Να σας ρωτησω ρε παλικαρια 2-3 πραγματακια ...???..... εσεις που ειστε πιο γνωστες σιγουρα θα ξερετε!!
Το οπλο το αγορασα μεταχειρισμενο πριν λιγες μερες
Το παιδι που το ειχε ...το χρησιμοποιησε απο το 2010 ...προφανως εως τωρα !!
Αριθμος φυσιγγιων που εριξε .....αγνωστος !!
Η κατασταση του ....εξαιρετικη εσω κι εξω (με εξαιρεση ενα κολλημενο τσοκ ..το οποιο και μετα απο πολυ κοπο και πατεντες διαφορες.. καταφερα να το ξεκολλησω ..!!..( το παιδι που το ειχε δεν το ειχε βγαλει-καθαρισει .. ποτε )
(σημ:...οι οπλουργοι που ρωτησα με τρομαξαν λεγοντας μου κατι για κοψιμο κανης και δεν προκειται να ξεκολλησει ...και αλλα τετοια τρελλα !!)
Τεσπα αλλο θεμα αυτο !!
Το καθαρισα τελεια ...το λαδωσα ...(G96 για καθαρισμα ...και BISLEY λαδι λιπανση) ...διελυσα και το πιστονι για πιο καλο καθαρισμα (μανικι λιγο ...αλλα ο επιμενων νικα )...και ετοιμος !!
Λοιπον.... σκοπευτηριο για δοκιμες ....και παρατηρησεις !!
Παρατηρηση-Ερωτηση 1)...το οπλο ....δεν ριχνει γρηγορα και μου δινει την αισθηση , οτι δεν ακολουθει η σκανδαλη τα πατηματα του δαχτυλου μου ...κατι σαν να μην υπακουει η σκανδαλη ας το πω (βλεπω τα βιντεακια στο you tube γι'αυτο το οπλο (και το FN SLP mk1 που ειναι το ιδιο οπλο ) και με τιποτα δεν ριχνει το δικο μου το ιδιο γρηγορα !!
Ισως δεν εχω το ιδιο γρηγορο δαχτυλο ....ισως δεν εχω μαθει ακομα την σκανδαλη του καλα ...ισως πολλα αλλα ...!
Εδω ομως θελω να ρωτησω ....στο πιστονι βαζουμε λιγο λαδακι(μετα τον καθαρισμο) εκει που δουλευει(επανω στην αποθηκη) ....η..πρεπει να ειναι εντελως στεγνο ?
Εγω εβαλα μετα τον καθαρισμο του οπλου ...ελαχιστο λαδακι 2-3 σταγονες ...το οποιο το "απλωσα"με το χερι ..στην αποθηκη εκει που "παιζει" το πιστονι. (εννοειται οτι καθαρισα τελεια και τις τρυπουλες στον μαστο ...και αλλαξα και το λαστιχενιο o'ring που υπαρχει μεσα στον μαστο )
Μια σκεψη μου ειναι να αλλαζα και οτι ελατηριο υπαρχει στο οπλο ...με καινουρια (της ουρας του κλειστρου - του μαυρου πλαστικου μανικιου πριν το πιστονι -της αποθηκης - για να μην πω και το ελατηριο του πιστονιου ) δεν πρεπει να ειναι πολυ ακριβα ...οποτε γιατι οχι !!....δεν ξερω ...την γνωμη σας κι εδω παρακαλω !! (6 χρονια δουλευαν ....οσο να'ναι )
Παρατηρηση-Ερωτηση- 2) ...γεμισμα αποθηκης με φυσιγγια !!!....
Οταν παταω το φυσιγγι πανω στην γλωσσα τερμα κατω ....το φυσιγγι σκαλωνει στην αρχη της αποθηκης .....και πρεπει να το αφησω καπως πιο χαλαρο ετσι ωστε να σηκωθει λιγο η γλωσσα αρα και το φυσιγγι ...και να συρθει ανετα στην αποθηκη....χωρις ...σκαλωμα !!
Φανταζομαι ...ειναι χαρακτηριστικο των SX3...
