SUV

Καλησπέρα παλικάρια ;)
Τι γνώμη έχετε για το παρακάτω όχημα ?
Κατανάλωση - ανταλλακτικά -ζημιές κτλ ;)
2ci89rc.jpg

To ιδιο εχω, καταναλωση εχει αρκετη κ ειναι το μεγαλο μειονεκτημα αυτου του αυτοκινητου που σε διαφορετικη περιπτωση θα ειχε ακομα καλυτερη πορεια πιστευω... Μεση καταναλωση μεσα κ εξω απο την πολη χωρις ομως να το λυπαμαι σε βενζινη εχω περιπου 10-12 λ/ 100 χλμ... Στο δρομο εχει καλη οδικη συμπεριφορα, ταξιδευεις ανετα αλλα χωρις μεγαλες ταχυτητες...
Χωροι αποσκευων μηδεν, οπως σε ολα της κατηγοριας αυτης, ανταλλακτικα σε φυσιολογικες τιμες...
Εκτος δρομου δεν ειναι για extreme καταστασεις αλλα θα σε παει σχεδον οπου θες με ενα καλο λαστιχο...
Σε γενικες γραμμες συνδυαζει λιγο απο ολα, ειναι πολυ καλυτερο στα ταξιδια απο ολα τα προηγουμενα Vitara αλλα εχει σχετικα αυξημενη καταναλωση...

To ιδιο εχω, καταναλωση εχει αρκετη κ ειναι το μεγαλο μειονεκτημα αυτου του αυτοκινητου που σε διαφορετικη περιπτωση θα ειχε ακομα καλυτερη πορεια πιστευω... Μεση καταναλωση μεσα κ εξω απο την πολη χωρις ομως να το λυπαμαι σε βενζινη εχω περιπου 10-12 λ/ 100 χλμ... Στο δρομο εχει καλη οδικη συμπεριφορα, ταξιδευεις ανετα αλλα χωρις μεγαλες ταχυτητες...
Χωροι αποσκευων μηδεν, οπως σε ολα της κατηγοριας αυτης, ανταλλακτικα σε φυσιολογικες τιμες...
Εκτος δρομου δεν ειναι για extreme καταστασεις αλλα θα σε παει σχεδον οπου θες με ενα καλο λαστιχο...
Σε γενικες γραμμες συνδυαζει λιγο απο ολα, ειναι πολυ καλυτερο στα ταξιδια απο ολα τα προηγουμενα Vitara αλλα εχει σχετικα αυξημενη καταναλωση...
Σε ευχαριστώ Αρη απροβληματιστα χλμ να έχεις ;);)

Πηγα μια βολτα σημερα (ραντεβου) για τεχνικο ελεγχο στην Volvo, ειχα μια ενδειξη "anti-skid service required", το θεμα λυθηκε αμεσως.
Βρεθηκα για πρωτη φορα διπλα στο νεο XC90, ενα πραγματικο αριστουργημα, ενα ονειρεμενο αυτοκινητο. Δεν θα σταθω στην ποιοτητα
κατασκευης, εξωτερικο - εσωτερικο κλπ, πολυ ευκολα καταλαβαινεις οτι η Σουηδικη προσπαθεια ειναι πλεον αξιοθαυμαστη.
Και οι δικοι μας εδω, απο την πλευρα του σπανιου τεμπελη, πολεμουν την αυτοκινηση με ολους τους τροπους. Ντρεπομαι πραγματικα,
ειμαστε παρα πολλα χρονια πισω και με τις ενεργειες μας διευρυνουμε την διαφορα.

Καλησπερα στην παρεα κι απο εμενα,
Ενα χρονο με το τερατακι στην κατοχη μου και μονο θετικα μπορω να πω.
Μοντελο του 2009,1500 κυνβικα,το πηρα με 96.000 χλμ και τωρα εχω 105 χωρις κανενα προβλημα.
Μονη μου επεμβαση η αλλαγη των πισω αμορτισερ και τοποθετηση ενισχυτικων ελατηριων της MAD επειδη μπαινει και το σκυλοκουτο.
Απο καταναλωση γυρω στα 8lt/100 km με λογικες ταχυτητες (μεχρι 120χλμ).
Μονο αρνητικο ο λιγος θορυβος στην καμπινα μετα τα 100χλμ στο κοντερ , προβλημα το οποιο λυνεται με ενα καλυτερο ηχοσυστημα!.sarcastic..sarcastic..sarcastic.
Απο χωρους με καλυπτει απολυτα τοσο στο κυνηγι οσο και στις κυνηγετικες αποδρασεις καθως στην κατηγορια του εχει το μεγαλυτερο πορτπαγκαζ!

eo8bOio.jpg

Κοίτα σύμπτωση ! Μπήκα στο θέμα,για να ρωτήσω για το συγκεκριμένο μοντέλο το 1500 απο 08 και δώθε.Να πάρω καμια γνώμη,εντύπωση, απο κάποιο συνάδελφο κάτοχο του συγκεκριμένου .Είμαι υπο σκέψην ,μέχρι το τέλος του χρόνου να σπρώξω το Niva μου και να πάρω το Τεριος....xm.

