Winchester Team

• Thread starter Thread starter airman
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Απλά βρίσκει ι μύτη μου στον αντίχειρα μου σχεδόν, έτσι κι αλλιώς μονάχος μου θα κάνω την πατέντα αν χρειαστεί να τον έχω μαζί τον αποστάτη αλλιώς τι είχαμε τι χάσαμε....
@dimitrisbenelli Δεν μου σχολίασες το βάρος των κανών....
να εχεις στο μυαλο σου δυο πραγματα , το οπλο σου θελει κοντο κοντακι και λογω μηκους κανων και λογω βαρους κανων , και να ξερεις ο λογος που το πουλησε ο πρωην ηταν τα 1670 γρ που ζυγιζουν οι κανες του , κανουν το οπλο πολύ αργο στην κινηση του και δεν σταματάει ευκολα λογω αδρανειας , δεν ξερω τι ακριβως θα ριξεις με αυτό το οπλο και δεν ξερω ο σωματοτυπος σου πως είναι , εχεις ωμους και χερια δυνατα ??

Last edited:
Γενικά πιστεύω θα μου κάνει καλό το βάρος για να αποκτήσω ρυθμό. Δεν έχω εμπειρία σκοπευτική και κάνω άτσαλες κινήσεις στο κυνήγι. Σκοπευτήριο λέω να ξεκινήσω από τώρα. Μου λείπουν πολλά για να μου φταίει το όπλο, απλά μου αρέσει να ψάχνομαι. Βέβαια ο κύριος λόγος που το πήρα είναι καρτέρι αλλά θα δοκιμάσω και το σκοπευτήριο και έχω μια αίσθηση ότι θα μου αρέσει. Γενικά είμαι "μπόλικος" σαν κατασκευή και παρόλο που πάντα έλεγα τα αμερικάνικα χοντροκοποιές μια τέτοια είμαι κι εγώ τελικά και μου ταιριάζει. Από ώμους και χέρια δεν έχω παράπονο από μέση πάσχω.hair.

Γενικά πιστεύω θα μου κάνει καλό το βάρος για να αποκτήσω ρυθμό
καλοριζικο πρωτα από όλα , δεν κατηγορω το οπλο , απλως εχω μαθει να λεω τα πραγματα όπως είναι , υπαρχει η φημη ότι οποιος παρει 81 κανες θα κανει ζημια στο σπορτινγκ η ζημια στο κυνυγι , μεγα λαθος , πολύ ελαχιστα ατομα μπορουν να διαχειριστουν σωστα τετοιες κανες , μιλαμε παντα για δικαννο και δυο κανες , όχι για καραμπινες στις οποιες είναι μια η κανη με 950 γρ περιπου βαρος , μπορει να φαινεται αυτό που γραφω παραλογο αλλα οσο μεγαλωνει το μηκος και το βαρος απλωνει πιο μπροστα τοσο το οπλο γινεται στην κινηση του πιο δυσκολο και πολύ αργο , βεβαια παιζει τρομερο ρολο και το πως είναι φτιαγμενη η μπασκουλα στην κινηση και το κοντακι αλλα τελικα το βαρος των κανων είναι τρομερος παραγοντας , σε καθαρα καρτερατη κυνηγητικη χρηση θα αποδωσει τα μεγιστα , δινει συνεχεια στο swing , δεν σταματανε ευκολα τετοιες κανες , αν εισαι και μεγαλόσωμος ακομα καλυτερα , θα σου προτεινα να βαλεις τσοκ μυλερ μπροστα , και να κοντυνεις οσο μπορεις το κοντακι , τα κοντα κοντακια δινουν μια πιο γρηγορη αισθηση και κινηση στο οπλο

Last edited by a moderator:
Mακη με ποια εννοια το λες αυτο?
Η αλήθεια είναι ότι και γω αναρωτήθηκα το ίδιο και ήθελα να ρωτήσω. Η λαβή και γενικότερα το κοντάκι αυτού του συγκεκριμένου όπλου είναι τα καλύτερα που έχω πιάσει σε εργοστασιακό από οποιοδήποτε άλλο όπλο. Βέβαια έχει να κάνει και με αυτό που λέει ο Δημήτρης για την μοναδικότητα του καθενός. Είναι το μόνο εργοστασιακό κοντάκι που η λαβή του προεξέχει της παλάμης μου, σχεδόν μισό πόντο. Όταν το είχα πρωτοπιάσει αυτό το όπλο στα χέρια μου πριν 2-3 χρόνια, είχα πει ότι, να και ένα εργοστασιακό κοντάκι που δεν χρειάζεται να το αλλάξεις.
μην τσιμπατε με κανονες και πρότυπα , απλα δεν υπαρχουν , ο καθενας μας είναι μοναδικος
Έτσι είναι. Για τις δικές μου παλάμες και για του Θεό, αυτό το κοντάκι είναι ιδανικό για κάποιον άλλον μπορεί να είναι ανυπόφορο.
δεν ξερω ο σωματοτυπος σου πως είναι
Από εμένα που με ξέρεις, βάλε λίγο ύψος ακόμα και λίγο μεγαλύτερα άκρα. Θα έλεγα και λίγα κιλά αλλά τελευταία που τον είδα έχει γίνει φιγουρίνι ... .yel.:D