Πριν λοιπον παρω το ντρεμελ σβουρακια τρυπανια κλπ ( ειμαι πολυ της πατεντας γενικως ...και το "εχω" και πολυ.. λογω και της δουλειας μου )....και αρχισω τις τροποποιησεις-πατεντες ....υπαρχει καποια λυση ...ετοιμη ...η καποιο εξαρτημα (ας πουμε ανταλλακτικη γλωσσα aftermarket αξεσουαρ )...και τελως παντων εσεις με sx3 ...πως την παλευετε με το εν λογω θεμα ??? ...( στο you tube ειδα διαφορα περι αυτου ...αλλα τιποτα αξιολογο και σωστο)
Βαζω και μερικες φωτο παρακατω ...ετσι για την ''ιστορια"...
Φυσικα και τα συζητησα ολα αυτα με το παλικαρι που αγορασα το οπλο ...αλλα θα ηθελα μερικες ακομα γνωμες..η..εμπειριες απο αλλους κατοχους αυτου του οπλου !!
Αυτα για την ωρα και σας ευχαριστω για τον χρονο σας !!uploading pictures
σε λιγο ανεβαζω φωτο για να σου δωσω καλυτερα εικονα ....θα καταλαβεις καλυτερα ετσι !!Καλοτουφεκο το εργαλειο Κωνσταντινε,ηθελα ρωτησω το πιστονι πως λυνεται γιατι δεν εχω ιδεα και δεν το εχω καθαρισει ποτε 7 χρονια τωρα εσωτερικα παρα μονο με βενζινη και 10αρακι λαδι με δυνατη πιεση αερα(εγω εχω την browning phoenix και βλεπω οτι το συστημα ειναι ακριβως το ιδιο)
Φιλε GoldPhoenix21
Oπως προανεφερα ...δεν ξερω αν ενδεινκυται η αποσυναρμολογηση του πιστονιου ενος οπλου !!
Παρ'ολ'αυτα ...εγω το εκανα ...και μεχρι τωρα δουλευει σωστα το οπλο μου !( ..η τουλαχιστον ετσι νομιζω !!!!)
Φαινομενικα ειναι κατι ευκολο ...αλλα οσο να'ναι ...εχει κι αυτο το μυστικα του ...την τεχνολογια του ..τα κολπα του ...τα μαθηματικα του αν θες !!
Τι εκανα εγω λοιπον !!
Καταρχην ..το καθαρισα οσο καλα μπορουσα πριν το διαλυσω ...για να παρατηρησω τα μεσα του και τα εξω του ..για ρωγμες ..σπασμενα δαχτυλιδια- ελατηριο ..η ..κατι αλλο !
Μετα εβγαλα το εξωτερικο δαχτυλιδι (seal ring ) στην κορυφη του πιστονιου (πολυ προσεκτικα ...ειναι ατσαλινο ...και μπορει να σπασει ευκολα ) με ενα πολυ λεπτο κατσαβιδακι ...ανασηκωσα την μια του ακρη και την επρωξα σιγα σιγα να βγει απο την πατουρα του και εξω απο το πιστονι ...μετα με τα δαχτυλα το βοηθησα να βγει εντελως εξω (ακολουθωντας κυκλικη κινηση )...
Απο κατω (πατουρα) ηταν ο κακος χαμος ......πολυ καρβουνο ρε παιδι μου !!!
Βενζινη και wd40 και G96 ...ατσαλομαλλο ...και σβουρακι συρματοβουρτσα dremel ...γιατι δεν εφευγε η καρβουνιλα με τιποτα ...και απο την πατουρα ...αλλα και εσωτερικα του δαχτυλιδιου (seal ring.. αγγλιστι!!)
Τελικα εγινε ...τσιλικο !!...και η πατουρα του !
Παμε στα λιγο δυσκολα τωρα !!
Το πιστονι απο κατω εχει ενα στρογγυλο μαυρο χοντρο δαχτυλιδι ..που ειναι βιδωτο και εχει δυο εγκοπες !
Αυτο ειναι για να κραταει το ελατηριο εσωτερικα του πιστονιου στην θεση του ...και σε ενα βαθμο ...συμπιεσμενο !
