Πολύ ωραία η σκέψη σου Κώστα!
Όμως όπως λες σίγουρα "γδέρνει"εσωτερικά το τσοκ..Μπορεί όμως να βάλουμε κάποιο μαλακό υλικό για προστασία αλλά τότε θα γλιστράει κ δεν θα κάνουμε δουλειά φαντάζομαι..
Τα σπειρωματα της καννης ειχαν πιασει πολύ σκουριά;Ηταν σε καλή κατασταση;
Δεν αποκλειεται να δουλεψει και με καποιο μονωτικο ..λαστιχο ας πουμε που ειχα βαλει εγω ...αλλα δεν το βοηθησε τελικα ....ισως καπου αλλου ομως δουλευε !
Εννοειται οτι βαζουμε μεσα στο τσοκακι ...το βυσμα ...σε σημειο που δεν ειναι τα πασα ...στο υψος που δεν εχει πασα ...γιατι αν το σφυξουμε επανω στα πασα ...δεν καναμε τιποτα !!
Αναλογα με το τσοκακι .....χωνουμε το βυσμα μεσα ...αν τα πασα ειναι μπροστα στην κανη ....βαζουμε το βυσμα ...πιο μεσα ...περναμε δηλαδη τα πασα ...και το αντιστροφο ....και φυσικα αφηνουμε μερος του βυσματος εξω απο την κανη ...για να μπορεσουμε να το πιασουμε με την σκυλα-καβουρα
Βυσματα υπαρχουν διαφορων μεγεθων ..μακρια ,κοντα ,χοντρα,...κλπ
Δεν ειναι αναγκη να μπαινει μεσα στο τσοκ ...τοσο εφαρμοστα .....ας "παιζει" και λιγο ....με το που θα αρχισεις να βιδωνεις την βιδα του ....αυτο θα σφυξει !!
Απαραιτητη προυποθεση ....καλο πιασιμο της κανης στην μορσα-μεγγενη.....
Εγω εφτιαξα με ξυλο ενα "π" ...βαζω μεσα στο πι ενα κομματι δερμα ..η..πανι καπως χοντρο ...βαζω την κανη μεσα σ' αυτο επανω στην μορσα και σφιγγω με προσοχη μεχρι που να μην μπορει να γυρισει !
Το σπειρωμα της κανης ευτυχως με την κυλινδρικη βουρτσα και λαδι και βενζινη ...εγινε ολοκαινουριο !!(ναι ειχε καποια σκουρια ...αλλα τωρα ειναι τζαμι !!)
Το τσοκακι που εβγαλα .....αν και νομιζω θα μπορουσε να δουλεψει ξανα ...(πληγωθηκε ανεπαισθητα )....ωστοσο δεν το ρισκαρω ...να το ξαναβαλω στην κανη!! (μιας και εχω δει σκασμενη κανη απο κακη εφαρμογη τσοκ ...η ...και ταλαιπωρημενο τσοκ !!!)