Κοίτα σύμπτωση ! Μπήκα στο θέμα,για να ρωτήσω για το συγκεκριμένο μοντέλο το 1500 απο 08 και δώθε.Να πάρω καμια γνώμη,εντύπωση, απο κάποιο συνάδελφο κάτοχο του συγκεκριμένου .Είμαι υπο σκέψην ,μέχρι το τέλος του χρόνου να σπρώξω το Niva μου και να πάρω το Τεριος....xm.
Προχωρα χωρις σκεψη...θα το καταευχαριστηθεις

Το terios 1.5 special το χει ο πατερας μου.Πριν παρω το asx που τωρα πια παμε με αυτο παντου λογω diesel αλλα και πιο μεγαλη ανεση στο ταξιδι γενικα, με το terios πηγαιναμε παντου.Δε μασαει πουθενα, με μια κορυφαια τετρακινηση και μια αξιοπιστια που σπανια πια συναντας. Στα μειον του ειναι η καταναλωση εκτος πολης ειδικα αν θες να κινηθεις γρηγορα κι αυτο γιατι εχει μονιμη τετρακινηση και το τραχυ μοτερ στο ταξιδι.

Προσωπικά,ήμουν ανάμεσα σε αυτό και στο Grand Vitara 1600,κατέληξα στο Τerios λόγο μικρότερης (έστω και λίγο) κατανάλωσης σε σχεση με το Vitara,περισσότερους χώρους ίσως, και νομίζω εκτός δρόμου είναι ενα ''κλικ'' πάνω απο το Vitara..:)

Ενα χρόνο πριν απαλλάχθηκα απο το Nissan almera 1.5 που είχα ( δεν το συμπάθησα άσχετα που το κράτησα 5-6 χρόνια) και πήρα το μοναδικό αυτοκίνητο που με συγκινούσε ως μεταχειρισμένο πολυχρηστικό .
DAIHATSU Terios 1.5 του 2009. Πραγματικά τίμιο όχημα με δυνατότητα να κάνεις πολλά πράγματα με τις αντίστοιχες παραχωρήσεις πάντα δεδομένου του κυβισμού και της μόνιμης τετρακίνησης. Σε χωματόδρομους ευκολότερα σταματάω εγώ λόγο απειρίας σε οδήγηση εκτός δρόμου παρά αυτό και με τα λαστιχάκια 50-50 έχει πρόσφυση ακόμα και σε λογική λάσπη.
windows screen capture
Και επειδή λόγο κυνηγιού τα διανυθέντα χιλιόμετρα ανέβηκαν δραματικά τοποθετήθηκε προχθές και συσκευή lpg της stag .
image hosting over 5mb
Ωστόσο επειδή η μπουκάλα πιάνει σεβαστό χώρο πλέον η σκάφη για τον χώρο αποσκευών δεν είναι χρήσιμη.
upload image
Αν κάποιος φίλος κάτοχος Terios κυρίως από Αττική την χρειάζεται ας μου στείλει μήνυμα.

Άλλη φάση αυτά τα - αυθεντικά - τζιπ. Όνειρο μου από μικρός και μένα...

ότι και να πεις είναι λίγο........
έχω περάσει αμμουδιές, εχω τραβηξει βαρκα, έκανα offroad με το Μ151Α1 που δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή λύση για τετοια τερρέν (τα Μ151Α2 ήταν η καλύτερη εκδοχή).
Κατεβασμένο το τζάμι και το ένα πόδι απ έξω...........δεν σταματούσε πουθενά και η αίσθηση απερίγραπτη...
εύχομαι κάποτε να βρεις το δικό σου.........

ότι και να πεις είναι λίγο........
έχω περάσει αμμουδιές, εχω τραβηξει βαρκα, έκανα offroad με το Μ151Α1 που δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή λύση για τετοια τερρέν (τα Μ151Α2 ήταν η καλύτερη εκδοχή).
Κατεβασμένο το τζάμι και το ένα πόδι απ έξω...........δεν σταματούσε πουθενά και η αίσθηση απερίγραπτη...
εύχομαι κάποτε να βρεις το δικό σου.........
Θα συμφωνησω και εγω μαζι σας, πραγματι τα συγκεκριμενα Jeep ειναι αλλη φαση. Εχουν περασει απο τα χερια μου το Cherokee Renegade 3,7l του 2004,
το Cherokee limited του 2009 και το Grand/crd του 2010, ολα ηταν και ειναι συναρπαστικα. Σημερα ομως, οταν βλεπω το καινουργιο Cherokee λυπαμαι για
την συνεχεια που αποφασισαν να δωσουν οι κατασκευαστες σε αυτα τα καθαροαιμα εκτος δρομου αυτοκινητα. Δεν θα το επαιρνα απλα ποτε!!!

Back