Το ελατηριο με την σειρα του συμπιεζει το εσωτερικο μερος του πιστονιου (ενα δευτερο μικροτερο πιστονι ...μεσα το μεγαλο πιστονι...αυτο που φερει και τα 2 εξεχοντα αφτακια που βλεπουμε οταν εχουμε το πιστονι στα χερια μας πριν το διαλυσουμε )
Εδω να πω οτι ...αν βαλουμε το πιστονι με τα αφτακια.. πανω σε μια επιφανεια ...και το πιεσουμε με την χουφτα μας προς τα κατω ...θα δουμε οτι αυτα τα αφτακια μπαινουν μεσα στο πιστονι και βεβαια επανερχονται αμεσως ..εφοσον ειναι υπο ταση απο το εσωτερικο ελατηριο.
Αυτο βεβαια ...εφοσον το πιστονι μας ειναι καθαρο ..και δεν εχει μεσα .....καρβουνο !!(καταλοιπα καυσης πυριτιδας)
Αυτο το στρογγυλο μαυρο χοντρο βιδωτο δαχτυλιδι που πιεζεται και απο το εσωτερικο ελατηριο του πιστονιου ...ειναι πολυ δυσκολο να ξεβιδωσει ετσι απλα !!
Υπ'οψιν ...ειναι αλουμινενιο (εργκαλ νομιζω) ....και ψοφαει για παρεξηγηση !!
Εχει 2 εγκοπες αντικρυστες ...3 χιλιοστων φαρδους και βαθους περιπου η καθεμια ...οπου εφαρμοζει τελεια η ροδελα (απο σιδηρικα ειδη )...που φαινεται στις φωτο και βοηθαει στο ξεβιδωμα
(Κολλησα αυτην την ροδελα σε ενα σιδερακι (μια ποντα συγκεκριμενα ) ...για να μπορω να την χειριζομαι πιο ευκολα )
Καπου διαβασα οτι το δαχτυλιδι το μαυρο ...βιδωνεται με την προσθηκη blue loctite κολλας σπειρωματων
Δεν ειμαι σιγουρος οτι στο δικο μου ειχε κολλα τετοια η αλλη ...μιας και δεν βρηκα υπολειμματα (ισως τα επλυνα και δεν το προσεξα)
Ωστοσο ...αν δεις ζορι στο να ξεβιδωσει ...χρησιμοποιησε ενα πιστολι θερμου αερα ...και ζεστανε το ΚΑΛΑ ..να λιωσει-μαλακωσει η κολλα (αν εχει)
Πριν φτασουμε βεβαιανα ξεβιδωσουμε το μαυρο χοντρο βιδωτο δαχτυλιδι πρεπει να κανουμε κατι αλλο ..
Να "μαζεψουμε" το εσωτερικο ελατηριο ετσι ωστε να μην πιεζει το μαυρο δαχτυλιδι ...και δεν μπορει να ξεβιδωσει ετσι (και οχι μονο ..αλλα και να ξαναβιδωσει !!)
Εχεις δει ποτε πως βγαζουν τα ελατηρια αναρτησεων στα αυτοκινητα ??
Εφτιαξα λοιπον ενα εργαλειο (εξωλκεας-συμπιεστης ελατηριου )απλη κατασκευη ...που μ'αυτο "μαζεψα" το ελατηριο ...και ελευθερωθηκε το μαυρο χοντρο βιδωτο δαχτυλιδι ( παρομοιο στην λειτουργια των ελατηριων αναρτησεων αυτοκινητων) (φωτο )
Μετα.. με το εργαλειο ροδελα σιδερακι (ποντα)...ηταν πολυ ευκολο να ξεβιδωσει το μαυρο χοντρο βιδωτο δαχτυλιδι ...
Και βεβαια πηρα το ελατηριο ...και το δευτερο εσωτερικο πιστονακι ....στα χερια
Μεταξυ ελατηριου και μικρου πιστονιου μεσολαβει(για να μην φθειρεται το πιστονακι απο το ελατηριο) ενα δαχτυλιδι (ροδελα λεπτη ) ατσαλινο !
