Fabarm Team

Εχω ακουσει κατα καιρους για εμπλοκες,ξεθοριασματα βασης,σπασμενα ελατηρια κλπ. Δεν ξερω κατα ποσο αξιοπιστα ειναι σαν οπλα και τι ποιοτητα κατασκευης εχουν
Εχω την 368 από το 2004, την έχω λιώσει και δεν έχει το παραμικρό...!

νεκταριε καλοριζικη και καλοτουφεκη. παιδια για να μη λεμε τα ιδια σχεδον ολα τα οπλα παρουσιαζουν προβλημα σε ολες τος εταιρειες. αν οχι ολα γιατι υπαρχουν και οι εξαιρεσεις τουλαχιστον το 80%.τωρα ναι τα πρωτα μοντελα fabarm εβγαλαν αρκετα απο εμπλοκες οξειδωση στις καννες κ. α. ομως ανεκαθεν ειχαν τρομερες τουφεκιες αν οχι ανωτερες τουλαχιστον ισαξιες με αλλες εταιρειες μεγαλα ονοματα στο χωρο. τα τελευταια ομως χρονια η εταιρεια εχει παρουσιασει τρομερη βελτιωση στα οπλα της. οποτε ολα καλα. τωρα αν κατσει σε καποιον το λαχειο ε μπορει. τι να κανουμε? βλεπετε τι γινεται με τη μπερετα και την 400 τωρα τελευταια.για να μη πουμε τι εχει παθει και η μπενελι με την vinci

Last edited:
Εμενα εκτος απ τις νεες φτηνοκατασκευες μου φαινονται
Δε θα σχολιάσω αυτό γιατί πάντα έχει σχέση με τι θες να τη συγκρίνεις.
Άρα μόνο από τα μοντέλα που σου ειπα αν εξαιρέσουμε το πρώτο που ας πούμε είναι προϊστορικό για τα σημερινά δεδομένα από τα επόμενα 6 μοντέλα που σου παραθέτω τα 3 έχεις ακούσει καλά λόγια το ένα βγήκε τώρα δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης και αν έχεις ακούσει για θέματα θα είναι από την Η4 να φανταστώ.Αρα από την σειρά των μοντέλων κάποιο βγήκε με θέματα σε ποια εταιρία δεν έχει γίνει αυτό;

Να και μεσα στην συζητηση αν δεις απο την αρχη της θα δεις να αναφερονται διαφορα
Σε οποιαδηποτε συζητηση με club οπλων να μπεις θα δεις και προβληματα. Εδω και πολλα χρονια οι fabarm ειναι αξιοπιστες. Και καποια μοντελα ειναι πιο στιβαρα απο αλλων εταιρειων που θεωρητικα ειναι μεγαλυτερα ονοματα. Γιατι ειναι προβλημα το επανατατικο ελατηριο μπροστα στην l4; Ισα ισα που το καθαριζεις πιο ευκολα!

Ε οπως κι να χει αδρανειας παιρνεις και για να μην μπλεκεις με ελατηρια κλπ... Εμενα μου αρεσε εξωτερικα

Θα σου πω κάτι άλλο για το αδράνειας η M4 για να περάσει τα τεστ του Αμερικανικού στρατού και να ρίξει χιλιάδες φυσίγγια δεν πήγε με αδράνειας αλλά με σύστημα αερίων αυτό κάτι λεει(το λεγόμενο A.R.G.O Auto-Regulating Gas-Operated )

Ε οπως κι να χει αδρανειας παιρνεις και για να μην μπλεκεις με ελατηρια κλπ... Εμενα μου αρεσε εξωτερικα
Εχουν περασει απο τα χερια μου δυο benelli κι ομως παροτι ομολογουμενως πιο απλες στο καθαρισμα συμπαθησα περισσοτερο τα συστηματα αεριων κυριως για το χαμηλο λακτισμα αλλα και την πιο κοντη βαση, αλλα περι ορεξεως...Επισης κατα εναν παραξενο λογο παροτι δεν εχω και τεραστιες παλαμες με βολευουν οι πιο ογκωδεις παπιες. Δεν ενιωθα σταθερη την benelli οταν τη σηκωνα. Με βολευε η 303 και η xlr σαν πιασιμο. Επειτα απο αρκετες αλλαγες οπλων προτιμω η την καραμπινα αεριων ή μετα s.p.

