Αν εννοείς ταχύτητες ,μύθος ναι . Γνώμη μου .Λίγο μεγαλύτερες αρχικές η μύθος?
Αν εννοείς ταχύτητες ,μύθος ναι . Γνώμη μου .Λίγο μεγαλύτερες αρχικές η μύθος?
είπαμε από 61 σε 76 πόντους μετρημενα +5%, από κει και πάνω δεν ξέρω, στους επόμενους 15 πόντους όσο να φτάσεις τα 90-91εκ μπορεί να το χάνει αυτό το +5% που είναι έτσι κι αλλιώς αμελητεο στον κυνηγοτοπο με εμπορικό φυσιγγιΛίγο μεγαλύτερες αρχικές η μύθος?
Ανέφερε οτι πεφτουν τα πράσινα από τον Θεό και δεν αμφιβαλω εφόσων έχει καλύτερη σκόπευση. Τις επιφυλάξεις μου τις κρατάω για το ποια έχει καλύτερη βλητικη απόδοση 71 η 90Σωστό αλλά ο Τεο μιλάει για βλητικη και τον ρόλο του να έχεις μακριά καννη
Βρε Παύλο , τι βλητικη απόδοση ; Η καύση στην άκαπνο πυρίτιδα αναπτύσσει μάξιμουμ στους 56 πόντους . Για καρτέρι θα βολέψει ναι 70 & 76 . Τπτ άλλο από θέμα βλητικης σε κυνηγητικη χρήση .
Όσο μεγαλύτερο το μήκος της κάνης τόσο μικρότερη προσκοπευση και καλύτερη ακολουθία του στοχου
είπαμε από 61 σε 76 πόντους μετρημενα +5%,
Που ξέρω γιατί μπερδεύτηκα . κι εμένα τα όπλα μου 71&76 είναι [ εκτός από μια Breda Astro με 61 κι εξωτερικά ] που δεν την κυνήγησα καθόλου . Πάντως μην νομιζεις ότι νομίζω ότι νομιζεις .Νίκο ότι γράφεις το ξέρω από πρώτο χέρι στο απάντησα ήδη και στο προηγούμενο quote μου ότι αναφορά στην επιλογή μου για 76εκ κάννης έκανα και όχι το τι θα κάνει η tribore σε 76 εκ τα οποία δεν κάνει στα 66εκ
ίδια αναφορά κάνω και για εδώ που ο φίλος λέει για σκοπευτική γραμμή και προσπαθώ να διαχωρίσω την σκοπευτική γραμμή που ναι όντως υπάρχει με την βλητική απόδοση που ισχυρίζεται ο φίλος ΤΕΟ,,,γιατί μπερδεύεσαι και νομίζεις ότι νομίζω πώς η 76αρα σκοτώνει καλύτερα ;![]()
νομιζω αυτη παιζει να ερχεται στην Ευρωπη
Αν κρίνουμε μόνο από τα τσοκ από τα οποία συνοδεύεται, μάλλον προορίζεται για μακρινέέέέέέέέές τουφεκιές...νομιζω αυτη παιζει να ερχεται στην Ευρωπη
XLR WATERFOWLER WESTERN HUNTING LINE
![]()
![]()
![]()
![]()
Product details
Specifications Tecnical data
GAUGE 12-3” ( 12/76 )
BARREL TRIBORE HP
BARREL LENGTH IN CM 71 - 76
TOP RIB TAPERED 11-8 mm ; BLACK COATED
CHOKE INNER HP
CHOKES INCLUDED 3 INNER HP ( MEDIUM - LONG - XTREME ) + 1 INNER HP EXTENDED ( XTREME )
FRAME ERGAL 55 WITH FLAT RAMP
FRAME FINISH CERAKOTE OLIVE DRAB GREEN
STOCK PISTOL
STOCK FINISH TRUE TIMBER VIPER WESTERN + SOFT TOUCH
LENGTH OF PULL IN MM 368
DROP AT COMB IN MM 35
DROP AT HEEL IN MM 55
RECOIL PAD HRA 22 MM
WEIGHT IN KG 3,20 - 3,30
CASE INTEGRALE
PROOF TEST 1630 BAR