Μεσα στο μικρο πιστονακι ..υπαρχουν 2 δαχτυλιδια κομμενα (seal rings)...κατι σαν ελατηρια πιστονιου κινητηρα
Αυτα βγαινουν ευκολα με προσοχη παντα μην σπασουν ...με ενα πολυ μικρο λεπτο κατσαβιδακι τα τραβας εξω !!
Προσοχη ...εχουν καλη και αναποδη(εχουν κλιση) ...βγαλε φωτο πριν τα βγαλεις για να θυμασαι πως μπαινουν ..και τα δυο μπαινουν το ενα διπλα στο αλλο κολλητα !!
Καθαρισμα καλο ΟΛΑ ...με ατσαλομαλλο βενζινη και wd 40...η ..οτι χρησιμοποιεις
Ολα μπορουν να γιαλιστουν !!...και οι πατουρες !! (μην φοβηθεις να χρησιμοποιησεις αν εχεις .. σβουρακι συρματοβουρτσας-dremel σε ολα τα κομματια !!!...κανει καλη δουλεια και ειδικα στα πιστονια.....)
Στην επανασυναρμολογηση ...νομιζω καλο ειναι να βαζεις σε ολα ...πολυ λιγο λαδακι (αναμεσα στα δαχτυλα βαζεις λιγο λαδι και το απλωνεις στα κομματια (μιλαω για παρα πολυ μικρη ποσοτητα )
Αν αποφασισεις να φτιαξεις εξωλκεα για το ελατηριο ....εχε κατα νου οτι το σημειο που θα αγκαλιαζει-γαντζωνει την σπειρα του ελατηριου για να το τραβηξει-μαζεψει ...θα πρεπει να ειναι καπως γαντζωτο ....!!...αλλιως θα γλυστραει και θα φευγει απο το ελατηριο επανω (φωτο )
Εφοσον εβαλες τον εξωλκεα στην πρωτη σπειρα του ελατηριου που μπορει να χωραει η "μυτη-γαντζος"του ...εννοειται οτι αρχιζεις να βιδωνεις το παξιμαδι του ...και θα δεις να τραβαει το ελατηριο σιγα σιγα προς τα κατω ...λιγο μονοπαντα βεβαια...αλλα συνεχισε να βιδωνεις το παξιμαδι ...και θα κατεβει αρκετα ωστε να ελευθερωθει αυτο το ρημαδι το μαυρο το χοντρο το βιδωτο το δαχτυλιδι !
Φυσικα ...στην συναρμολογηση ...οταν φτασεις να βαλεις το γνωστο μαυρ.βιδωτ.χοντρ.δαχτυλ.....εννοειται οτι θα χρειαστεις παλι τον εξωλκεα συμπιεστη ελατηριου ...για να το "μαζεψεις"
Μην δοκιμασεις να βαλεις το βιδωτο δαχτυλιδι πιεζοντας και το ελατηριο μαζι.... χωρις να βαλεις τον εξωλκεα ...
Θα καταστρεψεις τα πολυ λεπτα πασα του δαχτυλιδιου ...και θα βιδωσει και στραβα ...κατι που δεν το θελεις με τιποτα !!
επισης ...εννοειται οτι το ξαναβιδωνουμε ..μεχρι το σημειο που ηταν βιδωμενο πριν ...(με καποιο τροπο το σημειωνεις) ...και βεβαια αν δεις οτι προυπηρχε κολλα σπειρωματων ΜΠΛΕ ...θα ξαναβαλεις κι εσυ !! (ΜΟΝΟ ΜΠΛΕ ΚΟΛΛΑ σπειρωματων μετριας συγκρατησης)
Δεν νομιζω να ξεχασα κατι ....
Αλλωστε εδω θα ειμαστε ...
Σιγουρεψου οτι το οπλο σου εχει το ιδιο συστημα με της WINCHESTER SX3 !
