Να σας ρωτησω ρε παλικαρια 2-3 πραγματακια ...???..... εσεις που ειστε πιο γνωστες σιγουρα θα ξερετε!!
Το οπλο το αγορασα μεταχειρισμενο πριν λιγες μερες
Το παιδι που το ειχε ...το χρησιμοποιησε απο το 2010 ...προφανως εως τωρα !!
Αριθμος φυσιγγιων που εριξε .....αγνωστος !!
Η κατασταση του ....εξαιρετικη εσω κι εξω (με εξαιρεση ενα κολλημενο τσοκ ..το οποιο και μετα απο πολυ κοπο και πατεντες διαφορες.. καταφερα να το ξεκολλησω ..!!..( το παιδι που το ειχε δεν το ειχε βγαλει-καθαρισει .. ποτε )
(σημ:...οι οπλουργοι που ρωτησα με τρομαξαν λεγοντας μου κατι για κοψιμο κανης και δεν προκειται να ξεκολλησει ...και αλλα τετοια τρελλα !!)
Τεσπα αλλο θεμα αυτο !!
Το καθαρισα τελεια ...το λαδωσα ...(G96 για καθαρισμα ...και BISLEY λαδι λιπανση) ...διελυσα και το πιστονι για πιο καλο καθαρισμα (μανικι λιγο ...αλλα ο επιμενων νικα )...και ετοιμος !!
Λοιπον.... σκοπευτηριο για δοκιμες ....και παρατηρησεις !!
Παρατηρηση-Ερωτηση 1)...το οπλο ....δεν ριχνει γρηγορα και μου δινει την αισθηση , οτι δεν ακολουθει η σκανδαλη τα πατηματα του δαχτυλου μου ...κατι σαν να μην υπακουει η σκανδαλη ας το πω (βλεπω τα βιντεακια στο you tube γι'αυτο το οπλο (και το FN SLP mk1 που ειναι το ιδιο οπλο ) και με τιποτα δεν ριχνει το δικο μου το ιδιο γρηγορα !!
Ισως δεν εχω το ιδιο γρηγορο δαχτυλο ....ισως δεν εχω μαθει ακομα την σκανδαλη του καλα ...ισως πολλα αλλα ...!
Εδω ομως θελω να ρωτησω ....στο πιστονι βαζουμε λιγο λαδακι(μετα τον καθαρισμο) εκει που δουλευει(επανω στην αποθηκη) ....η..πρεπει να ειναι εντελως στεγνο ?
Εγω εβαλα μετα τον καθαρισμο του οπλου ...ελαχιστο λαδακι 2-3 σταγονες ...το οποιο το "απλωσα"με το χερι ..στην αποθηκη εκει που "παιζει" το πιστονι. (εννοειται οτι καθαρισα τελεια και τις τρυπουλες στον μαστο ...και αλλαξα και το λαστιχενιο o'ring που υπαρχει μεσα στον μαστο )
Μια σκεψη μου ειναι να αλλαζα και οτι ελατηριο υπαρχει στο οπλο ...με καινουρια (της ουρας του κλειστρου - του μαυρου πλαστικου μανικιου πριν το πιστονι -της αποθηκης - για να μην πω και το ελατηριο του πιστονιου ) δεν πρεπει να ειναι πολυ ακριβα ...οποτε γιατι οχι !!....δεν ξερω ...την γνωμη σας κι εδω παρακαλω !! (6 χρονια δουλευαν ....οσο να'ναι )
Παρατηρηση-Ερωτηση- 2) ...γεμισμα αποθηκης με φυσιγγια !!!....
Οταν παταω το φυσιγγι πανω στην γλωσσα τερμα κατω ....το φυσιγγι σκαλωνει στην αρχη της αποθηκης .....και πρεπει να το αφησω καπως πιο χαλαρο ετσι ωστε να σηκωθει λιγο η γλωσσα αρα και το φυσιγγι ...και να συρθει ανετα στην αποθηκη....χωρις ...σκαλωμα !!
Φανταζομαι ...ειναι χαρακτηριστικο των SX3...
Πριν λοιπον παρω το ντρεμελ σβουρακια τρυπανια κλπ ( ειμαι πολυ της πατεντας γενικως ...και το "εχω" και πολυ.. λογω και της δουλειας μου )....και αρχισω τις τροποποιησεις-πατεντες ....υπαρχει καποια λυση ...ετοιμη ...η καποιο εξαρτημα (ας πουμε ανταλλακτικη γλωσσα aftermarket αξεσουαρ )...και τελως παντων εσεις με sx3 ...πως την παλευετε με το εν λογω θεμα ??? ...( στο you tube ειδα διαφορα περι αυτου ...αλλα τιποτα αξιολογο και σωστο)
Βαζω και μερικες φωτο παρακατω ...ετσι για την ''ιστορια"...
Φυσικα και τα συζητησα ολα αυτα με το παλικαρι που αγορασα το οπλο ...αλλα θα ηθελα μερικες ακομα γνωμες..η..εμπειριες απο αλλους κατοχους αυτου του οπλου !!
Αυτα για την ωρα και σας ευχαριστω για τον χρονο σας !!
uploading pictures