποτέλεσμα είτε να κολλάει το άδειο φυσίγγι με το κλειστό μισο-ανοιχτο είτε να κλείνει το κλειστό με το άδειο κάλυκα να παραμένει μέσα στην θαλάμη. Μετά από ερώτηση στον λιακο είπε ότι συμβαίνει αυτό και είναι λογικο, αφού το όπλο είναι "αδουλευτο" και ότι με την συνεχή χρήση σιγα-σιγα θα αρχίσει να ρίχνει τα 28gr. Για ευνόητους λόγους αγόρασα ενα πιστόνι της fabarm το οποίο το έχει στα σκοπευτικά της όπλα για ρίχνει μέχρι και τα 24gr (έκανε 50ευρω). Εν τέλη από τον Αύγουστο μέχρι και της αρχές του Σεπτέμβρη έχω το ελαφρή πιστόνι και τον υπόλοιπο καιρό το άλλο. Τέλος πλέον ρίχνει και τα 28gr με το κανονικό πιστόνι και με κρύο καιρό. Προφανώς αυτό που έφταιγε ήταν πως το όπλο ήταν ακόμη "σκληρό" και σχεδόν αχρησιμοποίητο.
Σημείωση: δεν είναι καλό να ρίχνεις πάνω από 32gr με το ελαφρή πιστόνι.
Η δικα μου black l4s κανενα προβλημα με lambro 28 απο την αρχη και γενικα πολυ μικρη αναγκη για καθαρισμα.

Ομάδα καλησπερα, θα ήθελα εάν διαθέτει κάποιος το τσοκ hp inner extended xtreme 9/10 f να μετρήσει την έξοδο στομιου.
Σας ευχαριστώ
Μπορώ να μετρήσω το εσωτερικό (inner hp ) αν θέλεις .Θεωρητικά πρέπει να έχουν την ιδία σύσφιξη με τα εσω-εξω (exis hp)

Μπορώ να μετρήσω το εσωτερικό (inner hp ) αν θέλεις .Θεωρητικά πρέπει να έχουν την ιδία σύσφιξη με τα εσω-εξω (exis hp)
Εάν δε σου κάνει κόπο θα ήθελα...
Ψάχνω να βρω το συγκεκριμενο που δίνουν με τη western waterfowler Kai την palumbus.

Εάν δε σου κάνει κόπο θα ήθελα...
Ψάχνω να βρω το συγκεκριμενο που δίνουν με τη western waterfowler Kai την palumbus.
Χωρίς τίτλο.jpgΤο μέτρησα τώρα και το βγάζω γύρω στο 17.35mm. Θεωρητικά θα έπρεπε να είναι στα 17.5mm μιας και ο ονομαστικός αυλός της κάννης πριν από το τσοκ είναι στα 18.4. Θυμάμαι στις αρχές που είχα πάρει το όπλο το είχα μετρήσει και το είχα βγάλει στα 17.4mm βέβαια έχουμε και το σφάλμα του οργάνου που ειναι της τάξεως του 0.5mm λόγω του παχυμέτρου. Πάντως στα δύο χρόνια που έχω το όπλο πότε δεν ένιωσα την ανάγκη να το βάλω (και ντουφεκάω με σφιχτά τσοκ). Προσωπικά έχω πάρει δυο aftermarket τσοκ απο την carlson το ένα ειναι IM(17.7mm-17.65mm) και το αλλό ειναι MOD(17.8mm).Βέβαια έχω κάνει δοκιμή και έχω ρίξει με το 2αρι μαμά(17.6mm) και το carlson ΙΜ στα 35 μέτρα με τρία διαφορετικά φυσιγγια ΝΟ6 (nobel sport perconso,B&P mygra (NO5.5) και B&P F2) και το carslon εβάλε Μ.Ο 7-10 σκαγία παραπάνω απο το μαμα. Σημειωτέον ότι για κάθε μία διαφορετική μάρκα φυσιγγίου ερίξα δυο φόρες για το αντίστοιχο τσοκ, πράγμα που σημαίνει οτι δεν γίνεται να είναι τυχαίο. Παρόλα αύτα, προσώπικα στα πουλία δεν κατάλαβα διάφορα ανάμεσα στο 2αρι μαμά και στο ΙΜ carslon. Ελπιζώ να σε βοήθησα.

Καλησπέρα γνωρίζει κάποιος αν κολλάει η θέλει αλλαγή όλη η σκανδάλη
Είναι από το ξαδερφάκι στο χωριό δεν θυμάμαι μοντέλο είναι παλιό χωρίς tribore
Αλλαγή σκανδάλης χρειάζεται εκεί σπάνε αυτές

Back