Αυτα εν ολιγοις ...η...εν πολλοις .....και ξαναλεω ....η πιο σιγουρη και ασφαλης λυση ΠΑΝΤΑ ....ειναι ο ΟΠΛΟΥΡΓΟΣ !!...what.
upload image online free
Πω - πω !!! ... πολύ - πολύ πολύπλοκο και μπελαλίδικο βρε αδερφέ Τι κάτσανε και φτιάξανε οι φούστηδες !!! Ήταν απαραίτητο να το κάνουν έτσι;;;...................................
.................................................................
... Αυτα εν ολιγοις ...η...εν πολλοις .....και ξαναλεω ....η πιο σιγουρη και ασφαλης λυση ΠΑΝΤΑ ....ειναι ο ΟΠΛΟΥΡΓΟΣ !!...what. .....
Σωστος ο Στελιος!Πω - πω !!! ... πολύ - πολύ πολύπλοκο και μπελαλίδικο βρε αδερφέ Τι κάτσανε και φτιάξανε οι φούστηδες !!! Ήταν απαραίτητο να το κάνουν έτσι;;;
Χαράς την υπομονή και την επιμονή σου !!!
Κι εμείς που θεωρούσαμε το σύστημα της Mossberg 9200 (με 2 δαχτυλιδάκια, εξωτερικά και ανεξάρτητα του πιστονιού κι ένα λαστιχάκι O-ring) πολύπλοκο !!! ...
Μπράβο σου πάντως, αλλά δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο, τη διαδικασία και τις πατέντες, για αυτή τη δουλειά... Νομίζω ότι και χωρίς να το (δια)λύσει κανείς, αν το βουτήξει από βραδύς σε πετρέλαιο ( ή το πολύ-πολύ σε μείγμα πετρελαίου, ασετόν και white spirit) και την άλλη μέρα πάει σ' ένα συνεργείο και το φυσήξει καλά-καλά με πεπιεσμένο αέρα θα γίνει τζάμι !!! .xm.
Υ.Γ. ... Α, και μη μου πεις ότι θα εμπιστευόσουν όλη αυτή την διαδικασία ... σε οπλουργό !!! .buy buy. .hit.
μπράβο Κωνσταντίνε.. μεθοδικός , ανήσυχος και πάνω απο όλα πατεντιάρης ..Φιλε GoldPhoenix21
Oπως προανεφερα ...δεν ξερω αν ενδεινκυται η αποσυναρμολογηση του πιστονιου ενος οπλου !!
Παρ'ολ'αυτα ...εγω το εκανα ...και μεχρι τωρα δουλευει σωστα το οπλο μου !( ..η τουλαχιστον ετσι νομιζω !!!!)
Φαινομενικα ειναι κατι ευκολο ...αλλα οσο να'ναι ...εχει κι αυτο το μυστικα του ...την τεχνολογια του ..τα κολπα του ...τα μαθηματικα του αν θες !!
Τι εκανα εγω λοιπον !!
Καταρχην ..το καθαρισα οσο καλα μπορουσα πριν το διαλυσω ...για να παρατηρησω τα μεσα του και τα εξω του ..για ρωγμες ..σπασμενα δαχτυλιδια- ελατηριο ..η ..κατι αλλο !
Μετα εβγαλα το εξωτερικο δαχτυλιδι (seal ring ) στην κορυφη του πιστονιου (πολυ προσεκτικα ...ειναι ατσαλινο ...και μπορει να σπασει ευκολα ) με ενα πολυ λεπτο κατσαβιδακι ...ανασηκωσα την μια του ακρη και την επρωξα σιγα σιγα να βγει απο την πατουρα του και εξω απο το πιστονι ...μετα με τα δαχτυλα το βοηθησα να βγει εντελως εξω (ακολουθωντας κυκλικη κινηση )...
Απο κατω (πατουρα) ηταν ο κακος χαμος ......πολυ καρβουνο ρε παιδι μου !!!
Βενζινη και wd40 και G96 ...ατσαλομαλλο ...και σβουρακι συρματοβουρτσα dremel ...γιατι δεν εφευγε η καρβουνιλα με τιποτα ...και απο την πατουρα ...αλλα και εσωτερικα του δαχτυλιδιου (seal ring.. αγγλιστι!!)