όντος Χρήστο πρέπει να είναι για πολύ απαιτητικούς καρτεριτζιδεςΑν κρίνουμε μόνο από τα τσοκ από τα οποία συνοδεύεται, μάλλον προορίζεται για μακρινέέέέέέέέές τουφεκιές...![]()
Παυλο υπαρχει αυτο το βιντεο απο την σκοπευτικη xlr5 που καθαριζει κ λεει για το λυσε δεσε λιγο μεγαλο βεβαιααπό βρώμα τι λέει η xlr μαζεύει μπόλικη ; π.χ αν ρίξεις 4-5 κουτιά σε τι πλαίσια κυμαίνεται
Δεν ειναι μονο το"ποσα βαζει",Bill...Χωρίς να έχω όπλο με 91εκατοστα κάννη η άποψη μου βασίζεται μόνο σε ότι έχω διαβάσει. Αυτό που ξέρω λοιπόν είναι ότι βλητικα από 67 σε 91 πόντους κάννη δεν αλλάζει τίποτα. Σε απόσταση βολής αυτό που κερδίζουμε είναι η διαφορά των 24 εκατοστών. Απο εκεί και πέρα επειδή είναι πολύ πιθανό να μπορεί ο σκοπευτής να σημαδέψει καλύτερα με 91 πόντους κάννη είναι πιθανό να μπορεί να καταβάλει ευκολότερα ένα θήραμα μακρινό. Ακριβώς το αντίθετο ισχύει στα κοντινά θηράματα άλλωστε!!! Προσωπικά θα το δοκίμαζα αυτό σε σταθερό στόχο για να έβλεπα ποσα σκάγια βάζει σε ένα χαρτόνι η μια κάννη και η άλλη κρατώντας όλα τα άλλα σταθερά φυσικά.
Φυσικά εννοείται και η δύναμη που θα έχει! Σε γενικές γραμμές το νόημα που ήθελα να δώσω είναι ότι χωρίς τεστ δεν μπορούμε να ξέρουμε την πραγματικότητα. Το τι έλεγαν οι πατεράδες μας δεν έχει σχέση με την τωρινή κατάσταση νομίζω...Δεν ειναι μονο το"ποσα βαζει",Bill...![]()
Κάπως ετσι,αν οχι ακριβως!Φυσικά εννοείται και η δύναμη που θα έχει! Σε γενικές γραμμές το νόημα που ήθελα να δώσω είναι ότι χωρίς τεστ δεν μπορούμε να ξέρουμε την πραγματικότητα. Το τι έλεγαν οι πατεράδες μας δεν έχει σχέση με την τωρινή κατάσταση νομίζω...
Σωστός, όπως έχουμε ξαναπεί πολλάκις άλλη η αρχική ταχύτητα και άλλη η μένουσα!!Κάπως ετσι,αν οχι ακριβως!
Τα χρονια που κυνηγουσαν οι παππουδες κι οι πατεραδες μας...ηταν αλλιώτικα!
Το θηραμα αφθονο,ο τροπος κυνηγιου διαφορετικος!
Το φυσιγγι επρεπε να δωσει θηραμα η ακομη καλυτερα,θηραματα,οπωσδηποτε!
Δεν ασχολιοταν κανεις με παραμετρους που ασχολουμαστε σημερα.
Οι τουφεκιες ηταν στα ορια που ολα τα φυσιγγια και τα οπλα σκοτωναν.
Οι τουφεκιες ριχνονταν σ'αυτες τις αποστάσεις!
Απο το γεμισμα του τσουκαλιου,περασαμε σε μια διαφορετικη οπτικη,για το κυνηγι.
Στο δια ταυτα,υπαρχει διαφορα μεταξυ δυο κανων με διαφορετικα μηκη κι ολα τα υπολοιπα κοινα.
Η μακυτερη κανη,θα δωσει αυξημενη ταχυτητα σε σχεση με την κοντη.
Στο στομιο....
Και μια πιο βολικη εικονα στις μακρυνες τουφεκιες.
Για να παραμεινει το αβαντάζ της μεγαλυτερης ταχυτητας,χρειαζονται κι αλλα!
Οπως,χοντρο,σφαιρικο,σκληρο σκαγι!
Παράμετροι....![]()