Από εμένα που με ξέρεις, βάλε λίγο ύψος ακόμα και λίγο μεγαλύτερα άκρα
τοτε πηρε το οπλο που επρεπε , να το ριξει να γνωρισοτυν να γινουν φιλαράκια να πιουνε και καμια μπυρα μαζι και όλα θα πανε καλα

Θα έλεγα και λίγα κιλά αλλά τελευταία που τον είδα έχει γίνει φιγουρίνι ... .yel.:D
Η αλήθεια είναι σε κιλά είχαμε κάποιες απώλειες.... Είναι απίστευτο τι μπορείς να καταφέρεις με διαλειματική εκγύμναση άνω και κάτω γνάθου.yel.
Πάντως όπως είχα πει και στον Γιώργο το όπλο το ερωτεύτηκα με την πρώτη ματιά, δεν έχω τις γνώσεις και την τεχνική να εκτιμήσω τις λεπτομέρειες, προφανώς και με ενδιαφέρουν, θέλω την γνώση αλλά στην φάση που είμαι δεν με πτοούν οι θεωρητικές ατέλειες. Θα με πείτε βλάκα αλλά νομίζω και να κάτσω στον βατήρα και να κάνω 0/25 πάλι χαρούμενος θα είμαι για πολλούς και διάφορους λόγους. Προβληματισμένος ίσως αλλά και πάλι χαρούμενος.sarcastic..sarcastic.
Μακάρι Δημήτρη να μπορώ μια μέρα να εκτιμώ και να αντιλαμβάνομαι τα όσα λες στην πράξη

Θα με πείτε βλάκα αλλά νομίζω και να κάτσω στον βατήρα και να κάνω 0/25....
Αυτό τον τρόπο σκέψης πρέπει να τον αλλάξεις γρήγορα ;)
Αυτό που θα σου πρότεινα εγώ ξέροντας πόσο δύσκολο είναι, να μην πας στον βατήρα και στον κυνηγότοπο, αν πρώτα δεν φέρεις το όπλο στα μέτρα σου.

αν πρώτα δεν φέρεις το όπλο στα μέτρα σου.
μα αν παει με στραβο οπλο είναι σαν να παει ξυπολητος στα αγκαθια , και πανω από όλα , πως να παω εγω να μου φτιαξουν τα μετρα μου σε ενα κοντακι όταν τη μια επωμιζω στην ανατολη και την άλλη στην δυση , πρεπει δηλαδή καποιος εμπειρος να μου δειξει ποια είναι η σωστη επωμιση και μετα να φτιαξω τα μετρα μου στο κοντακι , η επωμιση τα καταστρεφει και τα φτιαχνει όλα , τα α κα το ω στη καταδειξη κινουμενου στοχου , παντα η ιδια επωμιση και απολυτα μετρα στο κοντακι , και μετα προχωράμε στα περαιτέρω

Αυτό που θα σου πρότεινα εγώ ξέροντας πόσο δύσκολο είναι, να μην πας στον βατήρα και στον κυνηγότοπο, αν πρώτα δεν φέρεις το όπλο στα μέτρα σου.
το πλάνο που έχω στο μυαλό μου, με βάση αυτό που έχω ακούσει από το κύριο Μητσιάλη ότι το κοντάκι με την τεχνική πρέπει να πηγαίνουν κάπως εκ του παραλλήλου, είναι να φέρω το κοντάκι στα μέτρα μου στον πίνακα και με την βοήθεια ποιο έμπειρων σκοπευτών και μετά από λίγο να πάω σε κάποιον επαγγελματία κοντακά ή ακόμα καλύτερα αν το επιτρέψουν τα οικονομικά μου σε κάποιον δάσκαλο σχετικά νωρίς.

μα αν παει με στραβο οπλο είναι σαν να παει ξυπολητος στα αγκαθια
Και το κακό είναι ότι κάποια αγκάθια μένουν μέσα και κάνουν ζημιά και αργότερα, όταν θα φέρεις το όπλο στα μέτρα σου ;)
Δημήτρη στην επώμιση είναι πολύ καλός και σταθερός.