Θα σου πω κάτι άλλο για το αδράνειας η M4 για να περάσει τα τεστ του Αμερικανικού στρατού και να ρίξει χιλιάδες φυσίγγια δεν πήγε με αδράνειας αλλά με σύστημα αερίων αυτό κάτι λεει(το λεγόμενο A.R.G.O Auto-Regulating Gas-Operated )
Αν και ξεφεύγουμε από το κυρίως θέμα, ο λόγος που επέλεξαν το σύστημα αερίων είναι όχι επειδή το αδρανείας είναι λιγότερο αξιόπιστο ή εμφανίζει περισσότερες εμπλοκές. Το Μ4 είναι ένα όπλο που κατασκευάστηκε για στρατιωτική χρήση και close compat. Αυτό σημαίνει πως είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς να είναι επωμισμένο, οπότε εκεί η αδράνεια πιθανόν δεν θα δουλέψει, με προφανώς ολέθριο αποτέλεσμα για τον στρατιώτη. Στην κυνηγετική πράξη αυτό δεν μας ενδιαφέρει, γτ δεν νομίζω να ρίχνει κανείς χωρίς να επωμίζει (εκτός και αν είναι ο Lucky Luke :D) και επιπλέον προφανώς στις εκατοντάδες ή και χιλιάδες βολές που κάνουμε σε μια κυνηγετική σεζόν η έλλειψη καθαρισμού δεν θα μας προβληματίσει σε ένα αδρανείας. Από την άλλη αυτό δεν είναι μειονέκτημα για το Μ4, γιατί πόσες βολές θα χρειαστεί να ρίξει σε μια υποτιθέμενη μάχη; Δεν προλαβαίνει να "βρωμίσει" ο μηχανισμός. Από κει και πέρα τα πιο military shotguns προφανώς και είναι τα επαναληπτικά (χράπα-χρούπα). Δεν σπάνε, δεν χαλάνε, δεν μπλοκάρουν (το απλόν και χάριν έχει ;) + χειροκίνητο). Το Μ4 καλύπτει όμως ένα άλλο κενό. Είναι ημιαυτόματο, άρα γρήγορες επαναλαμβανόμενες βολές.

Συμφωνω οκ αλλα μιλαμε παντα για κυνηγετικη χρηση. Εννοω πως δεν θα επαιρνα αδρανειας για να χω να βαζω και να ξαναβγαζω οτι και στις αεριων. Ευτυχως εχω αεριων η οποια τα μονα ελλατηρια που χει ειναι της αποθηκης και το επανατατικο μεσα στο κοντακι

άστοχο τελείως το επιχείρημα σου και δεν λέει δηλώνει απολύτως τίποτα

Παιδιά τώρα δεν μπορούμε να κρίνουμε την ποσότητα των φυσιγγίων που θα ρίξει ένα όπλο σε μια εμπόλεμη κατάσταση και όντως το αδράνειας θέλει σωστή επωμιση σε close compact και εδώ μιλάμε για κυνηγετική χρήση
άστοχο τελείως το επιχείρημα σου και δεν λέει δηλώνει απολύτως τίποτα
Το αν δηλώνει κάτι ,είναι το ότι όπως και να έχει η πλειονότητα προτιμά ,θέλει πες το όπως θες τις καραμπίνες αερίων για να περάσει πιο επίπονα τεστ χωρίς να μειώνω την καινοτομία του μηχανισμού αδράνειας που αν και έχει το πλεονεκτήματα της έχει και μειονεκτήματα που δεν ξεπερνιούνται όπως σωστής επωμισης,μεγαλύτερο λάκτισμα κτλ όπως και το ίδιο για την αερίων έχει μειονεκτήματα αλλά είναι πιο δοκιμασμένες και πιο εύκολα τα θέματα που έχουν να λυθούν

Παιδιά τώρα δεν μπορούμε να κρίνουμε την ποσότητα των φυσιγγίων που θα ρίξει ένα όπλο σε μια εμπόλεμη κατάσταση
Το Μ4 εξ ορισμού είναι για πολύ συγκεκριμένες στρατιωτικού τύπου επιχειρήσεις, δεν θα ρίξει ένα καράβι φυσίγγια

έγινε φίλε μου καλή συνέχεια
καλή συνέχεια αλλά θα πρέπει να μάθεις να μην νευριάζεις αν κάποιος εκφέρει άλλη άποψη από εσένα συζήτηση κάνουμε άλλωστε και δεν είναι το πρώτο θέμα που αντιδράς έτσι όπως και για τις Breda που κάποιος λέει κάτι άλλο από εσένα δεν θα ασχοληθώ άλλο με τα μυνηματα σου γιατί δεν υπάρχει λόγος να έρχομαι σε διένεξη μαζί σου.
Καταλήγοντας για να κλείνει το θέμα όλα καλά όπλα και όλα κακά η προτίμηση παραμένει στο κάτοχο που θα διαλέξει τι θέλει.
Το Μ4 εξ ορισμού είναι για πολύ συγκεκριμένες στρατιωτικού τύπου επιχειρήσεις, δεν θα ρίξει ένα καράβι φυσίγγια
Δε διαφωνώ μαζί σου απλά αναφέρω αυτά που έχουν κοινοποιήσει ότι απλά για να περάσει το τεστ ρίξαν ένα Καραβι, το ανέφερα απλά σαν παρατήρηση.

Back