Τελικα εγινε ...τσιλικο !!...και η πατουρα του !
Παμε στα λιγο δυσκολα τωρα !!
Το πιστονι απο κατω εχει ενα στρογγυλο μαυρο χοντρο δαχτυλιδι ..που ειναι βιδωτο και εχει δυο εγκοπες !
Αυτο ειναι για να κραταει το ελατηριο εσωτερικα του πιστονιου στην θεση του ...και σε ενα βαθμο ...συμπιεσμενο !
Το ελατηριο με την σειρα του συμπιεζει το εσωτερικο μερος του πιστονιου (ενα δευτερο μικροτερο πιστονι ...μεσα το μεγαλο πιστονι...αυτο που φερει και τα 2 εξεχοντα αφτακια που βλεπουμε οταν εχουμε το πιστονι στα χερια μας πριν το διαλυσουμε )
Εδω να πω οτι ...αν βαλουμε το πιστονι με τα αφτακια.. πανω σε μια επιφανεια ...και το πιεσουμε με την χουφτα μας προς τα κατω ...θα δουμε οτι αυτα τα αφτακια μπαινουν μεσα στο πιστονι και βεβαια επανερχονται αμεσως ..εφοσον ειναι υπο ταση απο το εσωτερικο ελατηριο.
Αυτο βεβαια ...εφοσον το πιστονι μας ειναι καθαρο ..και δεν εχει μεσα .....καρβουνο !!(καταλοιπα καυσης πυριτιδας)
Αυτο το στρογγυλο μαυρο χοντρο βιδωτο δαχτυλιδι που πιεζεται και απο το εσωτερικο ελατηριο του πιστονιου ...ειναι πολυ δυσκολο να ξεβιδωσει ετσι απλα !!
Υπ'οψιν ...ειναι αλουμινενιο (εργκαλ νομιζω) ....και ψοφαει για παρεξηγηση !!
Εχει 2 εγκοπες αντικρυστες ...3 χιλιοστων φαρδους και βαθους περιπου η καθεμια ...οπου εφαρμοζει τελεια η ροδελα (απο σιδηρικα ειδη )...που φαινεται στις φωτο και βοηθαει στο ξεβιδωμα
(Κολλησα αυτην την ροδελα σε ενα σιδερακι (μια ποντα συγκεκριμενα ) ...για να μπορω να την χειριζομαι πιο ευκολα )
Καπου διαβασα οτι το δαχτυλιδι το μαυρο ...βιδωνεται με την προσθηκη blue loctite κολλας σπειρωματων
Δεν ειμαι σιγουρος οτι στο δικο μου ειχε κολλα τετοια η αλλη ...μιας και δεν βρηκα υπολειμματα (ισως τα επλυνα και δεν το προσεξα)
Ωστοσο ...αν δεις ζορι στο να ξεβιδωσει ...χρησιμοποιησε ενα πιστολι θερμου αερα ...και ζεστανε το ΚΑΛΑ ..να λιωσει-μαλακωσει η κολλα (αν εχει)
Πριν φτασουμε βεβαιανα ξεβιδωσουμε το μαυρο χοντρο βιδωτο δαχτυλιδι πρεπει να κανουμε κατι αλλο ..
Να "μαζεψουμε" το εσωτερικο ελατηριο ετσι ωστε να μην πιεζει το μαυρο δαχτυλιδι ...και δεν μπορει να ξεβιδωσει ετσι (και οχι μονο ..αλλα και να ξαναβιδωσει !!)
Εχεις δει ποτε πως βγαζουν τα ελατηρια αναρτησεων στα αυτοκινητα ??
Εφτιαξα λοιπον ενα εργαλειο (εξωλκεας-συμπιεστης ελατηριου )απλη κατασκευη ...που μ'αυτο "μαζεψα" το ελατηριο ...και ελευθερωθηκε το μαυρο χοντρο βιδωτο δαχτυλιδι ( παρομοιο στην λειτουργια των ελατηριων αναρτησεων αυτοκινητων) (φωτο )
Μετα.. με το εργαλειο ροδελα σιδερακι (ποντα)...ηταν πολυ ευκολο να ξεβιδωσει το μαυρο χοντρο βιδωτο δαχτυλιδι ...