ότι το κοντάκι με την τεχνική πρέπει να πηγαίνουν κάπως εκ του παραλλήλου
μηπως εχεις καταλαβει με ποια τεχνικη ριχνεις στο κυνυγι ? το σκουπίζεις το πουλι ? εισαι μονιμα μπροστα του ? πως ριχνεις στο περιπου παντα

Είναι ένα select energy trap
81εκ κάννες, αχρωμίοτο
Καλοντούφεκο το ''κανόνι'' σου Θεόφραστε!
Να το χαρείς με υγεία!
Προβλέπω φέτος να στενάξουν τα πιατακια στο σκοπευτήριο και τα φασσο-τρύγονα στα κυνηγοτόπια...

Mακη με ποια εννοια το λες αυτο? Πριν παρω το 725 ειχα φτασει στο παρα 5 να παρω ενα ιδιο με του Θεοφραστου αλλα το ανεβαλα γιατι ειχε μια μικρη γρατζουνια στην καννη, ωστοσο επειδη το ειχα δοκιμασει κ στην πραξη θεωρω το κοντακι του μακρια απο ολα τα οπλα "trap" που κυκλοφρουν... Εμενα μου ειχε φανει καλο κ αν συνυπολογισουμε κ το οτι ειναι ρυθμιζομενο ηταν αρκετα "βολικο"...
λοιπόν στο παρα 5 ήμουν κι εγώ να το πάρω όταν είχα κολλήσει με το skeet και 4 φορές την εβδομάδα ήμουν Πάρνηθα
το ρυθμιζόμενο κοντάκι του όντως είναι πολύ ποιοτικό με άριστα υλικά για την κατηγορία του και προσφέρει καταπληκτική ρύθμιση στην ράχη του
είχα την τύχη να το ρίξω πολλές φορές καθώς το είχε ο Γρηγόρης ένα παιδί που είχα γνωρίσει στην Πάρνηθα
ποτέ δεν βολεύτηκα την λαβή του ίσως γιατί δεν μου πήγαινε και όπως είπε κι ο Δημήτρης ο καθένας μας είναι μοναδικός .well done.
ούτε τον κάτοχο του βόλεψε και σε 2 μήνες το έδωσε και πήρε ένα μεταχειρισμένο 682
μετά το πισω μέρος (πέλμα) επίσης ήταν άβολο....το decelerator το φόρεσε η win σε δίκαννα καραμπίνες το ίδιο ακριβώς χωρίς παραλλαγή η διορθώσεις
τελικά κατεληξα στο ultra sporter browning (το 725 δεν υπήρχε τότε ;))
μην μου πείς δε ότι επωμίζωντας το 725 και win δεν ξέρεις τι να διαλέξεις και τι σε κερδίζει .xm.
για τους 81 πόντους συμφωνώ επίσης με τον Δημήτρη....δύσκολο για πολλούς

Last edited:
Καλοριζικο φιλε, ευχομαι να το χαρεις. Το επωμισα οπως ειχα γραψει πριν λιγο καιρο, την εκδοση sporting με 76 αρες καννες.Βαρυ για τα δικα μου γουστα και για την χρηση που κανω εγω αλλα αναμφιβολα ειναι ενα καλο οπλο.

Καλορίζικο και από μένα, Αυτό το όπλο το ζαχάρωνα κανένα μήνα , μίλησα και με τον προηγούμενο ιδιοκτήτη αλλά κάτι με κρατούσε και δεν πήγα να το δω από κοντά, ίσως το γεγονός οτι εμφανισιακά μου άρεσε πολύ και θα το έπαιρνα ακόμα και αν δεν ήταν σωστή επιλογή για μένα. Το κοντάκι του είναι ζημιά.RESPECT.

Γι αυτο σε ρωτησα με ποια εννοια το λες για το κοντακι Μακη, ετσι οπως το εξηγησες συμφωνουμε...;) Εμενα η λαβη μου αρεσε πολυ κ μπορω να πω πως ναι δεν στριβει με την σκεψη, αλλα σε μερικες πουλες Skeet Που το ειχα ριξει ηταν τρενο... Για μενα κ τον σωματοτυπο μου θα ηταν λιγο too much αυτο το οπλο αλλα για την τιμη που το συζηταγα (καπου στα 1200) ο ανταγωνισμος ηταν πολυ λιγος μπροστα στο win... Ο Θεοφραστος ειναι κ δυο μετρα, ενα οπλο με ενα κοντακι λιγο "υπερβολικο" σαν αυτο ειναι πιστευω πολυ καλο για να εξικοιωθει με την σωστη επωμιση, το σκοπευτηριο κ το καρτερι....

Back