Και βεβαια πηρα το ελατηριο ...και το δευτερο εσωτερικο πιστονακι ....στα χερια
Μεταξυ ελατηριου και μικρου πιστονιου μεσολαβει(για να μην φθειρεται το πιστονακι απο το ελατηριο) ενα δαχτυλιδι (ροδελα λεπτη ) ατσαλινο !
Μεσα στο μικρο πιστονακι ..υπαρχουν 2 δαχτυλιδια κομμενα (seal rings)...κατι σαν ελατηρια πιστονιου κινητηρα
Αυτα βγαινουν ευκολα με προσοχη παντα μην σπασουν ...με ενα πολυ μικρο λεπτο κατσαβιδακι τα τραβας εξω !!
Προσοχη ...εχουν καλη και αναποδη(εχουν κλιση) ...βγαλε φωτο πριν τα βγαλεις για να θυμασαι πως μπαινουν ..και τα δυο μπαινουν το ενα διπλα στο αλλο κολλητα !!
Καθαρισμα καλο ΟΛΑ ...με ατσαλομαλλο βενζινη και wd 40...η ..οτι χρησιμοποιεις
Ολα μπορουν να γιαλιστουν !!...και οι πατουρες !! (μην φοβηθεις να χρησιμοποιησεις αν εχεις .. σβουρακι συρματοβουρτσας-dremel σε ολα τα κομματια !!!...κανει καλη δουλεια και ειδικα στα πιστονια.....)
Στην επανασυναρμολογηση ...νομιζω καλο ειναι να βαζεις σε ολα ...πολυ λιγο λαδακι (αναμεσα στα δαχτυλα βαζεις λιγο λαδι και το απλωνεις στα κομματια (μιλαω για παρα πολυ μικρη ποσοτητα )
Αν αποφασισεις να φτιαξεις εξωλκεα για το ελατηριο ....εχε κατα νου οτι το σημειο που θα αγκαλιαζει-γαντζωνει την σπειρα του ελατηριου για να το τραβηξει-μαζεψει ...θα πρεπει να ειναι καπως γαντζωτο ....!!...αλλιως θα γλυστραει και θα φευγει απο το ελατηριο επανω (φωτο )
Εφοσον εβαλες τον εξωλκεα στην πρωτη σπειρα του ελατηριου που μπορει να χωραει η "μυτη-γαντζος"του ...εννοειται οτι αρχιζεις να βιδωνεις το παξιμαδι του ...και θα δεις να τραβαει το ελατηριο σιγα σιγα προς τα κατω ...λιγο μονοπαντα βεβαια...αλλα συνεχισε να βιδωνεις το παξιμαδι ...και θα κατεβει αρκετα ωστε να ελευθερωθει αυτο το ρημαδι το μαυρο το χοντρο το βιδωτο το δαχτυλιδι !
Φυσικα ...στην συναρμολογηση ...οταν φτασεις να βαλεις το γνωστο μαυρ.βιδωτ.χοντρ.δαχτυλ.....εννοειται οτι θα χρειαστεις παλι τον εξωλκεα συμπιεστη ελατηριου ...για να το "μαζεψεις"
Μην δοκιμασεις να βαλεις το βιδωτο δαχτυλιδι πιεζοντας και το ελατηριο μαζι.... χωρις να βαλεις τον εξωλκεα ...
Θα καταστρεψεις τα πολυ λεπτα πασα του δαχτυλιδιου ...και θα βιδωσει και στραβα ...κατι που δεν το θελεις με τιποτα !!
επισης ...εννοειται οτι το ξαναβιδωνουμε ..μεχρι το σημειο που ηταν βιδωμενο πριν ...(με καποιο τροπο το σημειωνεις) ...και βεβαια αν δεις οτι προυπηρχε κολλα σπειρωματων ΜΠΛΕ ...θα ξαναβαλεις κι εσυ !! (ΜΟΝΟ ΜΠΛΕ ΚΟΛΛΑ σπειρωματων μετριας συγκρατησης)
Δεν νομιζω να ξεχασα κατι ....
Αλλωστε εδω θα ειμαστε ...
Σιγουρεψου οτι το οπλο σου εχει το ιδιο συστημα με της WINCHESTER SX3 !
Αυτα εν ολιγοις ...η...εν πολλοις .....και ξαναλεω ....η πιο σιγουρη και ασφαλης λυση ΠΑΝΤΑ ....ειναι ο ΟΠΛΟΥΡΓΟΣ !!...what.
upload image online free
Γιάννη το παντεντομικρόβιο εξαπλώνεται..Ο ανθρωπος μου εισαι!!
Υ.Γ. ... Α, και μη μου πεις ότι θα εμπιστευόσουν όλη αυτή την διαδικασία ... σε οπλουργό !!! .buy buy. .hit.
Τι εννοεις φιλε μου ???...οτι ειναι ΦΡΙΚΙΑ η... ΒΑΡΕΜΕΝΟΙ οσοι εχουν winchester ???...(χαχα)Τελικά το έχει η μοίρα τους των Winchester
Για βαλε,για βαλε!!!!.what..what.Τι εννοεις φιλε μου ???...οτι ειναι ΦΡΙΚΙΑ η... ΒΑΡΕΜΕΝΟΙ οσοι εχουν winchester ???...(χαχα)
Να μην ανεβασω οτι εχω κανει στην BENELLITSA MOY .....εκει να δεις ...τι θα πεις !!.pop. !!
Άμα σου λέω το χει μοίρα τους...Τι εννοεις φιλε μου ???...οτι ειναι ΦΡΙΚΙΑ η... ΒΑΡΕΜΕΝΟΙ οσοι εχουν winchester ???...(χαχα)
Να μην ανεβασω οτι εχω κανει στην BENELLITSA MOY .....εκει να δεις ...τι θα πεις !!.pop. !!
Για βαλε,για βαλε!!!!.what..what.
Για benelli .....στο team της Γιαννη .......εκτος αν δεν βαριεσαι ...οποτε κανε μια επισκεψη στο YOU TUBE .....στο παρακατω
λινκ .....
ενταξει ...λιγα ειδα (αργοτερα θα το διαβασω ολο το thread)....καταλαβα ομως παρα πολλα !!.....εχωμεν ,...συνεχεια !!
εεεετσι !!!!.shake...!Σωστος ο Στελιος!
Ειναι αλλη κ@λα ομως,να το κανεις "βιδες"
εδω να δεις ΠΑΤΕΝΤΕΣ......!!...ουτε που φανταζεσαι !Για benelli .....στο team της Γιαννη .......εκτος αν δεν βαριεσαι ...οποτε κανε μια επισκεψη στο YOU TUBE .....στο παρακατω
λινκ .....
εξαρταται τον οπλουργο !!......αλλα και τις εμπειριες σου απο ...οπλουργους ...βεβαιως βεβαιως !!Πω - πω !!! ... πολύ - πολύ πολύπλοκο και μπελαλίδικο βρε αδερφέ Τι κάτσανε και φτιάξανε οι φούστηδες !!! Ήταν απαραίτητο να το κάνουν έτσι;;;
Χαράς την υπομονή και την επιμονή σου !!!
Κι εμείς που θεωρούσαμε το σύστημα της Mossberg 9200 (με 2 δαχτυλιδάκια, εξωτερικά και ανεξάρτητα του πιστονιού κι ένα λαστιχάκι O-ring) πολύπλοκο !!! ...
Μπράβο σου πάντως, αλλά δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο, τη διαδικασία και τις πατέντες, για αυτή τη δουλειά... Νομίζω ότι και χωρίς να το (δια)λύσει κανείς, αν το βουτήξει από βραδύς σε πετρέλαιο ( ή το πολύ-πολύ σε μείγμα πετρελαίου, ασετόν και white spirit) και την άλλη μέρα πάει σ' ένα συνεργείο και το φυσήξει καλά-καλά με πεπιεσμένο αέρα θα γίνει τζάμι !!! .xm.